Σε εξέλιξη βρίσκεται γαλλοκυπριακή ναυτική άσκηση εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, γνωστοποίησε το Σάββατο το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει πως η άσκηση γίνεται «στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των δύο χωρών».

«Η Γαλλία», συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ενισχύει την Κυπριακή Δημοκρατίας στην ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, σύμφωνα και με την ομόθυμη στάση της Ε.Ε.».

Την άσκηση ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό, στο Twitter, ότι «οι γαλλοκυπριακές ναυτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται σε κυπριακά χωρικά ύδατα και διεξάγονται μέσα στo πλαίσιo μιας εξαιρετικής ποιότητας συνεργασίας».

«Επιθυμούμε να επιτρέψουμε στην Κύπρο, κράτος-μέλος της Ε.Ε., να μπορεί να διασφαλίζει τις ευθύνες της εντός των υδάτων που εμπίπτουν στην κυριαρχία της», πρόσθεσε η Γαλλίδα ΥΠΑΜ, σύμφωνα με το philenews.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «η άσκηση έχει τη σημασία της, στα πλαίσια της συνεργασίας της Κύπρου με τη Γαλλία, στέλνει όμως και μήνυμα για την ενάσκηση των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη».

Την ίδια στιγμή, παραμένουμε προσηλωμένοι στις προσπάθειές μας για τερματισμό της παρανομίας της Τουρκίας με πολιτικά, διπλωματικά και νομικά μέτρα, κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

naftemporiki.gr