Ο υψηλός πυρετός, ο οποίος επιμένει, οδήγησε τον Βρετανό πρωθυπουργό σε νοσοκομείο στο Λονδίνο, όπου πέρασε όλη τη νύχτα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Αν και επισήμως το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ επέμενε από χθες το βράδυ ότι ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη έπειτα από προτροπή του γιατρού του, καθώς τα συμπτώματα του νέου κορωνοϊού δεν έχουν υποχωρήσει περί τις 10 μέρες τώρα, σύμφωνα με την Guardian, η κατάσταση της υγείας του ήταν ανησυχητική ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και οι γιατροί ανησυχούσαν κυρίως για το αναπνευστικό του.
«Ο πρωθυπουργός βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο», ανέφερε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του Τζόνσον. «Πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο». Πρόκειται για «προληπτικό μέτρο, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό που επιμένουν, δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε», ανέφερε η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.
Η δρ Σάρα Τζάρβις δήλωσε στο BBC ότι ο Μπόρις Τζόνσον πιθανότατα θα υποβληθεί σε ακτινογραφία θώρακος, ειδικά εάν όντως παρουσιάζει δύσπνοια. Επίσης είναι πιθανό να υποβληθεί σε ηλεκτροκαρδιογράφημα, καθώς και να ελεγχθούν τα επίπεδα του οξυγόνου, ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων, όπως ακόμη η λειτουργία του ήπατος και των νεφρών προτού πάρει εξιτήριο από το νοσκομείο.
Ο 55χρονος Τζόνσον ανάρρωνε στο σπίτι από τις 27 Μαρτίου, οπότε βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Ο ίδιος ανήρτησε την Παρασκευή στο Twitter βίντεο, όπου υποστήριζε ότι παρουσίαζε ήπια συμπτώτατα του κορωνοϊού.
Σε περίπτωση που η κατάσταση του Βρετανού πρωθυπουργού επιδεινωθεί, θα αναλάβει τα καθήκοντά του ο υπουργός Εξωτερικών. Ήδη σήμερα, ο Ντόμινικ Ράαμπ θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του κυβερνητικού κλιμακίου το οποίο χειρίζεται την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος από την πλευρά του ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στον Τζόνσον και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι είναι «ισχυρός άνδρας».
«Όλοι οι Αμερικανοί προσεύχονται γι’ αυτόν», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Είναι φίλος μου, είναι ένας μεγάλος κύριος και ένας μεγάλος ηγέτης και όπως ξέρετε πήγε σήμερα στο νοσοκομείο, αλλά είμαι αισιόδοξος και σίγουρος ότι θα είναι καλά», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr