Τις μεταγραφές από τα αριστερά ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών. Το «φλερτ» που ήταν σε εξέλιξη εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα με την Αγγελική Αδαμοπούλου είχε αίσιο τέλος. Η πρώην βουλευτής του ΜέΡΑ25 ανεξαρτητοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο έπειτα από διαφωνίες που είχε με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη. Στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ τη θεωρούσαν πολύ δυναμική, αλλά και δραστήρια ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25, διατηρώντας πάντα καλές σχέσεις μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τη χθεσινή τελική συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε δει την Ολγα Γεροβασίλη, αλλά και τον Μιχάλη Καλογήρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την καλωσόρισε στην K.O., που πλέον αριθμεί 87 βουλευτές. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σύντομα. Η Φωτεινή Μπακαδήμα, επίσης πρώην βουλευτής του ΜέΡΑ25, ανεξαρτητοποιήθηκε τον Οκτώβριο. Οι συζητήσεις με βουλευτές και στελέχη της Κουμουνδούρου φέρεται να έδειξαν πως υπάρχει καλή διάθεση και από τις δυο πλευρές. Είναι πιθανή μια νέα προσχώρηση; «Εχει παραψηθεί», σχολίαζαν χαρακτηριστικά καλά πληροφορημένες πηγές στην «Κ».

Το σπάσιμο του «αντιΣΥΡΙΖΑ» μετώπου αποτελεί βασική στόχευση του κόμματος. Υπάρχει ωστόσο και το «αντιμνημονιακό» μπλοκ το οποίο εκπροσώπησε ο Γιάνης Βαρουφάκης το 2019 παίρνοντας το εισιτήριο για τη Βουλή. Η Αγγελική Αδαμοπούλου σηματοδοτεί για τον Αλέξη Τσίπρα την αμφίδρομη διεύρυνση που θέλει να επιτύχει. Οι πληροφορίες λένε πως η νέα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι υποψήφια στη «δύσκολη» Α΄ Αθηνών, όπως πριν από τρεισήμισι χρόνια και ενδεχομένως κατευθυνθεί στην περιφέρεια. O εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, έκανε λόγο για «πολιτική κωλοτούμπα» της Αγγελικής Αδαμοπούλου σε ένα «συστημικό κόμμα»..

Σχετικά με το «market pass», χθες συνεδρίασε το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της ρύθμισης. Η λογική πως το κόμμα θα στηρίζει κάθε ενίσχυση, ακόμη και ένα ευρώ, προς τους πολίτες δεν άλλαξε παρά το γεγονός πως στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι η κίνηση της κυβέρνησης εντάσσεται στο πλαίσιο της «εκλογικής παροχολογίας» του πρωθυπουργού. Οπως είχε δημοσιεύσει η «Κ», θα κατατεθεί παράλληλα τροπολογία που θα περιλαμβάνει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ακρίβειας, όπως η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, του ΦΠΑ στα τρόφιμα κ.λπ.

Αντώνης Αντζολέτος (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)