Σε διαδικασία εκλογής νέου δημάρχου, εισήλθε σήμερα μετά την υπουργοποίηση του νυν δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου ο Δήμος Τρικκαίων.

Η διαδικασία φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα προβλέπεται μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, ωστόσο τα πράγματα δείχνουν ότι μέχρι και το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει νέος δήμαρχος Τρικάλων.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι, σύμφωνα με πληροφορίες πολλά, αλλά πολλές είναι και οι διαδικασίες που μπορούν να ακολουθηθούν όπως για παράδειγμα να αναλάβει ως δήμαρχος η κα. Νικολέτα Μπρουζούκη που ήρθε πρώτη σε ψήφους κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας το 2019.

Επίσης θα μπορούσε να αναλάβει την θέση του Δημάρχου κάποιος από τους αντιδημάρχους ή ο δεύτερος σε ψήφους, ενώ θα μπορούσαν να κατατεθούν και προτάσεις από εκείνους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την θέση.

Παράλληλα και ο πρώην πλέον Δήμαρχος Τρικκαίων και νυν υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου θα μπορούσε να προτείνει ο ίδιος το πρόσωπο για τον δημαρχιακό θώκο.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το ζητούμενο στην εκλογή του νέου Δημάρχου είναι να υπάρχει σεβασμός στο αποτέλεσμα της εκλογής του νέου δημάρχου και με αυτό το πρόσωπο η παράταξη του να προχωρήσει και στις επόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτώβριου.

ertnews.gr