Δεκάδες για άλλη μία ημέρα το φετινό καλοκαίρι ήταν και αυτό το 24ωρο (έως ώρα 18:00) οι δασικές πυρκαγιές ανά τη χώρα, καθώς καταγράφηκαν 63.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Στη Ρόδο, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, αντιμετωπίζουν πολλές αναζωπυρώσεις, κυρίως στην ανατολική πλευρά του νησιού. Κατά τις μεσημεριανές ώρες οι αναζωπυρώσεις αυτές έλαβαν διαστάσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Γεννάδι, Βατί, Μάσαρη, Μαλώνας και Κάλαθο με μήνυμα από το 112, ώστε να εκκενώσουν προς ασφαλή κατεύθυνση.

Στην Κέρκυρα, οι κυριότερες αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στα βορειοανατολικά του νησιού στις περιοχές Βιγγλατούρι, Περίθεια και Λαυκί, χωρίς μέχρι στιγμής να απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Στην Εύβοια, κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι εκδηλώθηκαν πολλές αναζωπυρώσεις, που δημιούργησαν μέτωπο πυρκαγιάς στον οικισμό Άγιοι, γι’ αυτό τον λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την εκκένωσή του προς ασφαλή κατεύθυνση.

Στη Αχαΐα, στο Δερβενάκι οι αναζωπυρώσεις μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται.

Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Αγία Τριάδα Θήβας και στο Κοντοδεσπότι Ψαχνών Ευβοίας.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς.

naftemporiki.gr