ΑΕΛ και Απόλλων Λάρισας αναμετρήθηκαν στο τοπικό ντέρμπι, στο πλαίσιο της Super League 2.

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη από τον Απόλλωνα και κατάφερε να πάρει τη νίκη με πρωταγωνιστή τον Όγκμποε, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ στο 16ο λεπτό, ενώ είχε και δοκάρι.

Ο Απόλλωνας Λάρισας κατέβηκε με πολλές απουσίες εξαιτίας των έξι κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα. Η ΑΕΛ είχε την πρώτη καλή φάση του αγώνα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης. Αυτή ήταν η μοναδική ευκαιρία στην αρχή του παιχνιδιού, με τον Απόλλωνα να έχει την κατοχή αλλά να μην κάνει φάσεις.

Τη λύση για τους γηπεδούχους έδωσε ο  ο Όγκμποε στο 16ο λεπτό. Στη συνέχεια ο αγώνας έγινε αρκετά σκληρός. Στο 21ο λεπτό, σουτ του Συμελίδη για την ΑΕΛ, μπλοκάρει εύκολα ο Μάντζαρης.

Η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά ο Όγκμποε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο 43ο λεπτό του αγώνα. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ της ΑΕΛ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τους δύο αντιπάλους. Η ΑΕΛ στο δεύτερο μισό έδειχνε άγχος, θέλοντας να «κλειδώσει» τη νίκη. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βάλουν και δεύτερο γκολ, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν μέτρια ως προς την ποιότητα, με τις δύο ομάδες να μη δημιουργούν πολλές φάσεις. Και πάλι όμως, η ΑΕΛ ήταν εκείνη που κατάφερε να βρει τη λύση και κλείδωσε το ματς με τον Γλυνό στο 87΄, μετά από πάσα του Ταχάρ. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με την ΑΕΛ να είναι η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι.

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (ΕΠΣ Χανίων)

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Μαυριάς, Συμελίδης, Νικολιάς, Όγκμποε.

Απόλλων Λάρισας: Μάντζαρης, Καρρίκι, Λίταινας, Σκούπρας, Χατζής, Γιαννίτσης, Κοζού, Βίλα, Παναγιώτου, Καλούσης, Σούλτσε

overfm.gr