Ο κύβος ερρίφθη! Τον Οκτώβριο στην Αθήνα θα “πέσουν” τα βλέμματα όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου! Οι κλήρωσεις Champions League, Europa League και η απονομή της Χρυσής Μπάλας θα γίνουν στην Αθήνα!

Για πρώτη φορά μετά το 2007 (όταν έγινε στο ΟΑΚΑ ο τελικός Λίβερπουλ – Μίλαν), το Champions League επιστρέφει στην Αθήνα. Όχι με τελικό αλλά με… κλήρωση.

Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα έχει το βλέμμα του στραμμένο στην Αθήνα τον Οκτώβριο, αφού με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, θα γίνουν στο “Σταύρος Νιάρχος” οι κληρώσεις του Champions League, του Europa League, η απονομή της “Χρυσής Μπάλας” αλλά και οι σχετικές παράπλευρες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κληρώσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα γίνουν 1η και 2 Οκτωβρίου.

Το τηλεφώνημα που “κλείδωσε”… Αθήνα

Καθοριστική για τη σημαντική εξέλιξη ήταν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από μερικές μέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

“Η επιλογή της Ελλάδας από την UEFA συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της UEFA μετά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απόφαση της UEFA συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή τη ‘Ελλάδας, ως μιας σύγχρονης ασφαλούς χώρας, που είναι σε θέση να φιλοξενεί διοργανώσεις αυτού του επιπέδου”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

newsit.gr