Στο ποδόσφαιρο μετρά η ουσία και η ΑΕΚ, παρότι ήταν κακή για ένα διάστημα του αγώνα, νίκησε 1-0 Σεντ Γκάλεν στο Κίμπουν Παρκ και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Europa League.
Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα θα διεκδικήσει μια θέση στους ομίλους της διοργάνωσης με αντίπαλο τη Βόλφσμπουργκ, την οποία θα αντιμετωπίσει την άλλη Πέμπτη (1η Οκτωβρίου) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, σε νοκ άουτ παιχνίδι.
Η Ένωση αναλώθηκε σε αμυντικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και έως τη συμπλήρωση του ημιώρου δεν είχε ούτε υποψία ευκαιρίας, πριν απειλήσει μετά το 30΄ με μια κεφαλιά του Λιβάγια που πέρασε άουτ.
Στο ίδιο διάστημα κινδύνεψε αρκετά από δικά της λάθη, όπως στο 38΄ που ο έμπειρος Τσιγκρίνσκι γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στον Τσιντώτα, ο Ντουά παρενέβη και βγήκε τετ-α-τετ αλλά το τελείωμά του ήταν κάκιστο.
Μόλις στο 4ο λεπτό, εξάλλου, ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε αποκρούσει ενστικτωδώς σε προσπάθεια του Ινσούα να απομακρύνει, με τον Αργεντινό όμως να στέλνει την μπάλα στην εστία του!
Στην επανάληψη η κατάσταση βελτιώθηκε για την ΑΕΚ και στο 70΄ ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος στο 71΄, ο Ζίγκι απέκρουσε, αλλά η μπάλα επέστρεψε στον Πορτογάλο, που με δεύτερη προσπάθεια πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα.
Λίγο νωρίτερα έκανε το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα ο Λιβάι Γκαρσία, ενώ στις καθυστερήσεις ήταν η σειρά του Γεβγκέν Σακχόφ για τη δική του πρεμιέρα στην ΑΕΚ.
Η Βόλφσμπουργκ, από την πλευρά τους, νίκησε με 2-0 στη Γερμανία την ουκρανική Ντέσνα, με γκολ των Γκιλαβογκί στο 17ο λεπτό και Γκίντσεκ στις καθυστερήσεις.

naftemporiki.gr