Ο Ολυμπιακός απέκλεισε με δύο νίκες την τουρκική Μπασάκσεχιρ και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μετά το 1-0 στην Πόλη, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επιβλήθηκε απόψε της αγαπημένης ομάδας του Τούρκου Προέδρου και στο «Γ. Καραϊσκάκης», με 2-0 αυτή τη φορά και στην επόμενη φάση θα παίξει με τη νικήτρια του ζεύγους Κράσνονταρ-Πόρτο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και έψαξε αμέσως για το γκολ που θα τον έκανε απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Οι Πειραιώτες το άγγιξαν στο 4ο λεπτό, αλλά ο «κεραυνός» του Γκιγιέρμε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια, πάντως, οι Τούρκοι ανέβασαν την απόδοσή τους και αν δεν σταματούσαν στον εξαιρετικό Σα, θα είχαν προβληματίσει τους «ερυθρόλευκους»: ο Πορτογάλος τερματοφύλακας είπε «όχι» στον Βίστσα στο 10΄, ενώ στο 35΄ σταμάτησε και τον Ρομπίνιο, με απίθανη επέμβαση.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 55΄ και έδιωξαν το άγχος. Σε στημένη μπάλα με τον Βαλμπουενά ο Γκερέρο έπιασε την κεφαλιά, ο Γκιουνόκ απέκρουσε ασταθώς αλλά ο Σεμέδο με προβολή έκανε το 1-0.

Στο 77΄ ο Ραντζέλοβιτς ανατράπηκε από τον Βιέιρα και ο Σκωτσέζος Μάντεν έδειξε τα 11 βήματα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαλμπουενά που έκανε το 2-0 και σφράγισε την πρόκριση για τα πλέι oφ.