Ο Ολυμπιακός κινδύνευσε από τον Ερυθρό Αστέρα που βάλθηκε να… χαλάσει τη γιορτή των «ερυθρόλευκων» του Πειραιά, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν πέναλτι για να πάρουν το προβάδισμα και στη συνέχεια… ταμπουρώθηκαν για να μην δεχθούν το γκολ και να πάρουν τον βαθμό έτσι ώστε να τερματίσουν πάνω από τον Ολυμπιακό στον όμιλο του Champions League.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε με τον Ολυμπιακό να χάνει σωρεία ευκαιριών. Να έχει δοκάρι με τον Ελ Αραμπί και να χάνει τα… άχαστα με τον Ποντένσε. Τελικά, ένα πέναλτι που έκανε ο Γιαντέρ στο 85’ έδωσε στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 86’. Ο φορ του Ολυμπιακού δεν την έχασε, ευστόχησε και έβαλε… φωτιά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» που αγωνιούσε για τη νίκη. Το τελικό 1-0 έφερε τον Ολυμπιακό στους 4 βαθμούς και την 3η θέση, με τους Σέρβους να μένουν στους 3 και στην τελευταία. Έτσι, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που σίγουρα θα νιώθει πιο… ασφαλής μετά τη νίκη, θα συνεχίσει στους «32» του Europa League.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Καμαρά (61’ Γκερέρο), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας (71’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόριαν, Ρόντιτς (82’ Ζάντερ), Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς Γκόμπελιτς, Πέτροβιτς, Ίβανιτς, Μάριν, Βουκάνοβιτς (65’ Μποάκιε), Ματέο Γκαρσία, Τομανέ (58’ Φαν Λα Πάρα).

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Βοηθοί: Λορέντζο Μανιανέλι, Αλεσάντρο Τζιαλατίνι

Τέταρτος: Ντανιέλε Ντοβέρι

VAR: Μάρκο Γκουίντα - AVAR: Τσίρο Καρμπόνε