Η Εθνική δεν στάθηκε στο ύψος της περίστασης, έμεινε στο 0-0 με τη Σλοβενία στη Ριζούπολη κι έχασε την πρώτη θέση από τους Βαλκάνιους στον 3ο όμιλο, μαζί και την άνοδο στη League B του Nations League, την οποία πήραν οι Σλοβένοι.
Μια αποτυχία για την ελληνική ομάδα κι ένας χαμένος στόχος, από τους λίγους που είχε τα τελευταία χρόνια και ταυτόχρονα ένα παιχνίδι για προβληματισμό και αναθεώρηση απόψεων από τον ομοσπονδιακό προπονητή.
Απέναντι σε άλλη μια ομάδα, που δεν ήταν σε καμία περίπτωση ανώτερη, η Εθνική (όπως με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ) δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα, δείχνοντας αδυναμίες σε σημαντικούς τομείς του παιχνιδιού.
Οι διεθνείς ξεκίνησαν καλά, πίεσαν στο πρώτο τέταρτο και είχαν καλή ευκαιρία στο 6ο λεπτό, όταν ο Λημνιός βρήκε τον Γιακουμάκη, εκείνος επέλεξε να του γυρίσει την μπάλα, αλλά το πλασέ του Λημνιού κατέληξε στην αγκαλιά του Όμπλακ.
Στο 30΄ η Εθνική είχε νέα ευκαιρία, όταν στη σέντρα του Τσιμίκα ο Φορτούνης έπιασε «σκαστή» κεφαλιά, η μπάλα πέρασε τον Όμπλακ αλλά απομάκρυναν οι Σλοβένοι αμυντικοί πριν περάσει τη γραμμή.
Προϊόντος του χρόνου, το παιχνίδι της Ελλάδας έγινε μονότονο και εύκολα διαχειρίσιμο, αφού οι Σλοβένοι είχαν κλείσει καλά στα άκρα κι, αμύνονταν σωστά στον άξονα, την ώρα που οι ποιοτικοί Φορτούνης, Μπακασέτας και Λημνιός δεν επιχειρούσαν ατομικές ενέργειες για να διασπάσουν με κάποιο τρόπο την αντίπαλη πίεση.
Ένα σουτ του Μπακασέτα στο 66΄ απέκρουσε σε κόρνερ ο Όμπλακ, ενώ στο 78΄ ο Λημνιός βρήκε τον Φορτούνη κι αυτός «έσπασε» στον Κουρμπέλη που πλάσαρε άουτ, όπως άουτ έφυγε και το απευθείας φάουλ του Φορτούνη στο 82΄.
Δύο λεπτά αργότερα η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα, όταν ο Παυλίδης στόπαρε με το στήθος, γύρισε κι έπιασε ανάποδο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.
Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Χατζηδιάκος, για φάουλ στον Ίλισιτς.

naftemporiki.gr