Κάτι σαν... τελικός ήταν η αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι, έπειτα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, είχαν μόλις έναν βαθμό αγνοώντας τη νίκη απέναντι σε Ατρόμητο (1-1), Ολυμπιακό (0-1) και Πανιώνιο (1-0).
Ως εκ τούτου, και προκειμένου να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας, η νίκη έμοιαζε με μονόδρομο με αντίπαλο την ακριτική ομάδα που είχε μόνο νίκες στην αφετηρία της Superleague.
Και η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου τα πήγε περίφημα νικώντας κατά κράτος (3-0) την Ξάνθη, αφού προηγουμένως πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 34' με αυτογκόλ του Τέρκι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε, ενώ διεύρυναν το προβάδισμά τους στο 53' με εξαιρετική συνεργασία του Μιλοσάβλιεβιτς με τον Νούνιτς.
Ο πρώτος πάσαρε στον δεύτερο κι έκανε ένα εντυπωσιακό σπριντ φτάνοντας στην αντίπαλη περιοχή. Εκεί όπου του έστειλε την μπάλα... συστημένη ο Νούνιτς. Ο Μιλοσάβλιεβιτς με εξαιρετικό τελείωμα «έγραψε» το 2-0.
Η... καταστροφή δεν είχε τελειωμό για τους φιλοξενούμενους που στο 60' έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λισγάρα (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) και στο 83' δέχθηκαν τρίτο γκολ από τον νεοεισελθόντα Μπέρτο μετά από θαυμάσια σέντρα του Σετσέροβιτς.
ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ, Καρανίκας (62' Μπέρτος), Μιλοσάβλιεβιτς (75' Φατιόν), Κάτσε (85' Χαλκιαδάκης), Σεσέροβιτς, Στάνκοβιτς, Ουάρντα, Νούνιτς.
Ξάνθη (Ραμίρεθ): Μπέντο, Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Σόσα, Τερκί, Κοβάσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς (61' Μαλεζάς), Εντουάρντο (37' Ρενέλα), Μπαριέντος (54' Φοσέ), Στάρτζεον.

ethnos.gr