Η μεγάλη και ιστορική ομάδα, που είναι ο Ηρακλής, νίκησε στη Νεάπολη τον πρωτοπόρο της Football League ΝΠΣ Βόλος με 0-2 δίκαια, αφού οι γηπεδούχοι  δεν έκαναν φάση σε όλο τον αγώνα και έδειξαν μετά την πολύ αξιόλογη πορεία που έχουν διαγράψει, να βρίσκονται σε αγωνιστική κάμψη.

Το ματς δεν είχε φάσεις και θέαμα. Λίγο πριν πάνε οι δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα ο «γηραιός» μπήκε μπροστά στο σκορ με 0-1. Ο Κασναφέρης άνοιξε ωραία στην αντεπίθεση στον Ντούνη από δεξιά και εκείνος έκανε ιδανική διαγώνια μπαλιά για τον Νιαμπουγιού Γκι, ο οποίος με ωραίο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Καραγκιολίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποκρούσει στην κλειστή του γωνία.

Στο 69ο λεπτό, ο Περόνε έκλεψε την μπάλα από λάθος του Γκαλίτσιου και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ στο τετ-α-τετ την έστειλε στα δίχτυα για δεύτερη φορά. Δύο λεπτά αργότερα ο ΝΠΣ Βόλος σε προσπάθεια του Ντεντάκη ζήτησσε πέναλτι για χέρι του Μονιόθ, αλλά το τηλεοπτικό ριπλέι δεν επιβεβαίωσε  τους γηπεδούχους, χωρίς να είναι και απόλυτα διαφωτιστικό.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του ΝΠΣ Βόλος στην έδρα του για το πρωτάθλημα στην πολύ σύντομη ιστορία του και η τέταρτη συνολικά, με τις πρώτες δύο να είναι από τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό και η άλλη από την ΑΕΚ φέτος στο Κύπελλο.

Αν η Κέρκυρα κερδίσει την Κυριακή τον ουραγό Αιγινιακό στη έδρα της πλησιάζει το ΝΠΣ Βόλος στους τρεις βαθμούς, αλλά οι κυανέρυθροι του Φεράντο έχουν ματς λιγότερο με τον Αιγινιακό εκτός έδρας.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης (74′ Κορέλας), Γκαλίτσιος, Δημόπουλος, Ουνγιαλίδης, Καμπαγέρο, Πίτου Γκαρσία, Λούκας, Πέντα (60′ Πίσπας), Κότο (12′ Φράγκος), Μάντζης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μανουέλ Ρόκα): Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Βιτλής, Μουνιόθ, Γιαννίτσης, Ζιαμπάρης, Κωστούλας, Καζναφέρης, Ντούνης (46′ Ορφανίδης), Νιαμπουγιού (55′ Κλέιτον), Περόνε (79′ Στάμου).

Ισοπαλία για το Απόλλωνα

Tην ευκαιρία να πλησιάσουν την κορυφή έχασαν Πλατανιάς και Απόλλων Λάρισας, οι οποίοι έβαλαν στο σακούλι τους από έναν βαθμό αυτόν της ισοπαλίας. Στα του αγώνα ο Πλατανιάς ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από τους Θεσσαλούς, κάτι που είχε σαν συνέπεια σε τρεις περιπτώσεις να φτάσει στο γκολ χωρίς όμως να το πετύχει.

Αρχικά στο 2΄ με το σουτ του Τσακμάκη να καταλήγει μόλις άουτ και εν συνεχεία στο 3΄ και στο 26΄. Στην πρώτη φάση το σουτ του Νίλι αποκρούστηκε από Μαντζάρη, ενώ στην δεύτερη το σουτ του Τσακμάκη αποκρούστηκε εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον τερματοφύλακα της ομάδας της Λάρισας.

Από την πλευρά της η ομάδα του Μαρσέλο Τροϊζι προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην εστία του Βασιλειάδη, χωρίς όμως να τα καταφέρει με συνέπεια το στείρο 0-0 να διατηρηθεί ως έχει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Απόλλωνας ανέβασε την απόδοση του και στο 60΄ έφτασε κοντά στο 0-1, το πλασέ όμως του Πολέτο αποκρούστηκε από τον Γκοτ με τα πόδια.

Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με συνέπεια να μην υπάρξουν άλλες αξιόλογες φάσεις στο ματς, κάτι που είχε ως συνέπεια να μην αλλάξει κάτι στο σκορ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.