Στα πράσα έπιασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου τρεις «ποντικούς» προχθές τα ξημερώματα μετά από μπαράζ κλοπών σε καταστήματα της πόλης.
Οι διαρρήκτες κατελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά από ανεπιτυχή προσπάθειά τους να κλέψουν το κυλικείο στον θόλο. Νωρίτερα είχαν διαπράξει άλλη μία κλοπή και τρεις απόπειρες, ενώ πριν μία εβδομάδα είχαν διαπράξει τρεις ακόμη διαρρήξεις.
Πρόκειται για τρεις Ρομά από τα Φάρσαλα ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας, ο ένας μάλιστα ανήλικος, ενώ οι δύο από τους δράστες είναι αδέρφια.
Συγκεκριμένα οι διαρρήκτες διαπιστώθηκε ότι είναι ηλικίας 16, 19 και 20 ετών, ενώ είχαν ακόμη έναν συνεργό που διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται από την Αστυνομία.
Οι διαρρήκτες συνελήφθησαν στις 5 τα ξημερώματα. Στην προσπάθειά τους να «χτυπήσουν» το κυλικείο του Πανεπιστημίου έγιναν αντιληπτοί από τον φύλακα εξαιτίας των θορύβων που προκάλεσαν.
Ο φύλακας κάλεσε σε βοήθεια την Αστυνομία. Αμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι μετά από λίγη ώρα τσάκωσαν τους δράστες.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι νωρίτερα οι «ποντικοί» είχαν εισβάλει σε μανάβικο από το οποίο είχαν αφαιρέσει το ποσό των 70 ευρώ από την ταμειακή μηχανή και είχαν επιχειρήσει να «χτυπήσουν» ανεπιτυχώς ένα κατάστημα με είδη δώρων στην Ερμού, ένα κατάστημα με είδη περιπτέρου και ακόμη μία επιχείρηση.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους σιδερένια λάμα με τη οποία παραβίαζαν τις κλειδαριές και καλσόν που χρησιμοποιούσαν αντί για γάντια προκειμένου να μην αφήνουν αποτυπώματα.
Ομως, η δράση των διαρρηκτών δεν σταματά εδώ. Μόλις το περασμένο Σάββατο 18 Ιουλίου οι «ποντικοί» εισέβαλαν σε άλλα τρία καταστήματα.
Συγκεκριμένα τρύπωσαν σε τσιπουράδικο στο κέντρο της πόλης και άρπαξαν το ποσό των 200 ευρώ από την ταμειακή μηχανή και κινητό αξίας 190 ευρώ, ενώ «χτύπησαν» σε κατάστημα με είδη ένδυσης στην Ερμού απ’ όπου αφαίρεσαν από την ταμειακή 300 ευρώ και ενδύματα αξίας επίσης 300 ευρώ και σε δεύτερο κατάστημα με είδη ένδυσης, αρπάζοντας από την ταμειακή μηχανή το ποσό των 350 ευρώ και προκαλώντας ζημιές ύψους 500ευρώ.
Οι δράστες οδηγήθηκαν προχθές στην Εισαγγελία Βόλου συνοδεία αστυνομικών και εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές από κοινού κατ’ εξακολούθηση.
Παραπέμφθηκαν ακολούθως για να απολογηθούν στον ανακριτή και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για αύριο Δευτέρα.
Οι ίδιοι φέρονται να αποδέχονται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και να ζητούν «συγγνώμη» για τις πράξεις τους.

Κατερίνα Μαρούγκα (Ταχυδρόμος)