Σε τέσσερα σπίτια κατάφεραν να μπουν για να κλέψουν τρεις νεαροί Ρομά, ηλικίας 20,21 και 22 ετών ενώ προσπάθησαν να διαρρήξουν και πέμπτη οικία. Οι τρεις συνελήφθησαν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τελεσμένες και σε απόπειρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετά από αστυνομική επιχείρηση σήμερα το πρωί στον οικισμό Αλιβερίου.

Η δράση των τριών ανδρών ξεκίνησε την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου, όταν διέρρηξαν το πρώτο σπίτι στον Ριζόμυλο.  Ειδικότερα, διέρρηξαν το παράθυρο της κουζίνας και μπήκαν στο σπίτι 59χρονου από όπου έκλεψαν κοσμήματα άγνωστης αξίας, τρεις λίρες, συλλεκτικά χαρτονομίσματα και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Στις 15 Δεκεμβρίου διέρρηξαν, στην περιοχή των Αλυκών, τη μπαλκονόπορτα στο σπίτι 47χρονου και αφαίρεσαν κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας 500 ευρώ.

Δύο ημέρες μετά, οι νεαροί «ποντικοί»  «χτύπησαν στον Βόλο και συγκεκριμένα μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο στο σπίτι  68χρονης γυναίκας.  Από το εσωτερικό έκλεψαν μία κασετίνα με κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας 200 ευρώ.

Την ίδια ημέρα, οι δράστες μετέβησαν στο Διμήνι για να διαρρήξουν το σπίτι 32χρονου, ωστόσο η προσπάθειά τους έγινε αντιληπτοί, και διέφυγαν.

Το ίδιο βράδυ επέστρεψαν στον Βόλο.  Εκεί διέρρηξαν παράθυρο και τρύπωσαν στο σπίτι 48χρονου.  Κατάφεραν να φύγουν με λεία κοσμήματα άγνωστης αξίας, 10 χρυσές λίρες Αγγλίας, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα τάμπλετ και 3.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έφτασαν στους τρεις δράστες μετά από πληροφορίες και προανάκριση.  Σήμερα το πρωί, προχώρησαν σε αστυνομική επιχείρηση στο Αλιβέρι.  Εκεί εντοπίστηκαν οι τρεις δράστες που ομολόγησαν τις πράξεις τους.  Σε έρευνα στο σπίτι του 22χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε το ένα κινητό, από την τελευταία τους διάρρηξη, αλλά και ποσότητα χασίς βάρους 1,46 γρ.

Στο σπίτι του 20χρονου βρέθηκε το δεύτερο κινητό της διάρρηξης ενώ ο δράστης παρέδωσε την κασετίνα με τα κοσμήματα που έκλεψαν από το σπίτι της 68χρονης.

Τα δύο κινητά και η κασετίνα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Θεσσαλία