Άλλη μία φυτεία με εκατοντάδες δενδρύλλια χασίς ήρθε στο φως, αυτή τη φορά στη Φθιώτιδα, σε ορεινή, δύσβατη και απόκρημνη περιοχή, στο όρος Καλλίδρομο, του Δημοτικού Διαμερίσματος Δαμάστας.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή των τοπικών Ο.Π.Κ.Ε. και της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛΑΣ, επρόκειτο για έναν ειδικά διαμορφωμένο-αποψιλωμένο δασικό χώρο, συνολικής έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων, με εμφυτευμένα 644 δενδρύλλια χασίς, ύψους έως και 1,55 μέτρων, τα οποία και εκριζώθηκαν.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν 11 συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 37 κιλά και 768 γραμμάρια χασίς (ακατέργαστο και φυτικά αποσπάσματα).
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδιοι χώροι αποξήρανσης των δενδρυλλίων και διάφορα σκαπτικά εργαλεία και λάστιχα ποτίσματος για την καλλιέργεια και περιποίησή τους.
Επίσης, εντός του χώρου της φυτείας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αυτοσχέδιας δεξαμενής νερού, μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και πρόχειρα καταλύματα διαμονής των καλλιεργητών, οι οποίοι και αναζητούνται.\

naftemporiki.gr