Αναζητείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου άγνωστος δράστης, πιθανόν Έλληνας, ο οποίος το πρωί της 9ης Μαρτίου τηλεφώνησε σε επιχείρηση η οποία εδρεύει στην Σκιάθο, ιδιοκτησίας ενός 49χρονου και μίας 43χρονης και η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία αγροτικών μηχανημάτων. Προσποιήθηκε τον αγοραστή και εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει χορτοκοπτικό μηχάνημα χρηματικής αξίας 600 ευρώ, πληρώνοντας μέσω e-banking.
Λέγοντας διάφορα ψέματα στους δύο ιδιοκτήτες και εκμεταλλευόμενος την άγνοια τους, κατάφερε και τους απέσπασε κωδικούς επιβεβαίωσης της συναλλαγής, αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης και αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο πλήρη έλεγχο του ηλεκτρονικού συστήματος συναλλαγών με την τράπεζα.
Στη συνέχεια αφού άλλαξε το όριο ημερήσιων συναλλαγών από 1.300 ευρώ σε 15.000 ευρώ, προέβη σε δύο διαδοχικές μεταφορές χρηματικών ποσών, αρχικά από λογαριασμό Ελληνικής τράπεζας που διατηρεί η παθούσα, χρηματικού ποσού 12.000 ευρώ, σε ανεξάρτητο λογαριασμό άλλης τράπεζας του εσωτερικού και στη συνέχεια από λογαριασμό διαφορετικής Ελληνικής τράπεζας που διατηρεί ο παθών, χρηματικού ποσού 3.000 ευρώ, και πάλι σε ανεξάρτητο λογαριασμό άλλης τράπεζας του εσωτερικού. Ο δράστης αναζητείται.

ertnews.gr