Ακάθεκτοι συνεχίζουν τις απόπειρες εξαπάτησης επιτήδειοι που τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες, προσποιούνται τους τεχνικούς της Microsoft και επιχειρούν να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία με στόχο την απόκτηση πρόσβασης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Πριν από έναν μήνα είχε διαταχθεί έρευνα από την Εισαγγελία Βόλου, μετά από δύο καταγγελίες Βολιωτών που εξαπατήθηκαν από τους επιτήδειους και είδαν να κάνουν «φτερά» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ποσά της τάξης των 8.000 ευρώ στη μία περίπτωση και των 3.000 ευρώ στη δεύτερη.
Παρά την εισαγγελική έρευνα, οι επιτήδειοι συνεχίζουν, «χτυπώντας» ανά περιοχές. Από προχθές, Κυριακή, στο στόχαστρο των επιτηδείων φαίνεται να έχουν μπει κάτοικοι της περιοχής των Καλών Νερών, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Τηλεφωνούν ασταμάτητα στα υποψήφια θύματά τους, πολλές φορές μέσα στην ημέρα, ακόμη και σε ακατάλληλες ώρες.
Στην οθόνη των σταθερών τηλεφώνων εμφανίζεται τηλεφωνικός αριθμός με πρόθεμα του Βόλου (24210…) και αρκετοί είναι αυτοί που απαντούν.
Σύμφωνα με παθόντες οι επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι είναι τεχνικοί της Microsoft και ότι επικοινωνούν δήθεν για να διορθώσουν τεχνικό πρόβλημα. Ζητούν κωδικούς πρόσβασης στον υπολογιστή, δήθεν για να προσφέρουν απομακρυσμένη βοήθεια μέσω team viewer. Αν τα υποψήφια θύματα δεν θελήσουν να αποκαλύψουν τους κωδικούς τους οι δράστες έχουν και εναλλακτική πρόταση. Καλούν τους ίδιους τους χρήστες να πατήσουν εντολές στον υπολογιστή, που όμως και πάλι εξασφαλίζουν πρόσβαση σε προσωπικά αρχεία στους επιτήδειους.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη δεκάδες πολίτες φέρονται να έχουν πέσει θύματα των απατεώνων που δρουν ανά περιοχές. Είτε έχουν χάσει χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε έχουν δει προσωπικά τους αρχεία να καταστρέφονται.
Οι αστυνομικές αρχές εφιστούν αυξημένη προσοχή από τους πολίτες και τους καλούν να μην απαντούν καν σε άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς ή αν το κάνουν να μην δίνουν κανένα στοιχείο και να μην ακολουθούν καμία τηλεφωνική εντολή.

taxydromos.gr