Με επιτυχία συμμετείχε το Γραφείο Αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών στο πρόγραμμα βιολογικής αντιμετώπισης της σφήκας της καστανιάς σε περιοχές της ΤΚ Πυργετού και ΤΚ Αμπελακίων.

Έγινε εξαπόλυση του παρασίτου (torymussinensis) σε καστανοπερίβολα που ευρέθησαν προσβεβλημένα από το έντομο της σφήκας της καστανιάς (dryocosmus kuriphilus) μετά από αυτοψία του γραφείου. Παρόντες ήταν ο Προϊστάμενος του Τμήματος φυτοπροστασίας της ΔΑΟΚ  ΠΕ Λάρισας  κ. Δημήτριος Σταυρίδης  γεωπόνος phd εντομολογίας, οι γεωπόνοι της ΔΑΟΚ ΠΕ Λάρισας  κ. Αθανάσιος Λιακατάς και κ. Νατάσα Σταματοπούλου, οι γεωπόνοι του Δήμου Τεμπών Θεμιστοκλής Ασημακόπουλος και Σπύρος Μπετχαβές, ο Αντιδήμαρχος Τεμπών Κωνσταντίνος Τσεργάς και ο Πρόεδρος Συνεταιρισμού Αμπελακίων κ. Ευθύμιος Καζαντζής.

Από τον δήμο Τεμπών ενημερώνονται οι καλλιεργητές καστάνων ότι επιβάλλεται να μην προβαίνουν σε ψεκασμούς με οργανικά (χημικά) εντομοκτόνα έως το τέλος Ιουνίου από φέτος και για κάθε επόμενη χρονιά ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στο παρασιτικό έντομο να αναπαραχθεί και να εγκλιματιστεί.