Νεαρές κοπέλες φαίνεται πως είχε βάλει στο στόχαστρο ένας 52χρονος Βολιώτης, που έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές για διάφορα αδικήματα. Ο 52χρονος επιτέθηκε σε δύο κοπέλες προχθές το βράδυ και χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο κέντρο του Βόλου, τρομοκρατώντας τις.

Ο 52χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και κρατείται, ενώ χθες οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου και στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, όπου ζήτησε αναβολή και θα δικαστεί σήμερα. Μάλιστα φέρεται να προκάλεσε ένταση εντός της δικαστικής αίθουσας, όταν του ανακοινώθηκε ότι θα συνεχιστεί η κράτησή του… Ο δράστης σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στις 12.15 μετά τα μεσάνυχτα χθες, στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη και Ερμού, κατηγορείται ότι πλησίασε κρατώντας μια ζώνη παντελονιού στο χέρι, μια 22χρονη κοπέλα, που κινούνταν πεζή και απευθυνόμενος προς αυτή φέρεται να της είπε «που πας μωρή μ…».

Η κοπέλα τρομοκρατήθηκε, βλέποντας τον 52χρονο να της επιτίθεται φραστικά και να κρατάει ζώνη στο χέρι του και τράπηκε σε φυγή. Βρήκε έναν φίλο της προς την περιοχή της Μεταμόρφωσης και μαζί του κάλεσε την Αστυνομία. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσπευσαν στην περιοχή και άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του 52χρονου, για να τον συλλάβουν τελικά λίγη ώρα αργότερα και να τον οδηγήσουν στο Τμήμα. Η κοπέλα ήταν εμφανώς σοκαρισμένη με αυτό που της συνέβη στο κέντρο της πόλης.

Όπως αποκαλύφθηκε κατόπιν, ο ίδιος δράστης είχε επιτεθεί νωρίτερα και συγκεκριμένα γύρω στις 9.15 προχθές το βράδυ, σε άλλη νεαρή κοπέλα, πάλι στο κέντρο της πόλης. Η 23χρονη φέρεται να διέσχιζε με ποδήλατο την Ερμού, μεταξύ Π. Μελά και Ιωλκού, όταν ο 52χρονος φέρεται να την πλησίασε απειλητικά. Η 23χρονη προσπάθησε να τον αποφύγει, καθώς τον αναγνώρισε, αφού την είχε εξυβρίσει πριν επτά μήνες σε ανάλογο επεισόδιο.

Ωστόσο, ο 52χρονος φέρεται να την πλησίασε πολύ κοντά και όταν η κοπέλα φώναξε «όχι-όχι», ο δράστης κατηγορείται ότι τη χτύπησε με το χέρι του στο αριστερό της αυτί… Αμέσως τράπηκε σε φυγή. Ένα ζευγάρι που περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο, βοήθησαν την 23χρονη να συνέλθει από το σοκ, ενώ ειδοποίησαν και την Αστυνομία και αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσπευσαν στην περιοχή και άρχισαν να ερευνούν για να βρουν τον 52χρονο. Ο δράστης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απειλής με επιλογή θύματος λόγω φύλου, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης οπλοφορίας αντικειμένου που είναι πρόσφορο για επίθεση, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της εξύβρισης. Θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Αυτόφωρου.

e-thessalia.gr