Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και αποφάσισε μέτρα για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Τα μέτρα που έλαβαν

Αποφάσισε την διανομή του συνολικού ποσού των 300.000 ευρώ προς τις Ιερές Μητροπόλεις οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Το ποσό αυτό συλλέχθηκε τόσο από την δισκοφορία της 14ης Σεπτεμβρίου, όσο και από αυτοπροαίρετες προσφορές Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και είναι ξεχωριστό από την βοήθεια που αποστέλλεται σε ανθρωπιστικό υλικό ή και σε χρήματα, απευθείας προς τις πληγείσες Ιερές Μητροπόλεις.

Ο Συνοδικός Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ορίσθηκε να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες αυτών, εκφράζοντας την συμπαράσταση της Ιεράς Συνόδου.

Οι φορολογικές υποχρεώσεις της Εκκλησίας

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η εκκλησία, θα καταβάλει το ποσό των 676.196,82 € για την πληρωμή σε οκτώ (8) ισόποσες δόσεις της αναλογούσης Φορολογίας Εισοδήματος έτους 2022 εκ της εκμισθώσεως εκκλησιαστικών ακινήτων του Νομικού Προσώπου του Κεντρικού Οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και β) του ποσού του 1.913.395,94 € για την πληρωμή σε έξι (6) ισόποσες δόσεις του αναλογούντος Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έτους 2022 στο Νομικό Πρόσωπο του Κεντρικού Οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

flash.gr