Ακριβότερα κατά 2 ευρώ σε σχέση με πέρυσι, θα είναι τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων, στα ζαχαροπλαστεία της Καρδίτσας, τη φετινή εορταστική περίοδο. 

Σύμφωνα με όσα είπε στο KarditsaLive.Net, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών κ. Γιάννης Κουφόπουλος, η αύξηση της τιμής ενέργειας και των πρώτων υλών αγγίζει το 80% και σε κάποια το 100%, και παρά την προσπάθεια που γίνεται να συγκρατηθούν οι τιμές, ένα μέρος του επιπλέον κόστους θα περάσει στο ποσό που θα πληρώσει ο καταναλωτής.

Έτσι οι τιμές για τα μελομακάρονα θα είναι 12 με 13 ευρώ το κιλό, ενώ για τους κουραμπιέδες στα 13 με 14 ευρώ το κιλό. Μάλιστα ο κ. Κουφόπουλος υπογράμμισε πως στις αγορές άλλων πόλεων η τιμή είναι 15 και 16 ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει την προσπάθεια περιορισμού του κόστους για τον πελάτη από τους ζαχαροπλάστες του νομού μας.

Επανασύσταση του Συλλόγου

Εν τω μεταξύ ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών, που εδώ και δύο χρόνια δεν λειτουργεί, βρίσκεται στην διαδικασία της επανασύστασης. Σύμφωνα με τον συνομιλητή μας σύντομα θα υπάρξει διορισμός προσωρινής διοίκησης που θα τον οδηγήσει σε εκλογές, προκειμένου να αναδειχθεί το νέο του Διοικητικό Συμβούλιο.