«Οι κρίσεις για το Μάτι δεν είναι οριστικές ή τελεσίδικες, εφ' όσον η δικαιοσύνη αποφασίσει να επανεξεταστούν», τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή για τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά το νέο δικαστικό «χάρτη» της χώρας.

«Θεωρώ το σημερινό νομοσχέδιο όχι μόνο σοβαρή μεταρρύθμιση, αλλά μια ιστορική τομή σε ένα διαχρονικό πρόβλημα», είπε αρχικά στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως πρώτο ζήτημα είναι να βγαίνουν δικαστικές αποφάσεις «σε μικρότερο χρόνο, περίπου κατά 30%».

Επίσης, ο πρωθυπουργός έριξε τα βέλη του και εναντίον της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «διαπιστώνω ξανά την άρνηση της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει παγίως όχι σε όλα , ναι στο τίποτα. Μιλάει για τη δημοκρατία όταν ξέχασε να καταθέσει υπόμνημα κατά των διαδόχων του φασισμού. Εξακολουθεί να μοιράζει ακοστολόγητες υποσχέσεις», ενώ για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε: «αναρωτήθηκε «πόσο αγκυλωμένο και οπισθοδρομικό αποδεικνύεται ένα κόμμα που θέλει να είναι προοδευτικό».

Επίσης, χωρίς να τους κατονομάσει, καταφέρθηκε εναντίον της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης, λέγοντας πως «Δεν χρειαζόμαστε εμπόρους της πατρίδας και της πίστης μας», ενώ ειδικά για τον κ. Βελόπουλο είπε: «Όσο για τους εμπόρους της πίστης, η Εκκλησία απάντησε πολύ καλύτερα από μένα».

liberal.gr