Ελεύθεροι αφέθηκαν, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, οι εννέα Αιγύπτιοι , οι οποίοι κατηγορούνταν για την υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο ανοικτά της Πύλου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με την απόφαση, το ναυάγιο σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, δηλαδή περίπου 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Ως εκ τούτου το δικαστήριο αποφάσισε την παύση της ποινικής δίωξης για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και την πρόκληση ναυαγίου.

Επίσης, σύμφωνα με συνηγόρους υπεράσπισης των εννέα Αιγυπτίων, το δικαστήριο τους έκρινε αθώους για τις κατηγορίες της διακίνησης μεταναστών και της παράνομης εισόδου στην χώρα.

Να σημειωθεί ότι με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης των εννέα Αιγυπτίων υπέβαλλαν ένσταση, υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, διότι το ναυάγιο σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα.

Πριν από την έναρξη της δίκης σημειώθηκε ένταση έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να κρατήσουν σε απόσταση τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι ήθελαν να συμπαρασταθούν στους εννέα Αιγύπτιους. Ακολούθησαν οι προσαγωγές τριών ατόμων, οι οποίοι στην συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ ένα άτομο από τους συγκεντρωμένους διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ