Δεν έχουν περάσει παρά δύο μόλις εβδομάδες από τότε που ο σύζυγός της πέθανε μόνος του σε μία εντατική μονάδα θεραπείας.

Σήμερα η Νικόλ Μπιουκάναν βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της έχοντας δίπλα της την 12χρονη κόρη της και παλεύοντας όχι μόνο με τον πόνο της απώλειας αλλά και με το «γιατί» και το «πώς» ο ιός μπόρεσε να αφαιρέσει τη ζωή από έναν τόσο νέο υγιή άνθρωπο.

«Ο σύζυγός μου δεν είχε ούτε διαβήτη,  ούτε άσθμα, ούτε χοληστερόλη. Δεν είχε τίποτα. Δεν νομίζω ποτέ να πάρω τις απαντήσεις που θέλω», λέει η Νικόλ.

Ο Κόνραντ Μπιουκάναν πέθανε στις 30 Μαρτίου μόλις στα 39 του χρόνια, ύστερα από σκληρή πάλη δύο εβδομάδων.

Επαγγελματίας DJ ο ίδιος, μπορούσε να διασκεδάζει μεγάλη πλήθη με τη μουσική του.

Στο σπίτι όμως, τού άρεσε απλά να τραγουδά στην 12χρονη κόρη του το «Three Little Birds» του Μπόμπ Μάρλεϊ.

Ο Κόνραντ είναι ένας από τους τουλάχιστον 759 ανθρώπους, κάτω των 50 ετών, που έχασαν τη ζωή τους παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την επεξεργασία των επίσημων στατιστικών δεδομένων από την Washington Post.

Άλλη μία απόδειξη ότι ο νέος κορωνοϊός, παρότι απειλεί κυρίως τους γηραιότερους, δεν αφήνει κανέναν στο απυρόβλητο.

Η αλήθεια είναι ότι για τους πολύ νέους, κάτω των 20 ετών, ο θάνατος από τον κορωνοϊό είναι εξαιρετικά σπάνιος.

Συμβαίνει όμως.

Και η Washington Post έχει εντοπίσει εννέα τέτοιες περιπτώσεις.

Ο κίνδυνος μάλιστα μοιάζει να αυξάνεται με κάθε δεκαετία που προσαυξάνεται στην ηλικία του ανθρώπου.

Η Post εντόπισε τουλάχιστον 45 θανάτους σε ηλικία κάτω των 20 ετών.

Ακριβείς αριθμοί είναι δύσκολο να καταγραφούν εξαιτίας του διαφορετικού τρόπου με τον οποίο οι διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ ομαδοποιούν τις ηλικιακές ομάδες.

Η Post εντόπισε τουλάχιστον 190 θανάτους σε ηλικίες των τριάντα ετών και τουλάχιστον 413 σε ανθρώπους που διήνυαν την τεσσαρακοστή δεκαετία της ζωής τους.

Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών ανάμεσα στους νέους είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος.

Σε κάθε περίπτωση ο μακράν μεγαλύτερος αριθμός νέων ανθρώπων που χάνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό, καταγράφεται στη Νέα Υόρκη.

Πράγματι, έως την περασμένη Τετάρτη, έξι Νεοϋρκέζοι κάτω από την ηλικία των είκοσι, 33 στην δεκαετία των 20, άλλοι 118 στα 30 τους και 265 στα 40 τους είχαν πεθάνει.

Τέλος, τα στατιστικά δεδομένα από περίπου 1.400 νοσηλευομένους έδειξαν ότι περίπου ένας στους τέσσερις ασθενείς ήταν κάτω των 50 ετών.

Καθημερινή