Διώξεις στους 8 συλληφθέντες για τα επεισόδια έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο άσκησε ο εισαγγελλέας, ενώ παράλληλα ξεκινά η έρευνα για τα όσα συνέβησαν εντός του αγωνιστικού χώρου.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ οι 5 εκ των 8 που συνελήφθησαν είναι ανήλικοι, ενώ οι 4 εξ αυτών φέρονται να έχουν «λευκό» ποινικό μητρώο.
Τους ασκήθηκε δίωξη για εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ παράλληλα ο εισαγγελέας εξέδωσε και διάταξη για περιοριστικούς όρους, όπως προβλέπει ο νέος νόμος του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.
Με αυτόν του δίνεται το δικαίωμα να τους επιβάλει με την άσκηση της ποινικής δίωξης και περιοριστικούς όρους όπως η απαγόρευση προσέλευσης σε αγωνιστικούς χώρους, κάτι που έγινε στην περίπτωση των «8», και να μην χρειαστεί να περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου.
Όταν η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο, ο δικαστής θα αποφασίσει εάν θα συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα, η μη τήρηση των οποίων ισοδυναμεί με φυλάκιση.

naftemporiki.gr