Η Εθνική ομάδα ολοκληρώνει απόψε (18/11, 21:45) την παρουσία της στα προκριματικά του Euro 2020 με αντίπαλο τη Φινλανδία, την οποία θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής (10ος όμιλος).
Στόχος της Ελλάδας είναι να γράψει έναν καλό επίλογο με μια τρίτη συνεχή νίκη στο γκρουπ, για να απαλύνει τις εντυπώσεις από την κακή πορεία της στο πρώτο μισό και να δώσει άλλη μια απόδειξη πως κινείται στο σωστό δρόμο για την επαναφορά της σε ανταγωνιστικό επίπεδο στη διεθνή σκηνή.
Επίσης, είναι σαφές ότι ταυτόχρονα  με το στόχο δημιουργίας της ομάδας που θα διεκδικήσει πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2022, η Εθνική είναι υποχρεωμένη να συλλέγει και βαθμούς προκειμένου να κερδίσει θέσεις στην κατάταξη των FIFA - UEFA, με απώτερο στόχο την άνοδο και στα γκρουπ δυναμικότητας.
«Έχουμε ένα πλάνο, θέλουμε να παίξουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να δείξουμε ότι έχουμε βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και αν κερδίσουμε θα είναι ένα μπόνους. Όλα αυτά τα συστατικά θα μας βοηθήσουν να έχουμε μία καλή περίοδο για την Εθνική ομάδα, έτσι ώστε να είναι έτοιμη για τη νέα πρόκληση στο Nations League», δήλωσε ο Φαν Σιπ για την επικείμενη αναμέτρηση.
Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ολλανδός εκλέκτορας αναμένεται να πραγματοποιήσει μερικές αλλαγές συγκριτικά με το σχήμα που παρέταξε την περασμένη Παρασκευή εναντίον της Αρμενίας.
Αν συμβεί αυτό, μια θέση στην αρχική ενδεκάδα ενδέχεται να διεκδικήσουν κάποιοι από τους Μπουχαλάκη, Κουλούρη, Τσιμίκα, Μασούρα, ενώ υπενθυμίζεται ότι στην Εθνική έχει κληθεί για πρώτη φορά ο Βασιλειάδης της Πάντερμπορν.
Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Μάρκου Κάνερβα ήρθαν στην Αθήνα χωρίς άγχος, αφού έχουν εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα τελικά, για πρώτη φορά στην Ιστορία τους, ύστερα από μια εξαιρετική πορεία που τους απέφερε έξι νίκες σε εννέα αγώνες.

naftemporiki.gr