olimpos amigdalo

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
16:34
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κυριακή, 15 Απρίλιος 2018
Συνεχίζει τη δυναμική που ανέπτυξε την περασμένη καλλιεργητική περίοδο το βαμβάκι. Αν και κατά το παρελθόν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις ήταν σχεδόν διπλάσιες, το βαμβάκι παραμένει ιδιαίτερα εξωστρεφές και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως.
Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018
«Δεν αντέχω εκεί μέσα. Ολο φωνάζουν, πλακώνονται με τα πολιτικά... Κι όλοι καπνίζουν. Συνέχεια. Δεν σέβονται ούτε τις γκαστρωμένες. Και να πεις πως πετυχαίνουν και τιμές της προκοπής!».
Τρίτη, 03 Απρίλιος 2018
Σε περίοδο σποράς βρίσκονται οι περισσότεροι παραγωγοί του κάμπου, ενώ την ίδια ώρα τρέχει και η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ.
Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018
Η ολοκληρωμένη ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα αποτελεί όραμα της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία έχει επιλέξει την ολιστική προσέγγιση του χώρου και την πλήρη στήριξη των αγροτών.
Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2018
"Κουφόβραση" παρά το ανοιξιάτικο ψύχος επικρατεί στις τάξεις του Επιμελητηρίου Λάρισας.
Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018
Από σήμερα ξεκινούν οι εκτιμήσεις ζημιών από τον ΕΛΓΑ στις καλλιέργειες του νομού που πλημμύρισαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.
Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018
Αμετάβλητα τα αρδευτικά και αποστραγγιστικά τέλη για το 2018, ρύθμιση για τους οφειλέτες παρελθόντων ετών και έκπτωση για τους συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις παραγωγούς αποφάσισε η γενική συνέλευση του ΤΟΕΒ Ταυρωπού στον Νομό Καρδίτσας.
Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018
Σε κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στο Πλατύ Ημαθίας προχώρησαν, στις 11 το πρωί της Τρίτης 20/3, τευτλοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, διεκδικώντας την εξόφλησή τους από την ΕΒΖ για την ποσότητα τεύτλων που παρέδωσαν το 2017, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, αλλά και εν αναμονή
Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018
Άλλο ένα αγροτοδικείο στήθηκε σήμερα στη Λάρισα για αγροτικές κινητοποιήσεις με τρακτέρ στα Τέμπη τον Ιανουάριο του 2016.
Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018
Στην εγκατάλειψη περίπου 95.000 στρεμμάτων σε μια πενταετία οδηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια οι αγρότες της Μαγνησίας λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής, της πτώσης των τιμών και της δυσκολίας στην εύρεση νερού.
Κυριακή, 18 Μάρτιος 2018
Σε χαμηλά επίπεδα και κάτω του κόστους παραγωγής κυμαίνονται οι τιμές στα αμνοερίφια χωρίς ωστόσο να έχουν ξεκινήσει οι σφαγές για το Ελληνικό Πάσχα.
Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018
Από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου έως τις 16 Απριλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις στήριξης για τη δράση της βιολογικής κτηνοτροφίας του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018
Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε 40 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στις παρακάρλιες περιοχές του νομού Λάρισας, λόγω των πρόσφατων, έντονων βροχοπτώσεων.
Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018
Έως τις 16 Απριλίου έχουν προθεσμία για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο υπομέτρο 6.1 Εγκατάσταση Νέων Αγροτών.
Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018
Αθώους έκρινε το Πρωτοδικείο Λάρισας τους τρεις συνδικαλιστές Βαγγέλη Μπούτα, Κώστα Τζέλα και Ρίζο Μαρούδα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2016.
Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018
Νέο «αγροτοδικείο» την Τετάρτη 14 Μάρτη στη Λάρισα. Συγκεκριμένα στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας θα καθίσουν τρία στελέχη του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, κατηγορούμενοι για τα μπλόκα του 2016.
Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018
Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι αναφορικά με τις τιμές των αμνοεριφίων, ενόψει της πασχαλινής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας επενδύουν πολλά για να ανασάνουν οικονομικά.
Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2018
Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκαν σήμερα 7 αγρότες της επαρχίας Αγιάς οι οποίοι με άλλους συναδέλφους τους είχαν αποκλείσει την επαρχιακή οδό Λαρίσης – Αγιάς στο ύψος του Γερακαρίου με τα αγροτικά τους μηχανήματα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των αγροτών τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο τ
Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2018
Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση του χρέους τους με πολύ ευνοϊκούς όρους και με «κούρεμα» της συνολικής οφειλής ως και 80%, προτού δουν τις ιδιοκτησίες τους να βγαίνουν στο σφυρί ή να πωλούνται τα δάνειά τους σε funds, δίνει σε 21.500 αγρότες η bad bank της Τράπεζας της Ελλάδος.
Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2018
Η περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη που πλήρωσε επιλάχοντες νέους αγρότες του σχετικού προγράμματος.
Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2018
Να αναδείξει τα ζητήματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής μέσω της ίδρυσης Αγροτικού Τμήματος προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, το Επιμελητήριο Λάρισας, υπό την προεδρία του Σωτήρη Γιαννακόπουλου.
Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2018
Οι επιπτώσεις από τη συμφωνία CETA είναι πλέον ορατές στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, που βλέπουν μέρα με τη μέρα τις τιμές σε γάλα και κρέας να κατρακυλούν, ενώ η καθυστέρηση του υπουργείου στην αναγνώριση της διεπαγγελματικής φέτας, τους βάζει σε σκέψεις, αν η πολιτεία θέλει πραγματικά να προσ
Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2018
Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, να γίνει γνωστή η απόφαση του Πρωτοδικείου σχετικά με το αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων (ΕΑΣ Τρικάλων) για αναδιάρθρωση του δανεισμού του μέσω υπαγωγής στο άρθρο 106Β (πρώην άρθρο 99).
Τρίτη, 27 Φεβρουάριος 2018
Στην οικονομική «ανακούφιση» χιλιάδων αγροτών δανειοληπτών αγροτών και κτηνοτρόφων αναμένεται να οδηγήσει η κυβερνητική πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη, σύμφωνα με την οποία θεσπίζεται για πρώτη φορά δυνατότητα διευθέτησης των οφειλών τους προς τα πιστ
Σάββατο, 24 Φεβρουάριος 2018
Πάνω από 18.000 στρέμματα με αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας, μετά την υπερχείληση του Πηνειού και του Ενιπέα. Καλλιεργούμενες εκτάσεις με σιτηρά βυθίστηκαν στο νερό ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί αγροτεμάχια που είχαν προετοιμαστεί για σπορά καλαμποκιού
Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2018
Προθεσμία έως τις 11 Απριλίου έχουν οι βιοκτηνοτρόφοι για να υποβάλλουν την αίτησή τους για την ένταξή τους στο πρόγραμμα της Βιολογικής Κτηνοτροφίας, όπως προκύπτει από την πρόσκληση που εκδόθηκε. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το Μέτρο 11 ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ και θα μοιραστεί στις 13 Περι
Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018
Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας καλεί τους κτηνοτρόφους του Νομού, οι οποίοι έχουν στο στάβλο τους ανεμβολίαστα, κατά της Οζώδους Δερματίτιδας, βοοειδή να επικοινωνήσουν με το Κτηνιατρικό Γραφείο της περιοχής τους προκειμένου
Σάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018
Τις δράσεις για το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε για να εκτιμήσει της έως τώρα δραστηριότητες.
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018
Ο Θόδωρος Ζησάκης είναι ακόμη ένας άνθρωπος της υπαίθρου, τον οποίο η μνημονιακή κρίση τον οδήγησε στην επαγγελματική απασχόληση με τον πρωτογενή τομέα.
Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018
Ήδη από χθες έχει εξοφληθεί μέρος της οφειλής της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) προς τους τευτλοπαραγωγούς, ύψους 4 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται συντόμως η εξόφληση του συνολικού ποσού των οφειλών (10,2 εκατ. ευρώ) όταν ευοδωθεί η διαπραγμάτευση της διοίκησης της ΕΒΖ που βρίσκεται σε εξέλιξη γ
Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018
Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα αξιολόγησης για την «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, για το έτος 2016.
Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018
Στα συμπεράσματα που βγαίνουν από την φετινή πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση αναφέρεται, σε δήλωσή του, ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Τρίτη, 06 Φεβρουάριος 2018
Αποχώρησαν σήμερα το πρωί από το μπλόκο του Πλατυκάμπου οι λιγοστοί αγρότες μετά τις χθεσινές εξελίξεις και τη συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.
Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018
Αναχωρούν αύριο το πρωί, γύρω στις 11, οι Καρδιτσιώτες αγρότες από το μπλόκο του Ε-65 στον κόμβο του «Δέλτα».
Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018
Ακατάσχετο 15.000 ευρώ ετησίως αντί 1.250 ευρώ, επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ύψους 42 εκατ. ευρώ για εξόφληση του 2014 και μέρος του 2015, καμία αύξηση στον ΕΝΦΙΑ και όχι σε συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια περιλαμβάνει το πακέτο δεσμεύσεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξ
Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018
Σε τουλάχιστον 10% υπολογίζεται η περικοπή στους πόρους της ΚΑΠ για την περίοδο μετά το 2020 λόγω του Brexit, αλλά και των αυξημένων αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς του Μεταναστευτικού, της Άμυνας και της Ασφάλειας, όπως επισημάνθηκε σε εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της 27ης Agrotica σ
Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018
Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η κρίση στον τυροκομικό κλάδο καθώς η αδυναμία μικρών και μεσαίων τυροκομικών μονάδων να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, λόγω της κρίσης, έχουν οδυνηρές συνέπειες για τους παραγωγούς γάλακτος και όχι μόνο.
Σάββατο, 03 Φεβρουάριος 2018
Να ανακόψουν την υλοποίηση των πολιτικών εκείνων, που οδηγούν σε αφανισμό του πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα, διατυπώνοντας χαρακτηριστικά την εκτίμηση ότι «με τον ρυθμό που πάμε σε λίγα χρόνια ο μεγαλύτερος αριθμός των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα θα βρίσκονται στα αζήτητα», κάλεσε τους Έλληνες
Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2018
H διαδικασία πληρωμής των τευτλοπαραγωγών άνοιξε με την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης την Τετάρτη 31/1 από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου που καθόρισε την τελική τιμή της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης στα 72 ευρώ ανά στρέμμα.
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018
Κάλεσμα προς τους αγρότες, αλλά και στους εργαζόμενους, συνολικά στα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλονίκης, να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, το Σάββατο 3 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη
Τρίτη, 30 Ιανουάριος 2018
Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και αφού ολοκληρωθούν τα πορίσματα, τα οποία θα αρχίσουν να ανακοινώνονται από βδομάδα σταδιακά, εκτιμάται ότι θα έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων που έχουν λαμβάνειν οι ντοματοπαραγωγοί του νομού Λάρισας για τις ζημιές του Ιουνίου από χαλάζι και έντονη
Τρίτη, 30 Ιανουάριος 2018
Oι τέσσερις νομοί της Θεσσαλίας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΕΛΓΑ «Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κατά τα έτη 2014 και 2015», το οποίο αφορά ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, σε πάγιο κεφάλαιο και σε αποθηκ
Τρίτη, 30 Ιανουάριος 2018
Την καθιερωμένη ετήσια έξοδο των τρακτέρ πραγματοποιεί σήμερα στο Αερινό μερίδα αγροτών με αναφορά στο ΚΚΕ, όπως αποφασίστηκε σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο.
Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2018
Σε κατάληψη των γραφείων διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ προχώρησαν, από τις 6 το πρωί, περισσότεροι από 150 τευτλοπαραγωγοί της χώρας.
Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2018
Στην πρώτη τροποποίηση των ονομαστικών καταστάσεων των δικαιούχων του προγράμματος ενίσχυσης των νέων αγροτών προχώρησαν οι περιφέρειες της χώρας με σχετικές αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στη Διαύγεια.
Σάββατο, 27 Ιανουάριος 2018
Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων, μεταξύ των κόμβων Ερμίτσας και Συκιάς, κοντά στο Αγρίνιο.
Σάββατο, 27 Ιανουάριος 2018
Κλειστός θα μείνει το μεσημέρι της Κυριακής ο δρόμος στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, καθώς οι αγρότες διοργανώνουν εκδήλωση απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμπαράστασης σε φορείς του νομού.
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018
Αγρότες του μπλόκου της Καρδίτσας προχώρησαν σήμερα το πρωί σε διαμαρτυρία έξω από το Εθνικό Κέντρο Ταξινόμησης Βάμβακος, όπου πραγματοποιούνταν ημερίδα για την ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού, από τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και τον ΕΛΓΟ Δήμητρα.
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018
Mε δύο διαφορετικά «μέτωπα» θα συμμετέχουν στις φετινές κινητοποιήσεις οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι «μοιράστηκαν» ανάμεσα στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και στην Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ελλάδας, που συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή των «γαλάζιων» αγροτών της Θεσσαλίας και Μακεδόνων αγροτών.
Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018
Ανακοινώθηκε ο πίνακας κατάταξης των δικαιούχων του Μέτρου 6.1, «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018
Μπλόκο στον Πλατύκαμπο στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης έστησαν σήμερα Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.
Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018
Μπλόκο στον κόμβο του Μεγαλοχωρίου, επί του Ε65 στα Τρίκαλα, έστησαν σήμερα το μεσημέρι οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής ύστερα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη».
Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018
Δεύτερη ημέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων για το νομό Καρδίτσας, με τους αγρότες να βρίσκονται στρατοπεδευμένοι στον αυτοκινητόδρομο Ε-65, στο ύψος των κυκλικών κόμβων (Δέλτα), δίνοντας τον παλμό και τη δυναμική τους, αφού εκτός από τα 300 τρακτέρ που παρατάχθηκαν εκατέρωθεν των δυο οδικών ρευμάτ
Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αγροτικά μηχανήματα έξω από την Εφορία Βόλου θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες της Μαγνησίας την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ.
Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018
Το πρώτο φετινό μπλόκο στήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο νέο οδικό άξονα Ε-65 από τους αγρότες της Καρδίτσας.
Κυριακή, 21 Ιανουάριος 2018
Σε διάλογο καλεί τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου για να βρεθεί λύση σε όποια πιθανά προβλήματα αντιμετωπίζουν.
Κυριακή, 21 Ιανουάριος 2018
Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, θα στήσουν μπλόκο με τρακτέρ κι άλλα γεωργικά μηχανήματα στον κόμβο Μεγαλοχωρίου, στον αυτοκινητόδρομο Ε65, Τρικαλινοί αγρότες.
Σάββατο, 20 Ιανουάριος 2018
Την απόφαση να στήσουν μπλόκο την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου πήραν οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.
Σάββατο, 20 Ιανουάριος 2018
Στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει ένας παραδοσιακός νερόμυλος στην παραγωγή αλεύρων ολικής άλεσης, χωρίς συντηρητικά και με υψηλή διατροφική αξία, προχωρά με ιδιαίτερη επιτυχία ο Γιώργος Παπαγεωργίου από το Κέδρο Καρδίτσας.
Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018
Σε έντονους ρυθμούς προετοιμασίας κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες, «αγκαλιάζοντας» σε σύσκεψη τους στην Σίνδο, την πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, για σύσταση ενός Αγροτικού Συντονιστικού Ελλάδας, με στόχο την ένωση δυνάμεων και την από κοινού διεκδίκηση για την
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016
Ποσά – μαμούθ που κυμαίνονται από 5 έως 10 εκατομμύρια ευρώ καλούνται να επιστρέψουν στο Κράτος οι πέντε συνεταιριστικές οργανώσεις της Μαγνησίας, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωδικαστηρίου.
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016
Είσοδο στην αγορά του Ισραήλ για τον αγροτικό συνεταιρισμό Ζαγοράς και τα μήλα Ζαγορίν. Την ερχόμενη εβδομάδα φεύγει το πρώτο φορτίο για το μακρινό Ισραήλ, μετά από εμπορική συμφωνία που οριστικοποιήθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη με χονδρέμπορο της περιοχής, ο οποίος συνεργάζεται και με αλυσίδες
Κυριακή, 30 Οκτώβριος 2016
Oύτε φέτος θα λείψουν από τις εθνικές οδούς της χώρας τα αγροτικά μπλόκα. Την σχετική απόφαση έλαβαν την Κυριακή, στη Νίκαια της Λάρισας, εκπρόσωποι από εκατό περίπου αγροτικές οργανώσεις και συλλόγους της χώρας. Αναμενόμενη, άλλωστε, καθώς η κατάσταση στα χωράφια δεν είναι ούτε φέτος καλή.
Κυριακή, 30 Οκτώβριος 2016
Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 14ης Γιορτής Κάστανου, στο Ξουρίχτι. Η γιορτή φιλοξενείται στη θέση Αγιοι Πάντες στο Ξουρίχτι. Ανοιξε τις πύλες της χθες, Σάββατο με μία ημέρα καθυστέρηση σε σχέση με το πρόγραμμα που αρχικώς είχε ανακοινωθεί.
Κυριακή, 30 Οκτώβριος 2016
Πανελλαδική σύσκεψη πραγματοποιεί σήμερα στη Νίκαια η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.
Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2016
Σήμερα ολοκληρώνεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016, ύψους περίπου 770.000.000 ευρώ σε 567.000 δικαιούχους, όπως έχει ανακοινωθεί, επιστρέφοντας στην ομαλή ροή του προγραμματισμού των πληρωμών.
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016
Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Λάρισας να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην Νίκαια-Λάρισας.
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016
Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης των νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων, τα οποία υπόκεινται σε δειγματοληψία για Μεταδοτικές Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες (ΜΣΕ), σε 9 Περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξ
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2016
Σαφέστατο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλαν από την κεντρική πλατεία της Λάρισας, κτηνοτρόφοι από την Λάρισα, το Βόλο, τα Γρεβενά και τη Λαμία για την διατήρηση της ελληνικότητας της φέτας.
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2016
Καλλιέργεια - «χρυσάφι» για τον θεσσαλικό κάμπο, θεωρούνται οι ρωσικές ποικιλίες ιπποφαούς, που το περασμένο καλοκαίρι έδωσαν την πρώτη παραγωγή.
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016
Δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη του μέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αφορά την ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, για την είσοδό τους στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου έλαβε σήμερα γνώση του πορίσματος που έχει συντάξει ο ΟΠΕΚΕΠΕ μετά από τακτικούς και έκτακτους ελέγχους σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, πορίσματος που θα κατατεθεί άμεσα στον εισαγγελέα.
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016
Διήμερο δράσεων και εκδηλώσεων «μνήμης και τιμής στο συνεταιριστή» διοργανώνει στις 29 και 30 Οκτωβρίου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του που είναι η 27η Οκτωβρίου.
Κυριακή, 23 Οκτώβριος 2016
Η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης που θα πλησιάσει το 1 δισ. ευρώ και θα δοθεί στους αγρότες μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει ότι θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ το σύνολο των Μέτρων που θα προκηρυχθούν εντός το
Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2016
Πάνω από 150 τρακτέρ συγκέντρωσαν οι αγρότες χθες το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυνε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου.
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2016
Ο αγροτικός κόσμος μπορεί να σταθεί όρθιος παρά την κρίση, και προς αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων θα σταθεί αρωγός για να βοηθήσει στην όλη προσπάθεια, τόνισε από το Βόλο ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, που απηύθυνε χαιρετισμό στην 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικ
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2016
Την ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, για την είσοδό τους στον αγροτικό τομέα και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις περιλαμβάνει η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε σήμερα, Τρίτη, του Μέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 - 2020.
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2016
Παντυρναβίτικο συλλαλητήριο, με γεωργικά μηχανήματα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και ώρα 12 μ. στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, για την των αιτημάτων των αγροτών.
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016
Σε συλλαλητήριο προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016
Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και πάλι οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα, η μορφή των οποίων θα αποφασιστεί στις 30 Οκτωβρίου, στη διάρκεια πανελλαδικής σύσκεψης που οργανώνει στη Νίκαια Λάρισας η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2016
Την Τετάρτη θα συγκεντρωθούν οι αμυγαδαλοπαραγωγοί των Καναλίων και της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να αποφασίσουν τον τρόπο που θα πουλήσουν την παραγωγή τους.
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016
Χαμηλότερη από πέρυσι είναι η τιμή στα μήλα Αγιάς με τους παραγωγούς της περιοχής να ανησυχούν ιδιαίτερα για το μέλλον της καλλιέργειας.
Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2016
Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον πρώην πρόεδρο της ΕΑΣ Λάρισας Θανάση Κοκκινούλη, ο οποίος καταδικάστηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας σε φυλάκιση 3 χρόνων (κατά συγχώνευση για μη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών) και χρηματική ποινή για τη μη καταβολή ασφαλιστικών ε
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016
Ξεκίνησε στη Λάρισα η συγκομιδή του βαμβακιού όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεπαγγελματικής, στα 2.300.000 – 2.350.000 στρέμματα κυμάνθηκαν φέτος οι εκτάσεις καλλιέργειας, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι αναμένεται να έχουμε υψηλή ποιότητα και καλές στρ
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ (10.00) και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (13.00) οργανώνει την Τρίτη η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), προβάλλοντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.
Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016
Αυξημένη και αρίστης ποιότητας σοδειά δίνουν φέτος οι αμπελώνες της ευρύτερης περιοχής του Νομού Μαγνησίας, με τον τρύγο στις καλλιεργούμενες εκτάσεις να είναι σε πλήρη εξέλιξη και να ολοκληρώνεται στα μέσα περίπου του ερχόμενου μήνα.
Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2016
Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, με θέμα τις αποζημιώσεις των Θεσσαλών παραγωγών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες αλλά και τον παγετό του περασμένου Μαΐου, θα έχει σήμερα Τρίτη στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016
Πάνω από 1000 είναι οι αλλοδαποί που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς για να βοηθήσουν τους παραγωγούς στη συγκομιδή των μήλων που ξεκίνησε εδώ και μερικές ημέρες με την παραγωγή να χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα υψηλή.
Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2016
Στη νέα εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ θα συγχωνευτούν οι εταιρείες Τυράς ΑΕ, Όλυμπος ΑΕ και Ροδόπη ΑΕ, όπως γνωστοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ομίλου Τυράς, Δημήτρης Σαράντης. Οι εταιρείες στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία θα είναι, επίσης, θυγατρικές της νέας εταιρείας.
Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2016
Ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα η συγκομιδή των μήλων στη Ζαγορά. Ο αγροτικός κόσμος της περιοχής για τον επόμενο ένα μήνα θα εργαστεί πυρετωδώς για τη συγκομιδή των μήλων με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο για ικανοποιητική παραγωγή που αναμένουν να μεταφραστεί και σε αντίστοιχες τιμές που θα πάρουν.
Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2016
Μετά από διεργασίες τριών μηνών, 68 συνεταιρισμοί πανελλαδικής γεωγραφικής διασποράς και εκπροσώπησης του συνόλου των αγροτικών προϊόντων της χώρας, συμφώνησαν να δημιουργήσουν το νέο συνεταιριστικό σχήμα που φέρει την ονομασία Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδα
Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2016
Ισχυρά κίνητρα για τη δημιουργία μικρών αγροτικών συνεταιρισμών σε όλη την Ελλάδα δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2016
Καλλιέργειες καρυδιάς στον θεσσαλικό κάμπο επισκέφτηκε ο γεωπόνος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης στο Ιράν Kourosh Vahdati, ο οποίος βρίσκεται στο θεσσαλικό διαμέρισμα, ύστερα από πρόσκληση του δρ Αλέξανδρου Παπαχατζή, καθηγητή Δενδροκομίας στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, διευθυντή του Εργαστηρίου «Δ
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2016
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Τρικάλων ενημερώνει τους παραγωγούς που είναι ενταγμένοι στη Δράση 1.2 «Βιολογική Κτηνοτροφία», ότι αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τρικάλων η Αναλυτική Ονομαστική κατάσταση πληρωμής
Δευτέρα, 05 Σεπτέμβριος 2016
Με τους προέδρους και τα μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών της επαρχίας Τυρνάβου συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Δευτέρα, 05 Σεπτέμβριος 2016
Να σταματήσει το μέτρο της θανάτωσης όλου του κοπαδιού βοοειδών εφόσον εμφανιστεί κρούσμα οζώδους δερματίτιδας σε μονάδα που έχει εμβολιαστεί, ζήτησαν οι κτηνοτρόφοι σε συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη.
Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2016
Μέτρα στήριξης και χρηματοδοτικά εργαλεία για αγρότες και αγροτικούς συνεταιρισμούς ανακοίνωσε σήμερα από τη Ζαγορά όπου βρίσκεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Ο κ. Αποστόλου επισκέπτεται σήμερα την περιοχή προσκεκλημένος του Δήμου Ζαγοράς και του Συνεταιρισμού «Ζαγορίν» με α
Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2016
Μετά τη Βόρεια Ελλάδα η οζώδης δερματίτιδα, ένα νόσημα που προσβάλει τα βοοειδή με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο, έφτασε και στη Λάρισα.
Κυριακή, 28 Αύγουστος 2016
Στοιχεία-σοκ για τη μείωση των αμοιβών των μισθωτών μέσα σε έναν χρόνο, τον πρώτο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται στο φως.
Τρίτη, 16 Αύγουστος 2016
Τσακίζει το αγροτικό εισόδημα η νέα φορολογία για όσους έχουν αγροτικά εισοδήματα.
Κυριακή, 14 Αύγουστος 2016
«Ψαλίδι» 60% στις συντάξεις του ΟΓΑ μπαίνει για τους νέους συνταξιούχους που παραμένουν ενεργοί αγρότες.
Τετάρτη, 10 Αύγουστος 2016
Σηµάδια κινητικότητας που γεννούν ελπίδες ότι µπήκε... πάτος στο βαρέλι και θα αρχίσει να επέρχεται σταδιακή ανάκαµψη, καταγράφει η αγορά του αγελαδινού, η οποία, µετά από πολύµηνη περίοδο µε διαρκή πτώση τιµών, έχει «τσιµπήσει» γύρω στα 3-4 λεπτά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.
Τετάρτη, 10 Αύγουστος 2016
Χρηματικές αποζημιώσεις ύψους 15.960.544 ευρώ καταβάλλει σήμερα, Tετάρτη, σε 15.982 δικαιούχους ο ΕΛΓΑ για τις καταστροφές της φυτικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου του 2015.
Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2016
Αντιμέτωποι με τον χρόνο -ένεκα της πολύμηνης απεργίας των δικαστικών επιμελητών-, με τη γραφειοκρατία αλλά και με το δημόσιο, που εμφανίζεται απρόθυμο να τρέξει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, βρίσκονται οι εκκαθαριστές της πρώην ΕΑΣ Λάρισας, οι οποίοι ωστόσο αισιοδοξούν ότι εκτός συγκλονιστικού α
Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2016
Στη Λάρισα θα βρίσκεται την Τρίτη 12 Ιουλίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.
Τρίτη, 05 Ιούλιος 2016
Ξεκίνησε η παραλαβή της πρώτης παρτίδας των 20.000 εμβολίων για την οζώδη δερματίτιδα στη Θεσσαλία. Οι εμβολιασμοί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο και ειδικότερα το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2016
Παράταση έως τις 29 Ιουλίου θα δώσει ο ΟΓΑ σε 667.229 ασφαλισμένους αγρότες για την αποπληρωμή των ασφαλιστικών οφειλών του β' εξαμήνου 2015.
Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016
Μετά την ντομάτα, προβλήματα εντοπίζονται και στην καλλιέργεια της υπαίθριας πιπεριάς στη Θεσσαλία, σύμφωνα με ελέγχους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας.
Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016
Tο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση του προεδρείου του ΟΠΕΚΕΠΕ με ανακατατάξεις στις θέσεις των αντιπροέδρων.
Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016
Σε κατάληψη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Λάρισα προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου.
Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016
Πρόβλημα περονόσπορου και άλλων ασθενειών αντιμετωπίζει η βιομηχανική ντομάτα που καλλιεργείται στην Θεσσαλία.
Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016
Την παραίτησή τους, από την Τετάρτη 15 Ιουνίου, φέρεται να ζήτησε προσωπικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου την οποία υπέβαλαν ο Αντώνης Μωυσίδης και ο τρικαλινός Γιάννης Καργιώτης από τις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ αντίστοιχα.
Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2016
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν 12.000 αγρότες που εισέπραξαν αποζημιώσεις το 2008 και το 2009 («πακέτο Χατζηγάκη») άνω των 5.000 ευρώ να επιστρέψουν πόσο 40 εκ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.
Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2016
Υπογράφηκε εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την οποία καθορίζονται οι όροι εφαρμογής του άρθρου 58 ν. 4384/2016, που αφορούν στην απασχόληση παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών για την εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών της αγροτικής οικονομίας.
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016
«Φύγαμε με άδεια χέρια και υποσχέσεις…» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη» Απόστολος Θωμόπουλος, αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας αγροτών στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη.
Τρίτη, 31 Μάιος 2016
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 1/6/2016 και ώρα 12:00 στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Περιφέρειας (Θεοφράστου και Καλλισθένους)
Δευτέρα, 30 Μάιος 2016
Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ.
Παρασκευή, 27 Μάιος 2016
Μεγάλες απώλειες στη σοδειά των σιτηρών υπέστησαν από επιδρομή ποντικιών, αγρότες στην ευρύτερη περιοχή του Ευαγγελισμού, του Μακρυχωρίου και της Ελάτειας.
Πέμπτη, 26 Μάιος 2016
  Αποζημιώσεις, ύψους 8.535.863 ευρώ, σε 4.779 δικαιούχους αγρότες θα καταβάλει αύριο ο ΕΛΓΑ, για ζημιές που υπέστησαν το 2015 η φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιό τους.
Τετάρτη, 25 Μάιος 2016
Στο Δήμο Σοφάδων βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Αθανάσιο Ζαννιά, προκειμένου τα στελέχη του να πάρουν μια πρώτη γεύση των σοβαρότατων ζημιών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα π
Δευτέρα, 23 Μάιος 2016
Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με τίτλο «H παράδοση και ο πολιτισμός μας στρατηγικός πυλώνας ανάπτυξης του τόπου» με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.
Πέμπτη, 19 Μάιος 2016
Με επιστροφή στα μπλόκα «μόλις τελειώσουμε τις δουλειές μας που δεν παίρνουν αναβολή» προειδοποιεί με ανακοίνωσή της για το «πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο», η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Πέμπτη, 12 Μάιος 2016
Με την επιστολή τους οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας ζητούν άμεση συνάντηση με τα παρακάτω θέματα :
Κυριακή, 08 Μάιος 2016
Επεισόδιο κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της ΑΔΕΔΥ είχαμε πριν λίγη ώρα στο Σύνταγμα.
Κυριακή, 08 Μάιος 2016
Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπές Θεοφάνης θα επισκεφτεί τον Τύρναβο αύριο Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Σαρχώση Παναγιώτη, που είχε υποβληθεί σε προηγούμενη συνάντησή τους.
Πέμπτη, 05 Μάιος 2016
Γενικό προσκλητήριο απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων η οποία καλεί τους αγρότες από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στο παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μμ, στην Ομόνοια.
Δευτέρα, 02 Μάιος 2016
Η υποβολή αιτήσεων για τα δικαιώματα ΟΣΔΕ του 2016 ξεκίνησε από τις αρχές της εβδομάδας και αναμένεται να κορυφωθεί μετά το Πάσχα με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής να είναι η 15η Μαΐου 2016. Μετά την ημερομηνία αυτή θα υπάρξει πρόστιμο 1% για κάθε ημέρα που περνάει και μέχρι 10/6/2016.
Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2016
Ριζικές αλλαγές έρχονται σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, καθώς το τελικό σχέδιο νόμου μετριάζει τα βάρη που καλούνται να σηκώσουν οι αγρότες τα προσεχή χρόνια, σε σύγκριση με το προσχέδιο του Ιανουαρίου.
Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2016
Νέους μπελάδες στην κυβέρνηση βάζουν οι αγρότες ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.  
Δευτέρα, 25 Απρίλιος 2016
Πρόβλημα σύνθετο και δισεπίλυτο αυτό της χαμηλής τιμής του αγελαδινού, κυρίως, γάλακτος που ταλανίζει τόσο τους Έλληνες παραγωγούς όσο και την εγχώρια γαλακτοβιομηχανία.
Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2016
Μια πολύ κακή χρονιά προμηνύεται η φετινή για τα Θεσσαλικά σιτάρια.
Τρίτη, 19 Απρίλιος 2016
Αποφασισμένοι να μην πουλήσουν αμνοερίφια σε τιμή κάτω των 6 ευρώ το κιλό την περίοδο του Πάσχα, τη στιγμή που το κόστος εκτροφής, όπως υποστηρίζουν, υπερβαίνει τα 7 ευρώ, εμφανίζονται μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου
Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2016
Το δικαίωμα να κάνουν δηλώσεις ζημιάς από τον παγετό της 26ης Μαρτίου για ζημιές στις κερασιές τους θα αιτηθούν αύριο Πέμπτη 14 Απριλίου από τους αρμόδιους του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λάρισας οι κερασοπαραγωγοί της Αγιάς και των χωριών της ευρύτερης περιοχής.
Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016
Νέα επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει λάβει απάντηση στο αίτημά της για συνάντηση μαζί του, που του είχε διατυπώσει στις 26 Φεβρουαρίου, με επιστολή της όπου του εξέθετε τα πρ
Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016
Τη νομική οδό σκέφτονται πλέον να ακολουθήσουν οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί, που συνεχίζουν την κατάληψη στα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Πλατύ Ημαθίας, Ορεστιάδα, Σέρρες και Λάρισα, μπλοκάροντας τις εισόδους με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.
Τρίτη, 05 Απρίλιος 2016
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου στα γραφεία του ΕΛΓΑ Λάρισας, ζητώντας την καταβολή οφειλομένων από το 2015.
Τρίτη, 05 Απρίλιος 2016
Κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης από απλήρωτους τευτλοπαραγωγούς πραγματοποιείται από την Δευτέρα στο εργοστάσιο της Λάρισας και εμποδίζεται κάθε έξοδος φορτηγού από αυτό.
Τρίτη, 05 Απρίλιος 2016
«Ιδιαίτερες προσδοκίες στον πρωτογενή τομέα δημιουργεί το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α. 2014-2020) καθώς η εκχώρηση διαχείρισης μέτρων και δράσεων στις περιφέρειες θα ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες με αποτέλεσμα τα έργα να εγκρίνονται και να υλοποιούνται πιο γρήγορα».
Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2016
Χρυσό μετάλλιο για δεύτερη χρονιά απέσπασε ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων στη Θεσσαλονίκη.
Τρίτη, 29 Μάρτιος 2016
«Υπάρχει πράγματι κρίση στην αγορά γάλακτος, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, που έχει ως συνέπεια να πιέζονται οι τιμές παραγωγού. Από τη δική μας πλευρά, για να στηρίξουμε τους Έλληνες αγελαδοτρόφους, επιμένουμε στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να καθιερωθεί στις συσκευασίες η υ
Κυριακή, 27 Μάρτιος 2016
Μπορεί να αναμένεται τροπολογία, η οποία θα απαλλάσσει αγροτοσυνδικαλιστές από την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών κατά τηνδιάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων (σύμφωνα με τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών), δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τους προέδρους Αγροτικών Ενώσεων, που τελούν υπό
Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2016
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στη Λάρισα, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αγρότες με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ),
Τρίτη, 22 Μάρτιος 2016
«Κακόγουστο θέατρο» χαρακτηρίζουν με κοινή ανακοίνωση τους οι τέσσερις Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας (Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας) τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο Κιλελέρ, κατά τον επίσημο εορτασμό της 106ης επετείου του ξεσηκωμού των αγροτών και ε
Τρίτη, 22 Μάρτιος 2016
Σύσκεψη υπό τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου με φορείς που εκπροσωπούν τον κλάδο της ελληνικής αγελαδοτροφίας - γαλακτοπαραγωγής και με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικής Βιομηχανίας Γάλακτος πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Κυριακή, 20 Μάρτιος 2016
Σήμερα στις 11:00 στον χώρο του μνημείου του Κιλελέρ θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις μνήμης των 106 χρόνων, από την εξέγερση των Θεσσαλών Αγροτών το 1910, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ.
Σάββατο, 19 Μάρτιος 2016
Μετά από τρεις ώρες σύσκεψης οι αγρότες των 68 μπλόκων αποφάσισαν τη διοργάνωση ενός δυναμικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2016
Σύσκεψη των 68 μπλόκων που συντόνισαν την αγωνιστική δράση τους στην τελευταία αγροτική κινητοποίηση, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μάρτη, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2016
Το ποσό των 215 εκατ. ευρώ θα κληθούν να επιστρέψουν περίπου 95.000 αγρότες, από τους συνολικά 725.000 που έλαβαν κρατικές ενισχύσεις την περίοδο 2008-2009 από το "πακέτο Χατζηγάκη", μετά την πρόσφατη αμετάκλητη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε παράνομες τις ενισχύσεις, απαιτώντας ταυ
Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2016
ο Υπ. Όικονομικών κατέθεσε έγγραφο στην βουλή που αποσαφηνίζει τι ακριβώς ισχύει σχετικά με τις κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς αγροτών (στους οποίους πιστώνονται οι ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ), μετά από επίκαιρη ερώτηση βουλευτών.
Τρίτη, 15 Μάρτιος 2016
Η Πανελλαδική επιτροπή των 68 μπλόκων που είχαν στηθεί απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, παλεύοντας για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος που εφαρμόζουν η ΕΕ και η κυβέρνηση,ΚΑΛΕΙ Τα 68 μπλοκα σε σύσκεψη, την Παρασκευή 18 Μάρτη, στη 1
Κυριακή, 13 Μάρτιος 2016
Χαλάζι αρκετά μεγάλου μεγέθους έπεσε σε χωριά του δήμου Κιλελέρ την Κυριακή της Αποκριάς προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες της περιοχής.
Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2016
Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για τους γαλακτοπαραγωγούς λόγω περαιτέρω μείωσης της τιμής του γάλακτος ανακοίνωσε η Βρετανική Ένωση Αγροτών.
Τρίτη, 08 Μάρτιος 2016
Την επιστροφή των παρανόμων επιδοτήσεων του πακέτου Χατζηγάκη σε αγρότες επικύρωσε σήμερα το ευρωπαϊκό Δικαστήριο καλώντας το Ελληνικό Δημόσιο να ανακτήσει 425 εκατ. ευρώ!
Τρίτη, 08 Μάρτιος 2016
Με το μποϊκοτάρισμα των εξαγωγών στη Ρωσία και την μείωση των εισαγωγών στην Κίνα, η Ευρώπη τον τελευταίο καιρό έχει «πλημμυρίσει» από φρέσκο γάλα με αποτέλεσμα η τιμή παραγωγού να κινείται κοντά στα 20 λεπτά του ευρώ!
Δευτέρα, 29 Φεβρουάριος 2016
Ανοιχτοί είναι πλέον οι δρόμοι και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Μαγνησίας διεξάγεται απρόσκοπτα, μετά την αποχώρηση των τρακτέρ από τα αγροτικά μπλόκα.
Κυριακή, 28 Φεβρουάριος 2016
Έπειτα από σχεδόν ενάμισι μήνα στο δρόμο, οι αγρότες ανοίγουν τα μπλόκα και στρέφονται σε «νέες μορφές πάλης», όπως επιβεβαίωσε  από το Κιλελέρ ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας.
Κυριακή, 28 Φεβρουάριος 2016
Στα χωράφια θα βρίσκονται από Δευτέρα τα τρακτέρ των Θεσσαλών αγροτών, καθώς ο Μάρτιος έφθασε και η προετοιμασία της σποράς πρέπει να ξεκινήσει.
Σάββατο, 27 Φεβρουάριος 2016
Αποχωρούν σήμερα στις 11 το πρωί συντεταγμένα από τα Τέμπη τα τρακτέρ του μπλόκου, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν τα μέλη της γενικής συνέλευσης.
Σάββατο, 27 Φεβρουάριος 2016
«Συνεχίζουμε τον αγώνα απαιτώντας να γίνουν πράξη οι κυβερνητικές δεσμεύσεις και το σύνολο των αιτημάτων επιβίωσής μας. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε».
Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2016
Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Τρικάλων μετά από 38 ημέρες.
Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2016
Την απόφαση να αποχωρήσουν από τα Τέμπη μετά από 38 μέρες αγώνα έλαβαν πριν λίγο οι αγρότες του μπλόκου.
Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2016
Ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα, πρόκειται να εισάγει άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2016
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας για μια σειρά καυτών ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο τους όπως η καθυστέρηση στην πληρωμή ενισχύσεων, η μείωση του ΦΠΑ στην προμήθεια κτηνοτροφικών εφοδίων, το πρόβλημα με τους εργάτες κτηνοτροφίας αλλά και τα βοσκο
Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2016
Κρίσιμη ως φαίνεται για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, θα είναι τουλάχιστον για τον νομό Λάρισας η αυριανή μέρα, καθώς, τόσο το μπλόκο της Νίκαιας όσο και εκείνο των Τεμπών με γενικές συνελεύσεις των μελών τους θα αποφασίσουν σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι.
Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2016
Αινιγματικός για το αν θα συνεχιστούν τα μπλόκα των αγροτών, εμφανίσθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής από το μπλόκο της Νίκαιας, Βαγγέλης Μπούτας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, η οποία κράτησε 2,5 ώρες.
Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016
  Στον διάλογο με τους αγρότες αναφέρθηκε εκτενώς κατά την ομιλία του στη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τους αγρότες της Νίκαιας.
Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016
Σε άνοιγμα της Κοιλάδας των Τεμπών και της γέφυρας του Πηνειού στην διασταύρωση με το Στόμιο, προχώρησαν λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών σε ένδειξη καλής θελήσεως.
Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016
Στην τακτική του διαλόγου επιμένει η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες απέρριψαν τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αποφασίζοντας να σκληρύνουν τη στάση τους με επ' αόριστον αποκλεισμούς του εθνικού οδικού δικτύου.
Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016
Ως «συνάντηση του απόλυτου τίποτα» χαρακτηρίζουν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών την συνάντηση που είχε χθες αντιπροσωπεία αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν προ ολίγου.
Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2016
Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα άκουσαν από την κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάλυψαν τους αγρότες των Τεμπών, αλλά τους οδήγησαν και σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2016
Νέο γύρο συσκέψεων ξεκινούν οι αγρότες στα μπλόκα, προκειμένου να αποφασίσουν τι στάση θα τηρήσουν μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τα μέτρα που προτάθηκαν.
Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2016
Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2016
Σύμφωνα με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, αίρεται η διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.) από τον Κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+477) έως τη διασταύρωση Στομίου (χ/θ 390+700).
Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2016
Είκοσι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου και των μπλόκων αναμένεται να περάσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου σε μια από τις τελευταίες προσπάθειες της κυβέρνησης για συνεννόηση, αλλά και να θέσει ένα μέρος των αγροτών εκτός των κινητοποιήσεων προκειμένου να προκληθεί «ρήγ
Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2016
Νέες ρυθμίσεις λόγω του μπλόκου στην επαρχιακή οδό Λάρισας-Αγιάς για τους οδηγούς που ταξιδεύουν από Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε η τροχαία Λάρισας.
Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2016
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό αποφάσισαν ομόφωνα, να ζητήσουν για μεθαύριο Τρίτη οι εκπρόσωποι των 69 μπλόκων που μετείχαν σήμερα στην αγροτική σύσκεψη της Νίκαιας, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας και πρόσκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων.
Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2016
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στον κόμβο Μικροθηβών Μαγνησίας (χ/θ 295+700), σήμερα Κυριακή (21-02-2016) και από ώρα 12.00΄ έως ώρα 18.00΄, απαγορεύεται η κυκλοφορία
Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2016
Κλειστά θα παραμείνουν τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση των αγροτών του μπλόκου και θα ανοίξουν την Δευτέρα, ημέρα συνάντησης των αγροτών με τον Πρωθυπουργό Α Τσίπρα.
Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2016
  Θετική στάση θα κρατήσουν οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών, στην πρόσκληση του Μεγάρου Μαξίμου και θα συμμετάσχουν στην συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας.
Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2016
«Πόρτα» ρίχνουν στον Αλέξη Τσίπρα οι αγρότες της Κρήτης, στην πρόσκληση που τους απηύθυνε για διάλογο τη Δευτέρα, ενώ την ίδια ώρα, οι συνάδελφοί τους από τη Νίκαια θέτουν τους δικούς τους όρους για να καθίσουν στο τραπέζι της συζήτησης.
Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2016
Για το μεσημέρι της Δευτέρας ορίστηκε η συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση ετοιμάζει βελτιωτικές προτάσεις προς τους αγρότες, την ώρα που τα μπλόκα παραμένουν σε όλη τη χώρα.
Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2016
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, η οποία σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2016
Σε αποκλεισμούς επαρχιακών οδών του νομού Λάρισας που συνδέονται με εναλλακτικές διαδρομές κίνησης, προχώρησαν και σήμερα το απόγευμα οι αγρότες του νομού, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία των οχημάτων, κλείνοντας ταυτόχρονα την εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης.
Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2016
Με κτηνοτρόφους από τη Θεσσαλία ενισχύθηκε το μπλόκο στην Κοιλάδα των Τεμπών.
Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2016
Σε παράλυση κάθε οικονομικής αλλά και κοινωνικής δραστηριότητας έχουν οδηγήσει τα αγροτικά μπλόκα, τα οποία βρίσκονται σε όλο το εθνικό δίκτυο εδώ και περίπου ένα μήνα αποκλείοντας τη διέλευση των οχημάτων για αρκετά εικοσιτετράωρα, αλλά και οι καταλήψεις σε δημόσια κτίρια και σε τράπεζες, που έχο
Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2016
Ακόμα πιο σφιχτά απέκλεισαν την κοιλάδα των Τεμπών οι αγρότες, τοποθετώντας εγκάρσια τρακτέρ σε όλο το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να μην περνάει πλέον τίποτα, ούτε και αυτοκίνητα που κινούνται στις γύρω περιοχές και για την μετακίνηση των οποίων έδειχναν σχετική ελαστικότητα.
Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2016
Άρχισε χθες και από τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλία η χορήγηση της κάρτας του αγρότη.
Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2016
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών και προχωρούν από αύριο Τετάρτη σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.
Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2016
  Στο υψηλού συμβολισμού για το αγροτικό κίνημα, Κιλελέρ, μετακινήθηκαν σήμερα το απόγευμα περί τα 30 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας και απέκλεισαν από τις 4 μέχρι τις 6 την παλαιά Εθνική οδό Λάρισας-Βόλου στο ύψος της διασταύρωσης με το ιστορικό χωριό.
Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2016
Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες οι οποίοι σε πολλές περιοχές αυξάνουν τις ώρες αποκλεισμού των Εθνικών Οδών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αποφασίσει να κλείσουν ακόμα και τους παραδρόμους.
Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2016
Τις προτάσεις τους, στη βάση των οποίων προτίθενται να προχωρήσουν σε διάλογο με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κατέθεσε αντιπροσωπεία αγροτών της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κυριακή, 14 Φεβρουάριος 2016
Μετά τις δύο μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας οι αγρότες επιστρέφουν από σήμερα σε «θέσεις μάχης» κατά μήκος των εθνικών οδών.
Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2016
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στα Τέμπη Λάρισας,
Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2016
Στο «ρυθμό» των αγροτών και των κινητοποιήσεων κατά της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που κορυφώνονται, κινείται και σήμερα το κέντρο της Αθήνας.
Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2016
Το δικό τους στίγμα σε μία τεράστια ειρηνική διαδήλωση αγροτικών και άλλων επαγγελματικών κλάδων στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Παρασκευής έδωσαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.
Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2016
Την «Κάρτα Αγρότη» παρουσίασε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της δέσμευσή της για την υποστήριξη του πρωτογενούς οικονομικού τομέα.
Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2016
Επεισόδια σημειώνονται έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν οι άνδρες των ΜΑΤ που περιφρουρούν το κτίριο δέχθηκαν βροχή αντικειμένων και πέτρες από Κρητικούς αγρότες.
Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2016
Με τις μαγκούρες πήραν τα ΜΑΤ οι αγρότες από την Κρήτη στην πλατεία Καραϊσκάκη. Οι Κρητικοί ήταν οι πρώτοι που έφτασαν με πλοία στον Πειραιά και πήγαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, αλλά και στην πλατεία Κάνιγγος, έξω από το παλιό κτίριο του υπουργείου Εμπορίου, στο οποίο τώ
Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2016
Μαζική αναμένεται να είναι σήμερα, η κάθοδος προς την Αθήνα αγροτών από την Λάρισα οι οποίοι εντάσσονται στην δυναμική του μπλόκου της Νίκαιας.
Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2016
Από τις 9 το βράδυ έως αύριο στις 12 το μεσημέρι θα παραμείνουν ανοιχτά τα Τέμπη, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σε γενική συνέλευση τα μέλη του μπλόκου.
Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2016
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης και τον σχεδιασμό να αποτραπεί η μετάβαση των τρακτέρ τους στην πρωτεύουσα.
Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2016
«Ζητάμε από την κυβέρνηση πολιτική λύση. Όχι καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα μας. Δηλώνουμε ότι δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια».
Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2016
Τρεις κύκλους μπλόκων σχεδιάζει η αστυνομία για να μπλοκάρει την είσοδο των αγροτών με τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, την Παρασκευή.
Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2016
Το Ζάρκο, αγροτοχώρι 2.000 κατοίκων, είναι ένα τυπικό παράδειγμα περιοχής του Θεσσαλικού κάμπου που μαστίζεται από πραγματική φτώχεια, λόγος προφανής για τον οποίο συμμετέχει στο μπλόκο της Νίκαιας με εκατοντάδες τρακτέρ απελπισμένων καλλιεργητών.
Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2016
Χαρακτηριστικά ακραίας μετωπικής σύγκρουσης τείνει να λάβει η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους αγρότες, με επίκεντρο την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση.
Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2016
«Άλλος για Χίο τράβηξε πήγε κι άλλος για Μυτιλήνη» λέει ένα γνωστό τραγούδι, το οποίο ταιριάζει γάντι στην περίπτωση των Θεσσαλών αγροτών, καθώς το μπλόκο της Νίκαιας προετοιμάζεται για κλιμάκωση του αγώνα με δυναμική κάθοδο των αγροτών την Παρασκευή στην Αθήνα, ενώ το μπλόκο των Τεμπών δεν θα συμ
Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2016
Σε επ' αόριστον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών, από αύριο στις 12 το μεσημέρι, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες του εκεί μπλόκου σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο την στάση τους.
Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2016
Έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν τελικά σήμερα κλειστά τα Τέμπη, έπειτα από συνεννόηση των αγροτών του μπλόκου με την Αστυνομία προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία. Η κοιλάδα θα ξανακλείσει και πάλι στις 9 το βράδυ για ένα 24ωρο.
Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2016
Μια ιαπωνική επιχείρηση ανακοίνωσε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας πως λανσάρει το πρώτο εντελώς αυτοματοποιημένο αγρόκτημα στον κόσμο, στο οποίο ρομπότ θα κάνουν τα πάντα, από το πότισμα μέχρι τη συγκομιδή.
Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2016
Συνεχίζεται ο Γολγοθάς των οδηγών λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων και μάλιστα αναμένεται να χειροτερέψει καθώς ο Λαρισαίος αγροτοσυνδικαλιστής της ΝΔ Χρήστος Σιδερόπουλος, προανήγγειλε την Δευτέρα το πρωί στο Μέγκα ότι θα κλείσουν και τα τρένα!
Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2016
Στην Αθήνα μεταφέρεται από την Παρασκευή ο αγώνας των αγροτών, όπως αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα οι εκπρόσωποι αγροτών από 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας.
Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2016
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας - Αγιάς και στα Τέμπη Λάρισας, σήμερα Κυριακή (07-02-2016) απαγορεύεται:
Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2016
Διαρκής πτώση σημειώνεται στην κίνηση των λαϊκών αγορών, η οποία υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το 70%, με το σύνολο των επαγγελματιών και των παραγωγών να κάνουν λόγο για «ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης». Η κατακόρυφη πτώση που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια, λόγω οικονομικής ύφεσης, και οξύνεται το
Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2016
Nέα πανελλαδική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας στο πλαίσιο συνεδρίασης που συγκάλεσε το μπλόκο της Νίκαιας στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι αγροτικών μπλόκων απ΄όλη τη χώρα.
Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2016
Σε 24ωρο αποκλεισμό προχωρούν το Σάββατο οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι σκληραίνουν την στάση τους έναντι της κυβέρνησης.
Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2016
Ανακοίνωση με αφορμή την συζήτηση στην Βουλή σήμερα, μετά από επερώτηση του ΚΚΕ για τα αγροτικά προβλήματα, εξέδωσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων, η οποία προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι οι αγρότες δεν θα την αφήσουν «σε χλωρό κλαρί» και ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί τους και θ
Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2016
Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα είναι σήμερα Παρασκευή κλειστά τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν χθες βράδυ οι αγρότες του μπλόκου. Στο μεταξύ, εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ άουτ από το Σάββατο.
Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2016
Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα και τα βράδια όπως θα δείτε ορισμένοι χαλαρώνουν με τραγούδια και χορούς...
Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2016
Αν έχετε δουλειές σε άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας και απαιτείται μετακίνηση με όχημα, κάντε το σήμερα καθώς τα Τέμπη για όλη την Πέμπτη θα μείνουν ανοιχτά.
Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, αγρότες από το μπλόκο Νίκαιας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς συναδέλφους που είχαν δικαστικές εκκρεμότητες από αγροτικές κινητοποιήσεις περασμένων ετών.
Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016
Απόφαση να συγκεντρώσουν τρόφιμα για τα Ιδρύματα του Βόλου έλαβαν χθες οι αγρότες που είναι συγκεντρωμένοι στον κόμβο Αερινού, ενώ θα συμμετάσχουν με τα τρακτέρ στην απεργία της Πέμπτης και στη συγκέντρωση της Πλατείας Πανεπιστημίου.
Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016
Περισσότερα από 2.000 μπουκάλια γάλα μοίρασαν σήμερα το μεσημέρι στους διερχόμενους οδηγούς, οι αγρότες που έχουν τοποθετήσει τα τρακτέρ τους στον κόμβο Καρδίτσας, στην Ε.Ο. Τρικάλων - Καρδίτσας, στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισαν να θέσουν σε εφαρμογή αυτή την εβδομάδα.
Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016
Σε νέα φάση κλιμάκωσης μπαίνουν από σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις -στο πλαίσιο και των αποφάσεων που ελήφθησαν το περασμένο Σάββατο στα Τέμπη από εκπροσώπους μπλόκων.
Κυριακή, 31 Ιανουάριος 2016
Τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους, ζητούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν χθες το μεσημέρι σε σύσκεψη στα Τέμπη.
Σάββατο, 30 Ιανουάριος 2016
Τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους, ζητούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε σύσκεψη στα Τέμπη.
Σάββατο, 30 Ιανουάριος 2016
Παραμένει κλειστή και η Αθηνών Κορίνθου, στο ύψος του Ισθμού.
Σάββατο, 30 Ιανουάριος 2016
Έρευνα για απάτη σε βάρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και συγκεκριμένα για χορήγηση παράνομων χρηματικών ενισχύσεων για καλλιεργούμενα αγροτεμάχια διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016
Τριάντα τρακτέρ, ένα πόνι με «επιβάτες» την Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τον Τσίπρα, και εκπρόσωποι δεκάδων κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, συμμετείχαν στο αγροτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας το μπλόκο της Νίκαιας.
Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016
Τα μπλόκα στα Τέμπη και την Νίκαια του Νομού Λάρισας έχουν αναχθεί σε δύο από τα σημαντικότερα του αγώνα των αγροτών ενάντια στο ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Ποια είναι όμως τα πρόσωπα που συντονίζουν τις κινητοποιήσεις στα δύο «μέτωπα»;
Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα Τέμπη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών.
Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016
Τρακτέρ στην πόλη θα δούμε το απόγευμα στη Λάρισα. Πρόκειται για το μπλόκο της Νίκαιας το οποίο θα «εισβάλει», με συγκεκριμένο αριθμό μηχανημάτων, στο κέντρο για να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία.
Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2016
Μείωση των προκαταβολών φόρου για ειδικές κατηγορίες αγροτών και επαγγελματιών μελετά το υπουργείο Οικονομικών.
Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2016
Νέα συνέλευση θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 18:00, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, μετά την ολοκλήρωση του πρωινού τρίωρου αποκλεισμού της Κοιλάδας, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη και θα τελειώσει στις 15:00, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.
Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες. Εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας, τα τρακτέρ των αγροτών της Λάρισας θα παραμείνουν και στα Τέμπη την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.
Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016
Διευρύνεται το μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων σε επίπεδο Θεσσαλίας. Μετά τα Τέμπη, τη Νίκαια και της Μικροθήβες έρχεται νέο μπλόκο στον κόμβο Τρικάλων-Καρδίτσας.
Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016
Kλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και τελωνείων για περισσότερες ώρες, αποφάσισαν οι αγρότες που συνεδρίασαν στο μπλόκο της Νίκαιας.
Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016
Στην πιο κρίσιμη φάση, ως προς το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεων, μπαίνει το αγροτικό ζήτημα, με τους πρωταγωνιστές να αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους με δύο διαφορετικές συσκέψεις πανελλαδικής εμβέλειας.
Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016
Με δίωρο αποκλεισμό της εφορίας και επίδοση ψηφίσματος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι αγρότες του Πηλίου σήμερα Τρίτη στον Βόλο.
Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2016
Ενισχύθηκε με περισσότερα τρακτέρ το μπλόκο των Μικροθηβών και πλέον ο αριθμός τους ανέρχεται σε 650, ενώ η εθνική παραμένει μόνιμα κλειστή και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται μέσω παρακάμψεων που έχει ορίσει η Τροχαία.
Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2016
Νέα εβδομάδα από σήμερα και όσοι θέλουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να μάθουν να ζούνε με τα προβλήματα των αποκλεισμών που δημιουργούν τα αγροτικά μπλόκα.
Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2016
Στην «αναμονή» βάζουν το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι την Τρίτη οι αγρότες στα μπλόκα καθώς τότε θα συγκεντρωθούν εκ νέου για να αποφασίσουν ποια αντιπροσωπεία θα δει τον πρωθυπουργό.
Σάββατο, 23 Ιανουάριος 2016
  Δεν κατόρθωσε να συνομιλήσει με τους αγρότες στη Νίκαια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Λάρισα Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι ο μοναδικός αγρότης στο επάγγελμα που έχει εκλεγεί στο κοινοβούλιο αυτή τη στιγμή.
Σάββατο, 23 Ιανουάριος 2016
Δύσκολη αναμένεται η σημερινή ημέρα για τις μετακινήσεις των πολιτών, κυρίως όσων κινηθούν στο Εθνικό οδικό δίκτυο Αθήνας – Θεσσαλονίκης στους Νομούς Μαγνησίας και Λάρισας λόγω των μπλόκων που έχουν στήσει με γεωργικά μηχανήματα, αγρότες όλης της Θεσσαλίας.
Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2016
Σε ευρεία σύσκεψη καλούν τους φορείς της Θεσσαλίας την Κυριακή στις 12 οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση.
Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2016
Σε θέσεις μάχης βρίσκονται χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα, μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλο, που έληξε χωρίς να υπάρξει καμία συμφωνία.
Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2016
Πάνω από 1500 τρακτέρ κατέκλυσαν τον κόμβο της Νίκαιας σήμερα το μεσημέρι, με τον παλμό να δίνουν οι αγρότες από την Καρδίτσα.
Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2016
Στον κόμβο της Νίκαιας έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται από το πρωί της Πέμπτης αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Λάρισα και όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενόψει του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση.
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2016
Η προστασία των επιδοτήσεων από κατασχέσεις έναντι χρεών πρόκειται άμεσα να θεσπιστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο πλαίσιο της ευρείας σύσκεψης που είχε σήμερα στην Κομοτηνή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2016
Λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στο νομό αναβάλλεται το ραντεβού των αγροτών της Μαγνησίας που σύμφωνα με απόφασή τους επρόκειτο να βγουν σήμερα με τα τρακτέρ στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2016
Το λιμάνι του Βόλου προτίθενται να αποκλείσουν με τα καΐκια τους την Τετάρτη οι αλιείς της Μαγνησίας, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη στεριά από ομάδες παραγωγών του Πηλίου και παραγωγών των λαϊκών αγορών Βόλου.
Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016
Την ερχόμενη Τετάρτη στα Τέμπη θα στηθεί το πρώτο μπλόκο των αγροτών του νομού Λάρισας οι οποίοι αντιδρούν στο Ασφαλιστικό.
Κυριακή, 17 Ιανουάριος 2016
Αναρτήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατάσταση πληρωμών και απορριπτόμενων για τα ζαχαρότευτλα
Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2016
Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, αποφασίζοντας να στηθεί στα Τέμπτη το μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του Ν. Λάρισας, από την ερχόμενη Τετάρτη. Αυτό αποφασίστηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο, με την συμμετοχή πλή
Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2016
H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Τρικάλων κάνει γνωστό ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του στρατηγικού της σχεδιασμού για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, ιδιαίτερα του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης, έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες με σκοπό να κάνει γνωστά τα Θεσσαλικ
Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2016
Στους δρόμους έχουν βγει αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενάντια στο Ασφαλιστικό και τα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Περισσότερα από 500 τρακτέρ βρίσκονται στον κόμβο του Λευκώνα στις Σέρρες, με επόμενο σταθμό τον Προμαχώνα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αγροτική κινητοποίηση στην Αργολίδα και
Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2016
Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων και επαφών με τον αγροτικό κόσμο θα πραγματοποιήσει στο προσεχές διάστημα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, με κεντρικό άξονα την ενημέρωση για το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου για τους συνεταιρισμούς και τις Ομάδες Παραγωγών.
Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2016
Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν για τις 20 Ιανουαρίου οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που πρόσκεινται στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, δηλώνοντας έτοιμοι να «μείνουν στα μπλόκα για όσο χρόνο χρειαστεί», όπως επεσήμαναν οι ίδιοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2016
Ολική ανατροπή έρχεται στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών. Οι αυξήσεις θα είναι σταδιακές από φέτος μέχρι και το 2019, όταν πλέον ο κάθε αγρότης θα πληρώνει για ασφάλιση (σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) στον νέο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης το 27,45% του εισοδήματός του.
Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2016
Επί ποδός βρίσκονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε όλη την Ελλάδα και ήδη η διαδικασία προετοιμασίας για την επόμενη τους κίνησή τους σε επίπεδο κινητοποιήσεων είναι στο τελικό της στάδιο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2016
Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες στο νομό Λάρισας καθώς μπαίνουν στην τελική ευθεία για την κορύφωση των κινητοποιήσεων τους και ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκα στην εθνική οδό.
Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2016
Σάρκα και οστά παίρνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την παραχώρηση γης του Δημοσίου σε αγρότες και κτηνοτρόφους, έναντι προνομιακού τιμήματος.
Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας ενημερώνει τους δικαιούχους της Δράσης 2.3 ««Σύστημα ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού»» του Μέτρου 2.1.4., ότι έχουν εκδοθεί οι αναλυτικές καταστάσεις πληρωμής του έτους 2013 (αρ. πρόσκλησης 4539/2-4-2012 και αρ. πρόσκλησης
Τετάρτη, 06 Ιανουάριος 2016
Με τα τρακτέρ απαντούν στις δραματικές επιβαρύνσεις που σηματοδοτούν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό οι αγρότες της Μαγνησίας. Το βασικό χαρακτηριστικό των κινητοποιήσεων που έπονται είναι η αποφασιστικότητα του αγροτικού κόσμου, ανεξαιρέτως των διαφοροποιήσεων που εκφράζονται, να βγε
Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2016
Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πανελλαδικό συντονισμό προχωρούν αμέσως μετά τις γιορτές οι μικρομεσαίοι αγρότες.
Παρασκευή, 01 Ιανουάριος 2016
Η ΕΟΑΣΝΛ στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχουν αποφασιστεί από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων διοργανώνει την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί σύσκεψη των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων της Επαρχίας Ελασσόνας που θα πραγματοποιηθεί στ
Τετάρτη, 30 Δεκέμβριος 2015
Με τροπολογία που πέρασε στα ψιλά του συμφώνου συμβίωσης η κυβέρνηση αύξησε τις ποινές φυλάκισης για την παρακώληση συγκοινωνιών.
Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2015
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα προχώρησαν σήμερα δεκάδες κτηνοτρόφοι από τον νομό, με κύριο αίτημα την καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων που τους οφείλονται από το 2008 έως το 2014.
Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2015
Aποχωρούν και δίνουν ραντεβού για μετά τις γιορτές οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν χθες στο κόμβο του Πλατυκάμπου
Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2015
Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής Πατρών - Aθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων (ΠΑΘΕ) στο ύψος του κόμβου Πλατυκάμπου, προχώρησαν σήμερα λίγο πριν τη μία το μεσημέρι αγρότες οι οποίοι νωρίτερα είχαν προσέλθει στο επαρχιακό δρόμο Λάρισας-Άγιας στον κόμβο Πλατυκάμπου με τρακτέρ. Στο σημείο αυτό, παρατ
Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2015
Τα τρακτέρ στην Εθνική οδό, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, αποφάσισαν να βγάλουν μετά τις 10 Ιανουαρίου αγρότες που συμμετείχαν σήμερα σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λάρισας, στον Πλατύκαμπο όπου συμμετείχαν επίσης αγρότες από τα Φάρσαλα και τον Αλμυρό αλλά και κτ
Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2015
Μηδαμινή ως ελάχιστη είναι φέτος η παραγωγή ελαιών φέτος στη Μαγνησία, γεγονός που θα οδηγήσει στην έλλειψη ντόπιου ελαιόλαδου. Στην ελάχιστη παραγωγή, συντέλεσαν οι βροχοπτώσεις, που έπεσαν την άνοιξη, καθώς τα δένδρα ήταν γεμάτα ανθοφορία.
Τετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2015
Σε 112.000 ανέρχεται ο αριθμός των αγροτών που δεν έχει λάβει ακόμη την πρώτη δόση της βασικής ενίσχυσης.
Τετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2015
Πήγαν για μαλλί... και βγήκαν κουρεμένοι.
Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2015
«Θερμός» αναμένεται να είναι ο Γενάρης με την έλευση του νέου έτους, καθώς οι αγρότες εμφανίζονται να είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με μπλόκα ανά την Ελλάδα, αντιδρώντας στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό.
Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2015
Πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών, το 90% της βασικής ενίσχυσης.
Κυριακή, 06 Δεκέμβριος 2015
Για την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου μετέθεσε ο υπουργός Αγροτικής, Βαγγέλης Αποστόλου την πληρωμή της α' δόσης του τσεκ στο σύνολό της, κατά την ομιλία του στη βουλή, για τον προϋπολογισμό.
Σάββατο, 05 Δεκέμβριος 2015
  Σε διαμαρτυρία με προσωρινό συμβολικό αποκλεισμό της πόλης των Φαρσάλων προχώρησαν οι αγρότες του Νομού Λάρισας το μεσημέρι του Σαββάτου.
Σάββατο, 05 Δεκέμβριος 2015
Αντιπροσωπείες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας συναντήθηκαν χθες με τον κ. Αποστόλου υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2015
Κλείνουν τους δρόμους της Λάρισας τα τρακτέρ των αγροτών αυτή την την εβδομάδα καθώς η Ενωτική Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας κλιμακώνει τον κύκλο των κινητοποιήσεων που εξελίσσονται τον τελευταίο μήνα σε όλο τον νομό, με επαρχιακά συλλαλητήρια.
Κυριακή, 29 Νοέμβριος 2015
Μαζική σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Βασιλή για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου με τρακτέρ που θα γίνει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων.
Κυριακή, 29 Νοέμβριος 2015
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανακοινώθηκε ότι αναρτήθηκαν οι ονομαστικές καταστάσεις πληρωμής των δικαιούχων των ενστάσεων, της Δράσης 2.3 (Β) Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην Παραγωγή Σακχαροτεύτλων , στο ισόγειο
Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2015
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Επαρχίας Φαρσάλων καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Νοέμβρη και ώρα 5 το απόγευμα στο Βασιλή Φαρσάλων.
Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2015
Μέχρι την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου θα χρειαστεί να περιμένουν οι αγρότες για να αρχίσουν να λαμβάνουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως αναφέρεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2015
Καθολική προσβολή από μύκητα στις καλλιέργειες και στη Μαγνησία ~ Ζημιές σε Κερασιά, Κανάλια και Διμήνι
Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2015
Mεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν 800 περίπου αγρότες του νομού Τρικάλων που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός της ενιαίας οικονομικής ενίσχυσης για την περσινή χρονιά, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι. Το ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσ
Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2015
Πανθεσσαλική σύσκεψη στον Παλαμά πραγματοποιούν οι αγρότες την Πέμπτη με τη διάθεση ξεκάθαρα για κινητοποιήσεις εντός του ερχόμενου Δεκεμβρίου.
Τρίτη, 24 Νοέμβριος 2015
Την παράταση της κυνηγετικής περιόδου (λήγει 29 Φεβρουαρίου 2016) ώστε να περιοριστεί ο αριθμό των αγριόχοιρων, ζητάει από το Δασαρχείο Βόλου και κατ' επέκταση από το αρμόδιο υπουργείο ο δήμος Νοτίου Πηλίου, μεταφέροντας στην Πολιτεία τις αγωνίες καλλιεργητών που βλέπουν τα αγριογούρουνα να εισβάλ
Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2015
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί τα μέτρα του 3ου μνημονίου που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ τον περασμένο Αύγουστο. Πρόκειται για μέτρα σκληρά που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού, μαζί και των αγροτών, για την ανάπτυξη και τα κέρδη του κεφαλαίου».
Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2015
Αυτό το φθινόπωρο θα μείνει στην ιστορία όσον αφορά τη δενδροκομία.
Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2015
Μαχητικό αγροτικό-κτηνοτροφικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγιά στη Λάρισα, στο οποίο συμμετείχαν πλήθος αγροτών με έντονη αγωνιστική διάθεση, ενώ έκαναν την εμφάνιση του και αρκετά τρακτέρ.
Τετάρτη, 18 Νοέμβριος 2015
  Το αδιαχώρητο έγινε σήμερα το πρωί μπροστά στο Τελωνείο του Βόλου, καθώς δεκάδες Βολιώτες περίμεναν να εφοδιαστούν δωρεάν προϊόντα από τους παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς, στο πλαίσιο της πανελλήνιας αγροτικής κινητοποίησης. Συνολικά 4,5 τόνοι λαχανικών και 750 κιλά ψαριών μοιράστηκαν στους πολίτες
Τετάρτη, 18 Νοέμβριος 2015
Με τη συμμετοχή πάνω από 10.000 αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιείται στις 11:00 στο Σύνταγμα συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης από την Ε.Ε. προς την ελληνική κυβέρνηση.
Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2015
Η ΕΟΑΣΝΛ, οι αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί της Επαρχίας Αγιάς καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.
Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2015
Σε κινητοποίηση με 24ωρη απεργία κατέρχονται την Τετάρτη οι παραγωγοί και μικροπωλητές λαϊκών αγορών, οι οποίοι στις 11 το πρωί,θα διανείμουν δωρεάν λαχανικά στους πολίτες, στο ύψος της πύλης του Τελωνείου.
Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2015
Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον νομό συμμετείχαν σήμερα σε συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με τη «συμβολική» παρουσία και μερικών τρακτέρ, καθώς οι διοργανωτές δεν ήθελαν να προκαλέσουν πρόβλημα στην καθημερινή λειτουργία της πόλης.
Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2015
Στο γενικό προσκλητήριο που απηύθηναν προ ημερών αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη για διενέργεια πανελλήνιου συλλαλητηρίου του κλάδου στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, ανταποκρίνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι συνεδρίασαν χθες στον Πλατύκαμπο.
Κυριακή, 08 Νοέμβριος 2015
Χρόνια είχε να δει ο Τύρναβος τόσο μεγάλο συλλαλητήριο σε παλμό και με σημαντική παρουσία περίπου 100 τρακτέρ και άλλων γεωργικών μηχανημάτων που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία του αλλά και τους γύρω δρόμους.
Τετάρτη, 04 Νοέμβριος 2015
Με δυναμικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας και οι οποίες θα κλιμακωθούν και θα συντονιστούν σε πανελλαδικό επίπεδο στις αρχές του Δεκέμβρη, οι μικρομεσαίοι αγρότες απαντούν αγωνιστικά στην επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον τους η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μ
Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2015
Στη πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στην περιοχή της Κρήνης Φαρσάλων η διαδικασία των εκτιμήσεων των πρόσφατων ζημιών από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις του περασμένου διαστήματος.
Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2015
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας στην οποία αναφέρθηκαν τα εξής: "Τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων οξύνονται οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2015
Διάλογος για τα αιτήματα των αγροτών που σχετίζονται με τη φορολογία τους αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με το συντονιστικό όργανο της Πανελλήνιας Πρωτοβουλίας Αγροτών και Κτηνοτρόφων.
Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2015
Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη αντιπροσωπεία του μπλόκου της Κουλούρας ενόψει της σημερινής συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Τρίτη, 27 Οκτώβριος 2015
Ολοκληρώθηκε και βρίσκεται ήδη σε λειτουργία η πλατφόρμα που βοηθά τους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε περιβαλλοντικές πληροφορίες της περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου.
Τρίτη, 27 Οκτώβριος 2015
Με κάθοδο στην Αθήνα θα ξεκινήσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις πιθανότατα την Πέμπτη.
Κυριακή, 25 Οκτώβριος 2015
Την απόφαση να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των αγροτών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου στην Λάρισα, πήραν χθες οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο.
Σάββατο, 24 Οκτώβριος 2015
Τα προνόμια των αγροτών είναι εδώ και καιρό «καυτό θέμα» στην Ελλάδα. Οι δανειστές, έχουν πιέσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις να περιορίσουν τις παροχές στους αγρότες.
Παρασκευή, 23 Οκτώβριος 2015
Αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες σε περιοχές του δήμου Κιλελέρ από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών πραγματοποίησε την Παρασκευή κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Δεσπόπουλο και τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικ
Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2015
Στην περιφερειακή διεύθυνση του ΟΓΑ Θεσσαλίας στη Λάρισα απευθύνονται καθημερινά πολλοί συμπολίτες που αδημονούν για την είσπραξη του οικογενειακού επιδόματος, ζητώντας ενημέρωση για την πιθανή ημερομηνία πίστωσης των λογαριασμών τους.
Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2015
Και νέα συγκέντρωση αγροτών, αύριο στις 18:00 στον Πλατύκαμπο, πραγματοποιείται από δεκάδες αγροτικούς φορείς και κτηνοτρόφους του νομού Λάρισας και της Θεσσαλίας, οι οποίοι καλούν αγρότες, κτηνοτρόφους, επιστημονικούς φορείς, αυτοδιοίκηση, στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης κατά του τ
Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2015
Στις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στον αγροτικό κόσμο, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σημειώνοντας πως το υπουργείο επεξεργάζεται διάφορα σενάρια και θα διαπραγματευτεί με τους θεσμούς.
Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2015
Υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων για όλους τους αγρότες που έχουν τζίρο πάνω από 5.000 ευρώ ετησίως (τώρα η τήρηση βιβλίων είναι υποχρεωτική για τζίρο 15.000 ευρώ ετησίως) σχεδιάζει να προτείνει η κυβέρνηση ως «ισοδύναμο» προς τους δανειστές.
Κυριακή, 18 Οκτώβριος 2015
Σε τροχιά δυναμικών πανελλαδικών κινητοποιήσεων μπαίνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν ακόμη και να στηθούν μπλόκα στους δρόμους πριν τα Χριστούγεννα, καθώς ο αγώνας τους θα κλιμακώνεται.
Κυριακή, 18 Οκτώβριος 2015
Συνεδριάζουν σήμερα στη Λάρισα αγρότες από όλη την Ελλάδα στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Μετροπόλ, μετά από κάλεσμα του συντονιστικού των μπλόκων.
Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2015
Το ποσό των 2,26 εκατ. ευρώ από τα 420 εκατ. θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος Φιλ Χόγκαν από το βήμα της EXPO του Μιλάνου.
Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2015
Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό απέστειλε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στην οποία αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι :
Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2015
Τις δηλώσεις τους για τις ζημιές που έχουν υποστεί τα βαμβακοχώραφα στον κάμπο της Λάρισας, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών καλούνται να υποβάλλουν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου οι καλλιεργητές της περιοχής.
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2015
Συγκέντρωση στο δικαστικό Μέγαρο πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες και συνδικαλιστές με αφορμή τη προγραμματισμένη δίκη για τα αγροτικά μπλόκα τόσο κατά την περίοδο 2008 αλλά και το 2013. Όπως δήλωσαν οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν, η σημερινή δίκη αποτελεί ένα από τα δεκάδες αγροτοδικεία που έχουν στ
Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2015
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα προγράμματα ύψους 111 εκατ. ευρώ που στοχεύουν στο άνοιγμα νέων αγορών και στην προώθηση της κατανάλωσης γαλακτοκομικών και κτηνοτροφικών προϊόντων τόσο εκτός όσο και εντός της Ε.Ε.
Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2015
Οι Ενωτικές και Αγωνιστικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας καταγγέλλουν τα νέα αγροτοδικεία.
Κυριακή, 11 Οκτώβριος 2015
Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, κατά των προωθούμενων φορολογικών μέτρων που θίγουν τον κλάδο τους, δηλώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία αλλά και την Αττική, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν την Κυριακή στο κάλεσμα της Παν
Κυριακή, 11 Οκτώβριος 2015
Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτροφών καλεί όλους τους ανθρώπους της παραγωγής στην συγκέντρωση
Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2015
Εκ βάθρων αλλαγές σε φορολογία και επιδοτήσεις προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τους αγρότες.
Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2015
Δεν είναι καλά τα τελευταία νέα ούτε για την τοπική αγροτική οικονομία. Η φύση δεν έκανε φέτος το χατίρι των βαμβακοκαλλιεργητών και οι πρώτες εκτιμήσεις για τη σοδειά που θα αρχίσει να συλλέγεται από την Δευτέρα στα βαμβακοχώραφα της Θεσσαλίας, κάνουν λόγο για μια πτώση θα φτάσει περίπου το 40% σ
Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2015
Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτροφών καλεί όλους τους ανθρώπους της παραγωγής στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας Λάρισας στις 11 Οκτωβρίου και ώρα 11 πμ.
Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2015
Στροφή στη δενδροκομία και σε νέες καλλιέργειες παρατηρείται την τελευταία τριετία
Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2015
Εκλογές στο δρόμο απειλούν να κάνουν αγρότες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βαριά φορολογία και το άδικο ασφαλιστικό, όπως λένε, που έρχεται για τον κλάδο τους με το τρίτο Μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2015
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα αντιδρώντας στα μέτρα που έχουν ληφθεί και πλήττουν τον κλάδο.
Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2015
Στα εκλογικά κέντρα και τους συνοριακούς σταθμούς θα βρίσκονται την ημέρα των εκλογών οι αγρότες της Β. Ελλάδας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.
Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2015
Μονόδρομο θα αποτελέσει η αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ για τους αγρότες καθώς το Ταμείο πρέπει να επιβιώσει τα επόμενα χρόνια με πολύ λιγότερη κρατική επιχορήγηση.
Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2015
Στη Λάρισα θα βρίσκεται την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νικόλαος Στουπής.
Δευτέρα, 07 Σεπτέμβριος 2015
Τεράστια μείωση της τάξης του 63,1% καταγράφηκε τον Ιούλιο εφέτος στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, ως αποτέλεσμα της μείωσης των εξαγωγών (8%) η οποία υπεραντισταθμίστηκε από την πολύ μεγάλη πτώση - λόγω και των capital controls - των εισαγωγών (-32%). Στο επτάμηνο, το εμπορικό έλλε
Σάββατο, 05 Σεπτέμβριος 2015
Ολοκληρώθηκαν χθες από τον ΕΛΓΑ οι διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμής αποζημιώσεων προς την τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 263 δικαιούχων κτηνοτρόφων, αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου για τα έτη 2012, 2013, 2014, 2015 συνολικού ύψους 196
Παρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2015
Στην πληρωμή αποζημιώσεων συνολικού ύψους 196.844 ευρώ προς 263 κτηνοτρόφους από 29 νομούς της χώρας, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων υπέστη ζημιές προχωρά ο ΕΛΓΑ. Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμής προς την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να πιστωθούν τα αντίστ
Παρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2015
Ακριβότερα θα κοστίζει από την 1η Οκτωβρίου το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν οι αγρότες καθώς μειώνεται αισθητά η επιδότηση.
Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2015
Σημαντική αύξηση αναμένεται φέτος στην παραγωγή μήλου με τις τιμές, 10 περίπου ημέρες πριν την έναρξη της συγκομιδής, να εκτιμάται ότι θα κινηθούν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι, ίσως και ελαφρώς μειωμένες. Ωστόσο αυτό που επισημαίνουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μηλοπαραγωγοί είναι ότι η φετινή πορεία του
Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2015
Ετοιμοι για κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο, εμφανίζονται οι αγρότες της Θεσσαλίας.
Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2015
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, διευκρινίζονται τα εξής: οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμ
Κυριακή, 30 Αύγουστος 2015
Η ώρα της 6ης Πανθεσσαλικής Ανταλλαγής Ντόπιων Σπόρων πλησιάζει καθώς το ερχόμενο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10:30-14:00 θα γίνει στον φιλόξενο χώρο της Ιεράς Μονής Τίμιου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση.
Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2015
Στις αποζημιώσεις για τον περονόσπορο του 2011 εντάσσονται οριστικά Αττική, Λάρισα, Ζάκυνθος, Καρδίτσα, ενώ Ηλεία και Αχαΐα μένουν εκτός, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων από το αρμόδιο υπουργείο.
Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2015
Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει οι ελαιοπαραγωγοί του Πηλίου λόγω των προβλημάτων που εμφανίστηκαν σε επίπεδο παραγωγής, η οποία παρουσιάζει μείωση σχεδόν 100% στο νότιο Πήλιο και 70% στο κεντρικό.
Δευτέρα, 24 Αύγουστος 2015
Στον "χορό" των κινητοποιήσεων εισέρχεται, από τις 16 Σεπτεμβρίου, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, που αριθμεί πάνω από 20.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα.
Σάββατο, 22 Αύγουστος 2015
Αντιμέτωπη με καυτά φορολογικά θέματα όπως αυτό των αγροτών θα βρεθεί η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.
Τρίτη, 18 Αύγουστος 2015
Προειδοποιήσεις για τους βαμβακοκαλλιεργητές εξέδωσαν οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και της Ροδόπης με αφορμή την εμφάνιση μεγάλων πληθυσμών πράσινου σκουληκιού σε βαμβακοφυτείες.
Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2015
Μεγάλες ανατροπές για τους αγρότες όσον αφορά τη φορολογική τους αντιμετώπιση και τη φορολόγηση του πετρελαίου φέρνει το κείμενο του τρίτου Μνημονίου που κατατέθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βουλή.
Τρίτη, 11 Αύγουστος 2015
Τα βλέμματα στραμμένα στο ξενοδοχείο «Διβάνη Κάραβελ» θα έχει σήμερα ο αγροτικός κόσμος της χώρας και φυσικά και της Θεσσαλίας, όπου το πρωί είναι προγραμματισμένη η πανελλαδική συνδιάσκεψη με στόχο τη συγκρότηση μιας Εθνικής Επιτροπής Αγώνα, η οποία θα επιχειρήσει να ανατρέψει τη σχεδιαζόμενη φορ
Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2015
Μεγάλες επιβαρύνσεις στους αγρότες φέρνει η κατάργηση της επιστροφής φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο.
Κυριακή, 09 Αύγουστος 2015
Στη δημιουργία μιας «τράπεζας» αγροτικής γης και ακινήτων προκειμένου να αξιοποιηθούν ανεκμετάλλευτες ή και καταπατημένες δημόσιες εκτάσεις προχωρεί, με σταθερούς ρυθμούς, το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Παρασκευή, 07 Αύγουστος 2015
Κοινό μέτωπο απέναντι στα προωθούμενα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα συγκροτούν αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Βόρεια Ελλάδα, όπως δηλώνουν εκπρόσωποί τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2015
Στη χάραξη μιας κοινής και συντονισμένης δράσης, με κοινό συνδικαλιστικό πλαίσιο, καθώς επίσης και τη σύσταση Εθνικής Συνδικαλιστικής Επιτροπής προκειμένου ν'αντιμετωπίσει τα δύσκολα προβλήματα που έρχονται στον αγροτικό κόσμο της χώρας προχωρούν οι αγρότες της χώρας, εκπρόσωποι των οποίων συναντή
Τρίτη, 04 Αύγουστος 2015
Οι συνεταιριστικές οργανώσεις Θεσσαλίας και εκείνες της Βορείου Ελλάδος θα εκπροσωπηθούν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιείται στις 11:00π.μ. στην ΕΑΣ ΒΟΛΟΥ στα γραφεία της, στην Α ΒΙΠΕ Βόλου.
Σάββατο, 01 Αύγουστος 2015
Στους λόφους της Καλαμάτας, παράγονται κάποιες από τις καλύτερες ελιές στον κόσμο. Αυτές δίνουν ένα λάδι τόσο λαμπερά πράσινο, που κάποιες φορές περιγράφεται ως «υγρός χρυσός». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο διεθνής τύπος υμνεί το ελληνικό ελαιόλαδο. Αυτή τη φορά όμως η Washington Post το χρησιμοποι
Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2015
Τα πρώτα... θρανία στους αγρούς άρχισαν να στήνονται πριν από περίπου δύο μήνες. Στα χωριά Γεφύρια και Ιτέα του Νομού Καρδίτσας και στη Χαλάστρα του Νομού Θεσσαλονίκης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τον Ιούνιο εκπαιδευτικές συναντήσεις επιστημόνων και αγροτών για την καλλιέργεια βαμβακιού και ρυζιο
Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2015
Ξεκίνησαν χθες οι παραδόσεις βιομηχανικής τομάτας στα εργοστάσια μεταποίησης στη Θεσσαλία.
Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2015
Οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών, όπως η κατάργηση της ευνοϊκής φορολόγησης, του ειδικού καθεστώτος για το αγροτικό πετρέλαιο κ.ά. βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων με τους θεσμούς και θα εφαρμοστούν, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2015
Παρατείνεται ο χρόνος της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2014 από τους αγρότες έως τις 31 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΓΑ και, κατόπιν της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών
Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2015
    Στην αγορά του εξωτερικού θα ταξιδέψει ξανά το Τυρναβίτικο αχλάδι μετά την διεύρυνση της συνεργασίας του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου με εμπόρους του Ισραήλ.
Δευτέρα, 27 Ιούλιος 2015
Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων νομού Τρικάλων για την επιβολή των νέων μέτρων τα οποία όπως υποστηρίζει σε σχετικό υπόμνημα, που στάλθηκε στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, «έρχονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στους μικρομεσαίου
Τρίτη, 21 Ιούλιος 2015
Τις πρόνοιες και τα πλεονεκτήματα που προβλέπει η νέα ΚΑΠ για τους συνεταιρισμούς θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν οι τευτλοπαραγωγοί από τη Θεσσαλία και την Κεντρο-δυτική Μακεδονία, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συνένωση δυνάμεων προκειμένου από κοινού και αποτελεσματικότερα να προωθήσουν τ
Κυριακή, 19 Ιούλιος 2015
  Για 6η συνεχόμενη χρονιά , διοργανώθηκε από τον Ευεργετικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλύρας στον χώρο του γηπέδου της Τοπικής Κοινότητας, η εκδήλωση όπου προβάλλεται και διαφημίζεται το χοιρινό κρέας που παράγεται στην περιοχή.
Κυριακή, 19 Ιούλιος 2015
Τελικά έγινε και αυτό, αγροτικό (ή αντιαγροτικό;) ρεπορτάζ με τον φακό της «Ε» στα καρπουζοχώραφα του Νομού. Μακρυχώρι, η περιοχή όπου χτυπά η καρδιά της παραγωγής σε καρπούζια σε επίπεδο νομού και ντάλα μεσημέρι...
Κυριακή, 19 Ιούλιος 2015
Η δύναμη του σκόρδου τελικά δεν βρίσκεται μόνο στη... μυρωδιά. Ένα προϊόν που προστατεύει από την κακοτυχία φαί- νεται πως έφερε γούρι σε ένα ολόκληρο χωριό και αυτό το κατάλαβαν γρήγορα στον Πλατύκαμπο, καθώς το εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο για την προβολή της περιοχής και των υπόλοιπων
Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2015
Μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν καλλιέργειες έκτασης 2.000 στρεμμάτων στο νομό Τρικάλων, κυρίως στα δημοτικά Διαμερίσματα Μεγάρχη, Αρδάνι και Κεφαλόβρυσο, από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή 10 Ιουλίου, πραγματοποίησε με την επίσκεψή του κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.
Τρίτη, 07 Ιούλιος 2015
Σοβαρό πλήγμα και στην αγροτική οικονομία προκαλεί η συνέχιση της αργίας των τραπεζών, καθώς οι αγρότες αδυνατούν να εισπράξουν τις επιδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία έχουν ενταχθεί, ενώ την ίδια ώρα αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα διάθεσης της αγροτικής παραγωγής στην αγορά. Χαρακτη
Τρίτη, 07 Ιούλιος 2015
Σα να μην έφταναν τα προβλήματα από τις κλειστές τράπεζες και το στέγνωμα της ρευστότητας, οι αγρότες στο θεσσαλικό κάμπο, έχουν να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες ημέρες και την επανεμφάνιση μετά από δύο χρόνια του πράσινου σκουληκιού, αυτού του ύπουλου εχθρού που αφανίζει αργά αλλά μεθοδικά τις εα
Σάββατο, 04 Ιούλιος 2015
Θεωρείται το εναλλακτικό... πετρέλαιο της Ελλάδας και μπορεί να αποτελέσει μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση στην αγορά των βιοκαυσίμων. Ο λόγος για την αγριαγκινάρα, η καλλιέργεια της οποίας δίνει σημαντικές προοπτικές εξαιτίας της ανάπτυξης μονάδων επεξεργασίας στερεών καυσίμων στη χώρα μας.
Πέμπτη, 02 Ιούλιος 2015
Τους πίνακες με τους δικαιούχους αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για ζημιές τα έτη 2013-2014, καθώς και την πληρωμή κρατικών ενισχύσεων για τις περιόδους 2011-2012 απέστειλε ο ΕΛΓΑ στην Τράπεζα Πειραιώς.
Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2015
Η τραπεζική αργία έχει προκαλέσει προβλήματα και στην διακίνηση αγροτικών προϊόντων αφού οι παραγγελίες από τους εμπόρους είναι μειωμένες.
Τρίτη, 30 Ιούνιος 2015
Οι εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας «επιβάλλουν» την αναβολή της συγκέντρωσης των αγροτών που είχε οριστεί για την Τετάρτη 1η Ιουλίου, προκειμένου να γίνουν οι πρώτες ζυμώσεις για την προώθηση της ιδέας για τη δημιουργία μιας ενιαίας, μεγάλης και πολυκλαδικής συνεταιριστικ
Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2015
Στη Βουλή φέρνει το θέμα με τις μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί πεπονιών από τους Ταξιάρχες, τον Πετρόπορο, τη Νομή και τη Φανερωμένη.
Παρασκευή, 26 Ιούνιος 2015
Αυστηρούς ελέγχους που θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα σημεία όπου διακινούνται οπωροκηπευτικά προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οπωρολαχανεμπόρων με αντικείμενο
Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2015
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς της Π.Ε. Λάρισας για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκ
Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2015
Τις δηλώσεις τους για αποζημίωση από το χαλάζι που έπληξε καλλιέργειες με βαμβάκι, φακή, ρεβίθια, ντομάτα και αμπέλια στο Καλό Νερό και τη Χάλκη του δήμου Κιλελέρ, μέχρι τις 3 Ιουλίου, μπορούν να υποβάλλουν οι καλλιεργητές.
Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2015
Στο χωριό Γεφύρια του Νομού Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση Θεσσαλών αγροτών, στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής ενός καινοτόμου μοντέλου γεωργικής εκπαίδευσης σε συνθήκες αγροοικοσυστήματος.
Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2015
Την ολοκληρωτική ζημία στη φετινή σοδειά των παραγωγών οπωροφόρων του Δήμου Βόλου από την ισχυρή ανεμοθύελλα και βροχόπτωση της 6ης και 7ης Ιουνίου υπογραμμίζει με επιστολή του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ΕΛΓΑ και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Άρ
Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2015
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι επιτράπηκε η εισαγωγή αδρανοποιημένων εμβολίων κατά του καταρροϊκού πυρετού, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ε
Σάββατο, 13 Ιούνιος 2015
Σε διεθνή αναπτυξιακή τροχιά βρίσκεται το δαμάσκηνο Σκοπέλου, το οποίο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον σε Ευρώπη και Αμερική και ήδη διατυπώνονται δεκάδες εξαγωγικές προτάσεις, που δημιουργούν σημαντικές προοπτικές για την περαιτέρω ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα του νησιού. Την ίδια στιγμή, οι επι
Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2015
Την Δευτέρα 15 Ιούνη δικάζονται 11 αγρότες για την συμμετοχή τους στο μπλόκο Νίκαιας το 2013, ακολουθούν συνεχόμενες δίκες αγροτών συνδικαλιστών στις 17 Σεπτέμβρη, στις 14 Οκτώβρη, τον Νοέμβριο και ο κατάλογος συνεχώς εμπλουτίζεται με αγροτοδικεία.
Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2015
Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, στο χωριό Γεφύρια του Νομού Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε – σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΟ - η πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση των Σχολείων Αγρού.
Δευτέρα, 08 Ιούνιος 2015
Με οικονομικό μαρασμό απειλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές στο Πήλιο, καθώς εκτός από τη μειωμένη κατά 50% φετινή παραγωγή, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες των μειωμένων κατά 28% κρατικών πιστώσεων για δακοκτονίες.
Δευτέρα, 08 Ιούνιος 2015
Οι αγρότες θα πρέπει να σκεφθούν τις εναλλακτικές καλλιέργειες που μπορούν να δώσουν διέξοδο, όπως τουλάχιστον συμπεραίνουν οι τελευταίες μελέτες.
Σάββατο, 06 Ιούνιος 2015
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι διοικούντες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης όταν ένα πρωινό αντίκρισαν έξω από τα γραφεία τους καμία 70αριά εργάτες να τους περιμένουν για να περάσουν από μια πρόχειρη συνέντευξη με στόχο μια δουλειά στα χωράφια. Ανάλογος αριθμός και την επόμενη μέρα και πολλα
Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2015
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου-Β. Σποράδων Ιωάννη Διανελλάκη και τον Διευθυντή Αναστάσιο Ψοφογιώργο είχε ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος.
Πέμπτη, 28 Μάιος 2015
Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί της Τοπικής Κοινότητας Ζηλευτής, μετά την χαλαζόπτωση και την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε χθες. Πριν δέκα μέρες ισχυρή καταιγίδα είχε πλήξει ξανά τις καλλιέργειες στην συγκεκριμένη περιοχή, φέρνοντας σε αδιέξοδο και έντονο προβληματισμό τους παραγωγούς.
Πέμπτη, 28 Μάιος 2015
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Α' ΔΟΥ Λάρισας πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη «φοροληστεία» της κυβέρνησης σε βάρος τους.
Πέμπτη, 28 Μάιος 2015
Αναστατωμένοι είναι το τελευταίο διάστημα οι κτηνοτρόφοι στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου καθώς σε καθημερινή βάση σημειώνονται κρούσματα κλοπών των ζωοτροφών τους.
Τετάρτη, 27 Μάιος 2015
Ολοκληρώθηκαν σήμερα από τον ΕΛ.Γ.Α, όπως είχε δεσμευθεί, οι διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμής αποζημιώσεων προς την τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 14.970 δικαιούχων παραγωγών, αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 29 εκατ. ευρώ.
Τετάρτη, 27 Μάιος 2015
Διαγωνισμό που θα αναδείξει 503 τυχερούς, οι οποίοι θα μοιραστούν χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ, διοργανώνει η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.
Δευτέρα, 25 Μάιος 2015
Με γρήγορο ρυθμό προχωρούν οι εργασίες στη μονάδα παραγωγής γλυκοζιτών στεβιώλης, που ετοιμάζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβιας στον Κόμπελο Καρδίτσας.
Σάββατο, 23 Μάιος 2015
Αισιοδοξία από τη μία για τα αποθέματα νερού, με αφορμή τον βροχερό χειμώνα και τη δροσερή άνοιξη και προβληματισμός από την άλλη για τη συνεχιζόμενη απουσία πολιτικής βούλησης να δρομολογήσει την κατασκευή βασικών έργων υποδομής που θα αξιοποιούν τα επιφανειακά ύδατα και δεν θα φεύγει το νερό στη
Τετάρτη, 20 Μάιος 2015
Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου απέστειλε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ζητώντας την εξόφληση των οφειλομένων στους συμμετέχοντες γεωργούς στο πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης για τα έτη 2012 και 2013.
Τετάρτη, 20 Μάιος 2015
Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες στον Τύρναβο μετά το χαλάζι που είχε το μέγεθος φασολιού και έπληξε σήμερα τις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου και του Αμπελώνα.
Τρίτη, 19 Μάιος 2015
Τέσσερα κρούσματα με θετική ένδειξη σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, εντοπίστηκαν από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.
Σάββατο, 09 Μάιος 2015
Μετέφεραν με βυτιοφόρο τα υγρά απόβλητα ελαιοτριβείου σε αγρόκτημα στον Πλάτανο Αλμυρού, τα απέρριπταν σε πρόχειρες εδαφοδεξαμενές βάθους έως και 1,5 μέτρου και τα αναμόχλευαν με το χώμα με τη χρήση τρακτέρ ώστε να μην προκαλούν δυσωδία.
Πέμπτη, 07 Μάιος 2015
Την αθώωση των διοικούντων της πρώην συνεταιριστικής οργάνωσης της ΕΑΣ Λάρισας το 2012 από την κατηγορία της παραβίασης δικαστικής απόφασης που δεν επέτρεπε τη μετατροπή της περιουσιακής κατάστασης της τελούσας υπό εκκαθάριση Ένωσης, αποφάσισε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.
Τρίτη, 05 Μάιος 2015
Τον Σεπτέμβριο του 2010 με εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή καλείτο η Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλίας να προχωρήσει σε φορολογικό έλεγχο 206 Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού Καρδίτσας καθώς εμφάνιζαν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 20,2 εκ.ευρώ (εαν έχουν υποβάλει δη
Δευτέρα, 04 Μάιος 2015
Μέχρι τέλους της εβδομάδας αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί η τροπολογία την οποία έχει ήδη έτοιμη το υπουργείο Οικονομικών, για το αφορολόγητο των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων των αγροτών για το οικονομικό έτος του 2014.
Σάββατο, 02 Μάιος 2015
Σε πιλοτικό πρόγραμμα αναχλόασης ξερικών πεδινών βοσκοτόπων με στόχο την αύξηση της βοσκοϊκανότητάς τους και την ποιοτική και ποσοτική αύξηση των κτηνοτροφικών προϊόντων, προχώρησε ο δήμος Μουζακίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Κυριακή, 19 Απρίλιος 2015
Περίοδο αγωνίας και αβεβαιότητας για την απόδοση των καλλιεργειών τους, διανύουν σιτοπαραγωγοί της Μαγνησίας λόγω της εμφάνισης πυρηνοφόρας και σεπτορίωσης σε μεγάλες εκτάσεις της Περιφερειακής ενότητας.
Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2015
Θέσεις στο Θεσσαλικό κάµπο αρχίζει να «χτίζει» το βιοµηχανικό σπανάκι καθώς η ισχυρή ζήτηση από την κατανάλωση αλλά και οι βροχοπτώσεις που «έπνιξαν» πολλά χωράφια στο Βορρά αναγκάζουν τις µεγάλες µεταποιητικές βιοµηχανίες της Μακεδονίας να κατεβούν νοτιότερα για να εξασφαλίσουν προϊόν.
Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2015
Αλλαγή στις καλλιέργειες σημειώνεται στη φετινή καλλιεργητική περίοδο, στην περιοχή του Αλμυρού, μιας και ολοένα περισσότεροι αγρότες αποφασίζουν να σταματήσουν τις ποτιστικές καλλιέργειες, κάνοντας στροφή στα σιτηρά.
Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2015
To συνολικό ποσό των 51.451.207 ευρώ, καταβάλλεται σε 107.734 δικαιούχους αγρότες, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2015
Ανοικτά ζητήματα που σχετίζονται με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τα βοσκοτόπια και τον καταρροϊκό πυρετό θα αποτελέσουν το βασικό μενού σύσκεψης που συγκαλεί την ερχόμενη Πέμπτη 16 Απριλίου η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.
Τρίτη, 07 Απρίλιος 2015
Αποζημιώσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ σε 11.710 δικαιούχους παραγωγούς θα καταβάλει σήμερα ο ΕΛΓΑ.
Κυριακή, 05 Απρίλιος 2015
Διευκρινίσεις σχετικά με τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων και την ανάγκη προστασίας των μελισσών από αυτά, εξέδωσε με ανακοίνωσή του το τμήμα ποιοτικού και φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2015
Την Τρίτη 7 Απριλίου 2015 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.710 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ.
Κυριακή, 29 Μάρτιος 2015
Παρέμβαση κάνει ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου, μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον ΑΣΕΠΟΠ Τυρναβου με αφορμή τον παγετό που έπληξε την περιοχή του το Σάββατο 21 Μαρτίου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Σάββατο, 28 Μάρτιος 2015
«Θα πάρουμε τα χρήματα, μας είπαν, τη Δευτέρα. Το ίδιο, όμως, είχαν πει και την περασμένη Δευτέρα». Ο Παύλος Μπογιαννίδης, πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών της Κεντρικής Μακεδονίας, ακούγεται κουρασμένος, αλλά εξακολουθεί να ελπίζει. Τα χρήματα στα οποία αναφέρεται είναι τα 6,8 εκατομμύρια ευρώ, τα οπ
Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2015
Στον Τύρναβο βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης στις εγκαταστάσεις του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου.
Τετάρτη, 25 Μάρτιος 2015
Τιμητική ημερίδα-εκδήλωση με τον χαρακτηριστικό τίτλο ««Η Θεσσαλή αγρότισσα στον χώρο και το χρόνο» διοργανώνει η Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη», στις 28 Μαρτίου(19.00), στο Θέατρο Μεταξουργείο (Ακαδήμου 14, Αθήνα).
Τετάρτη, 25 Μάρτιος 2015
Ανάρπαστα θα γίνουν τα ελληνικά αµνοερίφια εν όψει του Πάσχα και οι τιµές παραγωγού αναµένεται να κινηθούν πάνω από τα περσινά επίπεδα, σύµφωνα µε τους παραγωγούς, καθώς τα διαθέσιµα ζώα θα είναι πολύ λιγότερα εξαιτίας των µεγάλων απωλειών που προκάλεσε ο καταρροϊκος πυρετός και τα έντονα καιρικά
Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015
Ερχονται γενναία πριμ στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.
Κυριακή, 22 Μάρτιος 2015
Χωρίς την παρουσία αγροτών, για μία ακόμη χρονιά, τιμήθηκε σήμερα στο Κιλελέρ η 105η επέτειος από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών το 1910. Στις εκδηλώσεις μνήμης έδωσε το παρών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει η επέτειος να αποκτήσει ου
Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2015
Από σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος χαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα που εκτελεί ο ΕΛΓΑ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ενώ η διάρκεια της περιόδου θα είναι μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2015
Μπελάδες επωμίστηκαν αρκετοί πρόεδροι ανενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών στον νομό Λάρισας. Η Εφορία άρχισε να στέλνει "μπιλιετάκια " για μη υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ του 2013, με τα ανάλογα πρόστιμα.
Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015
Αύριο, Τρίτη, θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων βαμβακοπαραγωγών με τα ποσά της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρει τα εξής:
Κυριακή, 15 Μάρτιος 2015
Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση αν η μη πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βαμβακοπαραγωγούς συνδέεται με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εσωτερική στάση πληρωμών, καλούν την κυβέρνηση οι βουλευτές της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κώστας Τσιάρας.
Κυριακή, 15 Μάρτιος 2015
Ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στο Κιλελέρ από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2015
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.098 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 22.603.467 ευρώ.
Κυριακή, 08 Μάρτιος 2015
Την 105η επέτειο του Κιλελέρ τιμά η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 15 Μαρτίου.
Πέμπτη, 05 Μάρτιος 2015
Ένεση ρευστότητας πλέον των 380 εκατ. ευρώ στον αγροτικό κόσμο, καθώς έως το τέλος Μαΐου αναμένεται να έχει τακτοποιηθεί το σύνολο των πληρωμών που αφορά σε ειδικές ενισχύσεις, υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης, αλλά και αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική και ζωική παραγωγή.
Δευτέρα, 02 Μάρτιος 2015
Μετά από πρωτοβουλία της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών του Δήμου Αγιάς, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη την Κυριακή 1 Μάρτη το απόγευμα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι μηλοπαραγωγών και ροδακινοπαραγωγών, Διοικητικά Συμβούλια Αγροτικών Συλλόγων κ
Σάββατο, 28 Φεβρουάριος 2015
Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αγιά σύσκεψη μηλοπαραγωγών στην οποία έγινε ενημέρωση από την αντιπροσωπεία που συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη με τον υπουργό κ. Αποστόλου.
Παρασκευή, 27 Φεβρουάριος 2015
Εκτός των περιορισμών του ρωσικού εμπάργκο και... εντός της ρωσικής αγοράς ενδέχεται να βρεθούν ξανά τα ελληνικά ροδάκινα, φράουλες και πορτοκάλια, αν αποδώσει καρπούς η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, για την εξαίρεσή τους από τον αποκλεισμό, μεταξύ του υφυπουργού Αγροτικής Α
Τρίτη, 24 Φεβρουάριος 2015
Αντιπροσωπεία εκπροσώπων της ΕΟΑΣΝΛ, των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών καθώς και του Δήμου Αγιάς συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Αποστόλου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργειου.
Τρίτη, 24 Φεβρουάριος 2015
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στον Θεσσαλικό κάμπο καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να βαλτώσουν τα προγράμματα για τους νέους αγρότες, τις ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές, τα σχέδια βελτίωσης (εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων) κ.τ.λ.
Τρίτη, 24 Φεβρουάριος 2015
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στον Θεσσαλικό κάμπο καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να βαλτώσουν τα προγράμματα για τους νέους αγρότες, τις ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές, τα σχέδια βελτίωσης (εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων) κ.τ.λ.
Κυριακή, 22 Φεβρουάριος 2015
Πονοκέφαλο στην Αθήνα προκαλεί το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση 4,2 δισ. ευρώ προς τους αγρότες.
Κυριακή, 22 Φεβρουάριος 2015
Το μείζον πρόβλημα, που απασχολεί εκατοντάδες πωλητών στις λαϊκές αγορές και αφορά την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών, που για την πλειονότητά τους καθίσταται αδύνατη, με την παρούσα κατάσταση, λόγω έλλειψης ενημερότητας (φορολογικής, ασφαλιστικής, δημοτικής) συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματο
Παρασκευή, 20 Φεβρουάριος 2015
Ένα πλαίσιο οριστικής επίλυσης του μείζονος ζητήματος χαρτογράφησης των βοσκοτόπων, που άμεσα συνδέονται με τις ενισχύσεις προς τους κτηνοτρόφους, αναζητείται στη σύσκεψη που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τη συμμετοχή των περιφε
Παρασκευή, 20 Φεβρουάριος 2015
Σε μηνύσεις κατά αγνώστων προχώρησαν χθες το μεσημέρι Λαρισαίοι αγρότες οι οποίοι φαίνεται πως έπεσαν θύματα «μεγαλέμπορου» που τις τελευταίες ημέρες υποσχόμενος καλύτερες τιμές αγοράς, πέτυχε την προμήθεια τόνων δημητριακών, «πληρώνοντας» ωστόσο με πλαστές επιταγές, που σύμφωνα με νομικές πηγές ξ
Τρίτη, 17 Φεβρουάριος 2015
Οι εξισωτικές αποζημιώσεις προς τον αγροτικό κόσμο εξαγγέλθηκαν στη φιλοσοφία της... εξίσωσης. Οι φτωχοί ορεσίβιοι με τα μικρά κομμάτια γης, θα έπαιρναν μια επιδότηση για να πλησιάσουν τους «καμπίσιους» με τα μεγάλα εύφορα κτήματα.
Τρίτη, 17 Φεβρουάριος 2015
Κανόνι σε παραγωγούς σιτηρών, στις περιοχές Φαρσάλων και Μάνδρας, έριξε Θεσσαλονικιός έμπορος ο οποίος αγόρασε αγροτικά προϊόντα αλλά πλήρωσε με επιταγές οι οποίες αποδείχτηκαν ακάλυπτες.
Δευτέρα, 16 Φεβρουάριος 2015
Περισσότεροι από 12.000 επισκέπτες, από τη Λάρισα, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας επισκέφθηκαν στην 10η Πανελλήνια Αγροτική – Κτηνοτροφική και Περιβαλλοντική Εκθεση, που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων από τις 11 έως και τις 15 Φεβρουαρίου, στο Σκεπαστό Εκθεσιακό χώρο τ
Κυριακή, 15 Φεβρουάριος 2015
Σε «αγωνιστική ετοιμότητα» δηλώνουν ότι βρίσκονται για μία ακόμη φορά οι αγρότες, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων απ' όλη τη χώρα που έγινε χθες στη Λάρισα.
Παρασκευή, 13 Φεβρουάριος 2015
Την επαναφορά στις πέντε ημέρες της χρονικής διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος εξαγγέλλει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εγχώριας γαλακτοπαραγωγής.
Τετάρτη, 11 Φεβρουάριος 2015
"Η ελπίδα ήρθε και αποτυπώνεται με την παρουσία σας". Με αυτή την φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου στα εγκαίνια της 10 ης Πανελλήνιας αγροτικής έκθεσης που άνοιξε τις πύλες της το απόγευμα της Τετάρτης στη Λάρισα.
Τετάρτη, 11 Φεβρουάριος 2015
Απίθανα πράγματα συμβαίνουν σε βάρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων.
Τρίτη, 10 Φεβρουάριος 2015
Την αντίδρασή τους «στα νέα αντιαγροτικά μέτρα που εφαρμόζονται από φέτος» θα συζητήσουν το Σάββατο οι αγρότες.
Τρίτη, 10 Φεβρουάριος 2015
Κάλεσμα προς όλους του Λαρισαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να παραβρεθούν στην 10 η Πανελλήνια Αγροτική έκθεση έκανε μέσω συνέντευξης τύπου σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης.
Κυριακή, 08 Φεβρουάριος 2015
Τιμήθηκε σήμερα το πρωί η επέτειος της λαϊκής αγροτικής εξέγερσης των Τρικάλων του 1925.
Παρασκευή, 06 Φεβρουάριος 2015
Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Αποστόλου, εγκαινιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ η 10η Πανελλήνια Γεωργική, Κτηνοτροφική και Περιβαλλοντική Έκθεση Λάρισας, που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων στις 11 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2015, στη Σκεπαστή
Παρασκευή, 06 Φεβρουάριος 2015
Με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ θα φορολογηθούν τα κέρδη των αγροτών για το 2014. Τα κέρδη θα προσδιοριστούν για πρώτη φορά λογιστικά ανεξάρτητα από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων ή μη.
Πέμπτη, 05 Φεβρουάριος 2015
Άσχημα είναι τα μηνύματα από τις πρώτες καταγραφές ζημιών στις πλημμυρισμένες καλλιέργειες των Τρικάλων και του γειτονικού νομού της Καρδίτσας. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες γύρω στα 10.000 στρέμματα σιτηρών, στους δύο νομούς, έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές.
Πέμπτη, 05 Φεβρουάριος 2015
Σημαντικές ζημιές έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες και το ζωϊκό κεφάλαιο στην περιοχή της Άρτας αλλά και στη Θεσσαλία, με τις πρώτες εκτιμήσεις των κλιμακίων του ΕΛΓΑ να δυσκολέυονται να δώσουν σαφή εικόνα των καταστροφών, αφού σε πολλές περιπτώσεις δυσκολεύονται ακόμα και να μπουν στα χωράφια λό
Δευτέρα, 02 Φεβρουάριος 2015
Την επανασύσταση των δασικών υπηρεσιών, που θα συντάξουν τους νέους δασικούς χάρτες της χώρας, ζητεί η νέα κυβέρνηση.
Τετάρτη, 28 Ιανουάριος 2015
Δόθηκε σήμερα η έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Αξιοποίηση γεωτρήσεων και κατασκευή δικτύων διανομής ύδατος για την εξυπηρέτηση των Τ.Κ. Μέλισσας & Αρμενίου», προϋπολογισμού 1.125.450,00 €, (με ΦΠΑ). Συγκεκριμένα δημ
Παρασκευή, 23 Ιανουάριος 2015
Φόρο με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ του καθαρού εισοδήματος που απέκτησαν το 2014 ή από το πρώτο ευρώ του τεκμαρτού εισοδήματος που θα τους προσδιορίσει η Εφορία με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, θα κληθούν να πληρώσουν φέτος περισσότεροι από 600.000 αγρότες
Τετάρτη, 21 Ιανουάριος 2015
Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.273 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 11.542.165,73 ευρώ.
Τρίτη, 20 Ιανουάριος 2015
Έναν αγρότη, που φέρεται ότι απέσπασε από επιδοτήσεις ποσό 7,9 εκ. €, καταθέτοντας πλαστά τιμολόγια, συνέλαβαν σήμερα το πρωί, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα.
Δευτέρα, 19 Ιανουάριος 2015
Μπορεί να υποχρεούνται να τηρούν τιμολόγια πωλήσεων και αγορών, αλλά απαλλάσσονται από τη τήρηση λογιστικών βιβλίων οι αγρότες, σύμφωνα με Απόφαση της ΓΓΔΕ, που επιχειρεί να βελτιώσει αυτά που είχε υποσχεθεί τους προηγούμενους μήνες το υπουργείο Οικονομικών για να ξεπεράσει το σκόπελο των αντιδράσ
Παρασκευή, 16 Ιανουάριος 2015
Ο ΕΛ.Γ.Α. με γνώμονα την αρχή ότι «η πρόληψη αποτελεί επένδυση» και στην προσπάθειά του να συμβάλει σοβαρά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, επιχορηγεί προγράμματα εγκατάστασης μέσων ενεργητικής προστασίας, προκειμένου να προστατεύσει αποτελεσματικά την αγροτική παραγωγή από φυσικούς κινδύνους
Πέμπτη, 15 Ιανουάριος 2015
Νέα πληρωμή ύψους 23 εκατ. ευρώ για την ενιαία ενίσχυση του 2014 πραγματοποιήθηκε χθες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για 38.864 δικαιούχους αγρότες, μετά τον αναγκαίο έλεγχο των δηλώσεών τους. Τα ποσά ήδη πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών.
Τετάρτη, 07 Ιανουάριος 2015
Σε ανανέωση και επέκταση του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, που αφορά γαλακτοπαραγωγούς των νομών Λάρισας, Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την «Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης Α.Ε. "Ολυμπος"», μετά την επιτυχημένη περσινή συνεργασία.
Τρίτη, 06 Ιανουάριος 2015
Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκαν δεκάδες παραγωγοί της περιοχής μας, οι οποίοι είδαν τους κόπους τους να ισοπεδώνονται κάτω από το βάρος του χιονιού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καταστράφηκαν περισσότερα από 20 στρέμματα κηπευτικών μέχρι στιγμής, ενώ στο μεταξύ συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιώ
Κυριακή, 04 Ιανουάριος 2015
Αρκετά χιλιόμετρα, ακόμη και με τα πόδια, χρειάστηκε να διανύσουν κτηνοτρόφοι από τις Γλαφυρές, την Κερασιά, τα Κανάλια και το Κεραμίδι αλλά και σε άλλες περιοχές στον Αλμυρό και το Βελεστίνο προκειμένου να προσεγγίσουν τις αποκλεισμένες στάνες τους, από χιόνι ύψους άνω του μισού μέτρου, που έπεσε
Κυριακή, 04 Ιανουάριος 2015
Αγρότες έχουν κατακλύσει το τελευταίο διάστημα τόσο το Κολωνάκι όσο άλλες αστικές περιοχές. Βέβαια στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων γνωρίζουν καλά πως μόνο έτσι δεν είναι.
Σάββατο, 03 Ιανουάριος 2015
Στην αναμονή για τα χρήματα της εξισωτικής του 2014 βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας από την αρχή της εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα Σάββατο πιθανότατα θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Στο μεταξύ, εξαιτίας της χιονόπτωσης αποκλείστηκαν πολλές κτηνοτ
Σάββατο, 03 Ιανουάριος 2015
Και όμως, η κατανάλωση κρέατος μπορεί να έχει και ευεργετικά αποτελέσματα για την καρδιά. Χοίροι και κοτόπουλα που στην τροφή τους προστέθηκαν υπολείμματα ελαιοτριβείου είχαν καλύτερη υγεία και προσέφεραν κρέας που περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά λιπαρά οξέα Ω3.
Δευτέρα, 29 Δεκέμβριος 2014
Χωρίς καθυστερήσεις πιστώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τα χρήματα από την εκκαθάριση της Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2014, ποσού 928.520.274,14 ευρώ, στους λογαριασμούς των αγροτών, μάλιστα από τη Μαγνησία οι δικαιούχοι είναι γύρω στους 10.540.
Τρίτη, 23 Δεκέμβριος 2014
Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014 θα καταβληθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 2.354.668,24 Ευρώ σε 1345 παραγωγούς, για προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).
Πέμπτη, 18 Δεκέμβριος 2014
Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου πρόκειται να καταβληθεί στους αγρότες το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης του 2014 συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος.
Τετάρτη, 17 Δεκέμβριος 2014
Την Παρασκευή  19 Δεκεμβρίου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 13.710 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 17,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το 2014.
Δευτέρα, 15 Δεκέμβριος 2014
Η καταστροφική πορεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, σε συνδυασμό με τις απολύσεις και τις περικοπές μισθών κινητοποίησε για πρώτη φορά εργαζομένους στο χώρο των εγκαταστάσεών της στα Τρίκαλα.
Κυριακή, 14 Δεκέμβριος 2014
Η ΕΟΑΣΝΛ καταγγέλλει το γεγονός ότι χιλιάδες παραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι ενώ έχουν παραδώσει την παραγωγή τους σε εμπόρους και βιομηχανίες, χιλιάδες δεν έχουν εισπράξει την επιστροφή του ΦΠΑ για το 2013, την ενίσχυση για την νιτρορύπανση για τα έτη 2012-13, την βιοκαλλιέργεια, την επιστροφή τ
Τετάρτη, 10 Δεκέμβριος 2014
Κομβική χρονιά θα είναι το 2015 για τους έλληνες αγρότες καθώς ένας αριθμός 100.00-150.000 (το 20% επί ενός συνόλου 700.000) εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα προσαρμογής ή και θα αρχίσει σταδιακά να αποχωρεί από τον χώρο.
Παρασκευή, 05 Δεκέμβριος 2014
«Πόρτα» έφαγε η Ελλάδα στο αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Ευρωπαικού Δικαστηρίου για το πακέτο Χατζηγάκη ύψους 424 εκατ.ευρώ.
Τρίτη, 02 Δεκέμβριος 2014
Eπείγουσα συνάντηση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων Αχιλλέα Λιούτα αποφασίστηκε στην χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου λόγω των απολύσεων που πραγματοποιούνται στην ΕΑΣ Τρικάλων.
Δευτέρα, 01 Δεκέμβριος 2014
Ξεπερνούν τα 100 τα προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας που έχει συνάψει μέχρι στιγμής η Τράπεζα Πειραιώς, με την εμπλοκή άνω των 14.000 αγροτών.
Παρασκευή, 28 Νοέμβριος 2014
Από τη Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων Θεσσαλίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι σήμερα στάλθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της 1ης δόσης (70%) των 208 δικαιούχων Νέων Γεωργών Θεσσαλίας (που από επιλαχόντες έγιναν εν δυνάμει), του μέτρου 112,
Δευτέρα, 24 Νοέμβριος 2014
Μεγαλοαγρότες πρωταγωνίστησαν στο πάρτι των παράνομων αποζημιώσεων που δόθηκαν το 2009 μέσω ΕΛΓΑ με το περίφημο πακέτο Χατζηγάκη. Τώρα οι μεγαλοπαραγωγοί αυτοί αναμένεται να κληθούν να επιστρέψουν, και μάλιστα εντόκως τα χρήματα, καθώς έπειτα από πρόσφατες επιτόπιες αυτοψίες του ΕΛΓΑ ολοκληρώνεται
Σάββατο, 22 Νοέμβριος 2014
Με γνώμονα τη μειωμένη ρευστότητα και όχι το ευνοϊκό περιβάλλον που διαμορφώνεται για τα αγροτικά προϊόντα γενικότερα στην Ελλάδα καλούνται φέτος οι παραγωγοί της Μαγνησίας να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τις χειμερινές καλλιέργειες.
Δευτέρα, 17 Νοέμβριος 2014
Από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου 2015, οι άμεσες ενισχύσεις των νέων αγροτών (έως 40 ετών) θα πιάσουν... ταβάνι.
Πέμπτη, 13 Νοέμβριος 2014
Χωρίς επιδοτήσεις έμειναν κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζο εξαιτίας ελλειμματικών βοσκοτόπων ενώ επιρρίπτει ευθύνες για το θέμα τόσο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, επισημαίνοντας ότι από το κ
Πέμπτη, 13 Νοέμβριος 2014
Η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης που άρχισε από προχθές το απόγευμα να πιστώνεται στους λογαριασμούς των αγροτών αποτελεί μια σημαντική οικονομική ανάσα για τους παραγωγούς, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους και να προγραμματίσουν τις ανάγκες τους για το επόμενο διάσ
Τετάρτη, 12 Νοέμβριος 2014
Στις 30 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για τους καταναλωτές που κάνουν χρήση του Αγροτικού Τιμολογίου να προσκομίσουν στα καταστήματα της ΔΕΗ τα κατά περίπτωση απαραίτητα δικαιολογητικά, για τα οποία έχουν ενημερωθεί εγγράφως με σχετική επιστολή.
Δευτέρα, 10 Νοέμβριος 2014
Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας είναι από την Παρασκευή μια νέα πραγματικότητα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων!
Σάββατο, 08 Νοέμβριος 2014
«Συναγερμός» σήμανε την τελευταία εβδομάδα στους ελαιοπαραγωγούς του Νοτίου και Κεντρικού Πηλίου, αφού δεκάδες δέντρα στο μέσον της συγκομιδής «πέταξαν» τον καρπό τους στο έδαφος πριν γίνει η συλλογή του.
Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2014
Συνολικές ενισχύσεις ύψους 5.978.699 ευρώ θα λάβουν 459 παραγωγοί της χώρας που εφάρμοσαν για μια πενταετία προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης καπνού και αμειψισποράς σε καπνοπαραγωγικές περιοχές μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και συνολική ενίσχυση 2.424.280 ευρώ θα λάβουν
Πέμπτη, 06 Νοέμβριος 2014
Μέσω συνδεδεμένης ενίσχυσης να καλυφθεί η σημαντική απώλεια εισοδήματος των Θεσσαλών αγροτών από τη νέα ΚΑΠ προτείνουν αρκετοί Λαρισαίοι συνεταιριστές στον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Δημ. Μελά, ο οποίος θα βρίσκεται αύριο στη Λάρισα για να μιλήσει για τις αλλαγές που θα σημειωθούν στην ύπαιθρο κατ
Τετάρτη, 05 Νοέμβριος 2014
Έπειτα από μια καταστροφική χρονιά για την εγχώρια παραγωγή ελαιολάδου που υπέστη κυριολεκτικά καθίζηση, η φετινή σεζόν 2014-2015 ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές για τους έλληνες ελαιοπαραγωγούς.
Τρίτη, 04 Νοέμβριος 2014
Κινητοποιήσεις αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εντός του Νοέμβρη οι κτηνοτρόφοι.
Κυριακή, 02 Νοέμβριος 2014
Αγρότης από το Ζάρκο...έρχεται για να τρελάνει το διαδίκτυο!
Κυριακή, 02 Νοέμβριος 2014
Ξεπερνούν τα 2.500 τα νεκρά ζώα που περισυνέλεξε μέσα στον Οκτώβριο από τη Θεσσαλία η εταιρία η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση τους για ένα διάστημα 12 μηνών στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος ύψους 1 εκ. ευρώ, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Ε.Ε. και του Υπουργεί
Κυριακή, 02 Νοέμβριος 2014
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η συγκομιδή ελιών στο Αχίλλειο. Οι κάτοικοι του χωριού, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αγρότες, με ικανοποίηση μαζεύουν αυτήν την περίοδο τις ελιές, καθώς η απόδοση των δέντρων χαρακτηρίζεται πολύ καλή.
Πέμπτη, 30 Οκτώβριος 2014
Νέο θεσμικό πλαίσιο ισχύει και επίσημα πλέον για κάθε χρήση ή έργο αξιοποίησης νερού, όπως για παράδειγμα οι γεωτρήσεις (υδρευτικές, αρδευτικές κ.α.), ύστερα και από τη δημοσίευση σχετικής ΚΥΑ που προώθησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Ταγαράς.
Παρασκευή, 24 Οκτώβριος 2014
«Μέχρι τις 31.12.2014, μέσω του ΥπΑΑΤ, στον πρωτογενή τομέα, τόσο από τον Πυλώνα Ι όσο και από τον Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, καθώς και από τις επιστροφές του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και το ΦΠΑ και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, οι πληρωμές προς τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους θα ξεπεράσουν τα 2,8 δις ευρώ».
Σάββατο, 18 Οκτώβριος 2014
  Δημοπρατούνται μέσα στις επόμενες ημέρες δύο σημαντικά αρδευτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.
Παρασκευή, 17 Οκτώβριος 2014
Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε ολόκληρη την επικράτεια, λόγω δύο ζωονόσων που μεταδίδονται με ταχύτατους ρυθμούς. Ο καταρροϊκός πυρετός και η ευλογιά έχουν προκαλέσει απώλεια χιλιάδων ζώων, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να έχουν υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημίες.
Πέμπτη, 16 Οκτώβριος 2014
Συνέχεια στις αποκαλύψεις για το όργιο σπατάλης στην Πανελλήνια Συνομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών δίδεται σήμερα με στοιχεία για σπατάλες που προκαλούν πραγματικό ίλιγγο.
Τρίτη, 14 Οκτώβριος 2014
Σε αυτόματο συμψηφισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών 250.000 αγροτών στον ΟΓΑ, ύψους 730 εκ. ευρώ, με τα ποσά των κοινοτικών επιδοτήσεων, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά το «πράσινο φως» που ελήφθη από την Κομισιόν, όπως προκύπτει από έγγραφο - ντοκουμέντο του αρμόδιου επιτρόπου Dacian C
Σάββατο, 11 Οκτώβριος 2014
Ευρεία σύσκεψη για το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου και των θεματικών αντιπεριφερειαρχών Ορέστη Ψαχούλα και Κων/νου Μπάρδα, κτηνιάτρων της Περ. Ενότητας
Πέμπτη, 09 Οκτώβριος 2014
Ελιές... χρυσάφι, καλείται να πληρώσει ο Δήμος Βόλου, σε ιδιοκτήτη έκτασης στα Αϊβαλιώτικα, που απαλλοτριώθηκε, προκειμένου να δημιουργηθεί πλατεία και παιδική χαρά στο πλαίσιο του Σχεδίου Πόλης.
Τετάρτη, 08 Οκτώβριος 2014
Σχετικά με τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στο Δήμο μας, ενημερώνουμε τους παραγωγούς, ότι η διαδικασία αναγγελίας ζημιάς, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, γίνεται από τους κατά τόπους ανταποκριτές του Δήμου μας μετά από δήλωση των πληγέντων παραγωγών.
Δευτέρα, 06 Οκτώβριος 2014
Αποζημιώσεις, ύψους 227.088 ευρώ, θα καταβάλει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 233 αγρότες.
Παρασκευή, 03 Οκτώβριος 2014
Συνάντηση του Κ. Αγοραστού με τον Π. Κουκουλόπουλο για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων
Τρίτη, 30 Σεπτέμβριος 2014
Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα, που θα φτάνουν έως και τις 3.000 ευρώ θα βρεθούν εκατοντάδες ιδιοκτήτες και χρήστες γεωτρήσεων, πηγών και πηγαδιών στο Ν. Μαγνησίας που «ξέχασαν» να καταθέσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ).
Τρίτη, 30 Σεπτέμβριος 2014
Στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου θα φιλοξενηθεί η 5η πανθεσσαλική γιορτή οικολογικής γεωργίας από την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 5 Οκτωβρίου.
Πέμπτη, 25 Σεπτέμβριος 2014
Την επιχορήγηση αντιχαλαζικών δικτύων και συνδυαστικών εγκαταστάσεων αντιβροχικής μεμβράνης και αντιχαλαζικού διχτυού για παραγωγούς που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους μέχρι αρχές Σεπτέμβρη της φετινής χρονιάς, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ.
Πέμπτη, 25 Σεπτέμβριος 2014
Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι διορθωμένοι πίνακες (τελικοί) με τα αποτελέσματα της προκήρυξης των νέων γεωργών του 2014.
Τετάρτη, 24 Σεπτέμβριος 2014
Πενήντα (50) αγροτικές εκμεταλλεύσεις συνολικής δαπάνης 707.773,94 €, εντάσσονται στο πρόγραμμα Εξηλεκτρισμού για το έτος 2014, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής Αγροτικού Εξηλεκτρισμού.
Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2014
Κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 750.078 ευρώ σε 539 παραγωγούς, για προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ), θα καταβληθούν αύριο, Τετάρτη, από τον ΕΛΓΑ.
Δευτέρα, 22 Σεπτέμβριος 2014
Τον γρίφο του «πακέτου Χατζηγάκη» προσπαθεί να επιλύσει η κυβέρνηση. Δηλαδή πώς οι αγρότες θα επιστρέψουν τις παράνομες οικονομικές ενισχύσεις 387,4 εκατ. ευρώ, οι οποίες είχαν δοθεί την περίοδο 2008 - 2009, χωρίς όμως να τις... επιστρέψουν.
Δευτέρα, 22 Σεπτέμβριος 2014
Ενισχύσεις ύψους 194.329.500 ευρώ για μια πενταετία θα λάβουν 11.116 παραγωγοί ως 40 ετών οι οποίοι εντάσσονται στο καινούργιο πρόγραμμα των «Νέων Γεωργών».
Σάββατο, 20 Σεπτέμβριος 2014
Πριμ έως 50.000 ευρώ και άλλα κίνητρα περιλαμβάνει το πρόγραμμα για την ενίσχυση των νέων που θέλουν να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία και θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.
Παρασκευή, 19 Σεπτέμβριος 2014
Με ανοιχτές τιμές μέχρι να ξεκαθαρίσει η εικόνα της αγοράς αλλά και να υπάρχουν σαφή στοιχεία για την ποιότητα του προϊόντος που θα παραδοθεί στα εκκοκκιστήρια ξεκινάει από την επόμενη εβδομάδα η συγκομιδή βάμβακος στη Θεσσαλία (στις παρακάρλιες περιοχές που δεν ποτίστηκαν αρκετά λόγω των προβλημά
Πέμπτη, 18 Σεπτέμβριος 2014
Την εφαρμογή των αποφάσεων που δρομολογούν την κατασκευή του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας (προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια), ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έπειτα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Νίκο
Τετάρτη, 17 Σεπτέμβριος 2014
Την ανάκτηση παράνομων αγροτικών κρατικών ενισχύσεων ύψους 387,4 εκατ. ευρώ που δόθηκαν το 2009 προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης, με έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή.
Σάββατο, 13 Σεπτέμβριος 2014
Τροπολογία με την οποία αναγνωρίζεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης και του 62ου έτους ηλικίας τους κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών.
Παρασκευή, 12 Σεπτέμβριος 2014
Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Καρασμάνη, ζητώντας να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό, απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Παρασκευή, 12 Σεπτέμβριος 2014
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινάει για τους παραγωγούς του Πηλίου την ερχόμενη Δευτέρα η συγκομιδή των πράσινων ελαιών. Η φετινή σοδειά για τους παραγωγούς κύλησε ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τα δέντρα και τους καρπούς.
Παρασκευή, 12 Σεπτέμβριος 2014
Διαψεύδει κατηγορηματικά η «Mambο» Γαλλίας (με επιστολή της που πρόκειται να δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο) δημοσιεύματα που προωθήθηκαν από την πλευρά του προέδρου της ΕΑΣ Τρικάλων ότι επήλθε συμβιβασμός με τον Συνεταιρισμό.
Κυριακή, 07 Σεπτέμβριος 2014
Το πρώτο εργοστάσιο ξεκινά τη λειτουργία του στην Α' ΒΙ.ΠΕ. Βόλου
Σάββατο, 06 Σεπτέμβριος 2014
Ευνοϊκές για την ανάπτυξη του δάκου, ο πληθυσμός του οποίου εμφανίζει δυναμικά χαρακτηριστικά με μεγάλα ποσοστά θηλυκών δάκων και σημαντικά ποσοστά γονιμότητας, είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο (ήπιες θερμοκρασίες, υψηλή-μέτρια σχετική υγρασία και κατά περιοχές βροχοπτώσε
Παρασκευή, 05 Σεπτέμβριος 2014
Τον συντονισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των ιδιωτών μελετητών, ώστε να τακτοποιηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην «φόρμα» του ΟΠΕΚΕΠΕ στο πρόγραμμα της απονιτροποίησης, ζήτησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σ
Πέμπτη, 04 Σεπτέμβριος 2014
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές, τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για τις περιοχές, στις οποίες θα διενεργηθεί δολωματικός ψεκασμός, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς.
Πέμπτη, 04 Σεπτέμβριος 2014
Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προσφέρει από σήμερα δωρεάν, στους αγρότες ο ΕΛΓΑ, με στόχο τον περιορισμό του κόστους, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την εξασφάλιση της διαφάνειας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών.
Τετάρτη, 03 Σεπτέμβριος 2014
Aνοιχτές πληγές άφησε πίσω της η χθεσινοβραδινή ανεμοθύελλα στις καλλιέργειες στα Σερβωτά Tρικάλων και στα θερμοκήπια της περιοχής. Από το πρωί οι αγρότες μετρούν τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες παραδόθηκαν –για μια περίπου ώρα- στο έλεος των δυνατών
Τρίτη, 02 Σεπτέμβριος 2014
Όσοι αγρότες περιμένουν να πάρουν αποζημίωση που θα αντιστοιχεί στο σύνολο της αδιάθετης παραγωγής τους, λόγω του ρωσικού εμπάργκο, μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
Τρίτη, 02 Σεπτέμβριος 2014
Σοβαρές καταγγελίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας, με άρθρο του στον τοπικό Τύπο, ο εκ των διοικούντων την ΕΑΣ Τρικάλων Στέφανος Ντάκος, για την διοίκηση του προέδρου Αχιλλέα Λιούτα στην τοπική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Σάββατο, 30 Αύγουστος 2014
Σημαντικές αλλαγές στις αγροτικές και κτηνοτροφικές επιδοτήσεις θα φέρει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, καθώς το νέο σύστημα χορήγησης κοινοτικών κονδυλίων θα συνδέεται με την παραγωγή προϊόντων για την περίοδο 2014 -2020.
Παρασκευή, 29 Αύγουστος 2014
Στα 8.204.691,33 ευρώ ανέρχεται το ποσό που πιστώθηκε χθες το μεσημέρι στους λογαριασμούς των 2.109 δικαιούχων αγροτών για το Μέτρο 214 2.1 Μείωση Νιτρορύπανσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Πέμπτη, 28 Αύγουστος 2014
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού σε κτηνοτροφική μονάδα του νομού Λάρισας και συγκεκριμένα στην Καλλιπεύκη που εμφανίστηκε προ ημερών έθεσε σε συναγερμό τις αρμόδιες υγειονομικές και κτηνιατρικές υπηρεσίας της Περιφέρειας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ανάλογα κρούσματα που εμφανίστη
Τετάρτη, 27 Αύγουστος 2014
Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ σε 1.070 αγρότες. θα καταβάλει αύριο, Πέμπτη, ο ΕΛΓΑ.
Τρίτη, 26 Αύγουστος 2014
Δημοσιοποιηθήκαν οι τελικοί πίνακες με τα αποτελέσματα του προγράμματος των Νέων Γεωργών της προκήρυξης του 2014 που αφορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Κυριακή, 24 Αύγουστος 2014
Δύο τουλάχιστον εστίες Καταρροϊκού Πυρετού επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά σε Κτηνοτροφικές Μονάδες χωριών του Δήμου Καλαμπάκας και άλλα δύο δείγματα βρίσκονται ήδη για εργαστηριακό έλεγχο.
Σάββατο, 23 Αύγουστος 2014
Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις παραμένουν οι κτηνοτρόφοι, αφού η σημερινή συνάντησή τους με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρι Κουκουλόπουλο στην Κοζάνη, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως επισήμανε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόε
Σάββατο, 23 Αύγουστος 2014
Οι υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας ολοκλήρωσαν τον προσυμβατικό έλεγχο και πλέον εναπόκειται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να δημοσιοποιήσει τους πίνακες των αποτελεσμάτων αξιολόγησης
Δευτέρα, 18 Αύγουστος 2014
«Μπλέξιμο» επικρατεί από το μεσημέρι της Δευτέρας αναφορικά με τις αποζημιώσεις που θα λάβουν ή όχι οι Ελληνες παραγωγοί ροδάκινων από την ΕΕ για να αντισταθμιστεί η ζημία που υπέστησαν από το ρωσικό εμπάργκο σε αγροτικά προϊόντα.
Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2014
Σε απογραφή – εξπρές της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά ροδάκινου στον νομό Λάρισας προχωρά σήμερα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Δευτέρα, 11 Αύγουστος 2014
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να λάβει έκτακτα μέτρα για να στηρίξει τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών, εν μέσω του σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, μια κατάσταση που επιδεινώθηκε περαιτέρω από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το εμπάργκο που κήρυξ
Δευτέρα, 11 Αύγουστος 2014
«Κανόνι» ύψους τουλάχιστον 180.000 ευρώ έσκασε από νεοεμφανισθέντα έμπορο αγροτικών προϊόντων στον Τύρναβο.
Σάββατο, 09 Αύγουστος 2014
Κουτσουρεμένη εξισωτική καταγγέλλουν ότι έλαβαν δικαιούχοι της Μαγνησίας
Σάββατο, 09 Αύγουστος 2014
Ο εφιάλτης των κτηνοτρόφων του Αλμυρού έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ο καταρροϊκός πυρετός που χτύπησε την περιοχή τους. Προχθές μάλιστα υπήρξαν ενδείξεις για προσβολή ζώων σε δύο κτηνοτροφικές μονάδες του Αλμυρού.
Παρασκευή, 08 Αύγουστος 2014
Πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς 60.912 γεωργών και κτηνοτρόφων ποσό 60,5 εκατ. από την εξισωτική αποζημίωση του 2013.
Δευτέρα, 04 Αύγουστος 2014
Περιχαρής ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αχιλλέας Λιούτας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι επήλθε συμφωνία αποπληρωμής με την εταιρεία ΒΙΟΛΑΡ και μάλιστα, βάσει αυτής, ήρθη ο πλειστηριασμός του εκκοκκιστηρίου που είναι προγραμματισμένος για την 1η Οκτωβρίου, για βαμβάκι που δεν παρέδωσε η Ένωση.
Κυριακή, 03 Αύγουστος 2014
Εικόνες πρωτοφανούς καταστροφής αντίκρισαν κάτοικοι και παραγωγοί του Στεφανοβικείου, βγαίνοντας από τα σπίτια τους, όπου έσπευσαν να προφυλαχθούν από τους μανιασμένους ανέμους και τη δυνατή βροχή που εκδηλώθηκε προχθές στις 8.30 το βράδυ. Όταν το ξέσπασμα του καιρού υποχώρησε, είδαν γύρω τους το
Κυριακή, 03 Αύγουστος 2014
Εκτός εξισωτικής αποζημίωσης μένουν κτηνοτρόφοι του Νομού Τρικάλων, επειδή οι εκτάσεις που δήλωσαν στο ΟΣΔΕ, δεν είναι επιλέξιμες προς επιδότηση ως βοσκότοποι, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στον τομέα της διατήρηση φυλών ζώων.
Κυριακή, 27 Ιούλιος 2014
Πούλησαν... αέρα κοπανιστό σε γνωστή εταιρεία, που τους βγάζει τώρα στο σφυρί ολόκληρο εκκοκκιστήριο για 4,7 εκατ. ευρώ, ενώ για τον ίδιο λόγο δικαιώθηκε δικαστικά και γνωστή γαλλική πολυεθνική εταιρεία, η οποία ζητά, ούτε λίγο ούτε πολύ, κοντά στo 1,5 εκατ. ευρώ.
Πέμπτη, 24 Ιούλιος 2014
Ομαλά εξελίσσονται μέχρι στιγμής οι καλλιέργειες στα βαμβάκια της Μαγνησίας, με τις παραγωγές να βρίσκονται στη φάση της ανθοφορίας. Οι μόνοι ορατοί κίνδυνοι που βλέπουν οι παραγωγοί του Αλμυρού και του Βελεστίνου είναι το θέμα της ανομβρίας αλλά και η εμφάνιση πληθυσμών ρόδινου σκουληκιού.
Δευτέρα, 21 Ιούλιος 2014
Επιβεβαιώνοντας όλα τα δυσμενή δεδομένα και τις αποκαλύψεις της «Ε», ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων Αχιλλέας Λιούτας και η παρέα του στο Δ.Σ., μετατρέπουν ταχύτατα την Ένωση σε έναν σωρό ερειπίων.
Τετάρτη, 16 Ιούλιος 2014
Οι αλλαγές και οι προκλήσεις που επιφέρει η νέα ΚΑΠ (2015-2020) ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που συγκάλεσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών, συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών φορέων της Θεσσαλίας.
Τετάρτη, 16 Ιούλιος 2014
Αγροτικές ενισχύσεις, ύψους 387,4 εκατ. ευρώ, που χορηγήθηκαν σε Έλληνες αγρότες το 2008 και το 2009, είναι ασύμβατες με την εσωτερική αγορά της ΕΕ και συνεπώς πρέπει να ανακτηθούν από το ελληνικό κράτος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την Τετάρτη.
Τετάρτη, 16 Ιούλιος 2014
Αιτήσεις για την παραχώρηση χρήσης καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην πρώην λίμνη Κάρλα, μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι τις 31 Ιουλίου 2014.
Δευτέρα, 14 Ιούλιος 2014
Μειώνονται, με παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα τιμολόγια με τα ποσά που καταβάλλουν οι αγρότες για τη διεκπεραίωση των φετινών τους δηλώσεων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων.
Κυριακή, 13 Ιούλιος 2014
Με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον αναπληρωτή υπουργό και τους βουλευτές όλων των κομμάτων, οι Πρόεδροι των ομάδων καπνού Ελασσόνας (νέος συνεταιρισμός), Τρικάλων, Καρδίτσας, Λοκρίδας, Αταλάντης, Αγρινίου, Βοίου, Γρεβενών και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κ
Κυριακή, 13 Ιούλιος 2014
Από την σελίδα 1 Μια μικρή αλλά ευδιάκριτη πλέον στροφή στον γεωργικό τομέα καταγράφεται στην Ελλάδα, ως απότοκο φαινόμενο της κρίσης που κτύπησε ιδιαίτερα τα μεγάλα αστικά κέντρα και πρωτίστως την Αθήνα. Υπάρχει μια σαφής «εισαγωγή» νέων αγροτών στο γεωργικό επάγγελμα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες
Παρασκευή, 11 Ιούλιος 2014
Στο «έλεος» των ιδιωτών εμπόρων βρίσκονται φέτος πολλοί παραγωγοί σκληρού σίτου στη Μαγνησία, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πουλήσει το προϊόν τους αναμένοντας υπομονετικά μήπως ανέβουν οι τιμές.
Πέμπτη, 10 Ιούλιος 2014
Απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η ελληνική αίτηση αναίρεσης παλαιότερης απόφασης της Κομισιόν που διέτασσε την Ελλάδα να ανακτήσει κονδύλια ύψους 250 εκατ. ευρώ τα οποία, κατά την άποψη των κοινοτικών υπηρεσιών, δόθηκαν σε Έλληνες παραγωγούς κατά παράβαση των κοινοτικών κανόνων για τις αγρ
Τρίτη, 08 Ιούλιος 2014
∆ύσκολο καλοκαίρι δείχνουν να έχουν µπροστά τους φέτος οι καλλιεργητές, όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Agrenda, εξαιτίας των ελλείψεων νερού που καταγράφονται σε πολλές περιοχές της χώρας, µε τον θεσσαλικό κάµπο να εκπέµπει ήδη το πρώτο SOS και τους προέδρους των Τοπικών Οργανισµών Ε
Δευτέρα, 07 Ιούλιος 2014
Περίεργα πράγματα εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες στους κόλπους της ΕΑΣ Τρικάλων την στιγμή που η συνεταιριστική οργάνωση πνέει τα λοίσθια υπό το βάρος της καταστροφικής πολιτικής των διοικούντων της που την οδήγησαν σε πλήρες αδιέξοδο, δηλαδή στο φαλιμέντο.
Κυριακή, 06 Ιούλιος 2014
Ο πλούτος των τοπικών προϊόντων στη Σκόπελο, κυρίως των βιολογικών, αποτελεί θέμα ζήτησης τόσο από τους κατοίκους του νησιού όσο και από τους τουρίστες.
Κυριακή, 06 Ιούλιος 2014
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα επιδιώξουν οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) Α.Ε. σε Ορεστιάδα και Ξάνθη, μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας των δύο εργοστασίων.
Πέμπτη, 03 Ιούλιος 2014
Ομαλά διεξάγονται μέχρι στιγμής οι καλλιέργειες βαμβακιού τόσο στο Δήμο Αλμυρού όσο και στις περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για εμφάνιση πράσινου σκουληκιού. Μπορεί οι καλλιέργειες να βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, ωστόσο, στις φερομενικές παγίδες που
Δευτέρα, 30 Ιούνιος 2014
Σε μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα εξελίσσεται η παραγωγή και τυποποίηση πηλιορείτικου λαδιού από Αγροτικό Συνεταιρισμό που βρίσκεται στο δήμο Νοτίου Πηλίου.
Κυριακή, 29 Ιούνιος 2014
Ολλανδικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε στη Σκόπελο για εξαγωγή της γίδας Σκοπέλου, με στόχο την εκτροφή της στο εξωτερικό καθώς πρόκειται για μια φυλή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως η υψηλή γαλακτοπαραγωγή (Μ.Ο. 350 κιλά ανά γίδα).
Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2014
Ματαίωσε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων την οποία ετοίμαζε να προτείνει για έγκριση στην Γενική Συνέλευση της συνεταιριστικής επιχείρησης.
Παρασκευή, 20 Ιούνιος 2014
Νέα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, χορηγούνται από το εθνικό απόθεμα για το 2013, με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Καρασμάνη, σε όλους τους γεωργούς και κτηνοτρόφους που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα το 2011 και έπειτα
Παρασκευή, 20 Ιούνιος 2014
Στο πλευρό των πληγέντων αγροτών από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις βρίσκεται τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Καρασμάνης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός, Πάρις Κουκουλόπουλος, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα.
Παρασκευή, 20 Ιούνιος 2014
Ψεκασμούς συστήνει στους μηλοκαλλιεργητές η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λάρισας.
Τετάρτη, 18 Ιούνιος 2014
Οκτώ υποθέσεις εξαπάτησης με λεία που αγγίζει τα 260.000 ευρώ, σε βάρος εμπόρων γεωργικών μηχανημάτων και παραγωγών αγροτικών προϊόντων, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.
Τετάρτη, 18 Ιούνιος 2014
Αν η έκφραση «έβαλε το δάχτυλο στο μέλι», όταν αναφέρεται σε ανθρώπους έχει τελείως διαφορετική μεταφορική έννοια, για τις αρκούδες, αφού είναι κυριολεκτικά η πιο εκλεκτή τους λιχουδιά, αυτή στην οποία δεν μπορούν να αντισταθούν και βάζουν την... πατούσα τους.
Δευτέρα, 16 Ιούνιος 2014
Ζημιές σε μηλοκαλλιέργειες προκλήθηκαν από το χαλάζι που έπεσε χθες στη χερσαία Μαγνησία, ωστόσο ακόμη δεν είναι γνωστό το μέγεθος της ζημιάς.
Κυριακή, 15 Ιούνιος 2014
Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε σήμερα το απόγευμα την ευρύτερη περιοχή της Δολίχης στην Ελασσόνα. Η χαλαζόπτωση, που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, έπληξε 5000 στρέμματα καλλιεργειών προκαλώντας ολική καταστροφή σε σιτηρά, καπνά, αμύγδαλα, αμπέλια, μήλα, πατάτες και καλαμπόκια.
Κυριακή, 15 Ιούνιος 2014
Πριν περάσει μια εβδομάδα από τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε το χαλάζι σε αγροτικές καλλιέργειες στις περιοχές Κάτω Ελάτης, Παραποτάμου, Βαλομανδρίου, Λιλή, Φωτάδας, Ρογγίων, Αγίου Βησσαρίωνος, Διποτάμου, Κηπακίου και Πύργου, το σημερινό μπουρίνι ήρθε να πλήξει νέες καλλιέργειες σε περιοχές του
Παρασκευή, 13 Ιούνιος 2014
Συνεδρίασε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου η επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ζητήματα του αγροτικού τομέα.
Παρασκευή, 13 Ιούνιος 2014
Tο νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική φέρνει αναδιανομή του πακέτου των αγροτικών επιδοτήσεων, ύψους 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.
Πέμπτη, 12 Ιούνιος 2014
Καπνός για την παρασκευή τσιγάρων, ηλίανθος για την παραγωγή βιοκαυσίμων, βαμβάκι για ενδύματα και ελιές που προορίζονται για ελαιόλαδο καλλιεργούνται πλέον μεταξύ άλλων αγροτικών προϊόντων με κλειστά συμβόλαια, εξασφαλίζοντας στους συγκεκριμένους παραγωγούς την απορρόφηση της σοδειάς τους.
Τρίτη, 10 Ιούνιος 2014
Η έντονη βροχόπτωση η ανεμοθύελλα και το χαλάζι που σημειώθηκαν χθες στο νομό Τρικάλων προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.
Τρίτη, 10 Ιούνιος 2014
Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, βρίσκονται καταγγελίες πολιτών για καταπάτηση καλλιεργούμενων εκτάσεων 1.500 στρεμμάτων, τα οποία γειτνιάζουν με την κτηματική περιφέρεια του Στεφανοβικείου, αλλά ανήκουν εξ ολοκλήρου στο ελληνικό Δημόσιο.
Δευτέρα, 09 Ιούνιος 2014
Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, βρίσκονται σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , καταγγελίες πολιτών για καταπάτηση καλλιεργούμενων εκτάσεων 1.500 στρεμμάτων, τα οποία γειτνιάζουν με την κτηματική περιφέρεια του Στεφανοβικείου, αλλά ανήκουν εξ ολοκλή
Δευτέρα, 09 Ιούνιος 2014
Επιδοτήσεις, άρα και ευκαιρίες, φέρνει ο νέος επενδυτικός νόμος σε 103 παραδοσιακές και εναλλακτικές καλλιέργειες. Ο νέος νόμος δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ, τούτο θα γίνει σύντομα, αλλά είναι βέβαιο πως θα κινείται στη λογική της ενίσχυσης ων επενδυτικών προτάσεων που αφορούν την καλλιέργεια, παρ
Τετάρτη, 04 Ιούνιος 2014
Μια συμφωνία στρατηγικής σημασίας για το μέλλον του κλάδου προχώρησε η «Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας -ΣΕΚΕ Α.Ε.» με την Τράπεζα Πειραιώς.
Τρίτη, 03 Ιούνιος 2014
Τις εθνικές επιλογές για το πλαίσιο που αφορά τις άμεσες ενισχύσεις για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014- 2020, θα παρουσιάσει η Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, και αμέσως μετά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα δώσει
Τρίτη, 03 Ιούνιος 2014
Για παράνομη μετακίνηση αγελάδων, από τον νομό Λάρισας στον νομό Κοζάνης, οι οποίες μάλιστα αποδείχτηκαν θετικές στη Φυματίωση κάνει λόγο το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, απαντώντας σε σχετική καταγγελία δύο κτηνοτρόφων της Αγιάς Λάρισας
Παρασκευή, 30 Μάιος 2014
Με δυσοίωνα μηνύματα ξεκινά η φετινή περίοδος θερισμού των σιτηρών με επίκεντρο κυρίως τον Θεσσαλικό Κάμπο, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις για την τιμή του σιταριού δεν είναι καλές.
Κυριακή, 25 Μάιος 2014
Σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο επιδρομής ακρίδων βρίσκονται οι τοπικές κοινότητες αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων καθώς έχουν εντοπιστεί μεγάλοι πληθυσμοί ακρίδων οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα απειλήσουν τις καλλιέργειες.
Σάββατο, 24 Μάιος 2014
Σημείο συνάντησης δεκάδων μικροκαλλιεργητών του Πηλίου με τους καταναλωτές του Βόλου και της περιοχής μας γενικότερα, αποτελεί κάθε Πέμπτη η πλατεία Πανεπιστημίου.
Σάββατο, 24 Μάιος 2014
Σε στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα βασισθεί η υποδομή της «κάρτας πετρελαίου» για τους αγρότες που θα υλοποιηθεί από το φθινόπωρο για να ισχύσει από το 2015.
Τρίτη, 20 Μάιος 2014
Την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5482 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2013 και 2014, ενώ για την Θεσσαλία υπολογίζεται ότι τα χρήματα που θα δωθούν στους αγρότες θα εί
Παρασκευή, 16 Μάιος 2014
Από σήμερα το απόγευμα θα είναι διαθέσιμη στους λογαριασμούς περίπου 385.000 δικαιούχων αγροτών, η πρώτη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιειδών.
Παρασκευή, 16 Μάιος 2014
Την επόμενη Πέμπτη, 22 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν από τον ΕΛΓΑ πληρωμές για ζημιές φυτικής και ζωικής παραγωγής περίπου 10 εκατ. ευρώ σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Πέμπτη, 15 Μάιος 2014
Με 1.180.215 ευρώ θα υποστηριχθεί το 2014 το πρόγραμμα για τη λειτουργία των κέντρων μελισσοκομίας, που αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων του κλάδου.
Πέμπτη, 15 Μάιος 2014
Οικονομικές ενισχύσεις ύψους 313.392,50 ευρώ, θα καταβληθούν σήμερα Πέμπτη 15 Μαΐου σε λογαριασμούς 116 παραγωγούς, για προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ), μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνοντα και παραγωγοί της Μαγνησίας.
Τετάρτη, 14 Μάιος 2014
Μεγάλο μέρος από τη φετινή παραγωγή αχλαδιών και αμυγδάλων έχασαν, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων εβδομάδων, οι παραγωγοί της περιοχής Βελεστίνου και ιδιαίτερα των Καναλίων, Κερασιάς, Στεφανοβικείου, Ριζομύλου και Σέσκλου. Μάλιστα οι παραγωγοί κάνουν λόγω για απώλεια εισοδήματος,
Παρασκευή, 09 Μάιος 2014
Ένα πολύ ξεχωριστό λογισμικό πρόκειται να έρθει στην αγορά για τους αγρότες, με στόχο την βελτίωση των καλλιεργειών.
Πέμπτη, 08 Μάιος 2014
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες η σπορά του βαμβακιού στη Μαγνησία και κυρίως στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και στο Δήμο Αλμυρού. Φέτος οι παραγωγοί βαμβακιού κάνουν λόγο για στρεμματική αύξηση συγκριτικά με πέρυσι σε ποσοστό γύρω στο 20%.
Τετάρτη, 07 Μάιος 2014
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών συνεχίζοντας τις προσπάθειές του για την εξομάλυνση πληρωμών των Μελών του, των υπολοίπων αγροτών καθώς και όλων των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, έπειτα από επαφές με το ΛΑΓΗΕ, συναρμόδια Υπουργεία, πολιτικούς και άλλους παράγοντες της συγκυβέρνησ
Τετάρτη, 07 Μάιος 2014
«Δεν διαπιστώσαμε ούτε ένα δείγμα σιταριού προσβεβλημένο από σκωρίαση (είτε στελέχους, είτε καστανή). Σε όλους τους επιτόπου εξετασθέντες σιταγρούς αλλά και στα προσκομισθέντα στο Εργαστήριό μας δείγματα, διαπιστώσαμε μεγάλη προσβολή από Σεπτορίαση».
Τετάρτη, 30 Απρίλιος 2014
Μένεα πνέουν εργαζόμενοι και παραγωγοί - μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, μετά τη δικαστική προσφυγή μικρής ομάδας αγροτοσυνδικαλιστών στο Πρωτοδικείο Βόλου, οι οποίοι αμφισβητούν την εγκυρότητα των πρόσφατων συνεταιριστικών εκλογών.
Τετάρτη, 30 Απρίλιος 2014
Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες κερασοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου οι οποίοι είδαν την παραγωγή κερασιού να καταστρέφεται μέχρι και 100% πέντε μέρες πριν τη συγκομιδή, από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Τρίτη, 29 Απρίλιος 2014
Παρατείνεται μέχρι τον Οκτώβριο η προθεσμία για την υποβολή από τους αγρότες των δικαιολογητικών για τη χορήγηση αγροτικού τιμολογίου, από τη ΔΕΗ. Αυτό ενημέρωσε τον περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρη σε επικοινωνία που είχαν σήμερα.
Σάββατο, 26 Απρίλιος 2014
Κανένας πάγκος λαϊκής αγοράς δεν θα στηθεί στο Βόλο μεθαύριο Δευτέρα, από τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές λαϊκών αγορών της Μαγνησίας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που φέρνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους.
Παρασκευή, 25 Απρίλιος 2014
Σε τρεις νέες συμφωνίες συμβολαιακής καλλιέργειας προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς. Η πρώτη συμφωνία έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία «Intercomm Foods ΑΕ» και αφορά στην παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου από παραγωγούς των Νομών Ημαθίας, Λάρισας και Πέλλας, αλλά και επιτραπέζιας ελιάς από παραγωγούς τω
Πέμπτη, 24 Απρίλιος 2014
Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας ανακοινώνεται ότι ύστερα από επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο της Υπηρεσίας σε αγροτεμάχια φακής σε δημοτικές κοινότητες του Δήμου Φαρσάλων, εντοπίστηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά σημαντικές εκτάσεις με την παρουσία του δ
Τρίτη, 22 Απρίλιος 2014
Η παραγωγή οσπρίων και ψυχανθών εν γένει καθώς και δημητριακών, σουσαμιού, αραχίδας και άλλων ξηρών καρπών είναι μία από τις βασικές δραστηριότητες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οσπρίων και Προϊόντων Διατροφής που δημιουργείται στην Καρδίτσα.
Τρίτη, 15 Απρίλιος 2014
Τη Μεγάλη Πέμπτη θα ξεκινήσει η καταβολή αποζημιώσεων ύψους 20,6 εκ. ευρώ σε 6.297 αγρότες από τον οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ).
Δευτέρα, 14 Απρίλιος 2014
Να πληρωθούν οι παραγωγοί για το αγροτικό πετρέλαιο, την ποιοτική παρακράτηση (άρθρο 68) των σιτηρών και των δημητριακών, αλλά και για το πρόγραμμα της απονιτροποίησης, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη (ΥΠΑΑΤ) ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστ
Σάββατο, 12 Απρίλιος 2014
Με χαμηλά υδάτινα αποθέματα ξεκινάει τον Μάιο η αρδευτική περίοδος, καθώς ο περασμένος χειμώνας ήταν ο φτωχότερος από πλευράς βροχοπτώσεων της τελευταίας πενταετίας, για τον νομό Καρδίτσας.
Κυριακή, 06 Απρίλιος 2014
Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα μεταξύ της περιοχής της Μαραθέας και της Κόρδας, στην Καρδίτσα. Το χαλάζι είχε μέγεθος στραγαλιού και προξένησε σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες της περιοχής.
Σάββατο, 05 Απρίλιος 2014
Δραστική επίδραση στη δομή της αγροτικής οικονομίας της χώρας είχαν οι τρεις δεκαετίες εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρώπης στην Ελλάδα.
Σάββατο, 05 Απρίλιος 2014
Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ανακοινωθεί η 2η πρόσκληση για συμμετοχή στο Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών». Το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «ΕΓΤΑΑ») και το ελληνικό Δημόσιο.
Παρασκευή, 04 Απρίλιος 2014
Το ποσό των 9,3 εκατ. ευρώ θα καταβάλει σήμερα ο ΕΛΓΑ σε 4.336 παραγωγούς όλης της χώρας ως αποζημιώσεις.
Κυριακή, 30 Μάρτιος 2014
Κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 942.647 ευρώ σε 1.235 παραγωγούς θα καταβληθούν αύριο Δευτέρα από τον ΕΛΓΑ.
Κυριακή, 30 Μάρτιος 2014
Στην τελική ρύθμιση αναφέρεται ότι το παστεριωμένο γάλα θα είναι διάρκειας έως 7 ημέρες (από 5 ημέρες), δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης. Πρόσθεσε πάντως πως δεν μπορεί να κάνει καμία εκτίμηση αν αυτό θα γίνει αποδεκτό από την τρόικα.
Κυριακή, 23 Μάρτιος 2014
Η συμμετοχή των αγροτών στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 9 Απριλίου αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη των εκπροσώπων των συντονιστικών επιτροπών των αγροτικών μπλόκων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα μετά από σχετική πρόσκληση της ΠΑΣΥ.
Κυριακή, 23 Μάρτιος 2014
Εντός των επόμενων ημερών θα καταβληθούν τα χρήματα της ενίσχυσης στους ελαιοπαραγωγούς βρώσιμης ελιάς, που είχαν υποβάλει ενστάσεις για το πρόγραμμα του 2009, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου - Β. Σποράδων κ. Γιάννης Διανελλάκης από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ
Πέμπτη, 20 Μάρτιος 2014
Έως τις 16 Μαΐου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών.
Τετάρτη, 19 Μάρτιος 2014
Συγκεκριμένα ο ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε σήμερα ημέρα Τετάρτη το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αίτησης (ΟΣΔΕ) για τις αγροτικές επιδοτήσεις 2014 και οι παραγωγοί που ενεργοποίησαν επιτυχώς τους κωδικούς πρόσβασης στα πλαίσια της διαδικασίας λήψης κωδικών για το έτος 2014 να υποβάλλουν διαδικτυακώς την αίτηση.
Δευτέρα, 17 Μάρτιος 2014
Αύριο Τρίτη 18 Μαρτίου ο ΕΛΓΑ. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.058 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 6,8 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2013.
Κυριακή, 16 Μάρτιος 2014
Πρέπει οι ίδιοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο πώς να αξιοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα», επισήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσαν η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Κ
Παρασκευή, 14 Μάρτιος 2014
Μετά τα πρώτα επιτυχημένα βήματα εξαγωγών ελαιολάδου, που έγιναν πέρσι από τον Πρωτοβάθμιο Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου και Βορείων Σποράδων τόσο στην Αμερική όσο και στη Γερμανία, έγιναν και φέτος, αντίστοιχες «κρούσεις» από τις συγκεκριμένες χώρες θέτοντας ωστόσο τους όρους τους, ζητώντας το ελα
Πέμπτη, 13 Μάρτιος 2014
Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να νομοθετήσει την πρόσμιξη του ελαιολάδου με άλλου τύπου έλαια, έδωσε, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και Μανούσου Βολ
Τετάρτη, 12 Μάρτιος 2014
Η αξία της ενιαίας ενίσχυσης μεταξύ των Περιφερειών της χώρας, σε απόλυτο μέγεθος, διαφοροποιείται σημαντικά μεταξύ τους, με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αναλογία ως προς το σύνολο να συγκεντρώνεται στην Κεντρική Μακεδονία (21% περίπου) και στη Θεσσαλία (15%), ενώ σημαντικά μικρότερα ποσοστά αναφέροντ
Τετάρτη, 12 Μάρτιος 2014
Ένα νέο πρόγραμμα για τη στήριξη 8.500 νέων αγροτών ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, όπως ενημέρωσε λεπτομερώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον δέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.
Τετάρτη, 12 Μάρτιος 2014
Αγρότες που δεν πληρούν τα κριτήρια απαλλαγής από το καθεστώς των βιβλίων είτε επειδή τα ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αγροτικών προϊόντων υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ, είτε επειδή έλαβαν δικαιώματα ενίσχυσης άνω των 5000 ευρώ, υποχρεούνται να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και να απο
Τρίτη, 11 Μάρτιος 2014
Στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη υψηλότερη τιμή παραγωγού αγελαδινού γάλακτος μεταξύ των χωρών της ΕΕ, διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς. Από το έγγραφο προκύπτει εξάλλου, ότι την τελευταία τριετία οι τιμές παραγωγού του εγχώριου αγελαδινού γάλα
Τρίτη, 11 Μάρτιος 2014
H Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 15-16 Μαρτίου 2014 διήμερες εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 104 ετών από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών στο Κιλελέρ, το 1910.
Κυριακή, 09 Μάρτιος 2014
Δυναμικό «παρών», έδωσαν σήμερα αγρότες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στον εορτασμό της 104ης επετείου από τα γεγονότα του Κιλελέρ, που φέτος διοργάνωσε πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, θέλοντας να υπογραμμίσει τη συνέχιση του αγροτικού αγώνα, μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου
Κυριακή, 09 Μάρτιος 2014
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου για την πληρωμή της  ειδικής  ενίσχυσης βάμβακος 2013, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η πληρωμή αφορά  45.151  δικαιούχους και  το ποσό πληρωμής  ανέρχεται στα 190 εκ. € περίπου.
Σάββατο, 08 Μάρτιος 2014
Κάλεσμα για μαζική παρουσία στο συλλαλητήριο για τον εορτασμό του Κιλελέρ απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων. Το κάλεσμα είναι για τη Κυριακή στις 9 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι.
Παρασκευή, 07 Μάρτιος 2014
Συγκεκριμένα οδηγίες για την ολοκλήρωση της καταχώρησης αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, που υποβλήθηκαν το 2013 και τις τεχνικές προδιαγραφές ηλεκτρονικού αρχείου που θα υποβάλλεται από τις συνεταιριστικές οργανώσεις με τις αιτήσεις που θα υποβληθούν κατά το τρέχον έτ
Τετάρτη, 05 Μάρτιος 2014
Για αφανισμό της αγελαδοτροφίας, στην περίπτωση που επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, έκαναν λόγο εκπρόσωποι του κλάδου της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα το μεσημέρι, στην Αθήνα. Είχε προηγηθεί συνάντησή τους με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά,
Τρίτη, 04 Μάρτιος 2014
Αγωνιστικό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας για να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ την Κυριακή 9 Μαρτίου, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων που συγκροτήθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Κυριακή, 02 Μάρτιος 2014
Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ό,τι αφορά στην επιχειρούμενη επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, καθώς θεωρεί ότι τούτη θα επιφέρει πλήγμα στον πρωτογενή τομέα.
Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2014
Υπεγράφη η απόφαση για την ένταξη του έργου «Αρδευτικό δίκτυο Πυργετού-Αιγάνης» του δήμου Τεμπών, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, όπως ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο ο αρμόδιος ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ.
Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος 2014
Με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Απόφασης που ρυθμίζει τη συνταγογράφηση των φυτοφαρμάκων, η οποία καθιερώνεται με το νέο νόμο 4235/2014 του ΥπΑΑΤ.
Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2014
Το ποσό άνω των 4 εκατ. ευρώ, θα εισπράξουν την Πέμπτη, απο τον ΕΛΓΑ παραγωγοί της Θεσσαλίας ως αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 12 εκατ. ευρώ.
Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2014
Στα 15.000 ευρώ ορίστηκε το όριο ακαθάριστων εσόδων, για την τήρηση βιβλίων από τους αγρότες. Επίσης, στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και όσοι εισέπραξαν επιδοτήσεις άνω των 5.000 ευρώ.
Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2014
Η δεύτερη ενημερωτική Ημερίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠαραγωΓΗ», με θέμα: Τοπικές δράσεις για την παραγωγή και προώθηση γεωργικών προϊόντων στους Δήμους Φαρσάλων και Τεμπών, υλοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, με επιτυχία, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τεμπών στο Μακρυχώρι
Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2014
«Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα, δεδομένων των ασφυκτικών δημοσιονομικών δεδομένων, αλλά και στο πλαίσιο των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων που μου ανατέθηκαν, δίνουμε λύσεις σε χρονίζοντα ζητήματα του αγροτικού κόσμου, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε τις υπονομευτικές για τον αγροτικό τομέα παθογένειες»
Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2014
Φεύγουν τελικά από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι σε ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «Μετά από ένα μήνα στους δρόμους, φεύγουμε από το μπλόκο με το κεφάλι ψηλά.
Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2014
Πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ για τη συλλογική προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων στην αγορά με την επίτευξη καλύτερων τιμών στον παραγωγό. Σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συν/σμό Καλαμπάκας και τον Αγροτικό Συν/σμό Νομής συνδιοργανώνουν για τα μέλη τους ημερ
Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2014
Θα εξαιρούνται του τέλους επιτηδεύματος οι νέοι αγρότες, αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους.
Τρίτη, 18 Φεβρουάριος 2014
Αγωνιστικό «παρών» στην Αθήνα δίνουν σε λίγες ώρες αγρότες από όλη την Ελλάδα, οι οργανώσεις των οποίων βρίσκονται σε πυρετώδεις διεργασίες για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του αυριανού συλλαλητηρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στην πλατεία Βάθη. Οι έως τώρα προβλέψεις μιλούν για αυξημένη σ
Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2014
Η ανάγκη προώθησης της καλλιέργειας της στέβιας αλλά και τα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα υπάρξουν στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα, μέσω της δημιουργίας εργοστασίου για την επεξεργασία της, τέθηκαν στο επίκεντρο του 1ου Βαλκανικού Συνεδρίου Στέβιας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο Κορδάτο
Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2014
Ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση του μπλόκου της Νίκαιας για δυναμική κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα και τη διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην πρωτεύουσα την προσεχή Τετάρτη, στη συνεδρίαση των εκπροσώπων των μπλόκων όλης της χώρας, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο τη
Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2014
Δεκτή έγινε ομοφώνως απο τους επροσώπους των μπλόκων όλης της χώρας, η πρόταση της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας για κάθοδο των αγροτών στην ΑΘήνα και την διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου την ερχόμενη Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στην πλατεία Βάθη, στη 1 το μεσημέρι.
Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2014
Oι αγρότες της Θεσσαλίας μετα από συνδερίαση της γενικής συνέλευσης του μπλόκου, σήμερα το μεσημέρι,  αποφάσισαν τελικά να διαδηλώσουν στην Αθήνα και να συμετέχουν σε πανελλαδικό συλλαλητήριο.
Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014
Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση ένταξης των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, στην Περιφερεια
Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014
Άκαρπες απέβησαν και οι δύο συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπείες αγροτών, οι οποίοι σχεδιάζουν την κλίμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Τετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2014
Με το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ, ο ΕΛΓΑ επιχορηγεί πρόγραμμα εγκαταστάσεων αντιχαλαζικών δικτύων σε καλλιέργειες αμπελιών, ροδιάς, κερασιάς, δαμασκηνιάς, νεκταρινιού, βερίκοκου, μήλων, ροδάκινων, αχλαδιών και ακτινιδίου. Συνολικά, εγκρίθηκαν 352 αιτήσεις παραγωγών σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Δευτέρα, 10 Φεβρουάριος 2014
Σε νέο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο προχωρούν οι αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας την ερχόμενη Πέμπτη στις 3μμ, απευθύντας εκ νέου κάλεσμα συμμετοχής μετά το χθεσινή δυναμική κινητοποίηση.
Κυριακή, 09 Φεβρουάριος 2014
Επί μιάμιση και πλέον ώρα παρέμεινε κλειστή σήμερα το μεσημέρι η εθνική οδός, στο ύψος του μπλόκου της Νίκαιας, όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες αγρότες, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων πολίτες και συμμετείχαν σε συλλαλητήριο.
Σάββατο, 08 Φεβρουάριος 2014
Οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, εκπροσωπώντας 23 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, επιδιώκουν να πάρει μορφή πανελλαδικής κινητοποίησης το αυριανό συλλαλητήριο με αφετηρία το μπλόκο της Νίκαιας, και για τον λόγο αυτό απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.
Σάββατο, 08 Φεβρουάριος 2014
Ενθαρρυντικά είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τα πειράματα για την παραγωγή ενεργειακών φυτών που πραγματοποιεί το Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΚΑΠΕ στο πλαίσιο του έργου ΘΑΛΗΣ «Φιλική προς το Περιβάλλον Παραγωγή Βιομ
Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014
Κάλεσμα σε όλες τις επαγγελματικές τάξεις και τους εργαζομένους να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών προκειμένου να οικοδομηθεί μια λαϊκή συμμαχία χωρίς επαγγελματικούς και κομματικούς διαχωρισμούς, απηύθυνε από τη Λάρισα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέφθηκε το μπλ
Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014
«Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τους αγρότες δεν απαντούν στα βασικά αιτήματα μας συνεχίζουμε τον αγώνα κανονικά» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με τους αγρότες.
Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2014
Αποζημιώσεις ύψους 761.687 καταβάλλει ο ΕΛΓΑ την προσεχή Δευτέρα στους τραπεζικούς λογαριασμούς παραγωγών του Ν. Λάρισας.
Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2014
Υποχρέωση τήρησης στοιχείων εσόδων-εξόδων θα έχουν οι αγρότες των οποίων το εισόδημα ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τη φορολογία των αγροτών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2014
Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί τους τελευταίους μήνες σε χωράφια και μπαξέδες του Πηλίου από νυχτερινές επιδρομές αγριογούρουνων. Γεγονός που οφείλεται, σύμφωνα με κυνηγούς της Μαγνησίας, στην αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων.
Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2014
Στην κεντρική πλατεία της Λάρισας βρέθηκαν το απόγευμα  περίπου 25 τρακτερ, τα οποία ξεκίνησαν από το μπλόκο της Νίκαιας, αφου προηγουμένος είχαν αποφασίσει να συμμετάσχουν  στο σημερινό συλλαλητήριο που διοργάνωσε  το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας για την κατάσταση της υγείας στη χώρ
Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2014
Τους εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα καλούν, το Σάββατο, στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες της Θεσσαλίας προκειμένου να συναποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους στο πλαίσιο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.
Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2014
Μεγάλα τμήματα του οποίου κινδυνεύουν να μετατραπούν σε... έρημο μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, λόγω της ανεξέλεγκτης άντλησης των υδάτων του αλλά και των κλιματικών αλλαγών.
Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2014
Τρακτέρ από ολόκληρη τη Θεσσαλία συρρέουν σήμερα στον κόμβο Νίκαιας, σε μια προσπάθεια πίεσης προς την κυβέρνηση να πάρει φιλοαγροτικά μέτρα που θα επιτρέψουν στους αγρότες να ανασάνουν και να παραμείνουν στην ύπαιθρο.
Κυριακή, 02 Φεβρουάριος 2014
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν τη Δεύτερα και οι αγρότες της Ημαθίας, μεταβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κολούρας.
Σάββατο, 01 Φεβρουάριος 2014
Δυναμικό παρόν θα δώσουν σήμερα Σάββατο 1 Φεβρουαρίου οι αγρότες του Ανατολικού Πηλίου και συγκεκριμένα αγρότες της Ζαγοράς, του Πουρίου και της Μακρυράχης στο αγροτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έκθεση Agrotica. Οι αγρότες, όπως αναφέρουν, μέσα από τη σημερινή κινητοποίηση δεν θ
Σάββατο, 01 Φεβρουάριος 2014
Κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική στον κτηνοτροφικό τομέα, εξήγγειλαν –για μία ακόμη φορά- την αυτόνομη κάθοδό τους στις προσεχείς ευρωεκλογές και μοίρασαν, αντί να το πετάξουν στο δρόμο, αιγοπρόβειο γάλα στους συμπολίτες.
Παρασκευή, 31 Ιανουάριος 2014
Μονάδα που θα καλύπτει τις ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας του φυτού στέβια στην περιοχή του νομού Καρδίτσας, θα εγκατασταθεί στον οικισμό «Κόμπελος», σε κτίριο επιφάνειας 250 τ.μ., που ήδη έχει μισθώσει ο «Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβιας» από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φαναρίου της ομώνυμης Το
Πέμπτη, 30 Ιανουάριος 2014
«Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Αύριο αποφασίζουμε να στηθούν μπλόκα από τη Δευτέρα παντού». Με την φράση ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας κ. Βαγγέλης Μπούτας έδωσε το στίγμα των προθέσεων των αγροτών της Θεσσαλίας οι οποίοι ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τις
Τρίτη, 28 Ιανουάριος 2014
Συνεχίζεται με συσκέψεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις σε όλο τον Νομό Λάρισας η αγωνιστική κινητοποίηση των αγροτών.Την σκυτάλη πήρε η Αγιά όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο των αγροτών της περιοχής μετά από κάλεσμα της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων και Συν
Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2014
Τον δικό τους οικολογικό «παράδεισο» σε υψόμετρο 1.100 μέτρων έχουν δημιουργήσει 23 μοναχές στον Κίσσαβο. Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς αποτελεί μία «πράσινη κιβωτό», στην οποία οι διδαχές του Χριστού συνυπάρχουν με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, αναφέρει χθεσινό
Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2014
Την αυτόνομη κάθοδό τους στις ερχόμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου ανακοίνωσαν και επίσημα χθες από τον Τύρναβο οι κτηνοτρόφοι. Απόφαση που χαιρετίστηκε θετικά από τους δεκάδες παραβρισκόμενους κτηνοτρόφους του Θεσσαλικού χώρου που βρέθηκαν το πρωί στον Τύρναβο συμμετέχοντας σε ευρεία σύσκεψη.
Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2014
Ρύθμιση για τα ενυπόθηκα δάνεια των αγροτών προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης στην Βουλή κατά την συζήτηση νομοσχεδίου.
Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2014
«Η υψηλή ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού δεν αρκεί για να κερδίσει τη θέση που του αξίζει στις διεθνείς αγορές. Απαιτείται τυποποίηση και ταξινόμηση του προϊόντος, έτσι ώστε να είναι αναγνωρίσιμο και η ποιότητά του εγγυημένη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξι
Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2014
Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.968 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 14.7 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το έτος 2013.
Τρίτη, 21 Ιανουάριος 2014
Από σήμερα αρχίζουν σταδιακά να κάνουν την εμφάνισή τους τρακτέρ, για μία ακόμη φορά, στις πλατείες των χωριών στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο του νέου κύκλου κινητοποιήσεων στον οποίο μπαίνουν οι αγρότες.
Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2014
Βιβλία εσόδων - εξόδων θα πρέπει να τηρούν από την 1η Ιανουαρίου 2014 οι αγρότες με ακαθάριστα έσοδα άνω των 10.000 ευρώ ή επιδοτήσεις άνω των 5.000 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποίησε τις διατάξεις νόμου με τις οποίες περισσότεροι από 1 εκατομμύριο αγρότες θα φορολογούνται για τα κέρδη το
Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2014
Νέος κύκλος κινητοποιήσεων από την Τρίτη αποφασίστηκε σήμερα σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα.
Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2014
Με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο ή στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή, οι αγρότες μπορούν να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή, για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στο μικροκλίμα του δικού τους χωραφιού, ώστε να προγραμματίσουν με ακρίβεια κάθε αγροτική τους εργασία. Και όχι μόνο.
Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2014
Οι νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα θα μπορούν ευκολότερα να πάρουν τον τίτλο του επαγγελματία αγρότη.
Σάββατο, 18 Ιανουάριος 2014
Υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία είναι οι αγρότες που το 2013 είχαν ακαθάριστα έσοδα από αγροτικές εργασίες άνω των 10.000 ευρώ ή έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης άνω των 5.000 ευρώ. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, η αναλυτική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τον καθορισμό των αγροτών, κτηνοτρ
Σάββατο, 18 Ιανουάριος 2014
Η αίθουσα του ΤΟΕΒ Φαρσάλων, στην οποία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και των Αγροτικών Συλλόγων της Επαρχίας Φαρσάλων, αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους δεκάδες αγρότες που συμμετείχαν.
Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2014
Στον αφανισμό θα οδηγηθούν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας, αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Δ.Ε. Μαγνησίας κ. Χαρούλα Διβάνη, μέσα από το μέτρο τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων, καθώς δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν οικονομικά.