kefir olimpos 728x90

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
00:51

Χοιρινό με πορτοκάλι στη γάστρα

E-mail Εκτύπωση PDF

alt

Χοιρινό με πορτοκάλι στη γάστρα

Υλικά 

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)

1 κιλό πατάτες κυδωνάτες

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)

1 λεμόνι (ο χυμός του)

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. λευκό κρασί

2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Τοποθετούμε το φαγητό σε γάστρα μαζί με τις πατάτες.

Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, το χυμό από πορτοκάλι και λεμόνι, τη μουστάρδα το μέλι, αλάτι και πιπέρι.

Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 - 2 ½ ώρες.

Σερβίρουμε το κρέας με τις πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στη γάστρα.


Στείλτε τη δική σας συνταγή στο      Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , σημειώνοντας το όνομα σας και τον τόπο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 

 

ΠΟΥ PHC 300x250

PROSFORES 2018

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 



ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336