rodopi 728x90

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
11:21

Ψαρονέφρι λεμονάτο στην κατσαρόλα

E-mail Εκτύπωση PDF

alt

Ψαρονέφρι λεμονάτο στην κατσαρόλα

Υλικά

Για 4 - 6 άτομα

100 ml ελαιόλαδο

1.200 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρούς κύβους των 2½ εκ.

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κουτ. σούπας αλεύρι

χυμός από 1½ λεμόνι

1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο

1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κρέατος για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Χαμηλώνω τη φωτιά, προσθέτω το κρεμμύδι και τα καρότα και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζω με το αλεύρι, ανακατεύω και σβήνω με το χυμό λεμονιού.

Ρίχνω όσο νερό χρειαστεί ώστε να σκεπαστούν τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτω το θυμάρι, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνω τα υλικά να πάρουν μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. Το σερβίρω αμέσως, με τη σάλτσα του.


 

 

Στείλτε τη δική σας συνταγή στο          Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , σημειώνοντας το όνομα σας και τον τόπο.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 



ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336