REX 728X90 1

ΤΡΙΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
09:57

Μπαμπάδες

E-mail Εκτύπωση PDF

alt

Μπαμπάδες

Υλικά

Για τη ζύμη

20 γραμμάρια μαγιά νωπή ή 2 κουταλάκια ξερή

1/4 κούπας νερό χλιαρό 40 βαθμοί

1/4 κούπας γάλα χλιαρό 40 βαθμοί

1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο

1/4 κούπας ζάχαρη

1/8 κουταλάκι αλάτι

3 αυγά ελαφρά χτυπημένα

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το σιρόπι

2 1/2 κούπες ζάχαρη

1 1/2 κούπα νερό

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

2 κουταλιές κονιάκ

Για το γαρνίρισμα

1 κούπα μαρμελάδα της επιλογής σας

1 δόση κρέμα σαντιγί

3-4 κουταλιές φυστίκα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σε χλιαρό νερό διαλύστε τη μαγιά. Ρίξτε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και το αλεύρι. Ανακατέψτε τα όλα μαζί 1' στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ και κατόπιν χτυπήστε το χυλό 2' στη μεσαία ταχύτητα, καθαρίζοντας συχνά τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Σκεπάστε το μπολ κι αφήστε το να μείνει 30' σε ζεστό μέρος, ώσπου η ζύμη να διπλασιασθεί σε όγκο και να κάνει μεγάλες φούσκες.

Χτυπήστε τη ζύμη μ' ένα ξύλινο κουτάλι να ξεφουσκώσει. Μοιράστε τη σε φορμάκια, βουτυρωμένα και αλευρωμένα καλά, γεμίζοντάς τα ως τη μέση. Σκεπάστε κι αφήστε τα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν, ώσπου η ζύμη ν' ανέβει σχεδόν ως τα χείλη. Ψήστε τα στους 175 o C, για 20 με 20 λεπτά. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.

Κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε το κονιάκ. Βγάλτε τους μπαμπάδες από το φούρνο και τρυπήστε τους πολλές φορές σε διάφορα σημεία μ' ένα ξύλινο σουβλάκι. Περιχύστε τους με το σιρόπι ρίχνοντάς το κουταλιά-κουταλιά κι αφήστε τους να το πιούν και να κρυώσουν.

Βγάλτε τους μπαμπάδες από τα φορμάκια και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείψτε όλη την επιφάνειά τους τριγύρω με τη μαρμελάδα, αφού τη ζεστάνετε προηγουμένως και την περάσετε από λεπτή σίτα. Αφήστε τους να σταθούν λίγο κι αλείψτε τους ακόμη μια φορά με μαρμελάδα.

Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι, κάντε μια λοξή χαρακιά στον καθένα, σηκώστε λίγο το επάνω μέρος και βγάλτε με το κορνέ μια γιρλάντα σαντιγύ σ' όλο το μήκος της χαρακιάς. Βγάλτε επίσης στην κορυφή μια ροζέτα σαντιγύ και πασπαλίστε τους μπαμπάδες με φιστίκι Αίγινας. Φυλάξτε τους στο ψυγείο καλυμμένους με πλαστική μεμβράνη.


 

 

Στείλτε τη δίκη σας συνταγή στο   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας το όνομα σας και τον τόπο.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 

 

banner olimpos

afigrantires

thessalia economy

onlarissa

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 



ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336