rodopi 728x90

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
02:05
[15:00] Προσωπικό για τον "Μύλο των Ξωτικών"[14:15] Mαίνεται η κόντρα με τους οπτικούς [13:30] Στην τελική ευθεία το έργο της ηλεκτροκίνησης[12:45] Eπεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια[12:00] Νέος εξοπλισμός για το Γενικό Νοσοκομείο [11:16] Eρχονται κατασχέσεις και για μικροποσά[10:29] Πέντε συλλήψεις για ζάρια στα Φάρσαλα[10:11] Οι κηδείες στα Τρίκαλα 20/10/2018[09:45] Στο 9,7% το προβάδισμα της Ν.Δ.[09:01] Ταλαιπωρία με τον μαγνητικό τομογράφο [15:00] Προσωπικό για τον "Μύλο των Ξωτικών"[14:15] Mαίνεται η κόντρα με τους οπτικούς [13:30] Στην τελική ευθεία το έργο της ηλεκτροκίνησης[12:45] Eπεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια[12:00] Νέος εξοπλισμός για το Γενικό Νοσοκομείο [11:16] Eρχονται κατασχέσεις και για μικροποσά[10:29] Πέντε συλλήψεις για ζάρια στα Φάρσαλα[10:11] Οι κηδείες στα Τρίκαλα 20/10/2018[09:45] Στο 9,7% το προβάδισμα της Ν.Δ.[09:01] Ταλαιπωρία με τον μαγνητικό τομογράφο

Σπανακόρυζο στον φούρνο με αυγά

E-mail Εκτύπωση PDF

spanakorizo-auga

Σπανακόρυζο στον φούρνο με αυγά

Υλικά

600 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και πλυμένο

150 γρ. ρύζι Καρολίνα, που ξεπλένουμε σε σουρωτήρι

5 - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μικρό μάτσο άνηθος

αλάτι, πιπέρι

1 κοφτό κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο (ή όσο θέλετε)

4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο

1 κρασοπότηρο λάδι


Εκτέλεση

Κόβουμε φετάκια τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Στην κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να μαραθούν. Τότε ρίχνουμε το σπανάκι όπως είναι με τα νερά του πλυσίματος, ανακατεύουμε και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι για να αχνιστεί το σπανάκι και να «πέσει» οπότε το ανακατεύουμε για λίγο, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, για να φύγουν τα πολλά υγρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψάκι, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια βραστό νερό, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το φαγητό στον φούρνο.

Μετά από λίγο ανακατεύουμε ξανά για να μην κολλήσει το ρύζι. Συνολικά χρειάζεται 20 λεπτά ψήσιμο περίπου. Οταν σχεδόν πήξει το σπανακόρυζο κάνουμε με το κουταλάκι 4 συμμετρικά πηγαδάκια και σπάμε στο καθένα ένα αυγό.

Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα περιχύνουμε με λίγο από το μισό λάδι που έχουμε κρατήσει. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο αλλά αυτή τη φορά στο γκριλ. Οταν τα αυγά αρχίζουν να κάνουν κρούστα, καλύπτουμε κάθε αυγό με το ανθότυρο, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το ξαναβάζουμε στο γκριλ για λίγο, μέχρι να κάνει κρούστα. Οταν σερβίρουμε, παίρνουμε με μια σπάτουλα κομμάτια από το σπανακόρυζο με το αυγό και το τυρί.


Στείλτε τη δική σας συνταγή στο   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 



ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336