kefir olimpos 728x90

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
23:52

Πέστροφα στο χαρτί

E-mail Εκτύπωση PDF

pestrofa-xarti

Πέστροφα στο χαρτί


ΥΛΙΚΑ
2 µεγάλα καρότα, σε µπαστουνάκια
3 κλωνάρια σέλερι, σε µπαστουνάκια
1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ζάχαρη
6 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
4 φιλέτα πέστροφας (περίπου 200 γρ. το ένα)
12-15 φύλλα βασιλικού
χυµός από 1 λεµόνι
αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα. Σε τηγάνι µε βαρύ πάτο και καπάκι, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε τα καρότα, το σέλερι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κρασί και αλατοπιπερώνουµε. Ανακατεύουµε, κλείνουµε µε το καπάκι και µαγειρεύουµε για 10 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουµε από  τη φωτιά και αφήνουµε τα λαχανικά να κρυώσουν.


Κόβουµε 4 τετράγωνα κοµµάτια από χαρτί ψησίµατος διαστάσεων 35 εκ. Μοιράζουµε τα λαχανικά στα 4 κοµµάτια του χαρτιού και βάζουµε στο καθένα από ένα φιλέτο πέστροφας. Προσθέτουµε µερικά φυλλαράκια βασιλικού και λίγο χυµό λεµονιού σε κάθε φιλέτο και αλατοπιπερώνουµε. Διπλώνουµε το χαρτί ψησίµατος σε δεµατάκι, φροντίζοντας να το κλείσουµε καλά.


Βάζουµε τα δεµατάκια σε ταψί και ψήνουµε για 15-20 λεπτά (ανάλογα µε το πόσο παχύ είναι το φιλέτο). Σερβίρουµε µαζί µε το χαρτί ψησίµατος και συνοδεύουµε µε πατάτες νέας εσοδείας, µαγειρεµένες στον ατµό.


Στείλτε τη δική σας συνταγή στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).

 

 

ΠΟΥ PHC 300x250

PROSFORES 2018

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 



ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336