olimpos amigdalo

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
13:32

Μπεκρή μεζέ

E-mail Εκτύπωση PDF

Μπεκρή μεζέ από την Πύλη Τρικάλων

Υλικά

1/2 κιλό μοσχάρι σπάλα

1/2 κιλό χοιρινό (για τηγανιά)

1 λουκάνικο χωριάτικο (κομμένο φέτες)

250 γραμ. γραβιέρα

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)

2 πράσινες πιπεριές (χοντροκομμένες)

3 μικρές ξηρές και καυτερές κόκκινες πιπεριές (θρυμματισμένες)

2 φύλλα δάφνης

5-6 κόκκους μπαχάρι

3 ώριμες ντομάτες (τριμμένες)

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι


Εκτέλεση

1. Κόψε το μοσχάρι και το χοιρινό σε μικρές μπουκίτσες.

2. Βάλε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και βράσε τα κομμάτια του κρέατος σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

3. Αφού βγάλεις το κρέας από την κατσαρόλα, ρίξε τώρα το λάδι, τα λουκάνικα, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τσιγάρισέ τα μέχρι να «μαραθούν».

4. Ρίξε μετά τον πελτέ και τις ντομάτες και συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να διαλυθούν οι ντομάτες. Σβήνεις με κρασί.

5. Πρόσθεσε κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά και ένα ποτήρι νερό και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια της βράσης, συμπλήρωσε με λίγο νερό.

6. Λίγο προτού ετοιμαστεί το φαΐ, πρόσθεσε τη γραβιέρα και άφησέ τη να λιώσει.


 

Στείλτε τη δική σας συνταγή στο   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).

 

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 

 

 

e-shop-baner-250X300pixel

banner olimpos

ektposeis litrokapis 2018

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 



ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336