ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
01:01

Πόσο υγιεινά είναι τα τζάκια και οι ξυλόσομπες;

E-mail Εκτύπωση PDF

alt

Οι Έλληνες προτιμούν πλέον σόμπες υγραερίου, τζάκια και ξυλόσομπες για τη θέρμανσή τους. Μήπως όμως έχουν βλαβερές συνέπειες για την υγεία μας;

«Οι σόμπες υγραερίου έχουν βελτιωθεί και σε σχέση με το παρελθόν. Το βασικό τους πρόβλημα είναι ότι ξηραίνουν την ατμόσφαιρα. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζουμε να υπάρχει υγρασία. Επίσης, δεν θα πρέπει να κοιμόμαστε τη νύχτα έχοντας την ανοιχτή γιατί δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Δεν ενδείκνυται να υπάρχει σόμπα υγραερίου σε χώρο με μικρά παιδιά, αλλά και με ηλικιωμένους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα, γιατί η ξηρότητα του χώρου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε όσους αντιμετωπίζουν χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις», δήλωσε στο metrogreece.gr o πνευμονολόγος, Νικόλαος Τζόγκας.

Σε ό,τι αφορά τις ξυλόσομπες ο κ. Τζόγκας δήλωσε «οι ξυλόσομπες δεν θεωρούνται βλαβερές για την υγεία μας. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουμε να μη διοχετεύεται διοξείδιο του άνθρακα στο δωμάτιο. Είναι φρόνιμο να βάζουμε λίγο νερό πάνω στη σόμπα προκειμένου να διατηρείται υγρή η ατμόσφαιρα στο χώρο».

Τα σύγχρονα τζάκια είναι ενεργειακά και δε βλάπτουν την υγεία μας. Σε ό,τι αφορά τα παλιά τζάκια που υπάρχουν ακόμα σε μερικά σπίτια ο κ. Τζόγκας τόνισε «θα πρέπει να προσέχουμε το προϊόν καύσης και να μην επιστρέφει ο αέρας πίσω.

Αν συμβαίνει αυτό, θα υπάρχει καπνός στο χώρο με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα στην υγεία των μικρών παιδιών, αλλά και σε όσους έχουν προβλήματα με το αναπνευστικό τους».

Πηγή: metrogreece.gr

 

 

peiraios loop 300x250

euroins

3E TS TR Banner 300x250 001A

milos 400x400 2015

aggelia thessalianews diafimistiko

300x327 coffeefood

athens greece new

selfhelpbanner


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΗΛΙΑΣ ΣΚΥΛΑΚΟΣ


ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 16 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336