olimpos amigdalo

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
12:29
[13:00] Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αύριο[12:15] Με 57,7 εκατ. ευρώ η ηλεκτροκίνηση[11:30] Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας σήμερα[10:45] Η Θεσσαλική αποστολή στην FRUIT LOGISTICA[10:00] Κυνήγι για τον θησαυρό της Μεσογείου[09:15] Μεγαλειώδες το Τυρναβίτικο Καρναβάλι (video)[08:30] Καθαρά Δευτέρα με τοπικές καταιγίδες[22:45] Αναβίωσαν οι Απόκριες μετά από 23 χρόνια[22:00] Χιλιάδες καρναβαλιστές στην Πάτρα[21:15] Καλές οι πληρότητες στα ξενοδοχεία[13:00] Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αύριο[12:15] Με 57,7 εκατ. ευρώ η ηλεκτροκίνηση[11:30] Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας σήμερα[10:45] Η Θεσσαλική αποστολή στην FRUIT LOGISTICA[10:00] Κυνήγι για τον θησαυρό της Μεσογείου[09:15] Μεγαλειώδες το Τυρναβίτικο Καρναβάλι (video)[08:30] Καθαρά Δευτέρα με τοπικές καταιγίδες[22:45] Αναβίωσαν οι Απόκριες μετά από 23 χρόνια[22:00] Χιλιάδες καρναβαλιστές στην Πάτρα[21:15] Καλές οι πληρότητες στα ξενοδοχεία

Οι παροχές θα μας εκτροχιάσουν

E-mail Εκτύπωση PDF

Στη γραμμή του ρεαλισμού κινήθηκε μιλώντας την Πέμπτη σε παρουσίαση βιβλίου ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, στέλνοντας μηνύματα εντός κι εκτός του κόμματός του και κρατώντας αποστάσεις από το κυρίαρχο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη συμμετοχή στην παρουσίαση του βιβλίου «Κατανοώντας την ελληνική κρίση» στο Ωδείο Αθηνών μίλησε για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουμε στις παλιές συνήθειες» καθώς «το ρίσκο ενός νέου δημοσιονομικού παραστρατήματος δεν είναι μικρό».

Με αυτό τον τρόπο έστειλε μήνυμα σε όσους πιέζουν για παροχές και επέκταση των δαπανών. Ο κ. Χουλιαράκης υπενθύμισε ότι το 2019 είναι εκλογική χρονιά κι ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλεπάλληλες αναμετρήσεις, εκφράζοντας έτσι την ανησυχία του για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού της οικονομίας αν επικρατήσουν νοοτροπίες του παρελθόντος.

Σε μια ακόμη παρατήρηση που κινήθηκε στα όρια της επίσημης ρητορικής της κυβέρνησης επισήμανε ότι επειδή βγαίνουμε από το μνημόνιο δεν σημαίνει ότι επιστρέφουμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. «Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις» επισήμανε.

Για τα επόμενα βήματα ο κ. Χουλιαράκης περιέγραψε τέσσερις άξονες:

- Πρώτον, τη διατηρηση ενός θετικού οικονομικού κλίματος

- Δεύτερον, την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης

- Τρίτον, την παραμετροποίηση των παρεμβάσεων για το χρέος. Στο σκέλος αυτό υπενθύμισε πως πρέπει να περιμένουμε τον σχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης

- Τέταρτον, την πορεία μετά το πρόγραμμα. Σε αυτό το πεδίο, εξήγησε ότι θα υπάρξει ένας μηχανισμός εποπτείας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών εξαμήνων και της εποπτείας σε Πορτογαλία και Κύπρο όταν βγήκαν από τα μνημόνια. Σημείωσε ωστόσο ότι αυτές οι χώρες δεν έχουν προβλήματα χρέους υπονοώντας με αυτόν τον τρόπο ότι «ο κορσές» στην περίπτωση της Ελλάδας θα είναι πιο στενός.

Άλλωστε από χθες ευρωπαϊκές πηγές μεταδίδουν την πληροφορία ότι το μοντέλο που προκρίνεται για την Ελλάδα είναι αυτό της «ενισχυμένης εποπτείας» (Enhanced Surveillance).

Δεν φταίνε τα μνημόνια για την κρίση

Στη διάρκεια της παρουσίασης ο κ. Χουλιαράκης προχώρησε και σε μια επισήμανση που θα συζητηθεί. Κινούμενος σε μεγάλο βαθμό έξω από τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ (ιδίως τα χρόνια της αντιπολίτευσης) ο κ. Χουλιαράκης είπε ότι δεν φταίνε τα προγράμματα και οι θεσμοί για την κρίση, ότι χωρίς αυτά η χρεοκοπία θα ήταν σίγουρη, η δημοσιονομική προσαρμογή θα ήταν περισσότερο βίαιη και η έξοδος από το ευρώ θα ήταν βέβαιη.

-Το βιβλίο «Κατανοώντας την Ελληνική Κρίση: Απαντήσεις σε Καίρια Ερωτήματα για το Κράτος, την Οικονομία και την Ευρώπη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση σε επιστημονική επιμέλεια των Δημήτρη Κατσίκα, Κυριάκου Φιλίνη και Μαριάνθης Αναστασάτου.

Αργύρης Παπαστάθης (Πρώτο Θέμα)


 

 

banner olimpos

ektposeis litrokapis 2018

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336