rodopi 728x90

ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
18:01
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018
Με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Μεταξύ των άλλων κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας υπήρξε εκτενή συζήτηση σχετικά με το προγραμματισμό έργων χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας που αφορούν τις εγκαταστάσ
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για τα Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς πληροφορικής να καλύπτονται από μετακινήσεις από τη Β'θμια Εκπαίδευση.
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018
«Tου χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 9.00 για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας σε μαθητές κατά την επίσκεψή του στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018
Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά μοίρασαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί σε γονείς και μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα δημοτικά σχολεία των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018
Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έγκαιρα, έχει ήδη ολοκληρώσει τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών για την επόμενη τριετία, έχοντας την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα ΔΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας.
Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018
Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά θα χτυπήσει αύριο, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στο σύνολο των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του νομού σηματοδοτώντας την έναρξη των μαθημάτων.
Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2018
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από Δευτέρα 10 έως και Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.
Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2018
Βέλη κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εκτοξεύει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (ΠΕΦ), για τις αναφορές του ότι υιοθετεί αναχρονιστικές θέσεις.
Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2018
Στην προοπτική να πάρει το παιδί τους μετεγγραφή σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να γλιτώσουν τα έξοδα φοίτησης, βρίσκονται αρκετοί γονείς οι οποίοι εδώ και μερικές ημέρες, από τότε δηλαδή που ανακοινώθηκαν οι βάσεις, επικοινωνούν με τις γραμματείες των Τμημάτων ζητώντας περισσότ
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018
Tις προσεχείς δύο εβδομάδες αναμένεται από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας η ανακοίνωση του νομοσχεδίου για τη συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018
H KEKΠΑ ΔΙΕΚ του Δ. Βόλου, ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με ωριαία αντιμισθία, συνολικά σαράντα τριών εκπαιδευτών, διάρκειας έως 30/06/2019, ή σε ορισμένες ειδικότητες για ένα εξάμηνο σύμφωνα με τις ανάγκες του ΔΙΕΚ, στο Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελ
Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2018
Νέους πίνακες με τα αποτελέσματα για τις προσλήψεις των αναπληρωτών για το φετινό εκπαιδευτικό έτος, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2018
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις της Α' φάσης των αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 16320, εκ των οποίων 12392 στην Πρωτοβάθμια και 3928 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2018
Οι φιλόλογοι εκφράζουν τη σφοδρή αντίθεσή τους στην κατάργηση του μαθήματος των Λατινικών, ενώ θέτουν και θέμα περαιτέρω υποβάθμισης του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας. Οι αλλαγές προκαλούν την αντίδραση και των μαθηματικών που μιλούν για υποβάθμιση και της μαθηματικής εκπ
Τρίτη, 04 Σεπτέμβριος 2018
Μετά από καιρό και αφού υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση υπάρχει μία θετική εξέλιξη σχετικά με τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα, στην περιοχή της Φαναρίου.
Τρίτη, 04 Σεπτέμβριος 2018
Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «πλήγμα στο αδιάβλητο των εξετάσεων» έδωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.
Τρίτη, 04 Σεπτέμβριος 2018
Συγκροτήθηκε το νέο πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με απόφαση του νέου Πρύτανη του Π.Θ. Ζήση Μαμούρη, που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2018.
Τρίτη, 04 Σεπτέμβριος 2018
Στα 140 ανέρχονται τα κενά εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Μαγνησίας, εξέλιξη που δείχνει πόσες πολλές είναι οι ανάγκες από τις δομές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2018
Τέσσερις ομάδες προσανατολισμού, όσα και τα επιστημονικά πεδία, σχολές ελεύθερης πρόσβασης, αλλαγές στις εξετάσεις για το απολυτήριο, κατάργηση των Λατινικών και αντικατάστασή τους από την Κοινωνιολογία είναι ορισμένες από τις βασικές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που α
Κυριακή, 02 Σεπτέμβριος 2018
Ένας τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι αλλαγές στις κλιματικές συνθήκες, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος καταστροφής των προϊόντων στον αγροτικό τομέα και να επιτευχθεί η αύξηση της παραγωγής γεωργικών προϊόντων με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση της καταναλισκόμενης ενέργειας είναι η χρήση των θερμοκηπίων.
Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2018
Προβλήματα στη σπονδυλική στήλη των μαθητών προκαλούν οι βαριές σχολικές τσάντες, γι' αυτό οι ειδικοί δίνουν συμβουλές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, προκειμένου αυτά να αποφευχθούν.
Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2018
Περίπου 15 με 16 χιλιάδες παιδιά θα μείνουν τελικά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών κατά τη φετινή χρονιά, καθώς, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, πρόκειται να διανεμηθούν στο τέλος της διαδικασίας τουλάχιστον
Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2018
Με δέκα υπαλλήλους ενισχύεται άμεσα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2018
Τα 200 πλησιάζουν τα κενά στα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μαγνησίας πριν καν ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, οπότε, ως είθισται από το παρελθόν, προκύπτουν διάφορες μακροχρόνιες άδειες που σημαίνει ότι θα χρειαστούν και άλλοι εκπαιδευτικοί.
Πέμπτη, 30 Αύγουστος 2018
Χιλιάδες παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός παιδικών σταθμών δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Καρέλας.
Πέμπτη, 30 Αύγουστος 2018
Χωρίς τη μετάφραση του γνωστού κειμένου, αλλά με την προσθήκη σύγχρονου κειμένου, θα βρει τους υποψήφιους των Πανελληνίων του 2019 η εξέταση του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών.
Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2018
Την ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας πιστοποιεί η συνέχιση της λειτουργίας – για 8η συνεχή χρονιά – σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας του Κοινωνικού Ξενόγλωσσου Φροντιστηρίου του Δήμου.
Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2018
Σε λίγες ημέρες θα μεταβεί στο Κιλκίς για να εγγραφεί στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης. Η κ. Βαρβάρα Παρίση είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία φοιτήτρια που εισάγεται από τη Μαγνησία.
Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2018
Η αγορά των ενοικίων της Λάρισας διαθέτει χιλιάδες ακίνητα, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά σε ακίνητα 20 ετών και παλαιότερα. Στην Καρδίτσα συναντούμε πιο πολλά νεότερα διαμερίσματα. Τα Τρίκαλα, διαθέτουν περιορισμένο αριθμό διαμερισμάτων.
 
Σελίδα 3 από 97

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336