rodopi 728x90

ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
07:23
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σάββατο, 29 Σεπτέμβριος 2018
Πλήρης απογοήτευση επικρατεί στους κόλπους του ΤΕΙ Θεσσαλίας μετά την ανακοίνωση του σχεδίου νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που τέθηκε χθες το απόγευμα σε δημόσια διαβούλευση.
Σάββατο, 29 Σεπτέμβριος 2018
Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Μετεώρων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το ΙΕΚ Τρικάλων και το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας, θα λειτουργήσουν από φέτος στην πόλη μας Καλαμπάκα, ως παράρτημα του δημόσιου ΙΕΚ Τρικάλων, δύο νέα τμήματα με ειδικότητες Θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνηματικών
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2018
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2018
Δε λειτουργούν σήμερα Παρασκευή τα σχολεία στην Αττική, ύστερα από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα με τα συστήματα Ξενοφών και Ζορμπάς.
Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2018
Υπο κατάληψη ήταν σήμερα 15 συνολικά σχολεία β/βαθμιας εκπαίδευσης στο νομό Λάρισας με τους μαθητές να προβάλουν αιτήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με ελλείψεις σε υποδομές στα σχολεία τους και λιγότερο με ελλείψεις εκπαιδευτικών και βιβλίων.
Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2018
Θέμα ημερών πιθανολογείται ότι είναι το άνοιγμα τη διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει την ένταξη και απορρόφηση των ΤΕΙ Στερεάς και Λάρισας στο Πανεπιστήμιο σε ένα νέο νόμο.
Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2018
Αλλαγές που αφορούν στην ένταξη σε Σχολές, Τμήματα, αλλά και στην κατανομή τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία και που θα ισχύσουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους (2018-19), ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2018
Η πρώτη για φέτος κοπή-συγκομιδή της βιομηχανικής κάνναβης, που καλλιεργείται στον πειραματικό αγρό του Εργαστηρίου Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε προ ημερών παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιου για την ανάπτυξη της καλλιέ
Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2018
Τα μαθήματα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά άρχισαν χθες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τους πρωτοετείς φοιτητές να κατακλύζουν τον Θόλο του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου. Για φέτος οι προπτυχιακοί φοιτητές ανέρχονται στους 14.500, εκ των οποίων οι 10.000 και πλέον θα φοιτήσουν στον Βόλο.
Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2018
Σε μία προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελία προχώρησε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Για το θέμα της έναρξης των σχολείων μία ώρα αργότερα από ό,τι ισχύει σήμερα, θα συσταθεί επιτροπή διαλόγου.
Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2018
Στο σχολείο θα μπορούν να σιτίζονται και φέτος 1.500 μαθητές από 18 Δημοτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά υλοποιείται το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας με τα σχολικά γεύματα.
Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2018
«Τα Τρίκαλα καινοτομούν», «τα Τρίκαλα ο πρώτος δήμος με free wifi από το 2004», «τα smart Trikala είναι εδώ», «το λεωφορείο χωρίς οδηγό "παρκάρει" στα Τρίκαλα».
Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2018
Στη χαρτογράφηση των σχολείων στον Βόλο, όπου θα φοιτήσουν οι πρόσφυγες από τις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα, της Παιδόπολης και της Μακρινίτσας, προχώρησε χθες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο πλαίσιο σύσκεψης που είχε με τους υπευθύνους για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων σ
Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2018
Μειωμένα κατά πολύ είναι φέτος τα προβλήματα σχετικά με τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ, στο νομό Καρδίτσας, καθώς μόνο η πρόταση για ένα δεν εγκρίθηκε.
Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2018
Αντιδράσεις πυροδότησε το περιεχόμενο του πορίσματος της Επιτροπής του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης στα Πανεπιστήμια, το οποίο παραδόθηκε χθες στον υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, και δόθηκε στη δημοσιότητα.
Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2018
Το μεσημεριανό τραπέζι θα στρώνεται και φέτος στο... σχολείο για μαθητές 18 Δημοτικών Σχολείων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» του Υπουργείου Παιδείας. Πέρυσι περισσότεροι από 1.500 μαθητές 18 σχολείων απολάμβαναν το μεσημεριανό τους στο σχολείο, με την
Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018
Έως και αύριο, Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, παρατείνεται η ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018
Σε κατάληψη των γραφείων της διεύθυνσης β/βαθμιας εκπαίδευσης Λάρισας προχώρησαν σήμερα από νωρίς το πρωί εκπαιδευτικοί του 6ου εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας και συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων με στόχο να διεκδικήσουν τη λειτουργία ολιγομελούς τμήματος στην α' τάξη του σχολείου.
Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2018
Από την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει για τα Τρίκαλα το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Τρικκαίων.
Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2018
Αιτήσεις για την απόκτηση θέσης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς καλούνται να καταθέσουν όσοι γονείς ενώ είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, δεν έλαβαν voucher κατά την πρώτη κατανομή, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού.
Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2018
Ιση ευκαιρία σε 130 μαθητές που ετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και που λόγω οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών τους δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα, έρχεται να προσφέρει για έκτη συνεχόμενη χρονιά φέτος το κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου.
Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2018
Τη συνέχιση της θετικής πορείας που σηματοδότησε η απερχόμενη πρυτανική Αρχή θέτει ως στόχο της η νέα, υπό τον πρύτανη κ. Ζήση Μαμούρη, όπως τονίστηκε κατά την σημερινή επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πρυτανείας του κτιρίου Παπαστράτου.
Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018
Στα 100 ανέρχονται τα προσφυγόπουλα από διάφορες χώρες, που θα παρακολουθήσουν φέτος μαθήματα στα σχολεία της Μαγνησίας.
Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018
Σε 4.442 ανέρχονται σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) οι κενές θέσεις δασκάλων, νηπιαγωγών κι εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2018-2019.
Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018
Συνεχίζεται η διαρροή μαθητικού δυναμικού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με 175 λιγότερα παιδιά να φοιτούν στην Α' τάξη του Δημοτικού κατά την φετινή χρονιά, σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ η εικόνα στα Νηπιαγωγεία "σώζεται" κυριολεκτικά λόγω της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και της εγ
Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2018
Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), η κατάταξη των πρωτοετών Σπουδαστών.
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018
Άνοιξε η αυλαία σήμερα της νέας σχολικής χρονιάς και όπως καταγράφει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα δημοτικά και νηπιαγωγεία του νομού είναι αρκετές.
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018
Με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Μεταξύ των άλλων κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας υπήρξε εκτενή συζήτηση σχετικά με το προγραμματισμό έργων χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας που αφορούν τις εγκαταστάσ
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για τα Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς πληροφορικής να καλύπτονται από μετακινήσεις από τη Β'θμια Εκπαίδευση.
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018
«Tου χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 9.00 για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας σε μαθητές κατά την επίσκεψή του στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Σελίδα 2 από 97

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336