rodopi 728x90

ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
08:12
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2012
Δύσκολα ξεκίνησαν τα πράγματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το 2012, μιας και τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία του επαρκούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, το πολύ μέχρι τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.
Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2012
Κωνσταντίνου και Ελένης θα αρχίσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους περίπου 120.000 υποψηφίους αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Σάββατο, 31 Δεκέμβριος 2011
Δόθηκε σήμερα η έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για το έργο εξοπλισμού ειδικών σχολείων της Καρδίτσας, το οποίο είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας.
Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2011
Υπογράφηκε η Σύμβαση εκτέλεσης του ενταγμένου έργου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα», μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Αναδόχου του.
Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2011
Την κατανομή μέρους των πιστώσεων της ΣΑΤΑ έτους 2011, ύψους 10.794.900 ευρώ που αφορά στην επισκευή και τη συντήρηση σχολικών κτιρίων, στους ΟΤΑ της χώρας, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.
Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2011
  Την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων για να διασφαλιστεί η εύρυθμη μεταφορά των μαθητών σε όλα τα σχολεία εντός των ορίων του, ζητά ο Δήμος Καρδίτσας.
Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2011
Μοιάζει να εξελίσσεται σε προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα η ίδρυση και λειτουργία Γεωργικής Σχολής στα Τρίκαλα η οποία θα μπορούσε να πάρει τη μορφή ενός «Αγροτικού Λυκείου» ώστε να προετοιμάζεται κατάλληλα η νέα γενιά καλλιεργητών!
Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2011
Ρήγμα στο μέτωπο των πρυτάνεων προκάλεσε η εμμονή του κ. Θεοδόσιου Πελεγρίνη του Πανεπιστημίου Αθηνών και του κ. Σίμου Σιμόπουλου του ΕΜΠ στη μη εφαρμογή του νόμου και η πρωτοβουλία τους να στείλουν σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011
Μεγάλη αναστάτωση και φόβο έχει προκαλέσει σε γονείς, καθηγητές και μαθητές, η συμπεριφορά ενός μαθητή της Β' τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.
Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011
Δεν τίθεται θέμα μεταφοράς του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων σε καμία άλλη Θεσσαλική πόλη ξεκαθαρίστηκε στη σημερινή συνάντηση του δημάρχου Τρικκαίων κ. Χρ. Λάππα με την υπουργό Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου.
Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011
Μετέωρη θα μείνει η λειτουργία των φοιτητικών εστιών των ΑΕΙ από τον νέο χρόνο. Και αυτό διότι τα Ιδρύματα αρνούνται να αναλάβουν την εποπτεία των εστιών, η οποία τους ανατίθεται από το υπ. Παιδείας εξαιτίας της κατάργησης τού -έως τώρα εποπτεύοντος των εστιών -Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.
Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011
Την παράταση στη διαδικασία διανομής συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο για τη διευκόλυνση των φοιτητών και των καθηγητών κατά την περίοδο των εορτών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011
Σε μια νέα σημαντική συνεργασία προχωρά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών κράτησης των ανήλικων κρατουμένων.
Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011
Τρεις μήνες επιπρόσθετη στρατιωτική θητεία – και για τους τρεις κλάδους – προτείνει η μελέτη που έκανε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), οι άξονες της οποίας παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής χθες στο «Πεντάγωνο». Υπέρ της αύξησης της θητείας τάχθηκαν και βο
Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2011
Ενώ οι φοιτητές του περίφημου Πανεπιστημίου ΜΙΤ της Βοστώνης επιβαρύνονται χιλιάδες δολάρια τον χρόνο για την παρακολούθηση μαθημάτων, το πανεπιστήμιο ανακοινώνει νέο πρόγραμμα που επιτρέπει σε οποιονδήποτε από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου να παρακολουθεί δωρεάν μαθήματα μέσω Διαδικτύου, καθώς κα
Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2011
Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησαν τα 23 πανεπιστήμια της Ελλάδας, καταθέτοντας από κοινού, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή, κατά της εφαρμογής των διατάξεων του Νόμου Πλαισίου για τα ΑΕΙ.
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2011
Δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η έγκριση δημοπράτησης για το έργο του Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας με τίτλο: «Εξοπλισμός Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης του Δήμου Βόλου».
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2011
Στις 9 Δεκεμβρίου, όσοι μαθητές της Γ' λυκείου μπήκαν στο Ηλεκτρονικό Φροντιστήριο, την καινούργια ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει ψηφιακά εκπαιδευτικά βοηθήματα, αντιμετώπισαν το πρώτο... online διαγώνισμα Αρχαίων Ελληνικών!
Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2011
Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική κλήρωση για τους εισακτέους στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στην έδρα του στην Πάτρα.
Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2011
 Δεν έμεινε ατιμώρητη τελικά, η μούντζα του 16χρονου μαθητή προς τους επισήμους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα.
Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2011
Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των παιδιών πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών στα ΑΕΙ ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας. Στόχος είναι να διορθωθούν τα στρεβλά του, ιδιαίτερα, προβληματικού συστήματος, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος και φέρει την υπογραφή του πρώην υφυπουργού κ. Ιωάννη Πανάρετο
Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2011
Δεν τίθεται θέμα μετακίνησης των τεσσάρων Τμημάτων του ΤΕΙ Καρδίτσας και των δύο Τμημάτων του ΤΕΙ Τρικάλων στη Λάρισα, τουλάχιστον για την ώρα, όπως ειπώθηκε στη σημερινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Λάρισας.
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011
Την πάγια θέση της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας, για περαιτέρω ανάπτυξη των τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας που λειτουργούν στο Θεσσαλικό διαμέρισμα, διατυπώνει για μία ακόμη φορά με δημόσια δήλωση του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός.
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011
Οι πολυήμερες εκδρομές θα γίνονται μόνο εάν θα συμμετάσχει η πλειονότητα των μαθητών της τάξης. Αυτό ορίζει νέα απόφαση του υπ. Παιδείας, που εστιάζει μετ' επιτάσεως στην τήρηση των αυστηρών προδιαγραφών για την πραγματοποίηση μιας πολυήμερης (για 4 ή 5 ημέρες) σχολικής εκδρομής.
Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2011
  Το ουσιαστικό ενδιαφέρον του Δήμου Καρδίτσας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού για το παράρτημα Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας, όσον αφορά τουλάχιστον τις κτηριακές υποδομές του, επιβεβαίωσε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο.
Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2011
Στις κάλπες προσέρχονται αύριο περισσότεροι από 2.600 καθηγητές του νομού προκειμένου να αναδείξουν νέα διοίκηση στην ΕΛΜΕ Λάρισας.
Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2011
Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες ΟΤΕ – COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 και σε πρωτοετείς φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από το νομό Τρικάλων.
Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2011
Μία νέα υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, είναι διαθέσιμη για τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου.
Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2011
Σήμερα το μεσημέρι, θα ξεκινήσει από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας η δωρεάν πρόσθετη Εκπαιδευτική Στήριξη σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2011
Στην αρχή θεωρήθηκε λαϊκισµός. Στη συνέχεια δηµοσιογραφική υπερβολή. Τα στοιχεία ωστόσο είναι πλέον αµείλικτα. Το ένα περυσινό κρούσµα ασιτίας µαθητή σε σχολείο της πρωτεύουσας δεν έµεινε εκεί.
 
Σελίδα 93 από 97

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336