rodopi 728x90

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
00:30

Αρχίζει σήμερα το συνέδριο

E-mail Εκτύπωση PDF

Έξι περίπου χιλιάδες άτομα από όλη την Ελλάδα προσέρχονται, σήμερα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να συμμετάσχουν στην ιδρυτική πράξη του Κινήματος Αλλαγής.

Παρά τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών, που πάντως ξεπεράστηκαν χωρίς σοβαρές αναταράξεις, στη βάση της κεντροαριστεράς οι προσδοκίες για την παρουσία του νέου φορέα στο πολιτικό σκηνικό αλλά και για την εκλογική του παρουσία παραμένουν μεγάλες.

Το Κίνημα Αλλαγής, στις περισσότερες δημοσκοπήσεις κινείται σε διψήφιο ποσοστό δείχνοντας να «κλειδώσει» την τρίτη θέση στις εκλογές. Ωστόσο, η εικόνα του στα μεγάλα ζητήματα, όπως τα εθνικά θέματα, το σκάνδαλο της novartis, δεν ήταν αυτή που θα επιθυμούσε η ηγεσία του και, σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν η εικόνα ενός συντεταγμένου σχήματος. Μπορεί ο πολυκομματικός χαρακτήρας του νέου φορέα να δικαιολογεί τις διαφορετικές προσεγγίσεις, όμως, το αίτημα για καθαρές θέσεις προβάλλει, ιδιαίτερα μετά τα φάλτσα της τελευταίας περιόδου, ως όρος για την πολιτική του ενίσχυση.

Η Φώφη Γεννηματά με την ομιλία της θα επιχειρήσει να μεταδώσει το μήνυμα της ενότητας και της αντεπίθεσης του χώρου της κεντροαριστεράς που φιλοδοξεί να επανέλθει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό ανατρέποντας τους υφιστάμενους σχηματισμούς.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να περιγράψει το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του νέου φορέα εστιάζοντας στο ότι βασικός του στόχος είναι «να ενώσουμε την κοινωνία, να ενώσουμε τους Έλληνες.» Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ασκήσει αυστηρή κριτική και στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ, εστιάζοντας στα σημεία διαφοροποιούν το Κίνημα Αλλαγής από τις λαϊκισμό της κυβέρνησης και τον συντηρητισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα θα αναφερθεί στους βασικούς άξονες πολιτικής, που συνιστούν την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Σε αυτούς τους άξονες θα στηριχθεί η στρατηγική των κυβερνητικών συνεργασιών. Η κυρία Γεννηματά δεν πρόκειται να εισέλθει στο δίλημμα του αν το Κίνημα Αλλαγής συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ. Το ερώτημα, αναμένεται να τονίσει, «είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι έτοιμοι να συζητήσουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

Η κυρία Γεννηματά θα τονίσει, σύμφωνα με πληροφορίες ότι αμέσως μετά το συνέδριο ο νέος φορέας θα πρέπει να τεθεί σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας προκειμένου να μην αιφνιδιαστεί από το ανοιχτό ενδεχόμενο μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Στο πλαίσιο αυτό θα ανοίξει συστηματικά το κεφάλαιο της στελέχωσης των ψηφοδελτίων.

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου, το ενδιαφέρον εκτός από την ομιλία της κυρίας Γεννηματά, στρέφεται στους χαιρετισμούς που θα απευθύνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Δραγασάκης. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του Κώστα Σημίτη. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου και του Νίκου Αλιβιζάτου που συνέδεσε, το όνομα του με το εγχείρημα και την επιτυχή διαδικασία εκλογής του αρχηγού.

Για το Σάββατο το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των Νίκου Ανδρουλάκη, Σταύρου Θεοδωράκη, Γιώργου Καμίνη και Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου Αλλαγής, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17/03 τέσσερις παράλληλες πολιτικές εκδηλώσεις. Η πρώτη με τίτλο «Ισότητα στην Πράξη». Η δεύτερη με τίτλο «Αναθεώρηση του Συντάγματος : Μια ρεαλιστική Πρόταση». Η Τρίτη του Forum Νέας Γενιάς με τίτλο «Η προσέγγιση της Σοσιαλδημοκρατίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων: αιτίες, λύσεις και προοπτικές.» Η τέταρτη του Forum Νέας Γενιάς με τίτλο «Ιδεολογικές αναζητήσεις και πολιτικές πρακτικές για το σήμερα και το αύριο της Νέας Γενιάς»

Κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου είναι «Τολμήσαμε- Πετύχαμε-Προχωράμε Μπροστά».

Δημήτρης Χονδρός (tovima.gr)


 

 

BANNERS AGET B 300x250 SELECTION

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336