kefir olimpos 728x90

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
00:19
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πέμπτη, 09 Αύγουστος 2018
«Η συζήτηση για το μέλλον των πανεπιστημίων στην Ευρώπη γίνεται όχι μόνο με γνωσιακούς όρους, αλλά και με κοινωνικούς. Στην Ευρώπη συγκρούονται διαφορετικές αντιλήψεις. Στην Ευρώπη υπάρχει η άποψη για το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που μας βρίσκει αντίθετους.
Τετάρτη, 08 Αύγουστος 2018
Το μέλλον των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και η διαμόρφωση του νέου χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, μέσα και από τις προτάσεις για συνέργειες όπως εκφράζονται στον ανοιχτό διάλογο μεταξύ των Ιδρυμάτων, βρίσκονται στο επίκεντρο της τριήμερης περιοδείας του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Δευτέρα, 06 Αύγουστος 2018
Τριήμερη επίσκεψη, από την Τετάρτη 8 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 10 Αυγούστου, θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλία και στη Λαμία ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, συνοδευόμενος από το σύμβουλό του καθηγητή Παντελή Κυπριανό.
Δευτέρα, 06 Αύγουστος 2018
Μετά τις 15 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, όπως ανακοίνωσε π υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός τόνισε ότι «πρέπει να ξαναφτιάξουμε την 3η Λυκείου, ώστε τα παιδιά να την παίρνουν στα σοβαρά».
Τετάρτη, 01 Αύγουστος 2018
«Πάγωσε» - ίσως και οριστικά – το θέμα της συγχώνευσης των ΤΕΙ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας.
Τρίτη, 31 Ιούλιος 2018
Αύξηση που αγγίζει ακόμη και το 20% σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται στις εγγραφές μαθητών προς τα Επαγγελματικά Λύκεια της Μαγνησίας σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενώ υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός αιτήσεων για εγγραφές στα ΕΠΑΛ.
Παρασκευή, 27 Ιούλιος 2018
Λάθος χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι τα ΤΕΙ θα συγχωνευτούν με τα πανεπιστήμια και θα καταργηθούν.
Παρασκευή, 27 Ιούλιος 2018
Η άφιξη του ΙΕΚ Όμηρος στην πόλη της Λάρισας για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά και το μερίδιο αγοράς που διεκδικεί, έχει ανακατέψει την τράπουλα του ανταγωνισμού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2018
Νέα ηγεσία απέκτησε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σάββατο, 21 Ιούλιος 2018
  Απολαυστικά μπισκότα χωρίς γλουτένη με βιολογικό αλεύρι κάστανου, με άρωμα πορτοκαλιού και κομμάτια μαύρης σοκολάτας.
Σάββατο, 21 Ιούλιος 2018
Οι τελευταίες λεπτομέρειες εξετάζονται για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί έως τα τέλη του μήνα, δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου.
Σάββατο, 21 Ιούλιος 2018
Ορμητικοί και χαρούμενοι επέστρεψαν οι «Κένταυροι» στον Βόλο. Η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Centaurus Racing Team παρουσίασε το νέο μονοθέσιο όχημά της, ονόματι Αμφίονα, στον 20ό διαγωνισμό Formula Student στη Μ. Βρετανία, αφήνοντας... εποχή.
Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018
Τάξεις υποδοχής για τα 30 προσφυγόπουλα που διαμένουν στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα, θα επιδιώξει να λειτουργήσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018
Ερημώνουν τα χωριά, κλείνουν τα σχολεία.
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018
Δεκαεννέα προτάσεις κάνει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναφορικά με τη νέα αρχιτεκτονική του ιδρύματος και την αποστέλλει στο υπουργείο Παιδείας.
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018
Με δύο χάλκινα μετάλλια και δύο εύφημες μνείες επέστρεψαν οι Έλληνες μαθητές από την 59η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Cluj Napoca της Ρουμανίας από 4 έως 14 Ιουλίου.
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018
Τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική και στα επίπεδα Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση»), Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Γ2 «άριστη
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018
Επίσημα και μέχρι την Παρασκευή η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα καταθέσει στον υπουργό κ. Γαβρόγλου την τελική πρόταση με τις παρατηρήσεις της επί του σχεδίου του νέου Πανεπιστημίου, που έθεσε σε διαβούλευση ο υπουργός.
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018
Δίωρη σύσκεψη στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μετά από πρόσκληση του Κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ προς τις πολιτικές αρχές του Ν. Τρικάλων.
Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018
Από 27 Ιουλίου και μέχρι τέλος του μηνός θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να υποβάλουν αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ.
Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2018
Με την εκπνοή της διαβούλευσης για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Καρδίτσα έστειλε στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, την κοινή πρόταση της, προϊόν ομόφωνης απόφασης που ελήφθη το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο σύσκεψης όλων των φορέων και με την συμμετοχή των δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτ
Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018
Κάτω από το όριο των 19.000 μορίων θα κινηθεί τη φετινή χρονιά η βάση εισαγωγής στην Ιατρική Αθηνών. Για την εισαγωγή στην πλέον περιζήτητη σχολή των ΑΕΙ φέτος θα χρειαστούν 18.960 μόρια.
Παρασκευή, 13 Ιούλιος 2018
Έδρα Σχολής στην Καρδίτσα, παραμονή του Τμήματος Διατροφής- Διαιτολογίας, ανωτατοποίηση του Τμήματος Σχεδιασμού Ξύλου και Επίπλου, είναι τα τρία βασικά σημεία διεκδίκησης του νομού Καρδίτσας, τα οποία απαίτησαν να περιληφθούν στο σχέδιο διαβούλευσης για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι συγκεντρωμ
Παρασκευή, 13 Ιούλιος 2018
Στα πέντε εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει τελικά η έκτακτη επιχορήγηση προς τα ΤΕΙ, και όχι στα 6 εκατ., όπως είχε ανακοινωθεί χθες, Πέμπτη, από το υπουργείο Παιδείας.
Πέμπτη, 12 Ιούλιος 2018
Χωρίς μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το σημερινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων για την νέα δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Περισσότεροι ήταν οι εκπρόσωποι φορέων παρά ο κόσμος που έδωσε το παρών στη συγκέντρωση ενάντια στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας.
Πέμπτη, 12 Ιούλιος 2018
Αιτήσεις από τον Αύγουστο και για ένα περίπου μήνα θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να φοιτήσουν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας, η λειτουργία της οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Πέμπτη, 12 Ιούλιος 2018
Mε απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου αναστέλλεται για το σχολικό έτος 2018-2019 η κατάργηση του Γενικού Λυκείου Καναλίων.
Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018
Ομόφωνα απέρριψε το χωροταξικό σχεδιασμό του νέου πανεπιστημίου Θεσσαλίας που προτείνει το υπουργείο, η σύγκλητος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που συνεδρίασε σήμερα το πρωί στη Λάρισα.
Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018
Μεταξύ του 12 και του 18 κινήθηκαν, κατά βάση, οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα, με βάση τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τις επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018
Επιβεβαιώνεται η πρίβλεψη για πτώση στις Ιατρικές και Πολυτεχνικές Σχολές της χωρας, ενώ οι Νομικές σε Αθηνα και Θεσσαλονίκη θα έχουν τελικά οριακή άνοδο λιγων δεκάδων μορίων.
Τρίτη, 10 Ιούλιος 2018
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
Τρίτη, 10 Ιούλιος 2018
Όταν στις 31 Μαρτίου υπογράμμιζα, σε γραπτή δήλωσή μου, ότι απαιτείται εγρήγορση σε σχέση με την προωθούμενη ακαδημαϊκή συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και τόνιζα την ανάγκη να επικρατήσουν αποκλειστικά και μόνο διαφανή και αδιάβλητα ακαδημαϊκά κριτήρ
Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2018
Με κοινό τους κείμενο κάλεσμα και συνδιοργάνωση, οι φορείς του νομού Τρικάλων παίρνουν θέση και διοργανώνουν συλλαλητήριο., όπως και το 1991, έτσι και το 2018, μαζική και μεγάλη κινητοποίηση ετοιμάζεται για την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 στις 10:30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχ
Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2018
Παρουσία του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νίκου Βούτση, ολοκληρώθηκαν σήμερα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας, οι εργασίες της ΚΓ' Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη
Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2018
To Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή Αστρονομίας 2018, που οργανώνει τα τελευταία χρόνια η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο).
Πέμπτη, 05 Ιούλιος 2018
Με δύο φορτισμένες λέξεις επέλεξε ο δήμαρχος Τρικκαίων να αναφερθεί για πρώτη φορά δημοσίως στο σχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2018
Για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, Βολιώτης μαθητής διακρίνεται στο διαγωνισμό αστρονομίας, που διενεργεί εδώ και 23 χρόνια η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης του Βόλου, και συμμετέχει τόσο στην ομάδα που μεταβαίνει ήδη στη NASA για αστροναυτική εκπαίδευση, όσο και στην Ολυμπιά
Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2018
Έως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα έχει γίνει γνωστό το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι αλλαγές στις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.
Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2018
Tην έντονη δυσαρέσκεια του για την πρόταση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως αυτό θα προκύψει από τη συνένωση του Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, μετέφερε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφών Σπηλιώτης.
Τρίτη, 03 Ιούλιος 2018
Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το ενδιαφέρον των υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει στραφεί στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.
Τρίτη, 03 Ιούλιος 2018
  Το Σχέδιο Νόμου για την νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά τη συνένωση του με τα ΤΕΙ Στ. Ελλάδας και Θεσσαλίας, παραδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στην Πρυτανική Αρχή χθες λίγο πριν τα μεσάνυκτα.
Τρίτη, 03 Ιούλιος 2018
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σας προσκαλεί σε εκδήλωση παρουσίασης στο Βόλο την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, 7:00μ.μ., Ξενοδοχείο “Domotel Xenia Volos”.
Δευτέρα, 02 Ιούλιος 2018
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης και έχει ταυτιστεί με την ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, την διασύνδεση του με την βιομηχανία και την κοινωνία.
Σάββατο, 30 Ιούνιος 2018
Θέμα ημερών αποτελεί πλέον η δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Σάββατο, 30 Ιούνιος 2018
Πτώση των βάσεων εισαγωγής στην πλειονότητα των τμημάτων αλλά και στα περισσότερα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα «δείχνει» η πρώτη ανάγνωση των φετινών στατιστικών βαθμολογικών στοιχείων και η σύγκρισή τους με τα αντίστοιχα περσινά.
Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018
Σε πανηγυρικό κλίμα παρέλαβαν σήμερα Παρασκευή 29 Ιουνίου, τα πτυχία τους35 νέοι απόφοιτοι του τμήματος ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων στην Καρδίτσα.
Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018
Πρώτος των πρώτων στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις στο νομό Μαγνησίας, είναι ο μαθητής του Γενικού Λυκείου Αλμυρού Στάθης Ηλιάκης.
Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018
Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων σε γενικά και επαγγελματικά λύκεια. Οι εκτυπωμένες καταστάσεις θα αναρτηθούν στα σχολεία.
Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018
Σήμερα Παρασκευή, μετά τη μία το μεσημέρι θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων εξετάσεων 2018 σε γενικά και επαγγελματικά λύκεια.
Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018
Κατατίθεται τις επόμενες ημέρες, με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα, για διαβούλευση το πόρισμα, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για το σχέδιο νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018
Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, για 6η συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στο διαγωνισμό Ecotrophelia, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα.
Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018
Αύριο, Παρασκευή, μετά τη μία το μεσημέρι θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων σε γενικά και επαγγελματικά λύκεια.
Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2018
Την ίδρυση τεσσάρων Γυμνασίων και ενός Λυκείου και την κατάργηση ενός Γυμνασίου στα Γιάννενα, προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.
Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2018
Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί τη Δευτερα το Σχέδιο Νόμου για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (μόνο οι Σχολές του πρώην ΤΕΙ Λαμίας) και Θεσσαλίας.
Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2018
Με τον κωδικό ανά χείρας πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο τους οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων εάν θέλουν να δουν, άμεσα, τις επιδόσεις τους.
Τρίτη, 26 Ιούνιος 2018
Πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των αύλειων χώρων σε 18 σχολικά συγκροτήματα, συνολικά σε 41 νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ημερήσια και εσπερινά, σε όλη τη χώρα, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, ανακοίνωσαν ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, και ο
Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018
Με εγκύκλιό του ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ενημερώνει για τη χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών στις σχολικές μονάδες.
Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018
Με περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ ενισχύονται επιπλέον τα Πανεπιστήμια της χώρας προκειμένου να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες του οικονομικού έτους 2018.
Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018
Την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιουνίου (μία ημέρα νωρίτερα από πέρσι) θα ανακοινωθούν σε όλα τα Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της χώρας οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ, που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Κυριακή, 24 Ιούνιος 2018
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται η οριστικοποίηση του σχεδίου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από το υπουργείο Παιδείας.
Κυριακή, 24 Ιούνιος 2018
Ως ειδικότητα του 2ου ΙΕΚ Λάρισας θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο η Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας.
Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018
Ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή, η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων.
Πέμπτη, 21 Ιούνιος 2018
Ο καθηγητής Παθολογίας - Νεφρολογίας Γιάννης Στεφανίδης είναι από χθες ο νέος κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς επικράτησε του συνυποψηφίου του καθηγητή Δημητρίου Κουρέτα στις επαναληπτικές εκλογές, που διεξήχθησαν στα γραφεία της Κοσμητείας στο κτίριο Βιβλι
Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018
Θλίψη για τον καθηγητή Βασίλη Καρύδη, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα, στο Λονδίνο (University College) και ήταν διδάκτωρ του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου δίδαξε Εγκληματολογικές Επιστήμες από το 1993.
Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018
Με την ολοκλήρωση του κυρίως μέρους των Πανελληνίων εξετάσεων, μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Χωρίς, όμως, να υπάρχουν αριθμητικά στοιχεία δεν μπορούμε να μιλάμε συγκεκριμένα.
Τρίτη, 19 Ιούνιος 2018
Βατά και αναμενόμενα, αλλά απαιτητικά ως προς τον όγκο, κρίνονται τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.
Τρίτη, 19 Ιούνιος 2018
Το θέμα της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας βρίσκεται στην τελική ευθεία με τον αρμόδιο γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Κυπριανό να είναι έτοιμος να καταθέσει την τελική πρόταση που δεν διαφέρει από την πρόταση του απερχόμενου πρύτανη κ. Πετράκου και η οποία μιλά γ
Παρασκευή, 15 Ιούνιος 2018
Ξεκίνησαν χθες οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με την πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2018 2019, οι δικαιούχοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους από σήμερα 14/6/2018 στις 20:00 έως τις 3/7/2018 στις 24:00.
Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018
Δεν ήταν μόνο το περιστατικό αντιγραφής στην Κω, με τη μαθήτρια που ήταν σε ανοιχτή γραμμή και έπαιρνε οδηγίες μέσω ακουστικού. Δύο περιστατικά αντιγραφής σημειώθηκαν και στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα το μηδενισμό των γραπτών δύο μαθητών.
Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Κω, η σύλληψη 24χρονης κατοίκου του νησιού,η οποία φέρεται να συνέδραμε εξεταζόμενη στις Πανελλαδικές εξετάσεις, στο μάθημα της Ιστορίας, στο 2ο ΓΕΛ Κω.
Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018
Σοβαρό πρόβλημα σημειώθηκε όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί, σε δύο εξεταστικά κέντρα του Βόλου, όπου οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) εξετάζονται στα μαθήματα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ιστορία των Τεχνών – Έργα
Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2018
Οι νέοι απόφοιτοι πανεπιστημίων καλούνται να μην ποζάρουν στο κινητό με τα πτυχία τους και να μην ανεβάζουν τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην ενθαρρύνεται το πολλών εκατ. λιρών εμπόριο πλαστών πτυχίων, προειδοποιούν ειδικοί.
Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2018
Βατά κρίνονται τα θέματα στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών όπου διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης, ενώ ευκολότερα σε σχέση με πέρυσι κρίνονται τα θέματα των Μαθηματικών για τους υποψηφίους των θετικών σπουδών.
Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2018
Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Το εναρκτήριο λάκτισμα με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας κρίθηκε απλό, αν και οι βαθμολογίες στο συγκεκριμένο μάθημα κυμαίνονται τα τελευταία χρόνια μεταξύ 12-16.
Κυριακή, 10 Ιούνιος 2018
Οκτώ στους δέκα μαθητές έχουν πιει αλκοόλ πριν το Λύκειο με ένα ποσοστό 22% να έχει την πρώτη του εμπειρία από την ΣΤ' Δημοτικού ή και νωρίτερα.
Σάββατο, 09 Ιούνιος 2018
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα θέματα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Παρασκευή, 08 Ιούνιος 2018
Στην επιλογή διευθυντών γυμνασίων και λυκείων του νομού από μηδενική βάση καλείται να προχωρήσει το ΠΥΣΔΕ Λάρισας μετά την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας με αφορμή την υπόθεση των 6 διευθυντών γυμνασίων και λυκείων που εκπρόθεσμα κατέθεσαν δηλώσεις προτίμησης.
Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018
Σε ένα κείμενο του Κωστή Παπαγιώργη για τα απορρίμματα κλήθηκαν να εξεταστούν στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, με το οποίο έγινε η πρεμιέρα των Πανελλαδικών, οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων.
Τρίτη, 05 Ιούνιος 2018
Στο πλαίσιο του συντονισμού της τελικής προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις που θα διαρκέσουν από τις 7 έως 21 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και από τις 8 έως 19 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκ/σης Θεσσαλίας, πραγματοποίησε σύσκεψη με τους
Δευτέρα, 04 Ιούνιος 2018
Οι ενδοσχολικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν για τους μαθητές που θα δώσουν Πανελλήνιες- την περασμένη Παρασκευή- και έτσι άρχισε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη στιγμή που θα καθίσουν ξανά στο θρανίο και θα γράψουν διεκδικώντας μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Κυριακή, 03 Ιούνιος 2018
Για ακόμη μία χρονιά, η έναρξη του Ιουνίου σηματοδοτεί και την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Κυριακή, 03 Ιούνιος 2018
Από την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιουνίου και μέχρι την Τρίτη 3 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.
Σάββατο, 02 Ιούνιος 2018
Επανήλθε το ζήτημα της εγκατάστασης δικτύου Wi-Fi σε όλες τις φοιτητικές εστίες, που είχε ανακοινωθεί από τις αρχές του 2018.
Σάββατο, 02 Ιούνιος 2018
Μια σχολή που βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους και όχι αναγκαστικά εκείνη που θα τους εξασφαλίσει επαγγελματική αποκατάσταση θα επιλέξουν κατά κύριο λόγο οι υποψήφιοι στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, εκτιμά ο ειδικός εκπαιδευτής Χρήστος Κάτσικας.
Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2018
Αλλαγές light στη δομή των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2018
Από την Δευτέρα 4 Ιουνίου έως και την Τρίτη 3 Ιουλίου θα πρέπει να υποβληθούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2017 – 2018.
Τρίτη, 29 Μάιος 2018
Χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το αν καίγονται τα φυτικά υπολείμματα μετά τη συγκομιδή της παραγωγής, ποιο λίπασμα δίνει μεγαλύτερη απόδοση, για το αν ο σπόρος πρέπει να τοποθετηθεί βαθιά στο έδαφος ή επιφανειακά και πόσο πυκνή θα πρέπει να είναι η σπορά, προέκυψαν από την έρευνα που διεξήγαγε το
Δευτέρα, 28 Μάιος 2018
Χτύπησε την περασμένη Παρασκευή το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς για μάθημα στα λύκεια της Ελλάδας, και οι μαθητές περιμένουν «στα αποδυτήρια» για να ξεκινήσει ο «αγώνας» των εξετάσεων -ενδοσχολικών και πανελλαδικών. Στα γυμνάσια έχουν απομείνει μόλις τρεις μέρες μαθημάτων.
Κυριακή, 27 Μάιος 2018
Την ερχόμενη Πέμπτη, 31 Μαΐου, λήγει η προθεσμία για τις εγγραφές στα γυμνάσια και τα λύκεια (γενικά και επαγγελματικά) της χώρας.
Σάββατο, 26 Μάιος 2018
Συνεχείς ελέγχους σε σχολικά κυλικεία για την προστασία της υγείας των μαθητών πραγματοποίησαν το τρέχον σχολικό έτος οι αστυνομικοί του Σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας Βόλου. Οι αστυνομικοί έλεγξαν συνολικά 66 σχολικά κυλικεία και βεβαίωσαν 29 παραβάσεις σε βαθμό πλημμελήματος.
Σάββατο, 26 Μάιος 2018
Πριν από λίγες ημέρες δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας τα φετινά μηχανογραφικά δελτία, στα οποία αποτυπώνονται οι αλλαγές στα επιστημονικά πεδία, με την κατάργηση εκείνου των παιδαγωγικών επιστημών και στις σχολές και τα τμήματα, αφού δεν υπάρχουν πια εκείνα των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, αλλά του Πα
Παρασκευή, 25 Μάιος 2018
Ανοδική εξακολουθεί να είναι η πορεία των περιστατικών ιλαράς στην Ελλάδα και σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την περασμένη Πέμπτη 17 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 44 νέα κρούσματα της ασθένειας σε διάφορε
Πέμπτη, 24 Μάιος 2018
Αυξητική τάση για φοίτηση στα επαγγελματικά λύκεια της Μαγνησίας καταγράφεται ενόψει του νέου σχολικού έτους. Μολονότι ο αριθμός του μαθητικού πληθυσμού που από τον Σεπτέμβριο θα φοιτήσει στην Α' λυκείου είναι μειωμένος σε σχέση με φέτος, ο αντίστοιχος αριθμός των μαθητών που θα εγγραφεί στα επαγγ
Τετάρτη, 23 Μάιος 2018
Κλείνουν οριστικά ένα δημοτικό σχολείο και δύο νηπιαγωγεία στο νομό Λάρισας, από το επόμενο σχολικό έτος 2018-2019, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Τετάρτη, 23 Μάιος 2018
Ο καθηγητής γενετικής ζωικών πληθυσμών στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σημερινός αναπληρωτής Πρύτανης αρμόδιος για θέματα έρευνας, Ζήσης Μαμούρης εκλέχθηκε νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Τετάρτη, 23 Μάιος 2018
Στην ψηφιακή εποχή περνούν τα σχολεία της Θεσσαλίας καθώς εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τη Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας η δημοπράτηση του έργου, που αφορά στην προμήθεια του ψηφιακού εξοπλισμού.
Τετάρτη, 23 Μάιος 2018
Νέα ηγεσία εκλέγει σήμερα το τοπικό Πανεπιστήμιο.
Τρίτη, 22 Μάιος 2018
Τα νέα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 με τα καινούργια τμήματα που θα λειτουργήσουν την επόμενη ακαδημαϊκή χρονια, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.
Σάββατο, 19 Μάιος 2018
Με το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής τιμήθηκε χθες ο διάσημος μουσικοσυνθέτης κ. Βαγγέλης Παπαθανασίου στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας τ
Παρασκευή, 18 Μάιος 2018
Απονομή του χρυσού μεταλλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου και αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Π.Θ, θα γίνουν σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου 2018.
Πέμπτη, 17 Μάιος 2018
Ιστορικό χαμηλό σημείωσε η προσέλευση στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές, καθώς από τους 10.000 περίπου φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τμήματα του Βόλου ψήφισαν οι 850 περίπου, με την αποχή να εκτινάσσεται στο 90% και πλέον.
Πέμπτη, 17 Μάιος 2018
Με τίτλο «Δημιουργική Πολυφωνία στο Σύγχρονο Σχολείο», το 1ο διήμερο μαθητικό συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με επιτυχία στην Καρδίτσα.
Πέμπτη, 17 Μάιος 2018
Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η καταμέτρηση στις σχολές για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.
Τετάρτη, 16 Μάιος 2018
Με τίτλο «Δημιουργική Πολυφωνία στο Σύγχρονο Σχολείο», το 1ο διήμερο μαθητικό συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με επιτυχία στην Καρδίτσα. Η επίσημη έναρξη έγινε στη Δημοτική Πινακοθήκη, με χαιρετισμό του Διευθυντή Εκπαίδευσης Μιχάλη Παπανούσκα.
Τετάρτη, 16 Μάιος 2018
Εργάστηκε για 28 χρόνια στη Νομαρχία Μαγνησίας, συνταξιοδοτήθηκε από το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας, έχει εγγονές στην εφηβεία αλλά η ίδια ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Τετάρτη, 16 Μάιος 2018
Στις κάλπες θα προσέλθουν σήμερα Τετάρτη οι φοιτητές της χώρας για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο πλαίσιο των Φοιτητικών Εκλογών που πραγματοποιούνται στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.
Κυριακή, 13 Μάιος 2018
Χωριά που ερημώνουν λόγω της υπογεννητικότητας και νηπιαγωγεία που θα έχουν από δύο έως πέντε παιδιά είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται στη Μαγνησία μέσα στην περίοδο της βαθιάς και μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Παρασκευή, 11 Μάιος 2018
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνεται – μεταξύ άλλων εκδηλώσεων – το Φεστιβάλ Γνώσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα-αίθουσα 'ERGON SHOWGROUND' τη Δευτέρα 14 Μαΐου, από τις 10:00 -14:00.
Παρασκευή, 11 Μάιος 2018
Στο ζήτημα των προσλήψεων εκπαιδευτικών από το νέο σχολικό έτος αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στο νομό.
Πέμπτη, 10 Μάιος 2018
Καλά στην υγεία τους είναι 24 μαθητές του Γενικού Λυκείου Αργαλαστής που είχαν πάει εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και εγκλωβίστηκαν από την πλημμύρα σήμερα το μεσημέρι στο Λευκό Πύργο.
Τετάρτη, 09 Μάιος 2018
Πανελλαδικές στο γνώριμο περιβάλλον του σχολείου τους θα δώσει φέτος η συντριπτική πλειοψηφία των 1.785 υποψηφίων της Μαγνησίας.
Τετάρτη, 09 Μάιος 2018
Από τις 14 Μαΐου και ώρα 10:00 έως τις 31 Μαΐου 2018 και ώρα 14:00 θα μπορούν οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Α
Πέμπτη, 03 Μάιος 2018
Δύο ξεχωριστές προτάσεις κατατέθηκαν στο υπουργείο Παιδείας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Θεσσαλίας σχετικά με το νέο Πανεπιστήμιο.
Πέμπτη, 03 Μάιος 2018
Μετά την υπουργική απόφαση της 11ης Απριλίου, την οποία υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και με την οποία ανατίθεται στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) η υλοποίηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, ο Οργανισμός ανακοίνω
Τετάρτη, 02 Μάιος 2018
Ο σημερινός αντιπρύτανης, αρμόδιος για θέματα έρευνας, Ζήσης Μαμούρης, και ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Νίκος Δαναλάτος, θα είναι οι δύο υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν στις επερχόμενες εκλογές τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Τετάρτη, 02 Μάιος 2018
Το αργότερο στα τέλη Μαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διανομή των σχολικών βιβλίων για το σχολικό έτος 2018-2019, στο σύνολο των 4.400 δημοτικών σχολείων της χώρας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.
Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2018
Σε προθάλαμο για τα Πανεπιστήμια θα εξελιχθεί ουσιαστικά η Γ' Λυκείου μέσα από προπαρασκευαστικά μαθήματα καθώς το γενικό πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στη Β' Λυκείου.
Κυριακή, 29 Απρίλιος 2018
Την ενίσχυση των Πανεπιστημίων με 1.500 νέους επιστήμονες για την απόκτηση διδακτικής εμπειρίας ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στην 87η Τακτική Σύνοδο Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Παρασκευή, 27 Απρίλιος 2018
Δεν θα βγει, όπως όλα δείχνουν, λευκός καπνός από την επιτροπή που συστήθηκε για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Παρασκευή, 27 Απρίλιος 2018
Τις ημερομηνίες που θα διενεργηθούν οι ενδοσχολικές γραπτές απολυτήριες εξετάσεις στη Γ τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και στη Δ τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018
Από 2 έως και 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19.
Τρίτη, 24 Απρίλιος 2018
To τι μέλλει γενέσθαι παραμένει αβέβαιο όσον αφορά τη δημιουργία ενός τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος στη Θεσσαλία, με συνεργασία και συγχώνευση ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από την άλλη να έχει εκφράσει τις απόψεις της και να επιμένει σε έναν ευρύ διάλογο μέχ
Τρίτη, 24 Απρίλιος 2018
Τον αριθμό των φοιτητών που θα εισαχθούν το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος στις στρατιωτικές σχολές της χώρας καθώς και τα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι, γνωστοποίησε με προκήρυξή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018
Στο πλαίσιο του 1ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής 'Λεύκιππος', που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη απονεμήθηκε στους 5ετείς φοιτητές του Τμήματος Κτηνιατρικής Δ. Αϊβαλιώτη,Π. Δουλίδη,Μ. Κουτρούμπα και Δ. Λιανού, το βραβείο για την καλύτερη στρογγυλή τράπεζα (μεταξύ 40 συμμετοχών από
Κυριακή, 22 Απρίλιος 2018
Τον Βολιώτη μουσικό του Σύμπαντος, βραβευμένο με μετάλλιο από τη ΝΑΣΑ σε αναγνώρισης της συνεισφοράς του στο όραμά της, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τιμά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα γενέθλια των 30 ετών του ιδρύματος, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου θα αναγορευτεί επίτιμος δι
Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018
Πανεπιστήμια με τη... βούλα γίνονται πλέον τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προχώρησε μόλις σε μια κίνηση την οποία κανένας άλλος πολιτικός δεν είχε δεχτεί ως σήμερα: Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δίνει τη δυνατότητα εκπόνησης και
Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018
Απέραντο ψηφιακό σχολικό εργαστήρι πλέον τα Τρίκαλα. Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Τρικκαίων, αλλά και του νομού Τρικάλων και της Καρδίτσας, μετείχαν με αξιώσεις και εξαιρετικά επιτεύγματα – δημιουργίες στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.
Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018
Αποτελεί ένα μικρό περιφερειακό σχολείο, πλέον με τις πράξεις και τα έργα του βρίσκεται στη λίστα των δέκα διδακτηρίων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «Φτιάξε το Δικό σου Σεισμογράφο».
Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2018
Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας θα ξεκινήσουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, στις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ.
Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018
Με σύμπνοια, ουσιαστική και σοβαρή συζήτηση, πνεύμα συνεννόησης και ξεκάθαρους στόχους, ο Δήμος Τρικκαίων και συνολικότερα ο νομός Τρικάλων διεκδικούν.
Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2018
Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η μείωση του μαθητικού πληθυσμού στα δημόσια νηπιαγωγεία της Μαγνησίας, που τα τελευταία χρόνια αγγίζει ακόμη και το 20%, δείχνοντας τις μεγάλες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη γεννητικότητα.
Δευτέρα, 09 Απρίλιος 2018
Αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις όπου φέτος οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 74.692 θέσεις (46.663 στα πανεπιστήμια -πλην Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής- 23.396 στα ΤΕΙ και 4.633 στο ΠΔΑ).
Σάββατο, 07 Απρίλιος 2018
Την πρόθεση από τον Ιούνιο του 2020 να ισχύσει ένα νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση το βαθμό απολυτηρίου, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.
Σάββατο, 07 Απρίλιος 2018
Ελαφρά μειωμένος, σε σχέση με πέρυσι, είναι ο αριθμός των μαθητών, στο νομό Καρδίτσας, που θα λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Παρασκευή, 06 Απρίλιος 2018
Από τη Δευτέρα 16 Απριλίου έως και την Παρασκευή 27 Απριλίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ), για το ερχόμενο σχολικό έτους (2018-19).
Παρασκευή, 06 Απρίλιος 2018
Για τη μεθεπόμενη Τρίτη, 17 Απριλίου, οριστικοποιήθηκε τελικά το ραντεβού του υπουργού Παιδείας Κων. Γαβρόγλου με τον δήμαρχο Λάρισας Απ. Καλογιάννη με αφορμή τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στ. Ελλάδας.
Τετάρτη, 04 Απρίλιος 2018
Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων ανακοίνωσε με απόφασή του το Υπουργείο Παιδείας. Η πρεμιέρα αναμένεται για τα ΕΠΑΛ στις 7 Ιουνίου, ενώ στις 8 Ιουνίου αρχίζουν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους του γενικού λυκείου και με εξεταζόμενο μάθημα τη Νέα Ελληνική Γλώσσα.
Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2018
Οκτώ σχολές με 34 Τμήματα σε πέντε πόλεις προτείνεται να περιλαμβάνει από την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020, στη νέα φάση της ανάπτυξής του, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που θα έχει συγχωνευτεί με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Κυριακή, 01 Απρίλιος 2018
Η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε δεκάδες τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης, σπρώχνει τις βάσεις εισαγωγής προς τα κάτω καθώς αναμένεται να μειωθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων ακόμη και σε υψηλόβαθμες περιζήτητες σχολές.
Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018
Κατά δύο ημέρες θα είναι μικρότερη η διάρκεια των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, γεγονός που θα φέρει χαμόγελα στους υποψηφίους και στους γονείς τους. Και αυτό, διότι θα ανακοινωθούν γρηγορότερα οι βαθμολογίες. Ειδικότερα, έως και σήμερα μπορούν οι υποψήφιοι να δηλώσουν συμμετοχή στις Πανελλαδικέ
Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018
Ένταση δημιουργήθηκε στην πορεία των εκπαιδευτικών προς τη Βουλή, όταν ομάδα των διαδηλωτών συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλειστές παραμένουν οι Σταδίου και Πανεπιστημίου.
Πέμπτη, 29 Μάρτιος 2018
Στο πλαίσιο της νέας πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισε η ΔΟΕ, την τρίτη μέσα σε ένα μήνα, ο Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Λάρισας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.
Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων ανά τμήμα, Πανεπιστήμιο και ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, μετά, δηλαδή, τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.
Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018
Αύξηση των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ κατά 3.966 θέσεις σε σχεση με πέρυσι ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Συνολικά θα εισαχθούν 74.692 φοιτητες σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.
Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018
Επετειακή η σημερινή ορκωμοσία των φοιτητών της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων καθώς η Σχολή συμπλήρωσε 30 χρόνια λειτουργίας.
Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2018
Για «λελογισμένη αύξηση» του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε σχέση με τον περυσινό αριθμό, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν έως την Τετάρτη.
Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2018
Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 3ης φάσης «Ίππαρχος» του 23ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2018, από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου.
Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2018
Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναγορεύθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Mc Master του Καναδά, κ. James Douketis, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη Βιόπολη Λάρισας.
Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018
Πέντε νέες ειδικότητες θα ενταχθούν από την ερχόμενη σχολική χρονιά (2018-19) στα τμήματα του μεταλυκειακού έτους «Τάξη Μαθητείας», με σχετική απόφαση του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρη Μπαξεβανάκη.
Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018
Αντισυνταγματική και αντίθετη στην ΕΣΔΑ είναι σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τις αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στις τάξεις Γ΄ έως ΣΤ του Δημοτικού και του Γυμνάσιου.
Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018
Έως την Πέμπτη, 29 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, ωστόσο ακόμα δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των εισακτέων.
Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018
Μια καινοτομία στη μεταποίηση των «υπερτροφών» εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στο εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων από επιστήμονες του Ιδρύματος στη Λάρισα.
Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018
Εργαστήρια δημοσιογραφίας, κατασκευών, φυσικής, θεατρικές παραστάσεις... Τρεις μέρες γιορτής στα Τρίκαλα, τρεις μέρες γιορτής του σχολείου, της εκπαίδευσης, του Ραδιοφώνου.
Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018
Τη δέσμευση ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί αριθμός μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις του με εκπροσώπους της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και με αντιπροσωπεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας προχώρησαν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές της Λάρισας στο πλαίσιο της νέας πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισε η ΔΟΕ, η δεύτερη μέσα σε δεκαπέντε ημέρες.
Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018
Ολοκληρώθηκε σήμερα, για τη φετινή χρονιά, η 6η κατά σειρά διοργάνωση των Ανοιχτών Θυρών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων.
Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018
Το Erasmus+, ένα από τα πιο εμβληματικά και πετυχημένα προγράμματα της ΕΕ, αποκτά ηλεκτρονική έκδοση.
Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018
Ο υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, όπου συζήτησε, παρουσία της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένης Αναστασοπούλου, με τη Διευθύντρια κ. Βασιλική Κάκλα κυρί
Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018
Το μάθημα της κολύμβησης αποτελεί μέρος της διδακτέας ύλης του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στα Δημοτικά Σχολεία, και εφαρμόζεται την τρέχουσα σχολική χρονιά σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018
Έως τις 23 Μαρτίου θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για μετεγγραφές στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα τα αδέλφια φοιτητών που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη .
Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018
Χρηματοδοτήσεις ύψους 68.651.000 ευρώ για προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας) στην εκπαίδευση και προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού στα ΕΠΑΛ και ΙΕΚ εγκρίθηκαν από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ - Τομέα Παιδείας.
Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018
Μέχρι και τέλη Ιουνίου θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι έξι διευθυντές σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, κατά της απόφασης ανάκλησης της τοποθέτησής τους στα σχολεία, από την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου.
Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018
Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου απέστειλε στις 8 Μαρτίου η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, ζητώντας να ληφθούν ειδικά μέτρα για τους μαθητές – υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, που φοιτούν στα Λύκεια κυρίως της Τσαγκαράδας και της Ζαγοράς.
Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2018
Μέχρι τις 20 Μαρτίου αναμένεται η ανακοίνωση του φετινού αριθμού εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας, ενώ... ευνοημένο θα βγει το νέο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Κυριακή, 11 Μάρτιος 2018
Στην τελική ευθεία προς τις Πανελλαδικές εξετάσεις βρίσκονται χιλιάδες υποψήφιοι και η αγωνία αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Η επιλογή της σχολής και του τμήματος κρίνει πολλές φορές και την επιτυχία σε επαγγελματικό επίπεδο.
Σάββατο, 10 Μάρτιος 2018
Σε ρυθμούς πρυτανικών εκλογών εισέρχεται σταδιακά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου. Ο νυν πρύτανης κ. Γιώργος Πετράκος με βάση τον νέο νόμο δεν μπορεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα, επομένως το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλα ονόματα.
Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2018
Για διαδικασίες αξιολόγησης των τμημάτων των ΤΕΙ που θα δείξουν ποια έχουν ολοκληρώσει τον ιστορικό τους κύκλο, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που διεβεβαίωσε ότι κανείς δεν θα χάσει την δουλειά του.
Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2018
Πρόβλημα για 300 μαθητές που δεν μπορούν να κάνουν μάθημα λόγω της μη επαρκούς βατότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου στο πλαίσιο της μεταφοράς τους από τα λεωφορεία, έχει δημιουργηθεί στο Ανατολικό Πήλιο και ειδικότερα στα σχολεία της Τσαγκαράδας και του Μουρεσίου.
Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2018
Μειοψηφία αποτελούν οι καθηγήτριες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όπως σημειώνει η «Καθημερινή» το 2016 στα ελληνικά πανεπιστήμια δίδαξαν 8.483 μόνιμα μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ).
Τρίτη, 06 Μάρτιος 2018
Υπεγράφη την Δευτέρα από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, η υπουργική απόφαση για τις μετεγγραφές αδελφών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτατες Εκλησσιαστικές Ακαδημίες.
Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2018
Για άλλη μια φορά τα Τρίκαλα βρέθηκαν στην κορυφή της Μαθηματικής Ολυμπιάδας. Ο Δημήτρης Λώλας, μαθητής της Β' Λυκείου (Εκπαιδευτήρια Αθηνά) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης».
Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος 2018
Αυξητική εμφανίζεται κάθε χρόνο η τάση της φοίτησης Ελλήνων στα ολλανδικά πανεπιστήμια, ωστόσο με μικρότερους αριθμούς συγκριτικά με τις χρονιές πριν από την κρίση.
Τρίτη, 27 Φεβρουάριος 2018
Αλλαγές στην αρχική διάταξη για τις εξετάσεις και βαθμολογίες των μαθητών Λυκείου που περιλαμβάνεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.
Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018
Πενήντα ομάδες μαθητών σχολείων της Θεσσαλίας, συμμετείχαν χθες στον πανθεσσαλικό διαγωνισμό ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ, του 10ου Γυμνασίου Λάρισας, από τον WRO Hellas Θεσσαλίας σε συνεργασία με την S.T.E.M. Robotics Academy (Επιστημονική Εκπαιδευική Ένωση για
Κυριακή, 25 Φεβρουάριος 2018
Μερικές ακόμη αλλαγές ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας στη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων. Οι αλλαγές αφορούν στην αίτηση του Φεβρουαρίου, που θα υποβάλλεται τον… Μάρτιο.
Σάββατο, 24 Φεβρουάριος 2018
Δύο νέα τμήματα, εννέα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και προγράμματα δια βίου μάθησης, προβλέπεται να ιδρυθούν στο Βόλο, ενόψει του σχεδιασμού του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2018
Αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης για το θέμα της υποχρεωτικής ένταξης στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών μετά την πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών με πρωτοβουλία του Πάνου Σκουρλέτη.
Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2018
Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ζήτησε στη Βουλή, Διακομματική συναίνεση για τη δημιουργία νέου νόμου για τις μετεγγραφές των φοιτητών.
Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2018
Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Θεσσαλίας επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου ZhejiangWanli της Κίνας, στα πλαίσια συμφωνίας για εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανταλλαγές και για την παρακολούθηση σύντομου εκπαιδευτικού προγράμματος στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και
Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2018
Τη διαδικασία ακαδημαϊκής συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας θα επιταχύνει η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μετά τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, όπως προβλέπεται και από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να ψηφισ
Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018
Ξεκινάει αύριο, Τετάρτη, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν το πιλοτικό μάθημα της κυκλοφοριακής Παιδείας και Οδικής Ασφάλειας σε 100 δημοτικά σχολεία τον Μάρτιο.
Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018
Μείωση των εξεταζομένων μαθημάτων από 10 σε 4 στην Γ΄ Λυκείου, ένταξη των δημιουργικών εργασιών στην μαθησιακή διαδικασία, συνενώσεις ειδικοτήτων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ίδρυση διετών Προγραμμάτων Σπουδών στα Πανεπιστήμια και Δημιουργία Εθνικού Σ
Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018
Μείωση του μαθητικού πληθυσμού στη Μαγνησία κατά περίπου 50 παιδιά δείχνουν τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Μάλιστα, τα μηνύματα που έρχονται από τα δημοτικά κάνουν λόγο για δραματική συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού τα επόμενα χρόνια στο νομό.
Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018
Προχωρά το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία ενός μεγάλου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέσα από τη συνένωση με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018
Την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών περιοχών που επλήγησαν από πλημμύρες (και εν προκειμένω για φέτος της Δυτικής Αττικής, που επλήγη από τις πλημμύρες) καθ' υπέρβασιν του αριθμού εισακτέων θα προβλέπει διάταξη που θα αφορά όσους συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018
Τη βούλησή του να εντάξει πρόσθετα δίωρα μαθήματα ξένων γλωσσών εκτός σχολικού ωραρίου εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Σάββατο, 10 Φεβρουάριος 2018
Ο Κώστας Γαβρόγλου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής θα αποσυμφορήσει τα αμφιθέατρα, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων συνολικά.
Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018
Ένα νέο ρεκόρ εγγραφών για τη σπουδή του μαθήματος της Αστρονομίας σημειώθηκε φέτος στη Σχολή Αστρονομίας, που λειτουργεί στο Βόλο, εδώ και 8 χρόνια, από το 2011.
Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018
Καθυστερούν οι δηλώσεις των υποψηφίων για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα γίνουν τον Μάρτιο αντί του Φεβρουαρίου που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.
Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018
Μια μεγάλη διάκριση για το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας ήρθε στον Α΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής που έγινε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά την Κυριακή 4/2/18.
Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018
«Ανακατεύει» τμήματα και επιστήμες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου παραμονές των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς επίκειται η ένταξη των τμημάτων του νεοσύστατου πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο μηχανογραφικό ενώ ταυτόχρονα έχει προαναγγείλει και ίδρυση νέων σχολών στην ανώτατη εκπαίδευση.
Σάββατο, 03 Φεβρουάριος 2018
Από... Δευτέρα θα ισχύσει το υποχρεωτικό 30ωρο για τους εκπαιδευτικούς. Και αυτό μάλλον στα χαρτιά. Το υπουργείο Παιδείας δεν κρύβει την άποψή του ότι η εν λόγω υποχρέωση ψηφίστηκε για τα μάτια των θεσμών.
Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2018
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το παράρτημα του ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα με νέες ειδικότητες.
Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2018
Οδηγίες δίνει η ΟΛΜΕ προς τους εκπαιδευτικούς για το υποχρεωτικό 30ωρο.
Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2018
Τη διενέργεια έρευνας, με αφορμή καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με κρούσματα ανομίας και παραβατικών συμπεριφορών μέσα στα πανεπιστήμια, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.
Κυριακή, 28 Ιανουάριος 2018
Σταθερή παρουσία στις λίστες των διεθνών βάσεων δεδομένων αξιολόγησης ακαδημαϊκών ιδρυμάτων κατέχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας.
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018
Καθορίστηκε με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, το ύψος της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης, οικονομικού έτους 2018, των Τ.Ε.Ι. όλης της χώρας.
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με βάση την κατάταξη που δίνει στα πανεπιστημιακά ιδρύματα το Webometrics για το 1ο εξάμηνο του 2018. κατατάχθηκε στην 1026η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 12.000 Πανεπιστήμια και στην όγδοη θέση στη χώρα.
Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018
Στην επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την οργάνωση και τη λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με σχετική Υπουργική Απόφαση.
Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018
Με την ευκαιρία του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το 2018, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, κ. Παντελής Λαζαρίδης, τιμά το ίδρυμα δωρίζοντας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το πλούσιο προσωπικό του
Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018
Υποτροφίες συνολικού ύψους 1,350 εκατ. ευρώ χορήγησε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για συνολικά 20 υποτροφίες που λαμβάνουν μεταδιδακτορικοί φοιτητές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν έρευνα σε τομείς αιχμής στον τόπο τους.
Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018
Ένα μαθητολόγιο του 1889 είναι το παλαιότερο αρχείο που φυλάσσεται στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου. Το σχολείο προχώρησε στη διαμόρφωση και διάσωση του αρχείου του, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία και με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, ώστε κάποια παλιά αρχεία, που έχουν και μια ιδιαίτερη αξία, να αξιοποιηθούν α
Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018
Δωρεάν θα διανέμονται από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη τα ξενόγλωσσα βιβλία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες δεσμεύτηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή.
Σάββατο, 20 Ιανουάριος 2018
«Τον Ιούνιο του 2020 θα είναι διαφορετικός ο τρόπος εισαγωγής. Κυρίαρχη λογική θα είναι ότι η πρόσβαση θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου, σε ένα σχολείο όπου θα υπάρχει μια εντελώς νέα Γ΄ Λυκείου» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, προαναγγέλλοντας σταδιακή κατάργηση του κλειστο
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016
Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα σχολεία σε όλη τη χώρα, καθώς οι εκπαιδευτικοί προσέρχονται στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν τα μέλη των νέων υπηρεσιακών συμβουλίων.
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016
Τo Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 666 Δάσκαλοι ΕΑΕ (ΠΕ71 & ΠΕ70.50) και 109 Νηπιαγωγοί ΕΑΕ (ΠΕ61 & ΠΕ60.50) για την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδ
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016
Στην αναβάθμιση των υποδομών των σχολικών μονάδων της Θεσσαλίας στοχεύει η αιρετή Περιφέρεια. Συγκεκριμένα εκδόθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, η  Πρόσκληση του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 που αφορά την δράση «Αναβάθμιση των υποδομών Α' βαθμιας και Β' βαθμιας εκπαίδευσ
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016
Ξεκίνησε η απομάκρυνση εκπαιδευτικών οι οποίο δεν εμφανίστηκαν απουσίαζαν από τα καθήκοντά τους από σχολεία και πανεπιστήμια όλης της χώρας, ενώ λάμβαναν κανονικά τον μισθό τους.
Κυριακή, 30 Οκτώβριος 2016
Λύση στο πρόβλημα της καθημερινής μετακίνησης τριών μαθητών από το νησί Τρίκερι προς το σχολείο τους και αντίστροφα έρχεται να προσφέρει η ΔΕΗ με χορηγία της.
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016
Τέλος έλαβε η αγωνία για 5.169 φοιτητές που υπέβαλαν αίτηση μετεγγραφής σε ΑΕΙ εντός έδρας - κυρίως στα μεγάλα της Αττικής, Θεσσαλονίκης.
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016
Πιλοτικό πρόγραμμα για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος σε μαθητές δημοτικών σχολείων ξεκίνησε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται αύριο, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Ισραηλίτικη Κοινότητα Βόλου και τις Εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο».
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016
Ο Δήμος Πύλης προχωρά στην πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόµου για την υλοποίηση της ∆ράσης «Εναρµόνιση Οικογενειακής και Επαγγελµατικής Ζωής» στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράµµατος, στο ΝΠ∆∆ «Οργανισμός Κοινωνικών, Πολιτιστικών, Αθλητικών Δράσεω
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2016
Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα της Τρίτης (18:00) στα Προπύλαια καλούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για τα προβλήματα στα δημόσια σχολεία.
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016
Στις αρχές Δεκεμβρίου προγραμματίζει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να ξεκινήσει το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές των γυμνασίων.
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016
Περίπου 2.000 περισσότερες αιτήσεις για μετεγγραφή από ένα τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης σε σχέση με τις αντίστοιχες περυσινές καταγράφθηκαν εφέτος στο υπουργείο Παιδείας με την ολοκλήρωση των σχετικών προθεσμιών.
Κυριακή, 23 Οκτώβριος 2016
Στην ενίσχυση του μορφωτικού ρόλου του Λυκείου στοχεύει πλέον το υπουργείο Παιδείας, καθώς το μοντέλο του International Baccalaureate (I.B.) που πρότεινε η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου κρίνεται ανεφάρμοστο, όπως επίσης και η ελεύθερη πρόσβαση των υποψηφίων στα ΑΕΙ όσο υπάρχει κλειστός αριθμός θέσεων
Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2016
Τμήματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) λειτουργούν για πρώτη φορά φέτος και στην πόλη του Βόλου.
Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2016
Σε προσαγωγές μαθητών προχώρησαν αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, σε σχολικό συγκρότημα στη Λαμία, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη. Συνολικά, οι αστυνομικές αρχές προσήγαγαν 10 μαθητές και έναν γονιό που βρισκόταν εντός του σχολείου, τους οποίους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας.
Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016
«Λουκέτο» βάζουν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στη Νομική Σχολή Αθηνών οι φοιτητές, με κύριο αίτημα την απόσυρση των διδάκτρων που έχουν επιβληθεί στα μεταπτυχιακά της προγράμματα και ανέρχονται στα 1.200 ευρώ.
Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016
Μαθητική πορεία μαθητών διαφόρων Λυκείων του Βόλου έγινε σήμερα το μεσημέρι με κατάληξη στο Δημαρχείο, όπου αντιπροσωπεία τους συνάντησε τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Θάνο Θεοδώρου. Οι μαθητές ζητούν να καταργηθούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις, να σταματήσει η παραπαιδεία και να γίνουν δεκτά στα σχολεί
Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016
Βελτιωτικές κινήσεις με στόχο οι μαθητές να μαθαίνουν τις ξένες γλώσσες μέσα στο σχολείο κάνει το υπουργείο Παιδείας, μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο έστειλε και σχετικές οδηγίες στους εκπαιδευτικούς για την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2016
Τάξεις υποδοχής μαθητών- Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), ιδρύονται σε είκοσι δύο δημοτικά σχολεία της περιφέρειας Θεσσαλίας, που καλύπτονται με προσλήψεις 18 αναπληρωτών. Συγκεκριμένα με απόφαση της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας, δημιουργούνται στα εξής σχολεία:
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016
Σε 7.239 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε σχολικά λεωφορεία, τον πρώτο μήνα της φετινής σχολικής περιόδου σε όλη τη χώρα, βεβαιώθηκαν 346 παραβάσεις, από τη Διεύθυνση Τροχαίας.
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016
Αποσπάσεις ανακοίνωσε η περιφερειακή διεύθυνση Θεσσαλίας την Παρασκευή. Συγκεκριμένα γνωστοποιήθηκε μία απόσπαση εκπαιδευτικού στο νηπιαγωγείο της Βερδικούσιας και αποσπάσεις σε Κολυμβητήρια όλης της Θεσσαλίας.
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016
Θεσμικό αδιέξοδο στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς δεν είναι δυνατές πλέον οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου αφού, μετά τις παραιτήσεις δύο μελών του, δεν υπάρχει η απαραίτητη απαρτία.
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2016
Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου (12:00), στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής πτυχίων στους προπτυχιακούς φοιτητές, στους μεταπτυχιακούς φοιτητές των ΜΠΣ του Τμήματος «Άσκηση & Υγεία» και «Ψυχολογία της Άσκησης» και στους Υποψήφιους Διδάκτορες του Τ
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
Σε εγρήγορση η σχολική οικογένεια στο Βόλο μετά τον εντοπισμό ποσότητας χασίς έξω από την πόρτα σχολικού συγκροτήματος.
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
Στην τελική φάση εισέρχεται η διαδικασία της ένταξης παιδιών στους παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων.
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
  Πλημμύρισε χθες το πρωί το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Την ώρα της δυνατής βροχής, τα νερά βρήκαν δίοδο από την γυάλινη οροφή του κτιρίου, στο συγκρότημα Μουρτζούκου, και ο διάδρομος γέμισε νερό.
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
Ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν έως τις 19 Οκτωβρίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφή των φοιτητών των ΑΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016
Στο πλαίσιο λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του TEI Θεσσαλίας με τίτλο «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων», καλούνται εκ νέου οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές, για το ακαδημαϊκό
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016
Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ τα σχολεία εντός των οποίων θα λειτουργήσουν Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ).
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016
Την πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανική Αρχή για θέματα που τους απασχολούν, όπως στη σίτιση, τις μεταφορές, τη στέγαση, την προμήθεια υλικών, πραγματοποίησαν χθες το πρωί φοιτητές από τις παρατάξεις του ΑΦΡ και του ΜΑΣ.
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016
Την παραίτησή του, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπέβαλε ο καθηγητής Ιωάννης Β. Φεζουλίδης, διευθυντής Εργαστηρίου Ακτινολογίας και διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ΠΓΝΛ.
Κυριακή, 09 Οκτώβριος 2016
Ενα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων και την οικονομική αιμορραγία που έχουν υποστεί οι οικογένειες τριών μαθητών από το νησί Τρίκερι προκειμένου να καλύπτουν τα έξοδα της καθημερινής θαλάσσιας μεταφοράς των παιδιών τους από το νησί προς το Τρίκερι για να πηγαίνουν σχολείο, η δημοτική αρχή Νοτίου
Σάββατο, 08 Οκτώβριος 2016
Στις 19 ανέρχονται οι νέες μόνιμες θέσεις καθηγητών που εξασφάλισε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσα από την κατανομή που έκανε το υπουργείο Παιδείας για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της Ελλάδας.
Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2016
Έπειτα από έξι χρόνια μηδενικών προσλήψεων ακαδημαϊκού προσωπικού τα Ανώτατα Ιδρύματα θα έχουν μέχρι το 2019, συνολικά 1.500 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ.
Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2016
Τα πάνω-κάτω στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέρνει το υπόμνημα του προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνη Λιάκου που υποβλήθηκε στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.
Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2016
Δυσλεξία παρατηρείται στο 10%-15% των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συχνότερα στα αγόρια από ό,τι στα κορίτσια, σε αναλογία τέσσερα προς ένα, ενώ διαταραχή ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) υπολογίζεται ότι παρουσιάζει ποσοστό από 5% έως 12% του μαθητικού πληθυσμού
Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2016
Τον κατάλογο με τις αντιστοιχίες των τμημάτων για τη διαδικασία των μετεγγραφών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ολόκληρης της χώρας ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016
Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η επιλογή περίπου 500 αναπληρωτών καθηγητών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ).
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016
«Όλα τα προσφυγόπουλα θα κάνουν μάθημα μετά τις 14.00 στα σχολεία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ στηλίτευσε τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε περιοχές όπως το Ωραιόκαστρο.
Κυριακή, 02 Οκτώβριος 2016
Μεγάλες αλλαγές σχεδιάζονται για το Λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς πλέον το Λύκειο θα εκδίδει μόνο Εθνικό Απολυτήριο ή Πιστοποιητικό Σπουδών. Δηλαδή, δεν θα υπάρχει ούτε βαθμός πρόσβασης ούτε μηχανογραφικό δελτίο προς συμπλήρωση από τους μαθητές.
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016
Μαθήματα ρομποτικής θα διδάσκονται σε λίγες ημέρες οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Βόλου στο πλαίσιο της καλύτερης σύνδεσής τους με την εξέλιξη της τεχνολογίας.
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016
Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν οι καταλήψεις σε σχολεία της Λάρισας.
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016
Το Στέκι Αλληλεγγύη για όλους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «πιστό στις αρχές του για βοήθεια και στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται σε οικονομική δυσκολία, ξεκινάει για άλλη μια χρονιά Κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου».
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016
Είκοσι θέσεις καθηγητών διαφόρων βαθμίδων, σε διάφορες σχολές, προκηρύσσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2016
Διάχυτη η ανησυχία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με αφορμή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές που έχει τεθεί σε διαβούλευση.
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2016
Η Καφένια Μπότσογλου αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΠΤΕΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι η νέα διευθύντρια του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (Π.Ε.Κ.) με έδρα τη Λάρισα, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης.
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016
Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης για το ωρολόγιο πρόγραμμα ενιαίου τύπου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, ως παράνομης και αντισυνταγματικής, ζητεί με προσφυγή της στο ΣτΕ η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και περισσότεροι από 300 αναπληρωτές.
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, παράλληλα με στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των δασκάλων.
Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2016
Με το βλέμμα στραμμένο σε ένα παρελθόν που αποθέωσε την κομματοκρατία, αλλά με δόσεις ρεαλισμού ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει πλήρη ανατροπή στον τρόπο διοίκησης και οργάνωσης των πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2016
Τουλάχιστον 60 μεταπτυχιακά προγράμματα, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κινδυνεύουν με βάση το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2016
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2016-2017, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, πλήρους ωραρίου, 798 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02,ΠΕ03,ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ13, ΠΕ15, ΠΕ18.23, ΠΕ19-20 και ΤΕ01.19
Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016
Η 3η Οκτωβρίου ορίστηκε φέτος ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Τη μέρα αυτή θα υλοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες θα αποφασιστούν από τους Συλλόγους Διδασκόντων και θα πραγματοποιηθούν εντός σχολικού ωραρίου.
Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016
«Απαράδεκτα και επικίνδυνα» χαρακτηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος τα νέα προγράμματα σπουδών των Θρησκευτικών για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2016
Στους 128 ανέρχεται ο αριθμός των μαθητών 16 γυμνασίων, γενικών και επαγγελματικών λυκείων της Μαγνησίας, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και το κολατσιό για το σχολείο, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.
Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2016
Εκατοντάδες νέοι έχουν επωφεληθεί τόσο στη Λάρισα, όσο και στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, από υποτροφίες που τους προσφέρονται, ως οικονομική βοήθεια στις σπουδές τους, από τους δύο δήμους αντίστοιχα.
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016
Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (EETAA), καλεί τους επιλαχόντες γονείς ή κηδεμόνες που έμειναν εκτός της αρχικής διαδικασίας επιλογής, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού, να δηλώσουν έως και τις 25 Σεπτεμβρίου την πρόθεσή τους να τους χορηγηθεί voucher.
Κυριακή, 18 Σεπτέμβριος 2016
Στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του μπήκε το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, στο οποίο φέτος φοιτά αριθμός μαθητών - ρεκόρ.
Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2016
Εκατό λιγότεροι εκπαιδευτικοί στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 12 λιγότερα τμήματα νηπιαγωγείων, δύο κλειστές σχολικές μονάδες λόγω έλλειψης μαθητών, πληθωρικά τμήματα στα νηπιαγωγεία και το 90% των μαθητών του δημοτικού σχολείου αποκλεισμένο από τα ολοήμερα τμήματα.
Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2016
Τη δική της προσπάθεια να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία και στους μαθητές κάνει η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, έχοντας όμως προφανώς τη γνώση ότι η απαγόρευση θα μείνει στα χαρτιά...
Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2016
Η εισαγωγή του 3D printing, του 3D projector, της εικονικής πραγματικότητας και των σχετιζόμενων τεχνολογιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα, προσφέρει στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη βελτίωση της δημιουργικότητάς και της φαντασίας τους.
Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2016
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το Π.Μ.Σ. «Εφαρμοσμένη Πληροφορική», του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών γίνεται μέχρι και σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016. Τα προσφερόμενα μαθήματα ανήκουν στα γνωστικά πεδία της Πληροφορικής, ενώ τα μαθήματα γίνονται Παρασκευή απόγ
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016
Αλλάζει ριζικά ο τρόπος διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία με το βιβλίο να αποτελεί απλώς ένα βοηθητικό εργαλείο και η ανάπτυξη θα γίνεται με λογοτεχνικά και φιλοσοφικά κείμενα, βίντεο και μουσικές.
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016
Νέο αέρα στο μάθημα των Θρησκευτικών στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο φέρνει το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος.
Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2016
Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων (λυκείου-γυμνασίου), ως πράξη ταξικής αλληλεγγύης προς τους ανέργους, στο πλαίσο της γενικότερης δράσης του για την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους και όχι σαν πρ
Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2016
Εκατόν εξήντα πέντε(165) πρωτοετείς σπουδαστές υποδέχθηκε σήμερα η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων. Πρόκειται για 99 σπουδαστές και 40 σπουδάστριες, επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2016 καθώς και 26 Ελληνοκύπριους, 23 άνδρες και τρεις γυναίκες, η κατάταξη των οποίων έγινε στις εγκ
Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2016
Η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα βρει στις θέσεις του αμφιθεάτρου του τμήματος οικονομικών επιστημών, να κάθεται έτοιμος να συνεχίσει το γοητευτικό ταξίδι προς την κατάκτηση της γνώσης ένας φοιτητής, ηλικίας 60 ετών!
Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2016
Μεγάλο είναι το άνοιγμα της ψαλίδας στις τιμές για την αγορά των σχολικών ειδών φέτος και όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που διενήργησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), εάν κάποιος επιλέξει τα ακριβά προϊόντα τελευταίας μόδας θα κληθεί να πληρώσει ... 2.493% παραπάνω για το Δημοτικό κα
Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2016
Το υπουργείο Παιδείας Θ. προχωρά σε νέο Προεδρικό Διάταγμα για το πλαίσιο λειτουργίας των γυμνασίων.
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2016
Ανακλήθηκαν απο το υπουργείο Παιδείας οι άδειες δύο ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, οι σπουδαστές των οποίων και μπορούν να ζητήσουν επιστροφή των διδάκτρων τους ή μπορούν να μετεγγραφούν σε άλλο κολέγιο της προτίμησης τους.
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2016
Για «μπαλώματα στην Εκπαίδευση» κατηγόρησε η ηγεσία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος το υπουργείο Παιδείας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα και προανήγγειλε κινητοποιήσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2016
Λαμπερά εγκαίνια χθες για το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στις εγκαταστάσεις του ομίλου στο 6ο χλμ. Λάρισας-Νίκαιας, στη Λάρισα, με παρουσιαστή της εκδήλωσης τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2016
Η δέκατη τρίτη έκδοση [Α1] του διεθνούς πίνακα κατάταξης πανεπιστημίων της QS, που συντάσσεται από την παγκόσμια δεξαμενή σκέψης της ανώτατης εκπαίδευσης QS Quacquarelli Symonds, επιβεβαιώνει ότι το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) είναι το καλύτερο διεθνές πανεπιστήμιο για 5η συνεχόμενη
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2016
Δεκάδες αναπληρωτών περιμένουν σήμερα τους κυρωμένους πίνακες διορισμού τους. Η διαδικασία θα τελειώσει με την κύρωση των πινάκων αναπληρωτών για τη γενική και την ειδική αγωγή.
Δευτέρα, 05 Σεπτέμβριος 2016
Μεταξύ των ισχυρότερων εταιριών της Ελλάδας που αποτελούν τα  διαμάντια της ελληνικής οικονομίας, εντάσσεται πλέον το ΙΕΚ ΑΚΜΗ μετά την βράβευσή του με την διάκριση DIAMONDS  OF  THE  GREEK ECONOMY  2016.
Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2016
Με απεργίες ξεκινάει η σχολική χρονιά στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας.
Σάββατο, 03 Σεπτέμβριος 2016
Τις νέες του εγκαταστάσεις στην πόλη της Λάρισας εγκαινιάζει αυτή την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε μια εκδήλωση όπου κύριος ομιλητής θα είναι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και συντονιστής ο εκδότης-δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου.
Σάββατο, 03 Σεπτέμβριος 2016
Η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2016 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016.
Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016
Από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου έως και τις 12 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στα δημόσια ΙΕΚ. Το ηλεκτρονικό σύστημα αιτήσεων θα ανοίξει το μεσημέρι της Δευτέρας (στις 14:00) και θα κλείσει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 14:00, ενώ δεν θα δοθεί
Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016
Στον εκσυγχρονισμό του μαθήματος των Θρησκευτικών όπου στο επίκεντρο θα παραμείνει η Ορθοδοξία, αλλά θα υπάρχουν πολλές περισσότερες αναφορές και πιο ουσιαστική γνώση για τις υπόλοιπες θρησκείες, προχωρά από τη φετινή χρονιά το υπουργείο Παιδείας.
Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016
«Θερμά» ξεκινάει και η φετινή σχολική χρονιά, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας για το νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή.
Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2016
Αλλαγές στη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης κατά την διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Βουλή.
Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2016
Η κυβερνώσα δικομματική πλειοψηφία, με την κατά περίπτωση στήριξη ή και ανοχή του ΚΚΕ και της Ενωσης Κεντρώων, πέτυχε χθες την υπερψήφιση νομοθετήματος για την εκπαίδευση, μέσω του οποίου –όπως έχει καταγγελθεί– προκαλούνται πλήγματα στον χώρο των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, ενώ επανέρχεται και το φ
Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2016
Μπαράζ παραιτήσεων των μελών των Συμβουλίων των ΑΕΙ βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς στην πλειονότητά τους οι Έλληνες επιστήμονες που ήρθαν από το εξωτερικό στη χώρα μας για να βοηθήσουν στην λειτουργία της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης δεν δέχονται την παράταση της θητείας τους από την κυβέρνηση κατά
Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2016
Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όχι μόνο για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά και για την έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα.
Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2016
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο πλαίσιο των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί σταθερά επί σειρά ετών, θα προσφέρει για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017, 40 πλήρεις υποτροφίες σπουδών σε παιδιά και νέους που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα από όλη την Ελλάδα.
Κυριακή, 28 Αύγουστος 2016
Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όχι μόνο για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά και για την έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα.
Κυριακή, 28 Αύγουστος 2016
Μετά και την ανακοίνωση των Βάσεων 2016 το υπουργείο Παιδείας δια του γενικού του γραμματέα Γιάννη Παντή προαναγγέλλει νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2016
Τρία στα 10 παιδιά, των οποίων οι γονείς είχαν υποβάλει σχετικές αιτήσεις, θα μείνουν εκτός της δωρεάν φιλοξενίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2016
Μία σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου για την οικονομική στήριξη παιδιών οικογενειών αγροτών και κτηνοτρόφων, μέσω υποτροφιών με ορίζοντα αρχικά τα πέντε χρόνια.
Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2016
Καταρτίσθηκαν οι οριστικοί πινάκες κατάταξης των αιτούντων για το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών μέσω κουπονιού ενίσχυσης (voucher) σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Φέτος υποβλήθηκαν 105.995 αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2016
Συνολικά 1.053 υποψήφιοι εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας σύμφωνα με τα σημερινά αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Για μια ακόμη χρονιά ο νομός Τρικάλων συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά επιτυχιών διατηρώντας την παράδοση ετών.
Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2016
Ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί από το Υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. της χώρας.
Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2016
Αγωνία τέλος για τους συμμετέχοντες των Πανελληνίων 2016, αφού σήμερα στις 11 το πρωί θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Τρίτη, 23 Αύγουστος 2016
Το πρωί της Τετάρτης θα ανακοινωθούν τελικά οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, μολονότι νωρίτερα η Σία Αναγνωστοπούλου μιλούσε για ανακοίνωση την Πέμπτη ή την Παρασκευή.
Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2016
Υποχρεωτικά μαθήματα κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία που βρίσκονται σε απόσταση έως και 25 χλμ από κολυμβητήρια θα παρακολουθούν οι μαθητές από Σεπτέμβριο, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2016
Υπηρεσίες προαγωγής υγείας και ασφάλειας στους εργαζομένους του, παρέχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2016
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, βάζει εντός της εβδομάδας το υπουργείο Παιδείας.
Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2016
Μάθημα κολύμβησης εισάγεται από τον Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήρια.
Τρίτη, 16 Αύγουστος 2016
Την επόμενη εβδομάδα -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα δοθεί τέλος στην αγωνιά χιλιάδων υποψηφίων που έλαβαν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αφού 22 με 26 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών.
Τετάρτη, 03 Αύγουστος 2016
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα 2.162 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δασκάλους, Νηπιαγωγούς, εκπ/κούς Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας, Καλλιτεχνικών, Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Πληροφορικής και Θεατρικών Σπουδών) που αποσπώνται από ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακά Υπηρεσιακ
Τετάρτη, 03 Αύγουστος 2016
Εκπτώσεις έως και 50% επί των αρχικών διδάκτρων θα παρέχει ο Δήμος Βόλου σε τρίτεκνες οικογένειες. Οι εκπτώσεις αφορούν στα δίδακτρα στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, στα δίδακτρα των ωδείων Βόλου και Ν. Ιωνίας του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ Βόλο
Τρίτη, 02 Αύγουστος 2016
Σοκ προκαλεί η ετήσια έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), σύμφωνα με την οποία... ούτε τρεις στους δέκα φοιτητές δεν καταλήγουν να κρατήσουν στα χέρια τους το πολυπόθητο πτυχίο.
Τρίτη, 02 Αύγουστος 2016
Κατεβάζει... ρολά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα κτίρια του ιδρύματος κλείνουν από την Πέμπτη 4 έως και τις 19 Αυγούστου. Πρόκειται για μία τακτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.
Δευτέρα, 01 Αύγουστος 2016
Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή 29 Ιουλίου τα καλοκαιρινά αθλητικά προγράμματα του Δήμου Σκιάθου, διάρκειας 40 ημερών, στην παραλία Μικρός Βασιλιάς.
Δευτέρα, 01 Αύγουστος 2016
Οι αλλαγές έρχονται από τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και αλλάζουν το σκηνικό τόσο στο Δημοτικό, όσο και στο Γυμνάσιο.
Κυριακή, 31 Ιούλιος 2016
Οι «Εθελοντές» του Δήμου Τρικκαίων και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα για πτυχιούχους ΑΕΙ του Νομού Τρικάλων με τίτλο «Ταχύρρυθμη Εκπαίδευση Οδηγών Δημιουργικών Περιηγήσεων».
Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2016
Με νέα απόπειρα, την τρίτη κατά την εικοσάμηνη διακυβέρνησή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να «κρατικοποιήσει» τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, με τους 80.000 μαθητές και 8.500 εκπαιδευτικούς.
Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2016
Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 29 Ιουλίου 2016 ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από γονείς που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2016
Ορίστηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας, μέσω σχετικής εγκυκλίου, οι τομείς που θα λειτουργήσουν στα Επαγγελματικά Λύκεια ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Στη σχετική εγκύκλιο περιλαμβάνονται όλοι οι τομείς, όπως ελήφθησαν από τις υπουργικές αποφάσεις.
Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2016
Στα πλαίσια των δράσεων της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, υπενθυμίζουμε ότι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ ΜΕΑ συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» για το έτος 2016–2017 με καταλυτική ημερομηνία αιτήσεων την Παρασκευή 29 Ιουλίου
Τρίτη, 26 Ιούλιος 2016
Πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για τη μίσθωση χώρου/ων (αυτοτελών οικημάτων ή πολλών συγκεντρωμένων ή ξενοδοχειακών χώρων) στο Βόλο με Ξενοδοχειακή υποστήριξη, συνολικά μέχρι 33 κλινών (επιπλωμένων δωματίων με ιδιαίτερο λουτρό), προκειμένου να στεγάσει σ' αυτά τους φοιτητ
Σάββατο, 23 Ιούλιος 2016
«Τα δημόσια πανεπιστήμια είναι χώροι εκπαίδευσης και έρευνας και είναι υποχρέωση της πολιτείας να τα προστατεύσει στην αποστολή τους. Η πολιτεία δεν έχει καμία δικαιολογία για την ολιγωρία της» τονίζει το Συμβούλιο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή το No Border Camp.
Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2016
Εξι θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού προκηρύσσονται από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2016
Με τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ορκίστηκε χθες η απόφοιτος πλέον φοιτήτρια Ιωάννα Ναυπλιώτη, η οποία διάβασε και τον όρκο στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας των τελειοφοίτων του Οικονομικού.
Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2016
Τον πολυπόθητο τίτλο σπουδών πήραν σήμερα στα χέρια οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά την τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.
Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2016
Την... κατηφόρα τραβούν οι Βάσεις 2016 στην πλειονότητα των υψηλόβαθμων και περιζήτητων σχολών των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με την πτώση να φτάνει ή και να ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις τα 500 μόρια.
Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2016
Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν μπει και οι τελευταίες πινελιές στο κτίριο Ματσάγγου, το οποίο από το νέο ακαδημαϊκό έτος αναμένεται να υποδεχθεί τους φοιτητές του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που επιτέλους αποκτούν τη δική τους μόνιμη στέγη.
Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2016
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και μουσικών σχολείων. Συνολικά 92.850 εκπαιδευτικοί κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για εργασία ως αναπληρωτές και 52.451 ως ωρομίσθιοι.
Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2016
Η διανομή των διδακτικών βιβλίων του Γυμνασίου ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η διανομή των σχολικών βιβλίων σε γενικά Λύκεια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης εκδόσεων του Διόφαντου και
Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2016
Σε κινήσεις ανανέωσης και επέκτασης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, των κτιριακών εγκαταστάσεων και των εργαστηρίων του, προχωράει κάθε χρόνο ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ, ο οποίος μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, και από το 2015 την Κρήτη, επεκτείνεται πλέον και στ
Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2016
Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ κατανεμήθηκε από τον λογαριασμό του υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων» αποκλειστικά για δράσεις επισκευής και συντήρησης σχολικών κτηρίων.
Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016
Μετά από 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο της εκπαίδευσης και με σχολές σε Βόλο, Λάρισα και Ιωάννινα, το «Θεσσαλικό ΙΕΚ – Γιάτσος», επεκτείνει τις δραστηριότητες του στη Δυτική Θεσσαλία καλύπτοντας τον φυσικό του χώρο με καινούργιο εκπαιδευτήριο στην πόλη των Τρικάλων από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.
Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2016
Στο σπουδαίο έργο που επιτελεί εδώ και 21 χρόνια το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφέρεται στη συνέντευξή του στο trikalaenimerosi.gr ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής κ. Γιάννης Κουτεντάκης.
Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2016
Στα πλαίσια των δράσεων της Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται η συμμετοχή των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» 2016-17.
Κυριακή, 17 Ιούλιος 2016
Το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Καινοτομίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς "ΚΥΨΕΛΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ" απέσπασαν τρεις πρώην σπουδάστριες της Σχολής ΣΤΕΓ (Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας) του ΤΕΙ Θεσσαλίας, παρουσιάζοντας ένα φυσικό και ακίνδυνο για τον άνθρωπο ζιζανιοκτόνο.
Παρασκευή, 15 Ιούλιος 2016
Την πρόσληψη 800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, στο πλαίσιο των δράσεων του υπουργείου για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2016
Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Μεζούρλο πραγματοποιούνται αύριο Παρασκευή στις 12.00 μ.μ. από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2016
Αριστεία σε 3.750 αριστεύσαντες μαθητές της Μαγνησίας και 950 βραβεία θα απονεμηθούν από το υπουργείο Παιδείας σε ισάριθμους αριστούχους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016.
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2016
Το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, το ΑΠΘ, θα μετατραπεί σε κατασκήνωση, κατειλημμένο από άγνωστα άτομα, με την πολιτεία να αγνοεί τις εκκλήσεις του.
Τρίτη, 12 Ιούλιος 2016
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας καλούνται οι υποψήφιοι εκπ/κοί των κλάδων ΠΕ01,ΠΕ02,ΠΕ03,ΠΕ04,ΠΕ05,ΠΕ06,ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09,ΠΕ10,ΠΕ11,ΠΕ12,ΠΕ13, ΠΕ14,ΠΕ15,ΠΕ17,ΠΕ18,ΠΕ19, ΠΕ20,ΠΕ32,ΠΕ33,ΠΕ34 ,ΠΕ40,ΠΕ60,ΠΕ70,ΠΕ73,ΤΕ01 και ΔΕ01 να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στους πίνακες αν
Τρίτη, 12 Ιούλιος 2016
Άνοδο των βάσεων εισαγωγής στις Πολυτεχνικές, την Ιατρική και τα Τμήματα Πληροφορικής και πτώση στα Παιδαγωγικά Τμήματα και το ΙΑΚΑ δείχνουν οι αναλύσεις εκτιμητών για τις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2016
Αρχίζει μέσα στην εβδομάδα ο μεγάλος αγώνας για να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο τα σχολεία χωρίς -τουλάχιστον πολλές- κενές θέσεις εκπαιδευτικών.
Κυριακή, 10 Ιούλιος 2016
Η Ιατρική Αθηνών θα ξεπεράσει τα 19.000 μόρια, και από κοντά θα κινηθεί ο μεγάλος «ανταγωνιστής», το τμήμα Η/Υ του ΕΜΠ στα 18.800 μόρια. Στον αντίποδα, οι βάσεις των ΤΕΙ θα κάνουν βαθμολογικές βουτιές ακόμη και 2.000 μορίων και άνω.
Κυριακή, 10 Ιούλιος 2016
Προχωρημένα πράγματα από το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας το οποίο καινοτόμησε για άλλη μία φορά παράγοντας ένα παγωτό από ...γάλα γαϊδούρας. Λέγεται ότι είναι ιδιαίτερα γευστικό και θρεπτικό, αλλά το θέμα αν βγει στο εμπόριο είναι ποιοι θα το αγοράσουν , καθώς η προκατάληψη του κοι
Κυριακή, 10 Ιούλιος 2016
Εχει προσφέρει διέξοδο σε δεκάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχαν τη δυνατότητα παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων, απαραίτητων για την είσοδο των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω πανελληνίων εξετάσεων.
Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2016
Άρχισε σήμερα, με εργασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου, και παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, η ΚΑ΄ Σύνοδος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων».
Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2016
Μια σημαντική διεθνής επιτυχία κατέγραψε το τμήμα βιοχημείας της άσκησης του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.
Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2016
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων βοηθά άπορους μαθητές στην ενίσχυση τη διδασκαλίας σχολικών μαθημάτων.
Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2016
Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας προκηρύσσει τις παρακάτω θέσεις μελών εκπαιδευτικού προσωπικού:
Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2016
Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με την διεθνή κατάταξη για τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως.
Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2016
Η αντίστροφη μέτρηση για τις βάσεις 2016 έχει ξεκινήσει, καθώς μέχρι σήμερα Παρασκευή οι υποψήφιοι των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2016 θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το μηχανογραφικό τους δελτίο. Σε αντίθετη περίπτωση οι υποψήφιοι χάνουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώ
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2016
Η ομάδα ρομποτικής (B.E.A.S.T.) του 7ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων συμμετείχε στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 2 Ιουλίου και έλαβε την 1η θέση στην κατηγορία Open Λυκείου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα δύο τελευταία χρόνια.
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2016
Μόλις μία στις δέκα αιτήσεις για μετάθεση εγκρίθηκαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2016
Αλλαγές στις μεταπτυχιακές σπουδές από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας με νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή το φθινόπωρο.
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2016
Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Μεζούρλο θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 στις 12.00 μ.μ. από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2016
Ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου η κατάθεση των αιτήσεων των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ 2016 - 2017 «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» απο την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, η οποία θα δώσει κουπόνι φιλοξενίας σε περίπου 81.000 παιδιά σε δημοτικούς και ιδιωτικού
Σάββατο, 02 Ιούλιος 2016
Τα Τρίκαλα κατέκτησαν την πρώτη θέση στα «19α Ακριτίδεια» που ολοκληρώθηκαν με τον τελικό στο ΔΑΚ Λαμίας. Η τοπική ομάδα επικράτησε της Χαλκίδας με 3-1 και στέφθηκε πρωταθλήτρια του πανελληνίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2016
Όπως είθισται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η φοιτητική ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παρουσιάσει το νέο αγωνιστικό της μονοθέσιο στην παραλία του Βόλου.
Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2016
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οργανώνεται διαδικτυακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σε θέματα Υγείας σε συνεργασία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αντικείμενο «Διαχείριση γήρανσης και χρονίων νοσημάτων».
Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2016
Ο μικρός αριθμός συνταξιοδοτήσεων φέτος οδήγησε σε μικρό αριθμό μεταθέσεων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Από τις 6.977 αιτήσεις που υποβλήθηκαν ικανοποιήθηκαν οι 404 (ποσοστό 5,77%).
Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2016
Ούτε δυο εβδομάδες δεν έμειναν ακόμη για την ηλεκτρονική υποβολή των Μηχανογραφικών για το 2016, καθώς οι υποψήφιοι έχουν περιθώριο υποβολή του μέχρι τις 8 Ιουλίου.
Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2016
Με το τοπίο μετά το brexit να παραμένει ακόμη θολό σε πολλούς τομείς, ειδικοί δίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματα που γεννιούνται σχετικά με τις αλλαγές που μπορεί να φέρει για τους Έλληνες φοιτητές στη Βρετανία.
Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2016
Οι λιγότερες των τελευταίων ετών θα είναι φέτος οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις.
Σάββατο, 25 Ιούνιος 2016
Στη Μαγνησία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πλεονάζουν 105 εκπαιδευτικοί και τα κενά είναι μόλις δέκα. Το κυρίαρχο στοιχείο της καταγραφής είναι ότι πλεονάζουν 30 καθηγητές πληροφορικής. Πλεονάζουν επίσης οχτώ καθηγητές γερμανικών και θεολόγοι. Στο χερσαίο τμήμα
Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2016
Tα πτυχία τους παρέλαβαν σήμερα το μεσημέρι 33 απόφοιτοι του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε Τρικάλων, παρουσία γονέων, συγγενών και φίλων τους. Η παραλαβή των πτυχίων συνοδεύτηκε από ευχές για καλή σταδιοδρομία στον δύσκολο πλέον δρόμο που ανοίγεται μπροστά τους.
Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2016
Γερνούν τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας... Οι καθηγητές τους συνταξιοδοτούνται, φεύγουν και οι θέσεις τους δεν ανανεώνονται με την πρόσληψη νέου προσωπικού.
Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2016
Το γεγονός ότι λιγότερα από τα μισά παιδιά θα φιλοξενηθούν τη νέα χρονιά στους Παιδικούς Σταθμούς και εκατοντάδες παιδιά θα στερηθούν την προσχολική αγωγή και τη δημιουργική απασχόληση, τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου, μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών που καλούν τους εργαζόμενους και τους γονεί
Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016
Υψηλή πτήση για τις Ιατρικές Σχολές –πέρυσι η βάση σε αυτήν της Αθήνας ήταν 18.924 μόρια, χωρίς να αποκλείεται να επανακτήσει το όριο των 19.000 μορίων– και παράλληλα κλυδωνισμός των υπόλοιπων βαθμολογικών ρετιρέ, όπως οι νομικές σχολές, όπου δεν αναμένεται άνοδος (πέρυσι 18.223 μόρια η Νομική Αθη
Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2016
Στις 22 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των βαθμολογιών των υποψηφίων των ΕΠΑΛ, με το επόμενο βήμα να είναι για η συμπλήρωση των μηχανογραφικών για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Κυριακή, 19 Ιούνιος 2016
Καταργείται για πρώτη φορά η κλήρωση στην επιλογή των φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε μεμονωμένες θεματικές ενότητες από απόσταση, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν σε ολόκληρο
Σάββατο, 18 Ιούνιος 2016
Σε μέτρια προς χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν σε γενικές γραμμές οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Μάλιστα ο μεγαλύτερος προβληματισμός υπήρχε στους υποψήφιους της θεωρητικής κατεύθυνσης, όπου εκεί κυριάρχησαν οι πολλές μέτριες προς χαμηλές βαθμολογίες.
Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016
Στα σχολεία όλης της χώρας οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Από τις 14:00 είναι διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016
Αρχίζει από σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς σήμερα Παρασκευή αναμένεται να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι βαθμοί των υποψηφίων, βάζοντας τέλος στην αγωνία για την βαθμολόγησή τους.
Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016
Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ξεκινά επίσημα το ερευνητικό έργο με κωδική ονομασία «Ύφαλος Τέχνης» (στα αγγλικά Project ART.Reef).
Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2016
«Αξιο» και με την επίσημη «σφραγίδα» εξωτερικών εμπειρογνωμόνων είναι πλέον το ΤΕΙ Θεσσαλίας στην εξωτερική αξιολόγηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο 3 έως 9 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.
Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2016
Η ώρα της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού έφτασε για τους περίπου 100.000 υποψηφίους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2016
Η Ε.Μ.Κ.Φ. νομού Λάρισας ανακοινώνει πως για τις ανάγκες λειτουργίας της Μαθητικής Κατασκήνωσης Πλαταμώνα, για το καλοκαίρι του 2016, θα προσλάβει για ένα μήνα προσωπικό των παρακάτω ειδικοτήτων:
Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2016
Ξεκινούν από την Τετάρτη οι διαδικασίες για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων οι οποίες ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2016
Για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, από τον Σεπτέμβριο, μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.
Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2016
Η Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας καλεί όλους τους συναδέλφους, σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας (Μανδηλαρά 23), την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, και ώρα 13:30, με αφορμή τις πρόσφατες αλλαγές στο Γυμνάσιο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης γενικότερα, καθώς και συμπαράσταση και στήριξη της Δι
Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2016
Κλείνοντας το κεφάλαιο της φετινής σχολικής χρονιάς για μαθητές και δασκάλους και λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές θυμηθείτε ότι κάποια από τα σχολικά βοηθήματα, σχολικά είδη ή και λογοτεχνικά βιβλία που δεν είναι πλέον χρήσιμα μπορούν να βοηθήσουν κάποιους άλλους.
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016
Tο πρωί της Παρασκευής αναμένονται να αναρτηθούν σε όλα τα λύκεια οι βαθμοί των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις ενώ την Πέμπτη 16 Ιουνίου θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία.
Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2016
Από την ερχόμενη Παρασκευή 17 έως την Τετάρτη 22 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, τόσο στα σχολεία όσο και στο Διαδίκτυο.
Κυριακή, 12 Ιούνιος 2016
Φέτος το καλοκαίρι κλείνει αισίως τρία χρόνια εθελοντικής προσφοράς και οδεύει προς τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, αποτελώντας λύση για τα παιδιά οικογενειών με οικονομική αδυναμία.
Κυριακή, 12 Ιούνιος 2016
Τον διορισμό 20.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας, αρχής γενομένης από το 2017, προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2016
Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου που θα εφαρμοστεί το σχολικό έτος 2016-17, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο πρόγραμμα είναι μειωμένο κατά 3 ώρες εβδομαδιαίως και πλέον οι διδακτικές ώρες είναι 32 από 35 που ήταν εφέτος.
Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2016
Στην άμεση πρόσληψη έξι (6) πτυχιούχων νοσηλευτών από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, προέβη το Νοσοκομείο Whittington Health του Λονδίνου.
Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2016
Σε μια λιτή τελετή χοροστατούντως του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτων εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου το νέο κτίριο του 12θέσιου δημοτικού σχολείου Ελασσόνας.
Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2016
Συνεχίζεται ο... Γολγοθάς των πανελλαδικών για 592 υποψηφίους της Μαγνησίας που θα λάβουν μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις αλλά και στα ειδικά μαθήματα που απαιτούνται για την είσοδο σε συγκεκριμένες σχολές.
Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2016
Την Κυριακή το απόγευμα το Παράρτημα Ν Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας βράβευσε 326 μαθητές που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της σχολικής χρονιάς 2015-16, στην διαρκώς κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, διαχωρίζοντας την εκδήλωση σε τρεις διαδοχικές περ
Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2016
Αναστάτωση και ενστάσεις από ειδικούς δημιουργεί η πρόταση για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς το μπόνους για τη δήλωση λίγων σχολών φαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις σπρώχνει υψηλότερα τους χαμηλόβαθμους σε σχέση με εκείνους που έγραψαν καλύτερα στις πανελλαδικές.
Σάββατο, 04 Ιούνιος 2016
Άλλο τύπου γυμνάσιο ενδέχεται να βρουν οι μαθητές μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές καθώς ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σχεδιάζει σειρά αλλαγών, που ναι μεν μπορεί να κάνουν τους μαθητές να χαρούν, ωστόσο η αποτελεσματικότητά τους θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, δεδομένου ότι υπάρχουν αντιδράσ
Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2016
Για τις αλλαγές που θα προωθήσει για τα γυμνάσια, μέσα στο καλοκαίρι, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενημέρωσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Φίλης, νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή.
Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2016
To νοσοκομείο "Whittington Hospital" ενδιαφέρεται για την άμεση πρόσληψη νοσηλευτών και νοσηλευτριών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016
Με το μάθημα της Βιολογιας γενικής Παιδείας ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων που εξετάζονται με το νέο σύστημα.
Τρίτη, 31 Μάιος 2016
Ολοκληρώνονται σιγά - σιγά οι πανελλαδικές εξετάσεις και το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στη βαθμολογία των υποψηφίων και τη διαμόρφωση των βάσεων. Ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας παρουσιάζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τις αλλαγές και τους παράγοντες που επηρεάζουν την εισ
Τρίτη, 31 Μάιος 2016
Οι πρακτικές δοκιμασίες υποψηφίων για τη εισαγωγή τους στα Τ.Ε.Φ.Α.Α., ξεκινούν την Τετάρτη 15 Ιουνίου και αναλυτικά η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ανακοίνωσε το πρόγραμμα, αναφέροντας τα εξής:
Δευτέρα, 30 Μάιος 2016
Ενεργός καπνιστής είναι ένας στους 10 μαθητές Α' και Β' Γυμνασίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσης ευαισθητοποίησης που διοργάνωσαν το υπουργείο Παιδείας, η ΚΕΔΕ και ο Ιατρικός Συλλόγος Αθήνας κατά του καπνίσματος.
Δευτέρα, 30 Μάιος 2016
Στα μαθήματα των Λατινικών (Ανθρωπιστικές Σπουδές) και της Χημείας (Θετικές Σπουδές) εξετάζονται σήμερα, Δευτέρα, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων με το νέο σύστημα.
Κυριακή, 29 Μάιος 2016
Συρρίκνωση του σχολείου από το νέο σχολικό έτος, φοβούνται οι γονείς των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Βόλου, που συστεγάζεται με το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, στο Καρτάλειο Διδακτήριο.
Σάββατο, 28 Μάιος 2016
  Με την εξέταση στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, στον Προγραμματισμό Υπολογιστών και στην Οικοδομική, ολοκληρώθηκε σήμερα η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα.
Παρασκευή, 27 Μάιος 2016
Ξεκίνησαν στους περισσότερους δήμους της χώρας, στους υπολοίπους αρχίζουν εντός των επόμενων ημερών, η κατάθεση των αιτήσεων για εγγραφές νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τους, για την περίοδο 2016-2017.
Παρασκευή, 27 Μάιος 2016
Στο μάθημα της Βιολογίας Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Παρασκευή, 27 Μάιος 2016
Στην καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης θα προχωρήσει το Εργαστήριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Πέμπτη, 26 Μάιος 2016
Καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με πέρσι σημειώνουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων και αυτό, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, θα οδηγήσει σε εκτόξευση των βάσεων.
Πέμπτη, 26 Μάιος 2016
Σε 24ωρη απεργία στις 8 Ιουνίου προχωρούν οι δάσκαλοι διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, θα κάνουν συλλαλητήριο το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 17:30, στα Προπύλαια.
Τετάρτη, 25 Μάιος 2016
Στο Βόλο και στο εξεταστικό κέντρου του 4ου Λυκείου Νεάπολης Βόλου, βρέθηκε σήμερα η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υποψήφιους και να διαπιστώσει ότι η διαδικασία κύλισε ομαλά.
Τετάρτη, 25 Μάιος 2016
Μείωση των εξετάσεων στα δημοτικά και τα γυμνάσια και αντικατάστασή τους από περιγραφική αξιολόγηση των μαθητών προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Τετάρτη, 25 Μάιος 2016
Μεταπτυχιακά προγράμματα δύο κατηγοριών, με πλαφόν στα δίδακτρα τα 5.000 ευρώ.
Τρίτη, 24 Μάιος 2016
Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάζονται την Τετάρτη οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών.
Τρίτη, 24 Μάιος 2016
Σημαντική ανακούφιση σε μεγάλο αριθμό οικογενειών, προσέφεραν η απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού για στήριξη του προγράμματος λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Λαρισαίων, μέσω ΕΣΠΑ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας και η απόφαση του Δήμου μας, να διεκδικήσει και να εντάξει τη λ
Τρίτη, 24 Μάιος 2016
Από την 1η έως τις 21 Ιουνίου θα πραγματοποιούνται, από φέτος, οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών για κάθε σχολικό έτος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Δευτέρα, 23 Μάιος 2016
Στα στατιστικά στοιχεία των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2014 παραπέμπουν οι βαθμολογητές... τους γονείς, οι οποίοι αρχίζουν να αναζητούν τα πρώτα exit polls των φετινών εξετάσεων, την ώρα που οι υποψήφιοι οφείλουν να είναι προσηλωμένοι στα μαθήματά τους.
Σάββατο, 21 Μάιος 2016
Συνεχίζονται, στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά, οι εργασίες της συνόδου Πρυτάνεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σήμερα Σάββατο, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης τομεακών επιχειρ
Παρασκευή, 20 Μάιος 2016
Στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και στην Ιστορία, αμφότερα γενικής Παιδείας, εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα).
Πέμπτη, 19 Μάιος 2016
Η ΔΑΠ αναδείχθηκε η πρώτη δύναμη στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές τόσο στο ΤΕΙ Λάρισας, όσο και στην Ιατρική Σχολή και το τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.
Τετάρτη, 18 Μάιος 2016
Σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα οι καθηγητές για τις αλλαγές στον εκπαιδευτικό χάρτη.
Τετάρτη, 18 Μάιος 2016
Μουδιασμένοι... προσέρχονται σήμερα στις κάλπες οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή φαίνεται να αντανακλούν και στις φοιτητικές εκλογές.
Δευτέρα, 16 Μάιος 2016
Η αξία της φιλίας, οι ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη εποχή και πώς αυτές επηρεάζονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο εξετάζονται φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών.
Δευτέρα, 16 Μάιος 2016
Από σήμερα, 16 Μαΐου, ξεκινά για τους γονείς η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη διαδικασία επιλογής μαθητών για φοίτηση στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιουνίου. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε περισσότερ
Δευτέρα, 16 Μάιος 2016
Προ της άρσης της μεγαλύτερης αδικίας που έγινε στη Θεσσαλία, ίσως και σε όλη την Ελλάδα, από την εφαρμογή του περιβόητου σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, βρίσκονται αυτή την περίοδο το ΤΕΙ Θεσσαλίας και οι εναπομείναντες καθηγητές στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περ
Δευτέρα, 16 Μάιος 2016
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας αρχίζουν σήμερα Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Κυριακή, 15 Μάιος 2016
Ξεκινούν αύριο οι πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες παρουσιάζουν την ιδιομορφία της ταυτόχρονης διεξαγωγής με το Παλαιό και το Νέο σύστημα εισαγωγής και θα συμμετάσχουν 7153 μαθητές της Θεσσαλίας. Από τη στατιστική επεξεργασία των δεδομένων προκύπτει ότι με το παλαιό σύστημα θα εξετασθεί το 5% περί
Σάββατο, 14 Μάιος 2016
Αυτή τη Δευτέρα 16 Μαΐου ανοίγει η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων στα ΓΕΛ (παλαιό και νέο σύστημα) και την Τρίτη 17 του μήνα στα ΕΠΑΛ (παλαιό και νέο σύστημα).
Σάββατο, 14 Μάιος 2016
Τον Σεπτέμβριο του 2017 φιλοδοξεί πλέον η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να γίνουν οι πρώτοι διορισμοί μονίμων, παρότι οι διακηρύξεις της ήταν για το επόμενο σχολικό έτος 2016-2017.
Παρασκευή, 13 Μάιος 2016
Τον κίνδυνο να κλείσουν νηπιαγωγεία στο νομό Καρδίτσας αν εφαρμοστεί ο νέος νόμος για τον αριθμό των νηπίων επισήμαναν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Πέμπτη, 12 Μάιος 2016
Όλα είναι έτοιμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών μας. Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων διαγωνίζονται φέτος σε δέκα εξεταστικά κέντρα ενώ των ΕΠΑΛ σε δύο.
Πέμπτη, 12 Μάιος 2016
Χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών τη νέα σχολική χρονιά εξαιτίας του «κόφτη» που λειτούργησε ήδη από πέρυσι στην χρηματοδότηση των δημοτικών και ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) απευθύνει έκκληση να μην γίνουν περικοπές και για το ερχόμενο σχολι
Τετάρτη, 11 Μάιος 2016
Με μεγάλη επιτυχία από πλευράς εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος και ανταπόκρισης σχολείων από την πρωτοβάθμια, κυρίως εκπαίδευση του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με αφορμή την Μεγάλη Γιορτή της Αναστάσεως το μουσειοπαιδαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Λύκειο των Ελληνίδ
Τετάρτη, 11 Μάιος 2016
Σε θέση μάχης, λίγο πριν την έναρξη των Πανελλαδικών, βρίσκονται οι αναπληρωτές καθηγητές, ζητώντας την κήρυξη απεργίας στη διάρκεια των εξετάσεων. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 21 Μαΐου από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.
Τρίτη, 10 Μάιος 2016
Aντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την ημερομηνία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, η αυλαία των οποίων ανοίγει αυτή τη Δευτέρα 16 Μαΐου.
Τρίτη, 10 Μάιος 2016
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, μέχρι την ημερομηνία έναρξης, των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, τη Δευτέρα 16 Μαίου, με την «εκκίνηση» να γίνεται και φέτος, με το μάθημα της έκθεσης.
Δευτέρα, 09 Μάιος 2016
Πλήρη αναμόρφωση των ΕΠΑΛ, οι απόφοιτοι των οποίων θα αποκτήσουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και δυνατότητα να παρακολουθήσουν -προαιρετικά- ένα έτος Μαθητείας με ασφάλιση στο ΙΚΑ και μισθό ίσο με το 75% του ανειδίκευτου εργάτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Πέμπτη, 05 Μάιος 2016
Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και οι σύμβουλοί του θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή ολοκλήρωση της εξαιρετικά δύσκολης διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στις οποίες θα συμμετάσχουν 103.402 υποψήφιοι για 69.985 θέσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Τετάρτη, 04 Μάιος 2016
Η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, να καταργηθούν από τον Σεπτέμβριο όλοι οι τύποι ολοήμερου σχολείου και ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος που διαρκούν από τις 2 έως τις 4 μ.μ. προκαλεί αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς.
Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2016
Το πρωί μάθημα στο σχολείο, το απόγευμα συμπληρωματική εργασία... Σχεδόν το 15% των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας στη Μαγνησία, περίπου 300 δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, «χτυπούν»... διπλοβάρδιες διδάσκοντας για να τα βγάλουν πέρα οικονομικώς.
Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2016
Στην κλίνη του... Προκρούστη φαίνεται να μπαίνει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μετά την προώθηση ενός ενιαίου τύπου ολοήμερου δημοτικού σχολείου, που παρουσίασε χθες ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Στη Μαγνησία, επηρεάζονται περίπου 100 δημοτικά σχολεία μεταξύ των οποίων 15 σχολικές μονάδες ενιαίου α
Τρίτη, 26 Απρίλιος 2016
Η Λάρισα για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι μπορεί να καινοτομεί και να συμμετέχει στις παγκόσμιες εξελίξεις. Συγκεκριμένα, το σαββατοκύριακο (23 και 24 Απριλίου 2016) διοργανώθηκε με επιτυχία στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής ο Διεθνής Διαστημικός Διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge.
Τρίτη, 26 Απρίλιος 2016
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι 103.366 υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι σε περίπου έναν μήνα, στις 16 Μαΐου αυτοί των γενικών λυκείων (ΓΕ.Λ.) και στις 17 οι συμμαθητές τους των επαγγελματικών (ΕΠΑ.Λ.), θα ριχτούν στη μάχη για να διεκδικήσουν μία από τις 69.985 προσφερόμενε
Κυριακή, 24 Απρίλιος 2016
Ενημερωτική διάσκεψη - συνάντηση μεταξύ των μελών των λυκειακών επιτροπών εξετάσεων (ΛΕΕ) όλων των εξεταστικών κέντρων της Μαγνησίας, οργάνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξετάσεων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, με στόχο την απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή των επερχόμενων Πα
Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2016
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έκανε χθες η επιτροπή αγώνα αναπληρωτών - αδιόριστων εκπαιδευτικών Μαγνησίας, ζητώντας να αποσυρθεί η τροπολογία που απολύει χιλιάδες εκπαιδευτικούς, καθώς επίσης και να σταματήσει το κλείσιμο νηπιαγωγείων και τμημάτων ένταξη
Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2016
Νέα κινητοποίηση προανήγγειλε για αύριο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ). Συγκεκριμένα έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.
Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2016
Σχέδια για σαρωτικές αλλαγές στη δομή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που περιλαμβάνουν τετραετές Γυμνάσιο, διετές Λύκειο και λυκειοποίηση τμήματος των ΙΕΚ, κατέθεσαν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου Αντώνης Λιάκος σε ημερίδα για την τεχνική εκπαίδευση.
Κυριακή, 17 Απρίλιος 2016
Κατά 35% μειώθηκε φέτος σε σχέση με πέρυσι το μαθητικό δυναμικό στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, καθώς πολλοί ενήλικοι μαθητές στην αγωνία τους να βρουν έστω και ένα μεροκάματο για να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, εγκατέλειψαν το σχολείο.
Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2016
Απλή αλλά εντυπωσιακή η ενέργεια που επέλεξε η σχολή Φυσικής Αγωγής ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα Τρίκαλα, για να διαμαρτυρηθεί για το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και την μη εφαρμογή του σχετικού νόμου.
Τρίτη, 12 Απρίλιος 2016
Σε απόσυρση του νομοσχεδίου "Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις" αναγκάστηκε ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μετά τον σάλο των αντιδράσεων που προκάλεσαν ορισμένες απο τις διατάξεις του, που αφορούσαν θέματα Παιδείας και όχι μόνο, καθώς με το νομοσχέδιο επιχειρείτο "τακτοποίηση" μιας σ
Τρίτη, 12 Απρίλιος 2016
Σε στάση εργασίας προχωρούν την Παρασκευή 15 Απριλίου οι εκπαιδευτικοί από τις 11 έως τις 2 το μεσημέρι για το θέμα των 20.000 διορισμών, που όπως υποστηρίζουν «μετατέθηκαν στις καλένδες μετά την αξιολόγηση των θεσμών». Η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών θα γίνει στις 11:30 στο υπουργείο Παιδείας.
Τρίτη, 12 Απρίλιος 2016
Για σχέδιο κατάργησης των μισών νηπιαγωγείων της χώρας καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί το υπουργείο Παιδείας.
Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2016
Ταλαιπωρία στον αέρα για τους μαθητές της πρώτης και δεύτερης τάξης του τετάρτου λυκείου Τρικάλων κατά την τετραήμερη εκδρομή τους στη Ρόδο.
Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2016
Σε ανεργία και μετανάστευση αναγκάζει ουσιαστικά το υπ. Παιδείας περίπου 120.000 νέους πτυχιούχους ελληνικών ΑΕΙ, παρότι οι ίδιοι έχουν μεριμνήσει (με χρήμα και κόπο) να εφοδιαστούν με τίτλους και εξειδικεύσεις για να διεκδικήσουν μία θέση στην αγορά εργασίας.
Σάββατο, 09 Απρίλιος 2016
Τα Τρίκαλα της τεχνολογίας έχουν παρόν και μέλλον. Δεν ήταν μόνο η πρώτη ψηφιακή πόλη στη Ελλάδα, ούτε η πόλη που υλοποίησε προγράμματα ηλεκτρονικής υγείας, ούτε η πόλη που παγκοσμίως υλοποίησε το πρόγραμμα για το Λεωφορεία Χωρίς Οδηγό.
Τρίτη, 05 Απρίλιος 2016
Η έλλειψη εκπαιδευτικών αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Παιδεία της χώρας σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλώντας το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Τρίτη, 05 Απρίλιος 2016
Με κονδύλια του υπουργείου Παιδείας θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων που θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν προκειμένου να δώσουν εξετάσεις. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε και ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα στη
Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016
Στο Βόλο θα βρεθεί σήμερα επίσημη αποστολή 15 επιστημόνων της Κινεζικής Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Έλληνα καθηγητή Παναγιώτη Καράνη στην πόλη Xining του Qinghai στην Κίνα.
Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2016
Περισσότεροι από 100.000 είναι οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν στις 16 Μαΐου για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και στις 17 Μαΐου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.
Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2016
Πανηγυρική τελετή απονομής χθες στη σχολή της ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.
Τρίτη, 29 Μάρτιος 2016
Το ΓΕΛ Οιχαλίας έχοντας ως βασικό στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής του διάστασης και τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και της υιοθέτησης νέων μεθόδων διδασκαλίας συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus+/Δράση ΚΑ1-Μαθησιακή Κινητικότητα προσωπικού σχολικής
Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2016
Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 για τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια, τόσο με το νέο, όσο και με το παλαιό σύστημα, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2016
Αυξάνονται κατά 1.655 οι θέσεις στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τις οποίες θα διεκδικήσουν φέτος οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.
Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2016
Στους 2.510 ανέρχονται οι εισακτέοι φοιτητές στα 18 Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 σύμφωνα με την κατανομή των θέσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που έγινε από το υπουργείο Παιδείας και ανακοινώθηκε χθες.
Τρίτη, 15 Μάρτιος 2016
Στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου η έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων, με απόφαση του προεδρείου και μοναδικό θέμα θα έχει το ρόλο και τη συνεισφορά των πανεπιστημίων της χώρας στο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα. Στη συνεδρίαση θα παρευρεθεί και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σ. Αν
Τρίτη, 15 Μάρτιος 2016
Οι Λαρισαίες μαθήτριες, Ευαγγελία Συρακούλη της Γ' τάξης του 4ου Λυκείου Λάρισας και Λυδία-Δέσποινα Αγγέλου της Γ' τάξης, του Λυκείου Ν. Μπακογιάννη, κατέκτησαν μια θέση μεταξύ των μαθητών, της Γ' Λυκείου σε όλη την Ελλάδα, που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του πανελλήνιου διαγωνισμο
Σάββατο, 12 Μάρτιος 2016
Βασική προϋπόθεση για να παραμείνουν τα θρησκευτικά υποχρεωτικό μάθημα είναι να αλλάξουν, τόνισε ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του.  
Παρασκευή, 11 Μάρτιος 2016
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας Καθηγητής Παναγιώτης Γούλας στα Γραφεία της Διοίκησης του Ιδρύματος είχε την τιμή να υποδεχτεί τους Δημάρχους και Αντιδημάρχους των Νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, όπου λειτουργούν τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Παρασκευή, 11 Μάρτιος 2016
Στους 181 έφθασαν οι μαθητές σχολείων της Θεσσαλίας, που γνώρισαν από κοντά το ΤΕΦΑΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτών Θυρών» που πραγματοποίησε για μία ακόμη χρονιά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2016
Περίπου 2.700 μαθητές συνολικά, επισκέφθηκαν φέτος, τη διοργάνωση «Ανοικτές Θύρες» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμπεριλαμβανομένων και των δράσεων που πραγματοποίησαν τα Τμήμα Ιατρικής και Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, σε άλλες ημερομηνίες.
Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2016
Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποιούν από το πρωί μέλη φοιτητικών συλλόγων από τις Σχολές και τα Τμήματα Νομικής, Ιατρικής, Χημείας και Φιλολογίας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας 14 εργολαβικών υπαλλήλων του Ιδρύμ
Δευτέρα, 29 Φεβρουάριος 2016
Τη Δευτέρα 16 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίες θα είναι διπλές, καθώς θα διεξαχθούν τόσο με το παλιό όσο και με το νέο εξεταστικό σύστημα.
Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2016
«Κόκκινο» έχει χτυπήσει ο ανταγωνισμός στις 30 πιο περιζήτητες σχολές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016
Σε μία περίοδο που οι οικονομικοί πόροι που διαθέτει το κράτος και η εκάστοτε δημοτική αρχή για την εκπαίδευση είναι περιορισμένοι, ο μόνος τρόπος για να παραμείνουν λειτουργικές και ανθρώπινες οι σχολικές μονάδες είναι ο εθελοντισμός και η προσφορά δασκάλων και γονέων.
Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2016
Δωρεάν κολατσιό από το σχολικό κυλικείο παίρνουν από χθες 85 μαθητές σε 19 γυμνάσια και λύκεια του Βόλου, με εντολή του Δήμου, στον οποίο θα εκδίδονται τα τιμολόγια για τη δωρεάν σίτιση των μαθητών που έχουν ανάγκη.
Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2016
Το υπουργείο Παιδείας «κλείνει το μάτι» σε όσους διευθυντές Εκπαίδευσης επιθυμούν να μοιράσουν υπερωρίες κατά το δοκούν σε «ημετέρους» υπαλλήλους.
Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2016
Στο Ευρωπαϊκό έργο «Heat-Shield» συμμετέχει με αξιώσεις η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2016
Τις επόμενες εβδομάδες ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση των αιθουσών για τη στέγαση των μαθητών του 10ου και 48ου Νηπιαγωγείων στην περιοχή των Λαχανοκήπων.
Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2016
Από την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, έως και τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι μαθητές γενικών και επαγγελματικών λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαιδευση.
Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2016
Ιδιαίτερα θετική είναι για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η Εξωτερική Έκθεση Αξιολόγησης, η οποία παραλήφθηκε προχθές από την Πρυτανική Αρχή, μετά από αποστολή που έγινε από την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2016
Υπεγράφη σήμερα 04/02/2016, στη Λάρισα, στο γραφείο του Προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβιας.
Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2016
Μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει τον νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα γίνει η μοριοδότησή τους μέσω του ΑΣΕΠ.
Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016
Να εξαντληθούν τα όρια της αυστηρότητας ζητάει ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης για τον τρικαλινό δάσκαλο, που κατηγορείται για ασέλγεια σε τουλάχιστον οκτώ μαθήτριες.
Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2016
Διεθνή ρότα χαράσσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ανοίγεται προς Πανεπιστήμια της Κύπρου, της Μέσης Ανατολής ακόμη και της Κίνας για τη δημιουργία συνεργασιών σε επίπεδο μεταπτυχιακών προγραμμάτων, έρευνας και ανταλλαγών φοιτητών.
Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2016
Μέσα στην Άνοιξη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμων καθηγητών και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, σύμφωνα με τη δέσμευση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου στον πρόεδρο του ΤΕΙ Παναγιώτη Γούλα.
Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2016
Για την Αθήνα αναχώρησε ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Παναγιώτης Γούλας, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Μιχαήλ Βραχνάκη, διότι αύριο θα έχουν προγραμματισμένη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κα. Σία Αναγνωστοπο
Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2016
Για άλλη μια χρονιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα την ομάδα "Κένταυρος" του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η οποία διακρίνεται σε διεθνής διαγωνισμούς με το μονοθέσιο αυτοκίνητο, που έχει δημιουργήσει. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσ
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2016
Οι τελικοί πίνακες με τους νέους διευθυντές, των οκτώ διευθύνσεων εκπαίδευσης, στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, ανακοινώθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και οι υποψήφιοι που επιθυμούν, δύνανται να υποβάλουν ενστάσεις εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών ημερών, ήτοι μ
Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2016
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει τις «Ανοιχτές Θύρες» (Open Days), ένα πενθήμερο επισκέψεων μαθητών Λυκείων & Γυμνασίων με σκοπό την άμεση επαφή των μαθητών με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και τις σπουδές σε όλα τα Τμήματά του.
Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2016
Το 4% αγγίζει το ποσοστό της σχολικής διαρροής στην Ελλάδα και κυρίως όσον αφορά στους μαθητές του Γυμνασίου που δεν συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Λύκειο.
Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016
Νέες προσλήψεις αναπληρωτών, αυτή τη φορά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για 107 συνολικά προσλήψεις πλήρους και μειωμένου ωραρίου.
Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2016
Την έντονη αντίδραση των εκδοτών πανεπιστημιακών βιβλίων έχει προκαλέσει η πρόταση του προέδρου του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνη Λιάκου,για ανάρτηση των συγγραμμάτων στο διαδίκτυο ώστε να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία του υπουργείου Παιδείας σε αυτόν τον τομέα.
Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2016
Συγκλονιστικές εικόνες που αποτυπώνουν αθέατες πτυχές της κρίσης, με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά που φορούν τρύπια παπούτσια και στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη, αντικρίζουν καθημερινά οι εθελοντές στο «Στέκι αλληλεγγύης για όλους». Η εθελοντική δομή που λειτουργεί τέσσερα χρόνια στο Βόλο, έχει
Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2016
Ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα τα αποτελέσματα για μετεγγραφή στα πανεπιστήμια της χώρας, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία 9.930 φοιτητών που είχαν κάνει αίτηση. Συνολικά, καλύφθηκαν 4.534 θέσεις, κάτι που σημαίνει ότι λιγότερες από τις μισές αιτήσεις έγιναν τελικά δεκτές.
Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2016
Στα 600 ευρώ το χρόνο ανά μαθητή ορίζει το κόστος ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης - Τα έσοδα να διανέμονται στους καθηγητές που θα διδάσκουν τις πρόσθετες ώρες και να διατίθενται για αγορά υλικοτεχνικής υποδομής, προτείνει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης
Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2016
Το Ισλάμ θα διδάσκεται από τον φετινό Οκτώβριο στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς το «πράσινο φως» του υπουργείου Παιδείας έλαβε η πρόταση για λειτουργία, για πρώτη φορά, τετραετούς προγράμματος Μουσουλμανικών Σπουδών εντός του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκ
Σάββατο, 09 Ιανουάριος 2016
Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια, στο οποίο μπορούν να εγγραφούν 61.380 μαθητές σε όλη τη χώρα.
Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2016
Στη μοίρα τους... έχουν εγκαταλειφθεί σχεδόν τα κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συντηρήσεις δεν γίνονται καθόλου ή γίνονται με το σταγονόμετρο. Δεύτερη μέρα του νέου χρόνου στο κτίριο των ηλεκτρολόγων έσπασαν σωλήνες, ενώ ακόμη και στο Παπαστράτου, κάθε φορά που βρέχει νερά της βροχής περνούν
Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016
Στις σχολικές αίθουσες επιστρέφουν αύριο το πρωί οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Τρικάλων μετά την ολοκλήρωση των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016
Το πρόγραμμα των δώδεκα δημόσιων συζητήσεων που θα γίνουν στο πλαίσιο της λειτουργίας της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, ανακοινώθηκε σήμερα.
Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016
Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία των τμημάτων της ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια. Από το πρόγραμμα της ενισχυτικής θα επωφεληθούν 61.380 μαθητές σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Παρασκευή, 01 Ιανουάριος 2016
Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) επεκτείνεται στο εξωτερικό, ενώ ενισχύει και το δίκτυο παραρτημάτων του εντός Ελλάδος. Τις δυνατότητες αυτές επιτρέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η κυβέρνηση.
Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2015
Δεκατέσσερα χρόνια υποχρεωτικής εκπαίδευσης, στα οποία θα συμπεριλαμβάνεται και η προσχολική αγωγή, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, εξαγγέλοντας ταυτόχρονα μόνιμους διορισμούς χιλιάδων εκπαιδευτικών από τη σχολική χρονιά 2016-2017.
Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2015
Μία ακόμη διεθνής κατάταξη των πανεπιστημίων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, έχει μία πρωτοτυπία: Βασίζεται στον αλγόριθμο PageRank της Google, ο οποίος ταξινομεί τις ιστοσελίδες στα αποτελέσματα των αναζητήσεων, προκειμένου να μετρήσει πόσες φορές ένα πανεπιστήμιο εμφανίζεται στις σελίδες-λ
Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2015
«Η αν. υπουργός Παιδείας, κ. Σία Αναγνωστοπούλου, υποσχέθηκε περισσότερα από τα αιτήματα της συνόδου. Καλό θα ήταν να περιμένουμε την υλοποίησή τους για να σχολιάσουμε τις τελικές αποφάσεις της, δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παν. Γούλας, σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν στη σύνοδο των προέδ
Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2015
Χρησιμοποιήστε τους δικούς σας πόρους, είναι η απάντηση του υπουργείου Παιδείας στην έκκληση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2015
Το νέο νομοσχέδιο παρέδωσαν στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπουλού, το οποίο όπως φαίνεται να ξηλώνει σχεδόν ολοκληρωτικά τον προηγούμενο νόμο Διαμαντοπούλου.
Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015
Το τελικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα, στο οποίο περιλαμβάνονται και όλες οι διατάξεις του που αφορούν τα θέματα πρυτανικών εκλογών στα ΑΕΙ, αλλά και λειτουργίας των ανωτάτων ιδρυμάτων παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα «Το Βήμα».
Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2015
Αφύλακτες μένουν από το νέο έτος οι σχολικές μονάδες του δήμου Βόλου. Οι μόνιμοι σχολικοί φύλακες που υπηρετούν στα σχολεία δεν επαρκούν, ενώ οι πεντάμηνες συμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που απασχολούνται για τη φύλαξη των σχολικών κτιρίων, λήγουν στις 15 Ιανουαρίου.
Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2015
Η έναρξη των μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας υπολογίζεται να ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2016, σε 515 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ανά τη χώρα, που θα απασχολήσουν 1.023 αναπληρωτές καθηγητές και θα προσληφθούν με βάση τη σειρά τους στον Πίνακα Αναπληρωτών.
Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2015
Την παραίτησή του από τη θέση προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπέβαλε ο καθηγητής κ. Ν. Ζούμπος, και ο λόγος που επικαλείται είναι «η απαξίωση των Συμβουλίων από την Κυβέρνηση...».
Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2015
Τα εχέγγυα ότι θα επιλεγούν οι «ημέτεροι» υποψήφιοι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διασφαλίζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καθώς φαίνεται ότι πήρε... μάθημα από το πάθημα του Τάσου Κουράκη.
Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2015
Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας ενημερώνει πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά και τα πότε ανοίγουν μετά τις εορτές.
Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2015
Στους 750 ανέρχονται οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που αν και υπέβαλαν αίτηση, εντούτοις δεν μπορούν να έχουν δωρεάν σίτιση, καθώς οι πιστώσεις δεν επαρκούν και οι θέσεις καλύφθηκαν από άλλους φοιτητές.
Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2015
Για άλλη μια φορά η ηγεσία ενός πανεπιστημίου, χθες αυτή του Ιωαννίνων, αναγκάστηκε να φυγαδεύσει διεθνείς αξιολογητές σε ξενοδοχείο ώστε να αποφύγουν 40 φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που έκαναν κατάληψη του χώρου με στόχο να διακόψουν τη διαδικασία της αξιολόγησης.
Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2015
Στην δημοσιότητα έρχονται όλες οι αλλαγές που θα ισχύσουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2016 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Τετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2015
Πιο κοντά στους φοιτητές, μέσα στο πνεύμα της εκπαίδευσης που ξεφεύγει από την στενή έννοια διδαχής των μαθημάτων, επιχειρεί να έλθει το ΤΕΙ Θεσσαλίας το οποίο προωθεί τόσο την υιοθέτηση του «συνηγόρου του φοιτητή» όσο και την λειτουργία «συμβουλευτικού γραφείου» για την παροχή ψυχολογικής υποστήρ
Κυριακή, 06 Δεκέμβριος 2015
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στο Προεδρικό Μέγαρο τους μαθητές- μέλη των εθνικών ομάδων που διακρίθηκαν στην 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, την 19η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων και την 56η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.
Τετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2015
Στην κατάθεση νέων τροπολογιών στο νομοσχέδιο για τις «βοσκήσιμες γαίες», προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, έκανε λόγο για «επείγοντα λειτουργικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν».
Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2015
Το Γυμνάσιο Πτελεού φιλοξένησε για δεύτερη φορά καθηγητές και μαθητές από σχολεία έξι χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εrasmus+.
Κυριακή, 29 Νοέμβριος 2015
Ενενήντα δύο μαθητές της Α' τάξης Γυμνασίου από τη Μαγνησία διακρίθηκαν στον 5ο Τοπικό Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο Θαλής για την Α'». Το διαγωνισμό που διοργάνωσε το παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου. Στον Τοπικό Μαθηματικό Διαγωνισμό,συμμετεί
Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2015
  Ριζικές αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας πως αυτές θα πραγματοποιηθούν έπειτα από διάλογο και πιλοτική εφαρμογή.
Πέμπτη, 26 Νοέμβριος 2015
Πρωτοφανές περιστατικό σχολικής βίας, σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι σε δημοτικό του Βόλου και μάλιστα μπροστά στα μάτια της μητέρας του μαθητή - θύματος, που είχε πάει νωρίτερα από το σχόλασμα στο σχολείο, προκειμένου να παραλάβει το παιδί της.
Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2015
Ποσό ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμεται σε όλους της δήμους της χώρας για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους μετά από απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Τρίτη, 24 Νοέμβριος 2015
Είμαστε τα... «κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας», όπως είναι ο τίτλος βιβλίου του ιστορικού Κώστα Κωστή, ή κακομάθαμε Ιστορία στο σχολείο;
Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2015
Τις δύο πρώτες θέσεις έλαβαν στις 20 Νοεμβρίου οι ομάδες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Ennovation που διοργάνωσαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2015
Είναι οι φύλακες άγγελοι του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για τέσσερις καθηγητές του σχολείου που απαρτίζουν την πρότυπη ομάδα κοινωνικής μέριμνας μαθητών, που φέτος θεσμοθετήθηκε επίσημα, ατύπως όμως λειτουργεί τις τρεις τελευταίες σχολικές χρονιές. Το πρόβλημα του υποσιτισμού των 16 μαθητών, αλ
Σάββατο, 21 Νοέμβριος 2015
Έληξε τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) την οποία είχαν πραγματοποιήσει από χθες το πρωί τα “Αυτόνομα Σχήματα ΑΠΘ”, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πέντε Έλληνες φοιτητές, που συνελήφθησαν την Πέμπτη 12 Ν
Παρασκευή, 20 Νοέμβριος 2015
Δεν έχουν ακόμη προσληφθεί ωρομίσθιοι καθηγητές για να ξεκινήσουν τα μαθήματα
Παρασκευή, 20 Νοέμβριος 2015
Την παράταση του εξαμήνου στα μισά περίπου τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας αποφασίζει η Διοίκηση του Ιδρύματος, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την έναρξη των μαθημάτων, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.
Παρασκευή, 20 Νοέμβριος 2015
Θετικό πρόσημο εμφανίζουν όλοι οι δείκτες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σχετικά με τον αριθμό των φοιτητών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και των πτυχιούχων για το ακαδημαϊκό έτος 2013/2014.
Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2015
Στην κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση προχωρά η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο με τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα. Με την ρύθμιση αυτή μπαίνει τέλος στο «θρίλερ» που εδώ και μήνες ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειας.
Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2015
Συνολικά 1.420 τμήματα δημόσιων ΙΕΚ θα λειτουργήσουν στη χώρα κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, με περίπου 80 ειδικότητες.
Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2015
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην προσπάθεια ενδυνάμωσης της ευρωμεσογειακής συνεργασίας υλοποιεί πρόγραμμα με τίτλο που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του, στο Στρασβούργο της Γαλλίας, στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2015.
Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2015
Το Δίκτυο Νέων Ελλάδας (Youthnet Hellas), σε συνεργασία με την Γερμανική οργάνωση Sächsische Jugendstiftung, υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Νεολαίας (Erasmus+) στη Λάρισα στο χρονικό διάστημα 3-10 Οκτωβρίου 2015.
Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2015
Τους 3.000 αναμένεται να αγγίξει και φέτος ο αριθμός των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς στους ήδη 2.413 εισακτέους μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, θα προστεθούν και οι φοιτητές από διάφορες άλλες κατηγορίες, όπως με ειδικές ανάγκες, μετεγγραφές, αλλοδαπούς, κατατακτήριες και
Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2015
Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των φοιτητών και της διοίκησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάτρας για τα συγγράμματα, καθώς αποφασίστηκε να γίνουν περικοπές σε ορισμένα βιβλία.
Σάββατο, 14 Νοέμβριος 2015
Αναγνωρίζει το πρόβλημα των λειτουργικών δαπανών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό, τις οποίες αποδίδει στις χρονοβόρες διαδικασίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, απαντώντας σε ερώτηση που είχε κατα
Σάββατο, 14 Νοέμβριος 2015
  Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2015-2016 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 6 Νηπιαγωγοί ΕΑΕ (ΠΕ60.50), 11 Δάσκαλοι ΕΑΕ (ΠΕ71 & ΠΕ70.50) και 34 Δάσκαλοι (κλάδου ΠΕ70), για την κάλυψη λειτουργικών κενών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής
Σάββατο, 14 Νοέμβριος 2015
Η καθιερωμένη ετήσια πνευματική άμιλλα των Μαθηματικών άρχισε για φέτος με την πρώτη φάση του μαθητικού διαγωνισμού «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/11/2015 στο 2ο Γενικό Λύκειο Λάρισας.
Παρασκευή, 13 Νοέμβριος 2015
Την κατάργηση των ειδικών μαθημάτων από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις προτείνει ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων, καθώς κρίνει ότι θα ήταν ευπρόσδεκτο από την εκπαιδευτική κοινότητα να μειωθούν τα εξεταζόμενα μαθήματα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ της χώρας και να λήξει η παρατεταμένη εξεταστική διαδικασία,
Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2015
Δεκάδες ώρες μαθημάτων εξακολουθούν να χάνονται κάθε εβδομάδα στα Γυμνάσια και Λύκεια της Σκιάθου και της Σκοπέλου. Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας καταγράφονται κενά εκπαιδευτικών, καθώς οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο.
Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2015
Κλειστά παραμένουν για πρώτη φορά μέσα σε 20 χρόνια τα δημόσια ΙΕΚ, καθώς δεν έχουν ακόμα εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια που θα επιτρέψουν τη λειτουργία τους.
Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2015
Απρόσμενη τροπή πήρε ο σχολικός περίπατος για μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στο πάρκο του Αναύρου. Μαθητής τραυματίστηκε στο πρόσωπο με οξύ, όταν άνοιξε το καπάκι από μπουκάλι το οποίο είχαν βρει τα παιδιά στο πάρκο και το κλοτσούσαν παίζοντας.
Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2015
Στους δρόμους βγήκαν πάλι σήμερα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, που με υπόκρουση τυμπάνων έκαναν διαμαρτυρία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με πορεία από το σχολείο τους προς την Περιφερειακή Ενότητα Αρχικά και το Δημαρχείο Βόλου στη συνέχεια, για να θέσουν το θέμα την δωρεάν μετακίνησή τους μ
Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2015
Έως τις 12 το μεσημέρι, το αργότερο, σχολάει κάθε μέρα το Γυμνάσιο Σκιάθου.
Τετάρτη, 04 Νοέμβριος 2015
Η κατάντια του ελληνικού πανεπιστημίου! Με φρούτα και απειλές έγιναν δεκτοί οι πέντε διακεκριμένοι εξωτερικοί αξιολογητές στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποχώρησαν, ενώ αρνήθηκαν να υποστούν νέο εξευτελισμό στη Φιλοσοφική Σχολή.
Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2015
Αλλαγές και νέα δεδομένα φέρνει το νέο εξεταστικό σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων, που θα ισχύσει από φέτος για πάνω από 100.000 υποψηφίους.
Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2015
Από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2015
Σε μια πανηγυρική τελετή, το μεσημέρι της Δευτέρας, ορκίστηκαν και πήραν τα πτυχία τους 10 φοιτήτριες και φοιτητές της Κτηνιατρικής σχολής Καρδίτσας.
Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2015
Θέμα ημερών είναι η απόφαση για τη νέα παράταση της προθεσμίας σχετικά με την υπαγωγή της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε ΦΠΑ μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα.
Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2015
Κατάληψη πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί, σε σχολικά συγκροτήματα της Μαγνησίας, με κυρίαρχα αιτήματα όπως υποστηρίζουν σε λίστες που παρέδωσαν στις διευθύνσεις των σχολείων, την κάλυψη των κενών στα σχολεία, προσλήψεις εκπαιδευτικών κ.λ.π.
Κυριακή, 01 Νοέμβριος 2015
  Συνεχίζει τις επαφές που είχε ξεκινήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα το Δ.Σ. της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Βόλου, καταγράφοντας τόσο τα προβλήματα, όσο και τις λύσεις που προτείνονται για θέματα της Παιδείας.
Σάββατο, 31 Οκτώβριος 2015
  Στην ημερίδα του προγράμματος EUROSCOLA 2015-2016 που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο, στις 18 Δεκεμβρίου, θα συμμετάσχουν 24 μαθητές από σχολεία της Θεσσαλίας.
Σάββατο, 31 Οκτώβριος 2015
Ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
Σάββατο, 31 Οκτώβριος 2015
Από την ερχόμενη Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, έως και την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2015
Στη νέα ψηφιακή εποχή εισέρχεται όλο και πιο δυναμικά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο δημιούργησε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας η διακίνηση και διαχείριση των εγγράφων γίνεται ψηφιακά και πιο πολύ γρήγορα σε σχέση με τη μέχρι τώρα έντυπη παραδοσιακή μορφή που συνιστούσε και απώλεια
Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2015
Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση κατ' εξαίρεση μετεγγραφής για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις.
Κυριακή, 25 Οκτώβριος 2015
Τυπική ισχύ έχει από τη Δευτέρα το μέτρο του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς από την Παρασκευή έληξε η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την εξεύρεση ισοδυνάμων, χωρίς να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2015
Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης στο πλαίσιο υλοποίησης του υποέργου των δημοσίων ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ που αφορά στην πρόσληψη των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ/ΔΣΕΚ, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση ωρομισθίων Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ),
Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2015
Ερευνα αξίας εκατομμυρίων ευρώ θα διεξάγει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ίσως η μοναδική διέξοδος του Π.Θ. σε χρηματοδότηση δεδομένων των οικονομικών συνθηκών στη χώρα.
Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2015
Την υπογραφή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, φέρει η πρώτη κρέμα με κολλαγόνο που παρήχθη στην Ελλάδα από σφουγγάρια και σαλιγκάρια, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος που υλοποίησε το Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.
Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2015
Στη λύση του κλιμακωτού ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ελλείψει ισοδύναμων μέτρων.
Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015
Μονάχα το 11,5% του προσδοκώμενου δημοσιονομικού στόχου των 300 εκατ. ευρώ πρόκειται να καλυφθεί από την επιβολή ΦΠΑ, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ.
Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015
Ακόμη και με λουκέτο απειλείται πλέον ανοιχτά το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούν περίπου 30.000 άτομα καθώς η ραχοκοκαλιά του, οι περισσότεροι εργαζόμενοι πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ και τα κονδύλια δεν επαρκούν παρά για ακόμη έναν μήνα. Ύστερα το πανεπιστήμιο δεν θα μπορεί να λειτουργήσ
Κυριακή, 18 Οκτώβριος 2015
Στις 15/10/2015, στην Λάρισα, αντιπροσωπεία του «South Bohemia University» που εδρεύει στη Τσέχικη Δημοκρατία, επισκέφθηκε το Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας, καλεσμένοι της Διοίκησης του Ιδρύματος, για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δυο Ιδρυμάτων.
Κυριακή, 18 Οκτώβριος 2015
Με τις ηγεσίες των ΑΕΙ/ΤΕΙ, πρυτάνεις και προέδρους αντίστοιχα, στις θέσεις τους και με σειρά μέτρων - ισοδύναμα στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, ο νέος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης διαμορφώνει το πεδίο των συμμαχιών για την επόμενη... «Αθηνά».
Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2015
Ημερίδα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΜΟΔΙΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17.00μμ, στο Αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο (παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου, 3ος όροφος).
Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2015
Οτι η Ελλάδα έχει υψηλότατη ανεργία ήταν γνωστό. Οτι το πιο πολύτιμο κεφάλαιό της, νέα παιδιά με προσόντα, μόρφωση και πτυχία την εγκαταλείπουν, ήταν μια ευρέως γνωστή πικρή αλήθεια.
Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2015
Μαθητές περιμένουν στο κυλικείο να αγοράσουν οι συμμαθητές τους το κολατσιό τους, ζητώντας οι ίδιοι ό,τι περισσεύει...
Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2015
Την 217η θέση καταλαμβάνει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανάμεσα στα 924 καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από τις τέσσερις χιλιάδες (4.000) Ανώτατων Ιδρυμάτων των οποίων τα στοιχεία εξετάσθηκαν αρχικώς, σύμφωνα με τον διεθνώς αναγνωρισμένο κατάλογο που δημοσιεύει το Nation
Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2015
Αντιμέτωπο με νέα μείωση πόρων βρίσκεται για το 2016 το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που ήδη και σήμερα καλύπτει μετά δυσκολίας τις ανάγκες του. Από τα 5,9 εκ. ευρώ που είναι για το 2015 ο προϋπολογισμός λειτουργίας του ιδρύματος, το ποσό αναμένεται να πέσει στα 5,2 εκ. ευρώ για το 2016.
Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2015
Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα παιδιά, καθώς στερούνται πλέον ακόμη και τα βασικά: Οι μισοί μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ιδιαίτερα ευπαθών περιοχών αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 21% είναι καταδικασμένα στην πείνα.
Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2015
Τέσσερα ελληνικά ιδρύματα περιλαμβάνονται στα 924 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με κατάταξη που εκδίδει το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν, εξετάζοντας συνολικά 4.000 ανώτατα ιδρύματα από όλο τον κόσμο.
Κυριακή, 11 Οκτώβριος 2015
Το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ μένει πίσω και εντάσσεται σε νομοσχέδιο «σκούπα» για την Παιδεία, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στο Βήμα της Κυριακής. Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου θα βασιστεί στα αποτελέσματα δημόσιου διαλόγου που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες και ολοκληρώ
Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2015
Ασφυκτιούν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας λόγω υποχρηματοδότησης, την ώρα που δέκα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα πληρώνουν ετησίως ποσά που αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ μόνο για λογαριασμούς ρεύματος.
Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2015
Μπορείτε να φανταστείτε ένα έπιπλο που θα σας ειδοποιεί εάν ξεχάσετε τα κλειδιά ή το πανωφόρι σας;
Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2015
Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2015-2016 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 1.011 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης των κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01.50, ΠΕ02.50, ΠΕ03.50, ΠΕ04.50, ΠΕ06.50, ΠΕ08
Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2015
Στη φάση της υλοποίησης μπαίνουν δυο έργα για το ΤΕΙ Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού 290.721,42 ευρώ καθώς σύντομα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής των έργων τα οποία αφορούν:
Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2015
Η καθηγήτρια του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Π.Θ. κ. Βασιλεία Τροβά επισημαίνει πως οι επαφές με τα ξένα Πανεπιστήμια μέσω του προγράμματος ERASMUS+ έχει μόνο θετικά αφού εκτός των άλλων...
Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2015
Σε στάσεις εργασίας την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 12:00 έως τις 15:00 και σε απεργία τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, θα προχωρήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), συμπαραστεκόμενοι στους 14 συναδέλφους τους που διώκονται για την απεργία κατά της διαθεσιμότητας το 2
Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2015
Συνεχίζονται οι παλινωδίες σχετικά με το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αργά το απόγευμα της Κυριακής, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Ωστόσο, λίγο αργότερα, νεώτερη ανακοίνωση ακύρωσε την προηγούμενη...
Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2015
Tην πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής (κατηγορία open Λυκείου) κατέκτησε η ομάδα του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων (B.E.A.S.T.) και παράλληλα εξασφάλισε την πρόκριση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στη Ντόχα του Κατάρ. Η βράβευση έγινε για το ρομποτικό όχημα WA.TE.x. (Water and Temperature E
Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2015
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2015 που έγινε στην Λεμεσό της Κύπρου (AIDA Individual Depth World Championship), ο Γιώργος Σακκάς, Επίκουρος Καθηγητής της ΣΕΦΑΑ, κατατάχτηκε 6ος στην παγκόσμια κατάταξή με επίδοση -64 μέτρων στο αγώνισμα «κατάδυση χωρίς πέδιλα» (CNF) η οποία και αποτε
Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2015
Σχολικά είδη τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες 80 άπορων μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας προσφέρθηκαν χθες από την τοπική Εκκλησία, στο πλαίσιο της προσπάθειας κάλυψης των αναγκών που υπάρχουν.
Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2015
Μαθητές σε επτά σχολεία της Λάρισας, συνέχισαν χθες τις καταλήψεις. Όσοι απ' αυτούς «επαναστάτησαν» για ελλείψεις βιβλίων, λογικά θα πρέπει να σταματήσουν την κατάληψη, καθότι σύμφωνα με πληροφορίες εκπαιδευτικών χθες τα σχολεία προμηθεύτηκαν και την τελευταία παρτίδα βιβλίων για να καλύψουν τις α
Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2015
Το πρώτο οικολογικό και «έξυπνο» έπιπλο είναι γεγονός! Τι κάνει; Τα πάντα...
Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2015
Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με γνώμονα τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της φοίτησης από απόσταση και προκειμένου να ενισχύσει τη φυσική παρουσία του στο σύνολο της επικράτειας με τη λειτουργία των Πυλών – Πόλων, πραγματοποιεί αύριο στη Λάρισα και ώρα 18:00 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο,
Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2015
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΞΥΝΗ» προσφέρει τη δυνατότητα 7 υποτροφιών, ενισχύοντας το δικαίωμα όλων των νέων στην εκπαίδευση, σε μια ιδιαίτερη δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας, στοχεύοντας να δώσει πνοή στα όνειρα νέ
Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2015
To μέλλον της διατροφής καθώς επίσης και οι κύριες τάσεις στην κατανάλωση τροφίμων στην Ευρώπη θα συζητηθούν στο Μιλάνο στις 5 και 6 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης EXPO MILAN 2015: Feeding the Planet, Energy for Life.
Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2015
Προσλήψεις ειδικοτήτων αναμένονται σήμερα, εκτός απροόπτου για τα σχολεία ΕΑΕΠ.  Ο αριθμός τους ανέρχεται σε 1.600 περίπου και θα αφορούν τις ειδικότητες ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16, ΠΕ19/20, ΠΕ32 και ΠΕ18.41.
Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2015
«Δίνουμε μάχη να ανοίξουν όλα τα σχολεία και κυρίως να υπάρξει λειτουργία της ειδικής εκπαίδευσης» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Ωστόσο, η γενική εικόνα είναι, όπως σημείωσε, πως δεν υπάρχουν κλειστά σχολεία και ότι στην Πρωτοβάθμια Εκπαί
Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2015
Την απόφαση πρόσληψης 4.000 αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών  για την κάλυψη αναγκών των μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λοιπών δομών ειδικής αγωγής υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2015
Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων (λυκείου-γυμνασίου), ως πράξη ταξικής αλληλεγγύης προς τους ανέργους, στο πλαίσο της γενικότερης δράσης του για την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους και όχι σ
Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2015
Στους 3.295 ανέρχονται οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Μαγνησίας που δικαιούνται δωρεάν μεταφορά από και προς τα σχολεία τους.
Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015
Μειωμένα δίδακτρα προσφέρει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του.
Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2015
Έξι στους 10 μαθητές δημοτικού έχουν βιώσει έστω και μία εμπειρία συναισθηματικής κακομεταχείρισης από εκπαιδευτικό, δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε -στο πλαίσιο διδακτορικής διατριβής στο ΑΠΘ- σε δημοτικά σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης και σε δείγμα 345 μαθητών της Δ', της Ε' και της ΣΤ' τάξη
Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2015
Στο τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στις απομακρυσμένες περιοχές, που δεν έχουν δασκάλους με αποτέλεσμα πολλά σχολεία κυρίως δημοτικά και νηπιαγωγεία να μην έχουν ανοίξει καθόλου.
Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2015
Στα κορυφαία Πανεπιστημιακά Τμήματα πανελληνίως συγκαταλέγεται το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύει στα Τρίκαλα.
Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2015
Παρατείνεται το διάστημα της ηλεκτρονικής προεγγραφής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η προθεσμία κανονικά έληγε στις 17 Σεπτεμβρίου, αλλά δόθηκε παράταση για μια ακόμη μέρα, , έως τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου.
Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2015
Πάνω από 5.200 ωφελούμενοι γονείς (μητέρες ή πατέρες με επιμέλεια τέκνου) θα ενταχθούν στις Δομές που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 στη Θεσσαλία για τη σχολική χρονιά 2015-2016. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 7,5% σε σχέση με πέρυσι καθώς οι ωφελούμενοι ανήλθαν στους 4.836 αντίστοιχ
Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2015
Στο ακριτικό Καστελλόριζο τα σχολεία δεν έχουν δάσκαλο και ουσιαστικά δεν λειτούργησαν χθες. Ούτε στην Τέλενδο ούτε στη Χάλκη ούτε στο Αγαθονήσι.
Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2015
Ξεκινάει το νέο έτος κατάρτισης, 2015-2106, με στόχο το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων να ενισχύσει τον θεσμό των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2015
Περισσότεροι από 60.000 φοιτητές πραγματοποιούν μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη χώρα μας. Συγκριτικά με το 2004-2005 η αύξηση των φοιτητών ανέρχεται σε 57% παράλληλα σημειώνουμε ότι ο αριθμός των φοιτητών είναι ακόμα μεγαλύτερος αν λάβουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν πολλοί νέοι που επιλέγου
Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015
Σε 220 ανέρχονται συνολικά τα κενά των εκπαιδευτικών (δασκάλων και καθηγητών) στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.
Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015
Ξεκίνησαν από χθες και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι εγγραφές των εισακτέων φοιτητών που φέτος για πρώτη φορά θα γίνουν μέσω της ηλεκτρονικής οδού.
Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2015
Eξαιρετικά επίκαιρο είναι το «Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – 2015 «(«Pan-Hellenic Conference on Digital Cultural Heritage-2015»), που θα φιλοξενηθεί στην πόλη του Βόλου από την Πέμπτη 24 έως και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, με τη συμμετοχή εκατοντάδων επιστημόνων υψ
Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2015
Με 6.000 κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αρχίζει η σχολική χρονιά σύμφωνα με ενημέρωση της υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγγελικής-Ευφρόσυνης Κιάου.
Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2015
Από σήμερα, Πέμπτη 10 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου, θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις εγγραφές τους οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2015
Παρατείνεται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία απόδοσης στην εφορία του ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε όλες τις συναλλαγές που γίνονται μετά τις 20 Ιουλίου και έως τις 16 Οκτωβρίου στις επιχειρήσεις του κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Τετάρτη, 09 Σεπτέμβριος 2015
Ο συντονισμός των δράσεων και των ενεργειών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που λειτουργεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος, ο Δήμος Λαρισαίων σε στενή συνεργασία με τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της πόλης, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του δημάρχου Λαρισαίων Απ
Τετάρτη, 09 Σεπτέμβριος 2015
Το ΠΥΣΠΕ Λάρισας σύμφωνα με την με αριθμ. 28/5 έως 7-9-2015 πράξη του και έπειτα από αναμόρφωση των λειτουργικών κενών, τοποθέτησε για το διδακτικό έτος 2015-2016, σύμφωνα με τις δηλώσεις προτίμησής τους και τον μοριακό τους πίνακα:
Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2015
Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄& Β΄) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα γίνουν από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 17 Σεπτεμβρίο
Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2015
«Θάλασσα» τα έκανε ο κ. Κουράκης στο υπουργείο Παιδείας, ο οποίος ουσιαστικά αποδρά –ελέω εθνικών εκλογών– από το χάος που προκάλεσε ο ίδιος και το επιτελείο του στα ελληνικά σχολεία.
Κυριακή, 06 Σεπτέμβριος 2015
Πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών, διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,για να καλυφτούν οι ανάγκες κάθε παιδιού με τα απαραίτητα, ώστε να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια και χαμόγελο τη νέα σχολική χρονιά.
Κυριακή, 06 Σεπτέμβριος 2015
Με χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών θα ανοίξουν τα σχολεία της χώρας την προσεχή Παρασκευή. Για θρίλερ κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να καλύψει την κατάσταση, ενώ η εικόνα σχολείων με ελάχιστους εκπαιδευτικούς -ή και κλειστών- τρομάζει προεκλογ
Παρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2015
Στη συλλογή στοιχείων για τις μεταβολές του μαθητικού πληθυσμού ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου να επικαιροποιηθεί η βάση δεδομένων, προχωράει από κάθε σχολική μονάδα η αρμόδια Διεύθυνση των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων.
Παρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2015
Τριάντα τρικαλινοί μαθητές θα φοιτήσουν φέτος δωρεάν σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων.
Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2015
Ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου, η υποβολή αιτήσεων στο Δήμο Λαρισαίων για την επιλογή παιδιών τα οποία θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα στα φροντιστήρια του νομού Λάρισας, μετά και την μετά την σημαντική προσφορά που έκαναν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων του Ν. Λάρισας προς την κοινωνία της Λάρι
Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2015
Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές.
Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2015
Ανακοινώθηκαν χθες βράδυ από το ΚΥΣΔΕ τα ονόματα απόσπασης εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λάρισα.
Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2015
Το 2015-2016 προβλέπεται να είναι μια τραγική χρονιά για τα ελληνικά σχολεία.
Τετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2015
Εκτός δημόσιας εκπαίδευσης αναμένεται να μείνουν τη φετινή σχολική χρονιά, εκατοντάδες προνήπια σε Βόλο και Ν. Ιωνία, όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα έλλειψης κτιριακών υποδομών και εκπαιδευτικών αλλά κυρίως λόγω του γεγονότος ότι στην πρωτεύουσα του νομού συγκεντρώνεται και ο μεγαλύτερος
Τετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2015
Χαμογελάει σκωπτικά όταν ρωτώ εάν είχε σκεφθεί να μη στείλει το παιδί σε φροντιστήριο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2015
ΠΝΠ για αναστολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ που «δείχνει» επιβολή του μέτρου από τους δανειστές παρά τις δηλώσεις της Κομισιόν. Η διαφοροποίηση Παπαδημούλη και οι επιθέσεις στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση.