kefir olimpos 728x90

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
01:59
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2012
Τη λίστα με τα 100 καλύτερα MBA στον κόσμο για το 2012 δημοσιοποίησαν χθες οι «Financial Times».
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2012
Με απόφαση του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσει το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, στην περιοχή του Φυτόκου.
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2012
Με Εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας (10112 /Δ4 – 30/1/2012) με Θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013» προχωρά στις προβλεπόμενες από την εκπαιδευτική νομοθεσία μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί)
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2012
Πρόγραμμα διανομής μικρογεύματων στα σχολεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο υποσιτισμού μαθητών ξεκινά το υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη εβδομάδα.
Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2012
Με απόφαση του δημάρχου Πύλης Τρικάλων τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τα στενά της Πύλης και πάνω δε θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 31 Ιανουαρίου για λόγους χιονόπτωσης και παγετού.
Κυριακή, 29 Ιανουάριος 2012
Τροπολογίες με κρίσιμες αλλαγές στον νέο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια ετοιμάζονται στο υπουργείο Παιδείας.
Κυριακή, 29 Ιανουάριος 2012
Παρατείνονται έως την 28η Φεβρουαρίου 2012 οι συμβάσεις που έχουν συνάψει οι Περιφέρειες για τη μεταφορά των μαθητών ώστε να δοθεί στους δήμους επιπλέον χρόνος για την ολοκλήρωση των εν εξελίξει σχετικών διαγωνιστικών διαδικασιών.
Κυριακή, 29 Ιανουάριος 2012
Τη Δευτέρα 21 Μαΐου θα αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας
Σάββατο, 28 Ιανουάριος 2012
Σε μια περίοδο που το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αντιμετωπίζει πρόβλημα οικονομικής βιωσιμότητας, σημαντική είναι η εξέταση της πορείας υλοποίησης ενταγμένων έργων και πιθανής ένταξης και άλλων στο ΕΣΠΑ, που ήταν και το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας
Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2012
Ο Αλέξης Κωστάλας, πολύ παλαιός φίλος της Καρδίτσας και του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ, θα είναι ο παρουσιαστής της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στην από 8 έως 12 Φεβρουαρίου 2012 στο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ Καρδίτσας (Ξύλου και Επίπλου).
Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2012
Μια πρωτοφανής περίπτωση άρνησης παροχής εργασίας από υπάλληλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για λόγους...ιδεολογικούς έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσα από την αρθρογραφία του γνωστού δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη στην σημερινή «Καθημερινή».
Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2012
Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) προκηρύσσει τον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας 2012 για μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και Γ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ.
Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2012
Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τις δύο σχολές της Λάρισας ωστόσο να βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από τις σχολές στο Βόλο.
Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2012
Οι υποψήφιοι λυκείου θα εισαχθούν φέτος σε σχολή και όχι σε τμήμα ΤΕΙ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Η Καθημερινή», υπουργείο Παιδείας και περιφερειακά ΤΕΙ έχουν συμφωνήσει για την αλλαγή στην οργάνωση των σπουδών.
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012
Ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα υποστηρίζουν παιδιά οικογενειών που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συγκροτεί η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού στην προσπάθεια της να αξιοποιήσει την εθελοντική προσφορά συμπολιτών εθελοντών.
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012
Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, με το Δήμαρχο Σοφάδων, εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και βουλευτές του νομού Καρδίτσας, για την ένταξη των μαθητών Ρομά στα σχολεία της περιοχής έγινε σήμερα στην Αθήνα.
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012
Ξεκινούν οι εγγραφές για το εαρινό εξάμηνο του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, αφού πλέον και οι τέσσερεις νομοί έχουν ενταχθεί ως ενιαία ενότητα στο πρόγραμμα της Ακαδημίας των Πολιτών.
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012
Απαραίτητη αποδεικνύεται η εκμάθηση των ξένων γλωσσών στα σχολεία, κυρίως λόγω κρίσης, όπου πολλοί γονείς δεν αντέχουν να πληρώνουν, με αποτέλεσμα το υπουργείο Παιδείας να προσανατολίζεται στην επαναφορά της δεύτερης ξένης γλώσσας από το δημοτικό.
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2012
Πρωτότυπη έρευνα του παραρτήματος του ΤΕΙ Λάρισας στην Καρδίτσα αποκαλύπτει τη συμπεριφορά στη μετάδοση του ήχου διαφόρων τύπων ξύλινων δαπέδων.
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2012
Οριστικά στις 21 Μαΐου θα ξεκινήσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, όπως είχε παρουσιάσει η «Κ» στο φύλλο της 4ης Ιανουαρίου. Η ημερομηνία οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπ. Παιδείας υπό την αρμόδια υφυπουργό κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.  
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2012
«Θηλιά» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ «πνίγει» το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σύμφωνα με τον Πρύτανη του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη κάτι που φέρνει ένα βήμα πριν το «λουκέτο» το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2012
Ενώ οι δυσκολίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας και τα εμπόδια στη διαδικασία οικονομικής ένταξης αποτυπώνονται έντονα, χιλιάδες φοιτητές και πτυχιούχοι πολλών τμημάτων ΑΕΙ - ΤΕΙ βρίσκονται στο κενό καθώς τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων στα οποία φοιτούν ή από τα οποία έχουν πάρει πτυχίο ε
Κυριακή, 22 Ιανουάριος 2012
Στο 7ο γενικό λύκειο Τρικάλων διεξήχθη χθες, από τις 9 έως 12 το πρωί, η δεύτερη φάση των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με την επωνυμία «Ευκλείδης». Από το νομό μας συμμετείχαν 46 μαθητές που διακρίθηκαν από το «Θαλή».
Σάββατο, 21 Ιανουάριος 2012
Από το Υπουργείο Παιδείας, ανακοινώθηκε η πρόσληψη εκπαιδευτικών για σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αλλά και για τη στελέχωση σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2012
Τον Ιούνιο αναμένεται να διεξαχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς, που θα στελεχώσουν σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.Ο διαγωνισμός θα αφορά 500 θέσεις νηπιαγωγών και οι τοποθετήσεις θα γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια.
Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2012
Μπορεί να φθάσαμε στα μισά της σχολικής περιόδου, ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας κ. Δημ. Παπαποστόλου, το 25% των βιβλίων δεν έχει φθάσει ακόμα στα δημοτικά σχολεία του νομού.
Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2012
Δύο θα είναι φέτος οι καθηγητές - ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι οποίοι θα λάβουν το Βραβείο του Διακεκριμένου Ερευνητή για το 2011.
Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2012
Καταξίωση από την Άπω Ανατολή και συγκεκριμένα από την Ιαπωνία ήρθε για τον καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νικόλαο Αράβα, ο οποίος ανακηρύχθηκε σε «Καθηγητή World Premier International» και θα ξεκινήσει στενή συνεργασία με το International I titute for C
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2012
Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα ο Ειδικός Γραμματέας Διατροφής & Άθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κ. Παταβούκας, προκειμένου να υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων για θέματα υγείας, διατροφής και άσκησης.
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2012
Στη διοικητική ένταξη των έξι συνολικά Τμημάτων που λειτουργούν στα παραρτήματα Τρικάλων και Καρδίτσας, προχώρησε χθες η Συνέλευση του ΤΕΙ Λάρισας.
 
Σελίδα 88 από 93

 

PROSFORES 2018

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336