rodopi 728x90

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
15:08

Διαγωνισμός συνεδρίου μετά τη λήξη του

E-mail Εκτύπωση PDF

Κάλλιο αργά... παρά ποτέ θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην ενέργεια της διοίκησης του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ να διενεργήσει εκπρόθεσμο διαγωνισμό για την προμήθεια ενημερωτικού υλικού για συνέδριο το οποίο είχε ήδη πραγματοποιηθεί!

Ενώ η Δημοτική Αρχή Βόλου έδρεπε ήδη... δάφνες για την επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής με το οποίο «εγκαινίασε» το μισοτελειωμένο μέχρι και σήμερα Συνεδριακό Κέντρο της πόλης στις 11 και 12 Μαΐου, η διοίκηση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ τέσσερις ημέρες αργότερα αποφασίζει να προμηθευτεί ενημερωτικό υλικό και διαφημιστικά έντυπα για το ίδιο συνέδριο ζητώντας οικονομικές προσφορές! (ΑΔΑ: 62ΙΝΟΚ6Υ-Υ0Θ)

Στην απόφαση μάλιστα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ αναγράφεται ψευδώς ότι το συνέδριο που συνδιοργανώθηκε με τη Σχολή ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Μαΐου 2018!

Ανεξάρτητα από το αν υπάρχει σκοπιμότητα ή απλή αμέλεια για την προμήθεια του ενημερωτικού υλικού, προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα για τον τρόπο που έγιναν οι διαδικασίες του διαγωνισμού. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

Εφόσον η διοίκηση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ είχε λάβει απόφαση από τις 15/3/18 για την συνδιοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου στις 11 και 12 Μαΐου 2018, γιατί δεν φρόντισαν να προμηθευτούν εγκαίρως το απαραίτητο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό (αφίσες, προσκλήσεις, προγράμματα συνεδρίου);

Χρησιμοποιήθηκε ενημερωτικό υλικό για τους σκοπούς του συνεδρίου και πως έγινε η προμήθειά του;

Εφόσον το συνέδριο είχε διεξαχθεί στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο, το υλικό αξίας 2.500 ευρώ + ΦΠΑ που αποφάσισαν να προμηθευτούν λαμβάνοντας προσφορές από δύο εταιρίες της περιοχής, χρησιμοποιήθηκε ή πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων;

Για ποιο λόγο η απόφαση για την προμήθεια αναφέρει ως ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου ημερομηνία μεταγενέστερη από την πραγματική;

Τα πιο σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν βέβαια έχουν να κάνουν με την βεβιασμένη απόφαση του Δήμου Βόλου να διοργανώσει ένα συνέδριο «άρπα κόλα», ενώ το έργο της ανακατασκευής του Συνεδριακού Κέντρου δεν είχε καν τελειώσει. Ενδεικτικό της προχειρότητας και της ανοργανωσιάς είναι το γεγονός ότι μόλις μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή του συνεδρίου, ο Δήμος Βόλου αποφάσισε να νοικιάσει κλιματιστικά, έπιπλα και λοιπό εξοπλισμό για να έχουν οι σύνεδροι κάπου να καθίσουν, ενώ και ο ηχητικός εξοπλισμός ήταν μισθωμένος από εταιρία (ΑΔΑ: ΨΦΑΙΩ96-ΗΥ5). Εύλογα αναρωτιέται κανείς πως μπορεί ένας χώρος να καταστεί λειτουργικός για την διεξαγωγή συνεδρίων όταν δεν έχει ακόμη και τα ελάχιστα, όπως είναι οι καρέκλες, κλιματισμός και ηχητικός εξοπλισμός. Το μείζον ερώτημα μάλιστα που προκύπτει είναι αν το Συνεδριακό Κέντρο πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις και είχε εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες άδειες από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να υποδεχθεί κόσμο φιλοξενώντας μια πανελλήνιας εμβέλειας διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου έλαβε απόφαση για την παράταση της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης του «εγκαινιασμένου» Συνεδριακού Κέντρου έως τις 13 Ιουνίου 2018.

magnesianews.gr


 

PamePazari-timeline 1

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336