Σε υποτονικούς ρυθμούς κινήθηκε χθες η εμπορική αγορά της πόλης, η οποία λειτούργησε από τις 11 το πρωί μέχρι το απόγευμα. Τα καταστήματα μπορεί να άνοιξαν στο πλαίσιο της μίας από τις οκτώ Κυριακές, ωστόσο η κίνηση των καταναλωτών ήταν περιορισμένη.
Στους περισσότερους εμπόρους η απογοήτευση ήταν έκδηλη και γι’ αυτό κάποιοι έκλεισαν τα καταστήματά τους νωρίτερα από τις 4 το μεσημέρι που ήταν η επίσημη ώρα κλεισίματος, καθώς έβλεπαν ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερη αγοραστική κίνηση.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Απόστολος Οντόπουλος, επισήμανε πως «η κίνηση ήταν υποτονική και αυτό επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας πως με εξαίρεση ορισμένες Κυριακές τον χρόνο, όπως πριν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, τα εμπορικά τουλάχιστον σε μια επαρχιακή πόλη, όπως ο Βόλος, δεν μπορούν να είναι συνεχώς ανοικτά τις Κυριακές. Αυτό μπορεί να συμβαίνει στο κέντρο των μεγάλων αστικών κέντρων ή στις τουριστικές περιοχές. Ο Βόλος μόνο τα Χριστούγεννα δέχεται τουρίστες που μένουν στην πόλη και τις άλλες περιόδους είναι πέρασμα για το Πήλιο και τον Παγασητικό. Αν δημιουργηθεί ένα δημοφιλές σημείο αναφοράς, όπως το Μουσείο της Αργούς που προγραμματίζεται, και αποτελέσει μαγνήτη για έλευση χιλιάδων τουριστών στην πόλη, τότε η συζήτηση για ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές ενδεχομένως να μπει σε άλλη βάση».
Πάντως ο κ. Οντόπουλος απέδωσε την υποτονική κίνηση και στο γεγονός πως ακόμη δεν καταβλήθηκαν οι συντάξεις και πολλά νοικοκυριά έχουν «στεγνώσει». Επίσης διανύοντας ήδη την πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων, πολλοί έκαναν είτε τις διερευνητικές τους βόλτες είτε τις αγορές τους τις προηγούμενες μέρες και χθες Κυριακή ήθελαν να ξεκουραστούν.
Σχολιάζοντας γενικώς την κίνηση στις χειμερινές εκπτώσεις δήλωσε πως «είναι μάλλον σε χαμηλούς ρυθμούς. Ίσως ο κόσμος κάνει ακόμη την έρευνά του στα είδη που θέλει να αγοράσει και περιμένει να ανέβουν ακόμη περισσότερο τα ποσοστά των εκπτώσεων. Θα περιμένουμε στο τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχουμε μια καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης».

e-thessalia.gr