Εντός του μήνα θα ξεκινήσει ξανά η λειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης που θα προσφέρουν φαγητό σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και τον Ηλία Κουτσερή, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Όπως είπε, θα επαναλειτουργήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο τα «Σπίτια Γαλήνης» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, σε περίπου 30 σημεία σε όλη την περιφέρεια της Μητρόπολης.
«Θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες που υπάρχουν. Βεβαίως έχουμε μια δυσκολία με τη συμμετοχή των εθελοντριών γιατί κάποιες, από τις γυναίκες δεν είναι σε θέση ή δεν θα διακινδυνεύσουν να πάρουν μέρος στην προσπάθεια», επισήμανε.
«Υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα»
Ο Μητροπολίτης εκτίμησε ότι θα βρεθούν λύσεις σε όλες τις ενορίες, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που θα δίδεται συσκευασμένο φαγητό για δύο ημέρες και πρόσθεσε ότι στα Σπίτια Γαλήνης τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής 100%, δεν σερβίρεται επί τόπου αλλά δίνεται με όλες τις προφυλάξεις στους ενδιαφερόμενους που έχουν ανάγκη.
Ο κ. Ιγνάτιος είπε ότι η Μητρόπολη, βρίσκεται σε αναμονή ενάρξεως της λειτουργίας, για να δει τις ανάγκες που θα υπάρξουν και είπε ότι ελπίζει ότι δεν θα είναι κάτι που θα ξεπεράσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, ενώ τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα, διότι τα έσοδα των ναών έχουν υποστεί μια μεγάλη καθίζηση.
Όπως είπε μέχρι τώρα βασίζονται στις δωρεές τροφίμων, γιατί δεν έχουν επιχορήγηση ούτε και χορηγία, ενώ κάθε ενορία εξασφαλίζει τα τρόφιμα που χρειάζεται, ενώ εξέφρασε την ευχή να υπάρξει και μια χορηγία και τόνισε ότι έκανε έκκληση προς τους υπεύθυνους της Πολιτείας. Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, κάθε προσφορά είναι πλέον δεκτή, έχουμε ένα σύστημα που αμέσως διανέμουμε τα τρόφιμα, ακόμη και αυτά που δεν έχουν μεγάλη διάρκεια και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα Σπίτια Γαλήνης θα ανταποκριθούν, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν με την καρδιά τους και αυτό έχει σημασία.
«Δεν θα αφήσουμε άνθρωπο χωρίς φαγητό»
«Ξεκινάμε με τη χάρη του Θεού, θα είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, θα παρακολουθούμε μέρα με την ημέρα και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αφήσουμε, όπως πάντοτε όλα αυτά τα χρόνια, άνθρωπο που δεν θα έχει ένα πιάτο ζεστό φαγητό την ημέρα στην περιφέρειά μας», δήλωσε ο σεβασμιότατος.
Αναφορικά με την προσπάθεια που έκαναν νέοι άνθρωποι να λειτουργήσουν τα Σπίτια Γαλήνης την περίοδο της καραντίνας, αντικαθιστώντας τις γυναίκες, ο Μητροπολίτης είπε ότι ήταν συγκινητικό, που με ειδική άδεια δεν άφησαν κανέναν άνθρωπο χωρίς να έχουν στο σπίτι τους κάποια τρόφιμα.
Για τα σχολεία
Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα ο κ. Ιγνάτιος δήλωσε ότι κανένας γονιός δεν πρέπει να στερήσει το σχολείο από το παιδί του, επικαλούμενος τη μάσκα ή τα μέτρα που λαμβάνονται. «Βρισκόμαστε σε μια έκτακτη κατάσταση, κανείς δεν θα ήθελε να είναι έτσι, αλλά μέσα μου νιώθω βάρος εάν δω ένα παιδί να στερηθεί το σχολείο και το βάρος θα είναι και στο ίδιο το παιδί. Δηλαδή ο γονιός πρέπει να σκεφτεί ότι αυτό το παιδί που θα στερηθεί το σχολείο, αλλά μετά από μερικές μέρες θα νιώσει μειονεκτικά απέναντι στα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι πρέπει να εμπιστευτούμε, πέρα από τους επιστήμονες, που κάνουν ότι είναι δυνατόν, όσο και αν διαδίδονται διάφορα, δεν μπορούμε να ενδώσουμε στις συνωμοσιολογίες, ούτε στα fake news, ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εκπαιδευτικούς, που αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη και το πιο δύσκολο έργο που έχουν κάνει ποτέ.

magnesianews.gr