Τα χιόνια στα ορεινά του Νομού που αγγίζουν ακόμη και τα 50 εκατοστά, και το τσουχτερό κρύο με τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην περιοχή, όπως διαμορφώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Πιο αναλυτικά, η χθεσινή μέρα ξεκίνησε στη Μαγνησία με τα ορεινά σε Πήλιο και Όθρυ να έχουν «ντυθεί» στα λευκά και το κρύο να είναι τσουχτερό ακόμη και στην πόλη.
Στα Χάνια το ύψος του χιονιού έφτασε τα 30 εκατοστά και στην Όθρυ τα 50 εκατοστά.  Βέβαια, χάρη στις ενέργειες της Περιφέρειας, η κίνηση των οχημάτων γινόταν κανονικά χωρίς αλυσίδες. Εξαίρεσε αποτέλεσε το τμήμα Χάνια -Κισσός που χθες νωρίς το πρωί ήταν κλειστό λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, αλλά λίγες ώρες μετά άνοιξε.  Τα 30 εκατοστά χιονιού στο Χιονοδρομικό δεν ήταν αρκετά ώστε να λειτουργήσει, κάτι που ενδεχομένως γίνει τις επόμενες ημέρες.
Γενικώς μέχρι το μεσημέρι επικρατούσε ηλιοφάνεια, αν και το κρύο ήταν πολύ έντονο. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ήταν αισθητές και στην πόλη ο κόσμος κινούταν με μεγάλη δυσκολία, αφού υπήρχε και αέρας που χειροτέρευε την κατάσταση.
Από αργά το μεσημέρι και μετά άρχισε να φυσάει ακόμη πιο έντονα και να βρέχει στην πόλη, αλλά και στην περιφέρεια.
Οι τελευταίες προγνώσεις αναφέρουν πως μάλλον δεν θα χιονίσει στην πόλη, ενώ για την περιφέρεια όλα τα ενδεχόμενα παρέμειναν ανοικτά για το κατά πόσο θα αφήσει το αποτύπωμά της η Ζηνοβία.
Σύμφωνα με τo meteo.gr,  η κακοκαιρία Ζηνοβία αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας έως την Τρίτη 31/12, ημέρα κατά την οποία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με παράλληλη πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στις υπόλοιπες περιοχές.

e-thessalia.gr