Τις βασικές θέσεις του ΜέΡΑ25 ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στον Βόλο παρουσία πλήθους υποστηρικτών του.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αφού επιτέθηκε σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές που εφάρμοσαν, ανέπτυξε τις προτάσεις του Μέρα25, με έμφαση στην οικονομία και τα εργασιακά θέματα.
Υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης της φορολόγησης και των ασφαλιστικών εισφορών και τόνισε ότι θα πρέπει να μπει τέλος στην εργασία με μπλοκάκι.
«Πρέπει να αποδράσουμε από τη φυλακή του χρέους και τη δουλοπαροικία. Το 2015 δεν θα επαναληφθεί», υπογράμμισε και κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., ως κόμματα του μνημονιακού τόξου, ότι υπακούν στους δανειστές. «Εμείς δεν θα ρωτήσουμε τους δανειστές αλλά θα νομοθετήσομε. Εάν είναι διατεθειμένοι οι δανειστές να μας πετάξουν από το ευρώ, επειδή θέλουμε να κάνουμε το αυτονόητο, ας το κάνουν. Ιδού η Ρόδος, εμείς τους προκαλούμε», είπε.
Έσπευσε, μάλιστα, να απαντήσει σε όσους ισχυριστούν ότι μπλοφάρει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε δραχμή, ούτε Grexit και ρήξη με τους δανειστές, αλλά δεν φοβόμαστε. Ακόμα και να μας πετάξουν από το ευρώ, καλύτερα θα είμαστε από τη διαδικασία ερημοποίησης της χώρας. Όταν έχεις πτωχεύσει, όλα έχουν ρίσκο. Τι μας φοβίζει πιο πολύ; Η ερημοποίηση της χώρας η το Grexit; Το Grexit είναι μια κούφια απειλή».
Ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίστηκε ότι αν ξεπεράσουμε τον φόβο της ρήξης, δεν θα γίνει ποτέ, ενώ αναφερόμενος στην απήχηση του ΜέΡΑ25 σημείωσε ότι το βράδυ των ευρωεκλογών, με το ποσοστό που πήρε, έγινε μια ρήξη στην Ελλάδα. «Ανοίξαμε δρόμο στη Βουλή για όλο το λαό που το 2015 προδόθηκε. Εμείς δεν είμαστε ιδιοκτήτες του “όχι”. Θέλουμε να μπει όμως το “όχι” στη Βουλή. Χιλιάδες επιλογές συρρέουν με το ΜέΡΑ25. Την 8h Ιούλη ξεκινάμε την επανίδρυση. Θα είμαστε το μοναδικό κόμμα που οι αποφάσεις θα παίρνονται από τα μέλη και όχι από βουλευτές μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα».
Ο Γ. Βαρουφάκης, προανήγγειλε ότι στο τέλος του χρόνου θα γίνει η πανευρωπαϊκή και η πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος.
«Θα γίνουμε φιλική εταιρεία. Εμείς, δεν απαντάμε σε προσωπικές κατηγορίες. Δεν έχουμε διχαστικό λόγο. Θέλουμε κίνημα με πολιτικό πολιτισμό και δυνάμεις προόδου», είπε και ξεκαθάρισε ότι το ΜέΡΑ25 δεν θα δώσει ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είμαστε ανοιχτοί να στηρίξουμε κυβέρνηση που καταστρέφει τη χώρα», κατέληξε.

e-thessalia.gr