Στο ¨κόκκινο¨ βρίσκεται η υποστελέχωση των γιατρών στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου και, όπως ήταν φυσικό, το θέμα κυριάρχησε στην πρώτη συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, με τον νέο διοικητή Γιάννη Ντόκο, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τη Δευτέρα και ξεκίνησε τις συναντήσεις με το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Οι γιατροί, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ Παύλος Μαλινδρέτος, επιδίωξαν να συναντήσουν τον νέο διοικητή, εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα και έγινε μια συνάντηση που διήρκεσε αρκετή ώρα και στην οποία τέθηκαν τα προβλήματα που ¨καίνε¨ και με προεξάρχων θέμα αυτό της υποστελέχωσης, που είναι βασικό για την εξυπηρέτηση των ασθενών.
Στο Νοσοκομείο Βόλου σήμερα υπηρετούν 80-90 μόνιμοι γιατροί, ενώ θα έπρεπε να είναι 160, δηλαδή η επάνδρωση είναι στο 50-60%, που είναι η χαμηλότερη σε όλες τις δομές της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, σε μόνιμο προσωπικό. Ωστόσο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικό, ο Βόλος διαθέτει ένα από τα καλύτερα γενικά νοσοκομεία στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μαλινδρέτου στο Ράδιο Ακρόαμα, ο κ. Ντόκος δεν εμφανίστηκε από το «πουθενά», καθώς θήτευσε σε διοικητικές θέσεις στο Νοσοκομείο Βόλου και Λάρισας, γνωρίζει τα προβλήματα, γιατί εργάζεται για πολλά χρόνια στο χώρο της υγείας και η ενημέρωση που έγινε ήταν περισσότερο ενδελεχής και αφορούσε συγκεκριμένα προβλήματα, που λογικό είναι να μην τα γνωρίζει σε αυτό το βάθος που τα γνωρίζουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι.
Ο πρόεδρος των γιατρών τόνισε ότι αν και δεν βγήκε επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της Διοίκησης, ο ίδιος θετικά ότι η πρώτη εντύπωση ήταν θετική, ο ίδιος είπε ότι θα διεκδικήσει πράγματα για το Νοσοκομείο, ενώ τόνισε ότι αν και εφόσον υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθούν γιατροί από άλλα μέρη, έστω και προσωρινά, θα το διεκδικήσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχει και του δίνουν οι αρμοδιότητές του από το νόμο.
«Δεν ξέρω κατά πόσο θα το καταφέρει, αλλά είναι αλήθεια ότι ξεκινάμε με μια θετική προσέγγιση. Εμείς είπαμε ότι ανεξάρτητα με το πώς μπορεί να εξελιχθεί οι σχέσεις μας στο παρελθόν (ήταν υποδιοικητής, επί διοικητή Αρ. Ζαχαρόπουλου), τον βλέπουμε θετικά, θέλουμε να είμαστε δίπλα του και να προχωρήσει το Νοσοκομείο», ανέφερε ο Π. Μαλινδρέτος. Όπως είπε δεν είναι θέμα προσωπικών επιδιώξεων, δεν έχουν σημασία τα κόμματα, ούτε οι προηγούμενες οι μελλοντικές διαφορές, αλλά το Νοσοκομείο πρέπει να εξυπηρετήσει τους πολίτες που το έχουν ανάγκη.
Ο γιατρός είπε ότι δεν συζητήθηκαν τα οικονομικά θέματα, καθώς είναι δευτερεύοντα και ο διοικητής μπορεί να ενημερωθεί από τις Οικονομικές Υπηρεσίες και τόνισε ότι το πρώτο θέμα είναι να λειτουργεί το Νοσοκομείο και να μπορεί να καλύπτει 365 ημέρες τον χρόνο τους συμπολίτες μας. «Αν μπορέσουν να γίνουν βήματα εξέλιξης, γιατί όχι. Αφού το κατάφερε ο προηγούμενος διοικητής, μακάρι να το καταφέρει κι αυτός, εμείς δίπλα του θα είμαστε, αρκεί να είναι κι αυτός δίπλα στον κόσμο», τόνισε.

magnesianews.gr