Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου οι δύο συλληφθέντες, που κατηγορούνται για ληστεία και κλοπές.
Απολογούμενοι φέρεται να απέδωσαν τις ενέργειές τους στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για δύο Ρομά, 28 και 34 ετών αντίστοιχα, που είχαν συλληφθεί την Κυριακή από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και του Τμήματος Βόλου.
Στη ληστεία που έκαναν στη Ν. Αγχίαλο, κατηγορούνται ότι τραυμάτισαν σοβαρά μια 78χρονη.
Και οι δύο φέρεται να έχουν απασχολήσει και παλαιότερα τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.
Οι δύο άνδρες, ηλικίας 28 και 34 ετών, ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της συζύγου του ενός και προορισμό τις Νέες Παγασές. Στις 12:30 το μεσημέρι, προσέγγισαν το σπίτι μιας 65χρονης και ο ένας την κρατούσε απασχολημένη έξω από το σπίτι, ενώ την ίδια στιγμή ο συνεργός του τρύπωσε μέσα από την πόρτα και έκλεψε δύο πορτοφόλια με 20 ευρώ.
Αποχώρησαν από τις Νέες Παγασές και 20 λεπτά αργότερα βρήκαν τον επόμενο στόχο τους στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου. Οι δύο άνδρες μπήκαν στο σπίτι 78χρονης από ανασφάλιστο παράθυρο και αφαίρεσαν ένα αλυσοπρίονο και διάφορα γεωργικά εργαλεία. Την ώρα που έφευγαν, στο σπίτι επέστρεφε η 78χρονη γυναίκα, την οποία χτύπησαν και στη συνέχεια της άρπαξαν την τσάντα της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα έσπασε το χέρι της… Οι δύο δράστες συνελήφθησαν λίγο αργότερα από αστυνομικούς του Τμήματος Βόλου και της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο 28χρονος συνελήφθη κοντά στο σπίτι του στη Ν. Ιωνία, ενώ ο 34χρονος στην περιοχή κοντά στον σταθμό του ΚΤΕΛ. Ακολούθησε έλεγχος στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, όπου βρέθηκε ποσότητα χασίς βάρους 4,75 γραμμαρίων, αλλά και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, που αποδόθηκε στην ηλικιωμένη.

e-thessalia.gr