Σε πτωτικούς ρυθμούς κινήθηκε η αγορά τον Μάιο, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και πλέον οι έμποροι αναμένουν και τις εθνικές εκλογές που ανακοινώθηκαν για τις 7 Ιουλίου, με την ελπίδα το υπόλοιπο του Ιουλίου να ομαλοποιηθεί η αγορά για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.
Τα παραπάνω τόνισε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Απόστολος Οντόπουλος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας, που επανέλαβε ότι το 2019, ήταν η χειρότερη χρονιά της κρίσης , με την ελπίδα, μετά τις πρόωρες εκλογές να ομαλοποιηθεί η αγορά.
Σύμφωνα με τον κ. Οντόπουλο, οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση επηρεάζει πάρα πολύ την εμπορική αγορά και συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, κυρίως τους συνταξιούχους που κρατάνε τα χρήματα και είναι ομάδα ευαίσθητη ως προς τις πληροφορίες που λαμβάνει, πανικοβάλλεται πολλές φορές χωρίς λόγο και αυτό έχει αποτέλεσμα γενικότερα και είναι πιο συγκρατημένη στις αγορές.
«Η εμπορική αγορά επηρεάστηκε αρνητικά στις εκλογές, αλλά και γενικότερα, υπήρχε καθίζηση στην αγορά. Είμαστε εδώ και μήνες σε αναμονή πολιτικών εξελίξεων, υπήρχαν και εθνικά θέματα το προηγούμενο διάστημα που επηρέασαν αρνητικά, με αποτέλεσμα να πέσει πολύ η αγοραστική κίνηση», τόνισε ο πρόεδρος των εμπόρων.
Καλύτερα τώρα οι εκλογές
Ο κ. Οντόπουλος ανέφερε ότι τους εμπόρους χαροποίησε το ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν νωρίτερα από τον Οκτώβριο που υπολογίζονταν, καθώς από τη μακρά προεκλογική περίοδο, θα χανόταν όλο το καλοκαίρι.
Ο πρόεδρος των εμπόρων επανέλαβε ότι το 2019 ήταν η χειρότερη χρονιά της κρίσης, με αποκορύφωμα τον Μάιο, που ενόψει των αυτοδιοικητικών υπήρχε χαμηλή επισκεψιμότητα στα καταστήματα, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά τις εθνικές εκλογές, τον Ιούλιο, η αγορά θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς.
Θα τροποποιηθεί το καταστατικό
Αναφορικά με τη γενική συνέλευση για την τροποποίηση του καταστατικού, ο Απ. Οντόπουλος, τόνισε ότι πρέπει να τροποποιηθεί καθώς είναι ένα παλιό καταστατικό, από το 1987, που έχει πάρα πολλά κενά και παραλείψεις, που δημιουργούν πολλά προβλήματα στο σήμερα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν και στην εκλογική διαδικασία για νέο Δ.Σ. στον Εμπορικό Σύλλογο, ενώ δεν επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ενταχθούν σε κάποια προγράμματα χρηματοδότησης.
Όπως εξήγησε, δεν αλλάζει κάτι ως προς τον σκοπό του Συλλόγου, αλλά θα αλλάξει η διατύπωση και θα προστεθούν κάποια νέα δεδομένα, όπως η προσθήκη του e banking, για να μη χρεώνεται με τραπεζική προμήθεια ο Σύλλογος.

magnesianews.gr